Powrócimy do Metal Gear Solid - po kompletnej rekonstrukcji

Newsy o wszystkich wydarzeniach z Metal Gear Solid - Zanzibar

Powrócimy do Metal Gear Solid - po kompletnej rekonstrukcji

Postprzez SaladinAI » So cze 11, 11 17:51

Próba ominięcia oryginalnego Metal Gear Solid, przy okazji wydania kolekcji odświeżającej stare wspomnienia, jest nie tyle co kontrowersyjna lecz po prostu bolesna. Brak może szczególnie dotyczyć osób pragnących zaznajomić się z serią od jej początków, przynajmniej po przejściu w trzeci wymiar. Jak członkowie Kojima Productions wyjaśniają pominięcie fundamentalnej części sagi?

http://mgs.gram.pl/wordpress/2011/06/11 ... nstrukcji/
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » So cze 11, 11 18:01

powrót na shadow moses w mrocznym i realnym stylu jak restart batmana :]
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez maciej1- » So cze 11, 11 20:10

Konami zaczyna z MGSem zjadać już własny ogon. Niby wypuszczają edycję HD po to, aby ludzie mogli sobie "powtórzyć" wydarzenia z poprzednich części, a jednocześnie nie dają pierwszego MGSa bo twierdzą, że graficznie by za bardzo odstawał. Przecież to paranoja. A co MGS:PW w HD to nie będzie odstawał? Przecież to kolekcjonerka dla FANÓW. Nikt o zdrowych zmysłach nie kupi tego zestawu oczekując oprawy nowej generacji.
Coś czuję, że wypuszczając tą kolekcjonerkę chcą nabić kasy a jednocześnie zostawić sobie w zapasie właśnie pierwszego MGSa. Wiadomo, kiedyś może go od nowa "zbudują" i zarobią niezłą kaskę sprzedając to samo.
maciej1-
Predator

Postprzez uci » So cze 11, 11 21:21

z drugiej strony w jap. MGS1 wychodzi w podst. zestawie. Chyba że tam się już nie będzie nazywał HD collection.

Dobry remake nigdy nie będzie zły.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SALADYN » So cze 11, 11 23:32

Panowie pierwszy MGS to gra sprzed prawie czternastu lat, ciężko to podciągnąć pod dzisiejsze standardy, nie oczekujmy cudów.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez maciej1- » N cze 12, 11 09:00

I o to właśnie chodzi, że przy HD Collection nikt nie oczekuje podciągnięcia jej pod dzisiejsze standardy. Tak naprawdę to żadna z tych gier nie będzie miała nic zmienionego poza rozdzielczością. Gdy dodawali do MGS3 Metal Gear i Metal Gear: Solid Snake to jakoś nie mieli problemu z tym, że gry są stare.
maciej1-
Predator

Postprzez SALADYN » N cze 12, 11 10:13

maciej1- napisał(a):Gdy dodawali do MGS3 Metal Gear i Metal Gear: Solid Snake to jakoś nie mieli problemu z tym, że gry są stare.

Te gry były dodawane w czasach gdy grało sie jeszcze na znacznie mniejszych telewizorach CRT które technologicznie pod względem wyświetlania obrazu prawie niczym się nie różniły od odbiorników z lat 1986-89 kiedy MG i MG2 się ukazywały, teraz mamy już całkiem inną bajkę.
SALADYN

Postprzez kALWa888 » N cze 12, 11 15:26

E tam, jak dobrze zrobią remake to ja nie mam nic przeciwko. Jak to uci pięknie ujął, dobry remake nie będzie zły.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Simon » N cze 12, 11 19:55

A ja mam jakieś takie przeczucie, że MGS HD wydadzą wraz z MG HD i MG2 HD:P
I będzie wtedy od UJA HD - HD tu, HD tam. Wszystko to będzie jedna wielka hadeemgieesowa familija.
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez LKAvallon » N cze 12, 11 20:12

Snake's Revenge HD!
MGS HD nie powstanie z prostego powodu - MGS jest na PSN, i obrósł już raczej taką legendą że ludzie go sobie ściągną bez lekko poprawionych tekstur.
Lew Tołstoj kiedyś tam napisał(a):Prawdziwa dobroć jest nie tylko cnotą i radością, ale i orężem, znacznie potężniejszym niż przemoc
LKAvallon
Machinegun Kid

Postprzez Tidus93x » N cze 12, 11 20:47

MGS remake again? Nie ma mowy! To ja już wolałbym pierwszego MG ze MSXa z super fabułą i klimatem...
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez kALWa888 » N cze 12, 11 20:48

Też bym wolał remake dwóch pierwszych MGów. Czekam i chyba się nie doczekam.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Gillian » N cze 12, 11 21:01

Remake dwóch pierwszych MG tak, ale prędzej robiony nie przez Kojimę i w charakterze spin offu. Bo boję się, czego nowego moglibyśmy się z tych gier dowiedzieć :/
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » N cze 12, 11 21:06

Jak dla mnie najlepiej by było gdyby to właśnie ojciec serii się za nie wziął. I raczej nie spin-offy.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Gillian » N cze 12, 11 21:31

No i Snake zostałby bratem ciotecznym matki Grey Foksa, a Big Boss miałby romans z Madnarem. Wolę nie : )
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Snake_VR5 » N cze 12, 11 23:45

kALWa888 napisał(a):Też bym wolał remake dwóch pierwszych MGów. Czekam i chyba się nie doczekam.

