Kolejny gameplay z Peace Walker HD

Newsy o wszystkich wydarzeniach z Metal Gear Solid - Zanzibar

Kolejny gameplay z Peace Walker HD

Postprzez SaladinAI » N cze 19, 11 16:35

Czekając na szykowaną kolekcję Metal Gear Solid HD, nakręcamy się kolejnymi filmikami z oficjalnego dema zaprezentowanego na niedawnych targach LA. Materiał zamieszczony poniżej skupia się w dużej części na przedstawieniu menusów w podbitej rozdzielczości. Nie przejmujcie się natomiast stylem gry, wpadki zdarzają się każdemu.

http://mgs.gram.pl/wordpress/2011/06/19 ... walker-hd/
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez kALWa888 » N cze 19, 11 19:30

Faktycznie okrutnie kiepsko gra ten gościu. Nic ciekawego nie było zbytnio w tym gameplayu.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Ziolo_O » N cze 19, 11 20:58

kALWa888 napisał(a):Faktycznie okrutnie kiepsko gra ten gościu. Nic ciekawego nie było zbytnio w tym gameplayu.

hah to prawie tak jak ja za męcząc demko ;D
Wracając do tematu to menu wygląda świetnie, za to sam gameplay wygląda biednie. Jakieś nowe tekstury i efekty by się przydały. No cóż w końcu to tylko hadledowski port.
Ziolo_O
Machinegun Kid

Postprzez Gillian » N cze 19, 11 22:00

No bida. Mechanika która sprawdziła się na małej konsoli niekoniecznie będzie dobrze wyglądała na dużej. Pokraczne to, kamera wydaje się sztywna, nic nie widać. Mam nadzieję że całościowo zrobi gra lepsze wrażenie.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Curtis » N cze 19, 11 23:39

Sam gość gra dramatycznie. Nie wiem jak było z PW na PSP ale wersja HD pokazana na tym gameplay'u mnie nie powala.
Osvelot jest Bogiem
Curtis
The Sorrow

Czytam: Nie podam bo jak skończę będzie nieaktualne

Postprzez Solidny » Wt cze 21, 11 01:20

Curtis napisał(a):Sam gość gra dramatycznie. Nie wiem jak było z PW na PSP ale wersja HD pokazana na tym gameplay'u mnie nie powala.

No co ty? Ja się poczułem lepiej niż gdyby mnie przyjęli do raju, patrząc na na nią ujrzałem samego Boga.
Oczywiście, że nie powala, to gra z PSP na PS3!
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Ziolo_O » Wt cze 21, 11 09:32

Solidny napisał(a):Oczywiście, że nie powala, to gra z PSP na PS3!

Zapomniałeś o Xboxie ;)
Swoją drogą mam nadzieję że, nie będą nas truli samymi gameplayami z PW. Dużo bardziej interesuje mnie zremasterowany MGS2/3.
Ziolo_O
Machinegun Kid

Postprzez Solidny » Wt cze 21, 11 11:04

Ziolo_O napisał(a):
Solidny napisał(a):Oczywiście, że nie powala, to gra z PSP na PS3!

Zapomniałeś o Xboxie ;)
Swoją drogą mam nadzieję że, nie będą nas truli samymi gameplayami z PW. Dużo bardziej interesuje mnie zremasterowany MGS2/3.

Będzie mniejsza różnica. Zauważyłem jednak, że na potrzeby 16:9 faktycznie poszerzono pole widzenia, nawet w scenkach. Ciekawe, czy znajdziemy coś, czego nie powinno być widać ;p. Trochę mi przeszkadza jednak, że taki zabieg zmienia kompozycję kadru. Mam nadzieję, że jestem takim noobem, że w trakcie gry (a konkretnie scenek) przestanę to zauważać...

Kogo ja chcę oszukać, będę się cały czas gapił po kątach ;p. W końcu to jedyne fragmenty, których jeszcze nie widziałem xD
Solidny
Zanzibar

Postprzez Curtis » Cz cze 23, 11 22:15

Solidny napisał(a):No co ty? Ja się poczułem lepiej niż gdyby mnie przyjęli do raju, patrząc na na nią ujrzałem samego Boga.

