Kojima nie zrobi Snatchera?

Newsy o wszystkich wydarzeniach z Metal Gear Solid - Zanzibar

Postprzez Snake_VR5 » Wt lip 19, 11 12:35

Tylko zobaczymy gdzie dziś są Wormsy i Pokemony a gdzie jest seria MGS. Poza tym nie odniosłem wrażenia że że Koji ma wysokie mniemanie o sobie, angażuje się po prostu w co innego. Mniejsze projekty, lub odpoczynek bo jak pisałem nadal spija śmietankę sukcesu serii MGS i ma do tego uważam absolutne prawo. Jak też pisałem wcześniej on może wziąć się za nowego MGS, ale nie musi. Nic na siłę przy takim statusie jaki ma.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez ArecaS » Wt lip 19, 11 12:45

No, gdzie są? A gdzie jest MGS? :P Ta sama skala popularności, bym powiedział. A co do tych mniejszych projektów - możesz jakiś wymienić? ^^' Bo ja jakoś nie kojarzę.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Snake_VR5 » Wt lip 19, 11 13:53

Bum na Pokemony się już tak naprawdę skończył, a Wormsy po przejściu w 3D traciły uważam wiele na klimacie. A gdzie jest MGS? nadal na topie uważam, nadal jakoś się rozwija. A co do tych mniejszych projektów, mam na myśli udział w nowych nagraniach w kwestii Peace Walker http://mgs.gram.pl/wordpress/2011/06/22 ... e-walkera/
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Tidus93x » Wt lip 19, 11 14:38

Bum na Pokemony się skończył? O.o. A nowe serie? Sprzedające się nadal rewelacyjnie? Japończycy nadal za nimi szaleją. MGS powoli odchodzi w cień. Jakieś nowe wydania starych gier, gra-cień Rising. Ludzie powoli mają dość takich zagrywek. Czas na konkrety, panie Kojima, konkrety!
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez La-Li-Lu-Le-Lo » Wt lip 19, 11 14:40

To że Kojima cyka sobie fotki jak każdy inny developer to już oznacza że ma o sobie wysokie mniemanie? Czy to że mówi, że z każdym MGSem nie osiągnął tego czego chciał, również to potwierdza? Czy to że chce zrobić nową grę, ale mu to nie wychodzi lub nie ma na to środków? Też chciałbym żeby każdy twórca tak się otwierał przed graczami. Ale inni wolą siedzieć w zamknięciu zamiast wyjść do ludzi. Pewnie zaraz wydobędziesz jakiś cytat którym będziesz próbował nagiąć rzeczywistość. Ulegasz po prostu tej propagandzie, którą szerzą na forach. Ale wymienię Ci tych innych pozerów, Nomura więcej nie potrzeba - nic lepszego w swojej karierze już nie stworzy bo się po prostu wyczerpał, ale nadal uważa się za zbawcę świata.
La-Li-Lu-Le-Lo
Fortune

Postprzez kALWa888 » Wt lip 19, 11 14:41

A denerwuje mnie już to sapanie. Kojima tamto, Kojima sramto. Sami robicie wokół niego szum. Na pewno zrobi coś nowego ale może potrzebuje czasu. Dopieszcza swój projekt. MY TEGO NIE WIEMY.

(I ja właśnie mówiłem o tym że sterowanie postacią w Ico i SotC opiera się na tych samych zasadach. To że SotC jest bardziej sanboxowy nie znaczy że to jest jakaś wielka różnica. Tak jak mówi uci, schemat fabularny jest bardzo podobny w przypadku obu gier. W przypadku takich gier gampelay to prawie dodatek, bo najważniejszy jest obraz jaki sobą przedstawiają a ten jest wyjątkowy, ale jednocześnie dość schematyczny. Poza tym twilite, to ty masz zwyczaj grania na YT. Ja gry przechodzę albo u siebie albo u kumpla, dopiero się wypowiadam.)

