uci napisał(a):to ja dodam że ta kobieta to Anioł :] (Angel) pasuje do literki na czole i skrzydła na plecach.
Taka mała natchniona myśl.
Mi to raczej wygląda ja taki samurajski dodatek w stylu tych flag które mieli na plecach wojownicy japońscy. Chociaż faktycznie można to też jako skrzydło uznać. Ogólnie ta postać jest mocno "napakowana" różnymi detalami.
Mam tylko nadzieję, że jeżeli nasze przewidywania co do pochodzenia tych maszyn się sprawdzą to nie będą to twory wzorowane na BATB. Gdzie każda z tych maszyn byłaby czysto cybernetyczną wersją jakiejś osoby - co wydaje się prawdopodobne. Zawsze istnieje możliwość, że pierwowzorem BATB były właśnie takie konstrukcje przenoszące umysł/jaźń jakichś szczególnie wyselekcjonowanych jednostek w cybernetyczne ciała. Eksperyment mógł się okazać niepowodzeniem ponieważ "dusza" bez ciała nie radziła sobie ze swoją egzystencją i dlatego BATBy posiadały już tylko cybernetyczną "nadbudowę".
Raiden mógłby być w takim wypadku pierwowzorem tej nowej linii cybernetycznych żołnierzy. To by wyjaśniało dlaczego została z niego tylko głowa i kręgosłup. W sumie tylko to jest potrzebne żeby pozostał sobą w kwestii mentalnej - w końcu ludzki mózg to najdoskonalszy komputer.