Nasze zakupy, czyli jak to się mawia będąc jazzy-szoping xD

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Postprzez Gillian » So lip 09, 11 20:31

No tak, tylko pojawiło sie pytanie, po co kupować za 40, skoro można mieć za 10 : ).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » So lip 09, 11 20:34

Bo tą mam nowa i na miejscu. A że jestem trochę zakupoholikiem to jak już wejdę do sklepu muszę z czymś wyjść. Przynajmniej jeśli jest coś choćby najmniej godnego mojej uwagi.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Sylvan Wielki » Pn lip 11, 11 12:22

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Coś na lato, plus kilka gier.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez ArecaS » Pn lip 11, 11 23:07

Tyle pod adresem smartfonów padło tu ciepłych słów, że muszę się pochwalić:

Obrazek

Prezent osiemnastkowy. Samsung Galaxy Gio, czyli taka motzno ulepszona Spica. Jestem naprawdę urzeczony, bo Android jest fenomenalny: nie ma, że czegoś nie idzie zrobić - jak któryś element interfejsu ci nie pasuje, to go zmieniasz; brakuje jakiejś funkcji, instalujesz dodatkową aplikację. Brakuje tylko korkociągu. Jest też zacnej jak na low-enda jakości, ale z kilkoma rzeczami (plastiki, "tylko" 800 MHz, słaby aparat) trzeba się liczyć. Zmartwiła mnie tylko drobna niestabilność softu (widać więcej czasu Samsung poświęcił starszemu bratu - Galaxy Ace), ale po aktualizacji na Gingerbreada to powinno się zmienić.

Generalnie polecam, choć nie jest to sprzęt dla wszystkich. Ja jestem naprawdę urzeczony możliwościami, które wbrew pozorom nie sprowadzają się jedynie do czystej gadżetologii - to coś po prostu potrafi być wygodne i praktyczne, bo wszystko idzie ustawić pod siebie. Amen.

PS.
Swype rządzi! :P
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gillian » Wt lip 12, 11 00:19

W razie czego zrób roota. Ja byłem zmuszony, bo mi spica już nie wyrabiała : ). Oczywiście kosztem stabilności, ale cóż. Przynajmniej Froyo mam i multitouch, czego w stockowym systemie nie było...

Samsung coraz fajniejsze robi te smartfony, Galaxy S II to już w ogóle kosmos, ale nie wiem czy nie będę zmieniał na jakieś HTC, zobaczymy...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez ArecaS » Wt lip 12, 11 00:22

Roota wolę uniknąć, bom na gwarancji jeszcze. Z resztą liczę, że ten update jednak oficjalnie się ukaże. To powinno rozwiązać wszelkie problemy.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gillian » Wt lip 12, 11 00:39

E to takie straszenie. Robisz roota bez problemu. W razie draki wrzucasz z powrotem oryginalny soft. Trzeba bardzo chcieć, żeby sobie telefon zbrickować.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez ArecaS » Wt lip 12, 11 08:51

Co nie zmienia faktu, że root mi nie jest do szczęścia potrzebny, a już kiedyś bawiłem się w podmienianie softów na starym, dobrym SE K770i. Odpuściłem sobie w momencie, gdy poznikały mi wszystkie czcionki. ;)
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gillian » Wt lip 12, 11 09:26

No jak telefon daje rady (Samsung już się trochę nauczył jak optymalizować OS pod swoje telefony) to root nie jest potrzebny, ale z czasem może znajdziesz jakieś ograniczenia : ).

ArecaS napisał(a):nie sprowadzają się jedynie do czystej gadżetologii - to coś po prostu potrafi być wygodne i praktyczne
No otóż to. Gadżetem to sobie może być iOS ze swoimi pierdółkami. Bardziej zaawansowany Android to po prostu narzędzie do pracy.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Faja » Wt lip 12, 11 09:41

twilite kid napisał(a):No jak telefon daje rady (Samsung już się trochę nauczył jak optymalizować OS pod swoje telefony) to root nie jest potrzebny, ale z czasem może znajdziesz jakieś ograniczenia : ).

ArecaS napisał(a):nie sprowadzają się jedynie do czystej gadżetologii - to coś po prostu potrafi być wygodne i praktyczne
No otóż to. Gadżetem to sobie może być iOS ze swoimi pierdółkami. Bardziej zaawansowany Android to po prostu narzędzie do pracy.