Mgs wciąż jest na topie, o czymś to świadczy chyba. I ja też nie odnoszę wrażenia że Koji wozi się na lewo i prawo jaki to on jest wspaniały. Bo sobie fotki pstryka? To robi miliony szaraków na całym świecie. Ma prawo do tego co teraz robi, zapracował sobie na sukces i teraz ma. Piszecie jakby to dla was wszystko było, a on był jedynie wykonawcą waszych zachcianek. Rozumiem że jest czego zazdrościć ale bez przesady. Poza tym, może w ogóle ma dość robienia gier?
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Tidus93x » Wt lip 19, 11 14:48

kALWa888 napisał(a):A denerwuje mnie już to sapanie. Kojima tamto, Kojima sramto. Sami robicie wokół niego szum. Na pewno zrobi coś nowego ale może potrzebuje czasu. Dopieszcza swój projekt. MY TEGO NIE WIEMY.

No dobra, ale nie uważasz, że zbywanie nas byle tekstami i granie nam na nosie bez konkretów jest już z deczka nudne i staromodne. Ludzie współcześnie mają dość robienia z nich głupców. Czas na KONKRETY!
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez ArecaS » Wt lip 19, 11 14:57

kALWa888 napisał(a):MY TEGO NIE WIEMY.

I o to chodzi. Już od dawna nie pokazał niczego, co mogłoby nas utwierdzić w przekonaniu, że nadal potrafi tworzyć gry. To raczej nie jest zachowanie godne geniusza.

A to wysokie mniemanie o sobie, to właśnie akcje w stylu "do tej pory nie zrobiłem/nie mogę zrobić gry, która by mnie satysfakcjonowała". Kaman, ten facet od dawna nie pokazał, że w ogóle próbuje. Zamiast coś robić, to ciągle się wykręca tym, że jest stworzony do jakichś większych rzeczy. Gdyby tego nie było - ok. Nikt mu nie każe robić co roku gier zmieniających oblicze rynku. Tylko niech nie udaje, że potrafi to zrobić.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez uci » Wt lip 19, 11 15:33

a Peace Walker? aż taki stary to on nie jest
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Snake_VR5 » Wt lip 19, 11 15:33

Tidus93x napisał(a):Bum na Pokemony się skończył? O.o. A nowe serie? Sprzedające się nadal rewelacyjnie? Japończycy nadal za nimi szaleją.

Jednak już nie tak jak kiedyś

MGS powoli odchodzi w cień

Że co ?!

Widzę że niektórzy po prostu cierpią na brak cierpliwości, rozumiem to ale narzekanie na Kojime że strzela sobie foty zamiast zając się tworzeniem jakieś nowej gry mija się uważam z celem tak naprawdę. Rising gra-cień ? dlatego że nie dostaliśmy nic konkretnego na E3 ? Spokojnie jeszcze jest przed nami TGS
Ostatnio edytowano Wt lip 19, 11 15:39 przez Snake_VR5, łącznie edytowano 1 raz
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez SALADYN » Wt lip 19, 11 15:38

Może i inni twórcy siedzą w biurowcach i nie wychodzą do ludzi ale później gry które wychodzą oceniamy na chłodno albo się spodoba albo nie, tymczasem MGSy są najczęściej ocenianie przez pryzmat zajebistości serii i samego Kojimy, rzadko zdarza mi się przeczytać czyjąś opinię o danej grze z serii i stwierdzić że jest rzeczowa, pod tym względem będę bronił Twilitie'a (i paru innych osób) który nie ma klapek na oczach i potrafi dojrzeć że zarówno Koji jak i seria MGS to nie jest ideał.
No i nie oszukujmy sie Koji jest twórcą gier i ma robić gry tymczasem aktualnie dyskutujemy o pozerze którego bardziej interesuje nowy Ipod czy fotki na twiterze, w taki sposób mojego szacunku na który zapracował przy MGS1 nie odzyska.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Snake_VR5 » Wt lip 19, 11 15:42