Chciałeś być dowcipny ? Bo jeśli tak to był to dowcip na poziomie Karola Strasburgera.

Póki co z newsów wynika że szykuje się największy dramat w historii sagi. Może jeśli rzeczywiście tak będzie to nakłoni to Kojimę do zamknięcia sagi.
Osvelot jest Bogiem
Curtis
The Sorrow

Postprzez uci » Cz cze 23, 11 22:20

niby czemu dramat?
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Curtis » Cz cze 23, 11 22:23

uci napisał(a):niby czemu dramat?

Bo okazuje się to troszkę nie przemyślanym ruchem ze strony Kojimy. Grę chce wydać stosunkowo szybko nie do końca przystosowując ją do możliwości zarówno PS3 jak i Xbox 360. Nie chcę gry niedorobionej, kulejącej graficznie i gameplayowo. Obie konsole mają większe możliwości od PSP to też chcę grę mającą w zanadrzu więcej.
Osvelot jest Bogiem
Curtis
The Sorrow

Postprzez uci » Cz cze 23, 11 22:38

MGS2/3 jest za to z PS2 i też na PS3 nie będą wykorzystywać max tego co by mogły prócz podbicia tekstur, że dodam względem tego co oferuje PS3/klocek to też będą kuleć graficznie i gameplayowo
uci
Uber Big Boss

Postprzez Curtis » Cz cze 23, 11 22:42

MGS2/3 jest za to z PS2 i też na PS3 nie będą wykorzystywać max tego co by mogły prócz podbicia tekstur, że dodam względem tego co oferuje PS3/klocek to też będą kuleć graficznie i gameplayowo

Gameplay'owo będą kuleć ? Moim zdaniem nie biorąc pod uwagę że każda z tych gier będzie mieć elementy, które stanowiły o ich świetności na PS2 a także elementy, których nie ma PW. Peace WAlker nie przebija MGS3 pod względem Gameplayu bo nie ma tam aż tak porażających różnić. Co do grafiki to nie wiele wiadomo
Osvelot jest Bogiem
Curtis
The Sorrow

Postprzez uci » Cz cze 23, 11 22:53

a PW będzie miał wszystkie te elementy które stanowiły o jego świetności na PSP, włącznie z elementami których nie mają MGS2/3 (kamera znad ramienia, dodatkowe misje i cała reszta) o opcjach na multi nie mówię bo nie są na 100% potwierdzone.

Więc ciągle nie rozumiem czemu jest gorszy?
uci
Uber Big Boss

Postprzez Curtis » Pt cze 24, 11 01:14

uci napisał(a):a PW będzie miał wszystkie te elementy które stanowiły o jego świetności na PSP, włącznie z elementami których nie mają MGS2/3 (kamera znad ramienia, dodatkowe misje i cała reszta) o opcjach na multi nie mówię bo nie są na 100% potwierdzone.

Tylko że większość z nich było już w 3. Tych nowych elementów jest stosunkowo mało.
Osvelot jest Bogiem
Curtis
The Sorrow

Postprzez Gillian » Pt cze 24, 11 11:05

Hola, bo teraz mam wrazenie, ze nie wiesz czym Peace Walker jest;). Caly czas mowisz jak o biednej siostrze trojki a PW to w sumie calkiem inna gra z perspektywy wszystkich MGSow...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » Pt cze 24, 11 13:15

kopią trójki, wraz z jej systemem celowania czy innymi elementami jest Portable Ops, choć ta gra nadrabia nieco elementem zbieranym i możliwością wysyłania na misję 4 osobowych oddziałów. Szkoda że tej części nie podbija do HD i nie dorzuca do kompletu.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Curtis » Pt cze 24, 11 13:53

twilite kid napisał(a):Hola, bo teraz mam wrazenie, ze nie wiesz czym Peace Walker jest;). Caly czas mowisz jak o biednej siostrze trojki a PW to w sumie calkiem inna gra z perspektywy wszystkich MGSow...

Tzn z perspektywy PSP PW absolutnie nie jest niczyją ubogą siostrą. Z PW miałem bardzo krótko do czynienia to fakt. Jednakże póki co słabo prezentuje się w wersji HD. Do tego jeszcze brak czołgania się. Przy PSP może to nie byl problem ale w HD to będzie jednak troche przeszkadzać.
Osvelot jest Bogiem
Curtis
The Sorrow

Postprzez Simon » Pt cze 24, 11 13:56

uci napisał(a):Szkoda że tej części nie podbija do HD i nie dorzuca do kompletu.

