Z jednej strony jest to sztuczne wydłużanie gry ale z drugiej rzadko kiedy po przejściu gry nie staram się zdobyć calaka, jest to swego rodzaju prestiż kiedy pokażesz innym że z danej gry wycisnąłeś 100%, kiedyś za takie osiągnięcie dostawało się w grze jakiś ekstra strój lub filmik a teraz twórcy nawet nie muszą dbać o tego typu nagrody skoro liczy się procent w statystyce.
Ja jestem jak najbardziej za takimi zabawami, oczywiście nie każda gra jest w stanie mnie przyciągnąć na dłużej niż dwa przejścia ale są wyjątki, takiego Dead Space sobie odpuściłem (przynajmniej na jakiś czas) bo musiałbym grę zaliczyć jeszcze co najmniej dwa razy a ona już za pierwszym razem pokazała wszystko co miała, inna sprawa z takim Prototype gdzie po przejściu można po dokańczać wszystkie misje poboczne itp.
BTW uci
uci napisał(a):Jak uda ci się eventy zaliczyć wszystkie na Pt to przybywam do ciebie na nauki i zaczynam nazywać Jedi Master.
Daj znać kiedy masz wolne terminy żebym ci mógł jakiś grafik ułożyć mój młody padawanie.
Co do innych gier to mogę się pochwalić platynami z pierwszego i drugiego God of War, przy trzecim odpuściłem w jednym challenge'u gdzie trzeba było się dać zamienić w kamień dziesięć razy ale ani razu zabić, poza tym w tej grze mam komplet.
Uncharted 2 brakuje mi dwóch trofeów które wymagają zagrania dwóch meczy online co raczej nie nastręczy mi trudności, podobnie pierwsza część w której zdobyłem wszystkie medale ale jak się okazuje po zassaniu patcha z pucharami muszę wszystko zrobić jeszcze raz co poczeka na premierę trzeciej części.
Cała reszta to standardowa połowa którą zdobywa się niejako przy okazji.

. Wtedy jakoś mi się bardziej chce.