Prosza... i co z tego Androida wykorzystujesz do pracy? Ja nic nie wykorzystuje co jest mi pomocne w pracy. Czasem coś sprawdzę na mapach, czasami coś sprawdzę na necie, czasami sobie w coś pogram i tyle.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez ArecaS » Wt lip 12, 11 10:11

Nie wiem co można w pracy wykorzystać, ale wiem co w dziennym użytkowaniu:
- możliwość założenia hasła na poszczególne aplikacje (i pełna prywatność bez konieczności blokowania całego telefonu)
- obsługa wszelkich .doc'ów, .odt czy .pdf'ów
- ot, właśnie choćby wygodna przeglądarka internetowa
- synchronizacja wszystkich kanałów komunikacji (telefon, mail, portale społecznościowe)
- możliwość dowolnej modyfikacji tego co nam nie pasuje w interfejsie (dzięki czemu sam telefon staje się po prostu wygodniejszy).

Kilka rzeczy zaobserwowanych po dość krótkim czasie obcowania. Fakt, w większości są to detale, ale wiadomo, że diabeł tkwi w szczegółach. No i nikt nigdy nie mówił o wykorzystywaniu bezkrytycznym wszystkiego co na Markecie znaleźć można. To faktycznie w 90% albo zbędne gadżety, albo chłam. Natomiast idzie znaleźć całkiem sporo perełek.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gillian » Wt lip 12, 11 11:59

Prosza... i co z tego Androida wykorzystujesz do pracy?
Taka pierdółka: mam potrzebne pliki an karcie SD i synchronizuję sobie je z róznymi komputerami poprzez dropbox. Nie wiem jak jest teraz, ale na iOS praca z dowolnymi plikami to jakaś katorga, bo nie można było ich sobie po prostu przechowywać w telefonie.
No i to o czym mówi ArecaS - interfejs dostosowuję pod swoje potrzeby. Na ekranach roboczych mogę sobie wstawić widżet, dzięki któremu np szybko zerknę sobie na kalendarz. Na iP to mam tylko ikonki, nic więcej.

Wiadomo że też zależy jak pracujesz. Mi się przydaje. Komuś kto pracuje fizycznie już nie musi.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » Wt lip 12, 11 14:56

No i doszło sobie do mnie dzisiaj.
http://img685.imageshack.us/img685/6941/dscn0361be.jpg

Ach, już muzyka brzmi w pokoju mym mrocznym ;)
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez uci » Wt lip 12, 11 18:47

kto w końcu w Ff10 odpowiada za ten rockowy kawałek z intra gry?
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez kALWa888 » Wt lip 12, 11 19:03

Raczej metalowy kawałek :). Skomponowany został przez Nobuo Uematsu, zaaranżowany przez gitarzystę Michio Okamiya znanego z The Black Mages (też trzeba będzie kupić), z tekstem napisanym przez Takuya Sugimoto i zaśpiewanym przez Billa Muira znanego z xtillidiex.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez uci » Wt lip 12, 11 21:48

o tego mi zawsze brakowało do pełni szczęścia - kawałek prześwietny ale zawsze miałem problem z autorem
uci
Uber Big Boss

Re: RADNOM KURTFWAAAW1!

Postprzez Operator » Śr lip 13, 11 11:43

Tak jeszcze wracając do Androidów- pomimo faktu, że je lubię, trzeba wspomnieć o jednym kontrargumencie- umierają po dwóch dniach, nie ważne jaką by miały baterię xP
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Re: RADNOM KURTFWAAAW1!

Postprzez Faja » Śr lip 13, 11 12:18

Operator napisał(a):Tak jeszcze wracając do Androidów- pomimo faktu, że je lubię, trzeba wspomnieć o jednym kontrargumencie- umierają po dwóch dniach, nie ważne jaką by miały baterię xP

to nie jest wina systemu tylko baterii jakby nie patrzeć
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Operator » Śr lip 13, 11 12:45

Nie zwalam tego na system, ale też pojawia się pytanie jak przy 1500mAh'owej baterii telefon może tak szybko padac.
Operator
Laughing Octopus

Postprzez ArecaS » Śr lip 13, 11 12:57

Tak szybko? Jak jako telefonu go używam (a nie konsoli do gier), to trzyma 3 dni. Więc spox, pamiętając, że w środku drzemie 800MHz, wielki wyświetlacz i odbiornik WiFi. :P
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gillian » Śr lip 13, 11 13:15

