Projekt S ujawiony

Newsy o wszystkich wydarzeniach z Metal Gear Solid - Zanzibar

Projekt S ujawiony

Postprzez SaladinAI » Pt lip 08, 11 11:47

Projekt S w skrócie to radio drama czyli ciąg audycji radiowych opartych na Snatcherze. Kto żyje wystarczająco długo, powinien wiedzieć że kilka la temu projekt był w przygotowywany we współpracy z innym japońskim twórcą, znanym pod pseudonimem Suda 51. Spekulowano swego czasu o grze, oczywiście nic z tego nie wyszło, ale skoro historia lubi się powtarzać, czeka nas spotkanie z projektem Sdatcher

http://mgs.gram.pl/wordpress/2011/07/08 ... ujawniony/
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Snake_VR5 » Pt lip 08, 11 12:15

Czyżby pierwsze nieoficjalne przymiarki do nowego Snatchera ?
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez SALADYN » Pt lip 08, 11 12:18

Oby, choć po Deus Ex wątpię aby gra w tych klimatach mogłaby zarządzić na rynku.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez uci » Pt lip 08, 11 14:38

wydaje mi się że od sukcesu Deus Exa może zależeć czy będzie szansa na kolejne nowe gry w cyberpunkowych klimatach
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SALADYN » Pt lip 08, 11 17:27

Sukces Deus Ex'a jest już przesądzony, nie mam co do tego wątpliwości, pytanie tylko czy w parze będzie szła dobra sprzedaż.
Sprawa rozbija sie bardziej o to że gdy Koji w końcu wyciągnie tego asa z rękawa jakim jest kontynuacja/remake Snatchera to nagle sie okaże że ludzie będą olewać tytuł bo w końcu mają bardziej dopracowanego zachodniego Deus Ex, to co prawda taka moja wybujała fantazja ale na bank nie unikniemy porównań obu gier, Rising również będzie zahaczał o tematy które DE dogłębnie nam przedstawi.
SALADYN

Postprzez uci » Pt lip 08, 11 18:41

ja tam z tym sukcesem DE poczekam, wszak jeszcze nie ma premiery, ale racja z tym że nawet jeżeli gra okaże się świetna nie koniecznie musi się sprzedać co automatycznie skończy się zamknięciem innych cyberpunkowych projektów.
Ale Rising z Deusem? Jest kilka podobieństw ale to będą całkowicie odmienne sposoby widzenia i światy gry.
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt lip 08, 11 18:49

To nie są podobieństwa, cyborgizacja jest głównym motywem obu gier tyle że każda ma inną wizję tego aspektu i jest tworzona pod dwie różne szkoły developingu.

Choć tak po prawdzie to możemy tylko spekulować na temat tego jakie tło fabularne będzie miało Rising.
SALADYN

Postprzez uci » Pt lip 08, 11 21:18

wiemy że w DE chodzi o cyborgizacje jako o całość ludzkości i związane z tym elementy, w Rising jedynym tego przedstawicielem jest jak na razie raiden. To że gry sa o cyborgach nie koniecznie musi oznaczać że można je porównać.
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt lip 08, 11 22:01

To może poczekamy jak wyjdzie Rising ( XD ) i wtedy wrócimy do tego porównania.
SALADYN

Postprzez Gillian » Pt lip 08, 11 22:15

Ale pierdoły.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Snake_VR5 » Pt lip 08, 11 22:22

SALADYN napisał(a):Sukces Deus Ex'a jest już przesądzony, nie mam co do tego wątpliwości,

Obawiam że mogą pojawić się różne opinie na ten temat..., jednak nie będę tu przedstawiał teraz swojego poglądu by nie spolerować. Zapraszam więc za jakiś czas do tematu Deus Ex: Human Revolution. A tymczasem według mnie bardziej trzeba by było się nastawiać nad porównaniem nowego Deus Ex z ewentualnym Snatcherem niż z Rising. Bo jak napisał uci sposób widzenia i światy gry będzie inny. Zresztą wydaje mi się że tego cyberpunku właśnie w Rising będzie najmniej, stąd na dzień dzielniejszy porównania wydają mi się bezcelowe. Aczkolwiek nie wykluczone że Rising czymś miłym zaskoczy, ale czy to będzie aż tak klimatyczne pod kątem cyberpunku na miarę Deus Ex: Human Revolution ? hmm nie wiem.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Powrót do Wieści z Zanzibaru