Patience, young Jedi. Przed nami 25 lecie serii może Konami i sam Hideo o coś się pokuszą
Co do tej kolekcji HD zdanie mam niezmienne, Metal Gear Solid również powinien się w niej znaleźć. Jak wszystko to wszystko, niemniej widzę temat ewentualnych remake-ów widzę powraca jak bumerang. Oczywiście jestem za, byle by tylko nie było zbyt dużego mieszania w serii.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Faja » Pn cze 13, 11 09:12

Po cholerę mają dawać pierwszego MGSa w tej kompilacji? Przecież on już jest do kupienia na PSN. Poza tym HD Collection to idea, która za zadanie sobie obrała przypomnienie największych tytułów z PS2, a nie z PSX.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez kALWa888 » Pn cze 13, 11 19:26

Mnie przykładowo ten PSN gówno obchodzi. Wolę edycje pudełkową. i ja nigdzie nie spotkałem się z teorią że to jest przypominanie godnych tytułów jedynie z PS2.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez SALADYN » Pn cze 13, 11 21:43

Miejsce tak starych gier jest właśnie na PSN bo tego nie da się podciągnąć pod standardy HD, także spodziewajcie że w europie dadzą darmowy kod dla preorderowców żeby mogli sobie grę zassać jeśli chcą.
SALADYN

Postprzez Gillian » Pn cze 13, 11 22:21

kALWa888 napisał(a):i ja nigdzie nie spotkałem się z teorią że to jest przypominanie godnych tytułów jedynie z PS2
Hmm: http://en.wikipedia.org/wiki/Classics_HD
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » Wt cze 14, 11 14:55

Ok oddaję honor.

Jednak wciąż nie widzę przeszkód by do tego zestawu dorzucić MGSa 1. Nie musi być znowu takie HD. Skoro da się grać w wersję z PSN na PS3 to i dałoby się graćw tą z pudełka. Nie obraziłbym się gdyby dali TTS w HD ze sterowaniem dostosowanym do PS3. Ale jak wiadomo TTS to dość kontrowersyjny remake i chyba nawet większości tu obecnych nie przypadł do gustu.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez ArecaS » Wt cze 14, 11 15:16

Ale po cholerę mają to dawać do pudełka, jak od klasyków z PSX mają właśnie PSN? No kaman...
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez kALWa888 » Wt cze 14, 11 15:42

To jest tylko moja osobista zachcianka. Nie cierpię dystrybucji cyfrowej. Rozprowadzanie gier w ten sposób to coś czemu jestem absolutnie przeciwny. To samo czuję względem muzyki, książek czy filmów. No i nie każdy ma ten internet. Żyjemy w Polsce. I argument ponad wszystko: nie ma to jak zakupioną grę postawić sobie na półce.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Faja » Wt cze 14, 11 16:34

kALWa888 napisał(a):To jest tylko moja osobista zachcianka. Nie cierpię dystrybucji cyfrowej. Rozprowadzanie gier w ten sposób to coś czemu jestem absolutnie przeciwny. To samo czuję względem muzyki, książek czy filmów. No i nie każdy ma ten internet. Żyjemy w Polsce. I argument ponad wszystko: nie ma to jak zakupioną grę postawić sobie na półce.

Sie powoli do niej przyzwyczajaj bo jeszcze kilkanascie lat i tylko taka forma bedzie dostepna.

Co do TTS to nie moga tego dac, bo prawo do tego tytulu ma Nintendo hej.
Faja
Big Boss

Postprzez kALWa888 » Wt cze 14, 11 22:13

To ja się wycofam z kupowania nowych gier w takim razie. I będę oldschoolowcem. Sorry nie mam zamiaru tego akceptować. Jak ja mam płacić za coś co wygląda tak samo jak ściągnięty pirat, to nie, dziękuję.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Gillian » Wt cze 14, 11 23:36

No ja czekam na cyfrową dystrybucję oraz totalną casualizację rynku. W końcu będzie czas na skończenie staroci :D. A potem jak już nie będę miał w co grać, rynek niech się podniesie z zapaści jak przy okazji sukcesu Famicoma : )

A się offtop zrobił...
Gillian
Uber Big Boss

Powrót do Wieści z Zanzibaru