Operator napisał(a):jak przy 1500mAh'owej baterii telefon może tak szybko padac.
Wielki wyświetlacz, zwłaszcza w lecie ciągnie sporo energi ze względu na podświetlenie. Poza tym od czasu do czasu wifi, cały czas 3G/EDGE no i bebechy niekiepskie. Musi bateria szybko umierać.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Operator » Śr lip 13, 11 15:38

3G da radę wyłączyc, podświetlenie zmniejszyc, ale czy istnieją jakieś "sztuki magiczne" na obniżenie poboru mocy procesora, albo coś w ten deseń?
Jeżeli nawet mała X10 mini pro z wyświetlaczem niewiele większym od tego w moim W595 pada tak samo szybko (a procesor ma słabszy niż reszta) to już zaczyna zastanawiac i lekko denerwowac.
Operator
Laughing Octopus

Postprzez Snake_VR5 » Śr lip 13, 11 15:42

Obrazek

Po awarii poprzedniego sprzętu musiałem kupić nowy, mam nadzieje że DVD-REC ASUS DRW-24B3ST mnie nie zawiedzie i pochodzi trochę dłużej niż poprzednik LG. Jest to najprawdopodobniej ostatni zakup do mojego PC przed zakupem PS4, na którego czekam z niecierpliwością.

Obrazek

Nagrać kilka filmów, wieloodcinkowe anime to już nie problem. Omega Freestyle DVD+R 8,5GB w sumie 25 płytek + nagrywarka DVD i można szaleć
Ostatnio edytowano Śr lip 13, 11 15:55 przez Snake_VR5, łącznie edytowano 2 razy
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez ArecaS » Śr lip 13, 11 15:54

Operator napisał(a):3G da radę wyłączyc, podświetlenie zmniejszyc, ale czy istnieją jakieś "sztuki magiczne" na obniżenie poboru mocy procesora, albo coś w ten deseń?
Jeżeli nawet mała X10 mini pro z wyświetlaczem niewiele większym od tego w moim W595 pada tak samo szybko (a procesor ma słabszy niż reszta) to już zaczyna zastanawiac i lekko denerwowac.

Wcale nie takim słabym, bo to nadal 600MHz (mam ten sam procek, ale po seryjnym overclockingu). Natomiast zwróć uwagę, że mniejszą ma też baterię - 970mAh. Dla porównania, mój Gio z niemal identycznym prockiem ma 1350mAh, a LG P500 już z identycznym procesorem ma 1500mAh. Wnioski nasuwają się same.

A sposób magiczny jest jeden. Mniej używać. W trybie czuwania to coś praktycznie nie zżera baterii i dopóki się typowo smartfonowych funkcji nie nadużywa, potrafi trzymać niewiele krócej od zwykłego fona.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gillian » Śr lip 13, 11 19:02

A ja czy używam czy nie używam bateria od początku w i5700 trzyma 1,5-2,5 dnia.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Ookami » Pn lip 18, 11 17:04

Obczajcie co mi dziś moja Listonorka przyniosła :D

https://picasaweb.google.com/Okami1991/ ... rJiw16v1Ew

Teraz tylko jakąś ładną gablotkę muszę na to skołować...:D
Ookami
Szara eminencja

Czytam: "Tęcza sześć" Toma Clancy'ego

Postprzez Tidus93x » Cz lip 28, 11 12:08

ABRA KADABRA!!!!!!!!!

Oto jest! Wreszcie! Po tylu latach oczekiwania sprawiłem sobie cudowny prezent na 18-tkę!
Metal Gear Solid 4 i Final Fantasy XIII - te tytuły mam i aktualnie gram :D.

Yaaaaaaaaaaaaaaay :D
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez Pabian01 » Cz lip 28, 11 14:30

Nie zapomnij napisać o wrażeniach, bo jestem ciekaw jak MGS4 jest teraz odbierany :)
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez uci » Cz lip 28, 11 15:29

i jak dla kogoś obeznanego z finalami wypada 13stka
uci
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » Cz lip 28, 11 15:46

Tez jestem ciekaw, szczególnie wrażeń z MGS4. Czekam w temacie ;)
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pierdolnik