Ano szkoda ale wygląda na to, że PO nie jest kanoniczną odsłoną...
Curtis napisał(a):Przy PSP może to nie byl problem ale w HD to będzie jednak troche przeszkadzać.

Mi nawet bardzo.
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez uci » Pt cze 24, 11 15:57

zamiast czołgania dano właśnie chodzenie w półprzysiadzie - co stanowi mniej więcej to samo tylko jest szybsze. Nie rozumiem jak brak czołgania - bez którego spokojnie dało się przejść całą grę, nagle okaże się tak druzgocąco przeszkadzające na dużej konsoli?
uci
Uber Big Boss

Postprzez Curtis » Pt cze 24, 11 18:25

uci napisał(a):Nie rozumiem jak brak czołgania - bez którego spokojnie dało się przejść całą grę, nagle okaże się tak druzgocąco przeszkadzające na dużej konsoli?

Może nie wszytko musisz rozumieć.

Dla mnie już w MGS 3 brakowało poruszania się w 3 płaszczyznach(Na stojąco, w półprzysiadzie i czólgając się)
Osvelot jest Bogiem
Curtis
The Sorrow

Postprzez uci » Pt cze 24, 11 18:30

widać są ludzie którzy zawsze znajda sobie powód do narzekania
uci
Uber Big Boss

Postprzez Curtis » Pt cze 24, 11 19:11

uci napisał(a):widać są ludzie którzy zawsze znajda sobie powód do narzekania

Znajdą się też tacy co nie lubią pół-środków.
Osvelot jest Bogiem
Curtis
The Sorrow

Postprzez Gillian » Pt cze 24, 11 23:14

Na prawdę można się w MGSach doczepić wielu poważniejszych rzeczy od braku czołgania :)
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Simon » Pn cze 27, 11 01:08

Czołganie rzeczywiście nie jest już aż tak ważne odkąd jest półprzysiad (aczkolwiek pozwala się o wiele lepiej ukryć).
Natomiast chodzenie przy ścianie jest nieocenione i tego mi cholernie brakuje.
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Solidny » Wt cze 28, 11 17:14

Curtis napisał(a):
Solidny napisał(a):No co ty? Ja się poczułem lepiej niż gdyby mnie przyjęli do raju, patrząc na na nią ujrzałem samego Boga.

Chciałeś być dowcipny ? Bo jeśli tak to był to dowcip na poziomie Karola Strasburgera.

A co ja poradzę na to, że robisz z tego skandal na poziomie "Faktu"? :happy8:

Za poruszaniem przy ścianie faktycznie można zatęsknić, bo w niektórych sytuacjach jest niezbędne, jeśli chce się uniknąć alarmu lub rakiet helikoptera.

Widząc te wszystkie narzekania, myślę, że brak MGS w tym pakiecie to dobra decyzja, nawet jeśli nie mieli na myśli żadnego remake'u mówiąc, że ta część wymaga więcej pracy niż podbicie do HD. Zresztą jest chyba wciąż do kupienia na PSN, więc tylko posiadaczom X'a może jej brakować (tak jak MGS4).
Solidny
Zanzibar

Postprzez uci » Wt cze 28, 11 21:31

z drugiej strony gdyby było niezbędne to by się nie dało przejść gry na S :)
jak dla mnie to czepianie się drobnych detali
uci
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Śr cze 29, 11 11:28

Zgadzam się, dlatego czekam z utęsknieniem. Będę narzekać dopiero jak się okaże, że nie ma multi, bo liczę na przejście całej gry na S z kumplem. Zrobiłem wszystkie opsy jako samotny wilk, chcę wreszcie poczuć ten co-op.
Solidny
Zanzibar

Postprzez uci » Śr cze 29, 11 18:55

jak dla mnie najważniejszym dodatkiem jaki by mogli dać (oprócz potwierdzenia multi) to split screen
uci
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » Śr cze 29, 11 20:01

No, split-screen to też coś na co liczę.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Powrót do Wieści z Zanzibaru