Klapki na oczach ? no nie SALADYN ale bądź co bądź po tobie się tego nie spodziewałem :/ Jasne serii można wytkać jakieś błędy, na pewno nie jest ona ideałem ale czemu od razu nie może być bliska ideałowi ? Zgadzam z tym co napisał kALWa888, my tak naprawdę nie wiemy nad czym tak dokładnie pracuje Koji. Może tymi fotkami, wywiadami i odbieraniem nagród chce odwrócić uwagę właśnie od tego tajemniczego projektu. A co do szacunku, twojego czy też mojego do niego. On tak naprawdę pewnie ma to gdzieś, robi swoje i dopóki jego grami ktoś jest zainteresowany to pewnie tak będzie.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez SALADYN » Wt lip 19, 11 15:48

Bo nie ma dla mnie czegoś takiego jak bliska ideałowi gra i nie obchodzą mnie prywatne wywody Kojimy na temat świata brańży czy fabryki łóżek, po tym człowieku oczekuje dobrej gry i nic więcej.
SALADYN

Postprzez kALWa888 » Wt lip 19, 11 15:51

[quote="La-Li-Lu-Le-Lo"]To że Kojima cyka sobie fotki jak każdy inny developer to już oznacza że ma o sobie wysokie mniemanie? Czy to że mówi, że z każdym MGSem nie osiągnął tego czego chciał, również to potwierdza? Czy to że chce zrobić nową grę, ale mu to nie wychodzi lub nie ma na to środków? Też chciałbym żeby każdy twórca tak się otwierał przed graczami. Ale inni wolą siedzieć w zamknięciu zamiast wyjść do ludzi. Pewnie zaraz wydobędziesz jakiś cytat którym będziesz próbował nagiąć rzeczywistość. Ulegasz po prostu tej propagandzie, którą szerzą na forach. Ale wymienię Ci tych innych pozerów, Nomura więcej nie potrzeba - nic lepszego w swojej karierze już nie stworzy bo się po prostu wyczerpał, ale nadal uważa się za zbawcę świata.[/quote]

Popieram i podpisuję się wszystkiemi ręcami i nogami.

Co do tego co pisze Tidus93x i ArecaS. Nikt z nikogo nie robi głupców. Showbiznes od zawsze przepełniony jest kłamstwem może i kłamie w tej sprawie, może ma niespodziankę w zanadrzu, może mówi prawdę. Nie wiemy. I nie musi nam tego wyjawiać, to w jego interesie (powtarzam się, wiem;) ). Geniuszem nie nazwał się sam. Takim mianem określali go gracze i media. A to, że zrobiona przez niego gra go nie satysfakcjonowała? Co w tym złego? Stawia sobie wysoką poprzeczkę. Chce być lepszy w tym co robi. Chce rewolucjonizować świat gier, ale to zbyt trudne w dzisiejszych czasach. Myśli, że wszyscy tego od niego wymagamy, więc może po prostu boi się, że nie sprosta wymaganiom graczy i reszcie świata. Sam nie wiem co o tym myśleć, ale pozerem i ściemniaczem to on nie jest. Otwarcie mówi o tym że się nie nadaje, że boi się wyjść poza uniwersum MGS w obawie że się w tym nie sprawdzi. To tylko moje przypuszczenia, ale myślę że oceniacie go zbyt surowo. Powody mogą być różne. Od braku funduszy jak i nowych pomysłów. Jeśli ma coś do dodania w kwestii MGS to niech doda, ale jeśli nie ma nic do powiedzenia poza serią to po co ma robić coś na siłę skoro się nie czuje w tym dobrze? Po to żeby zadowolić fanów? Proszę...

Ach SAL, i to o to chodzi. Ty chcesz żeby on wydał grę która zmiażdży ci jajka. Wtedy on odzyska twój szacunek? On ma go gdzieś. Może chce tworzyć gry, a może nie. Może będzie sobie cykać miliony fotek dziennie a może pojedzie w pizdu na Alaskę. A może trzaśnie od niechcenia kolejnego MGSa który dostanie od gamespot , IGN itp 11/10? A i tak kupisz wszystko co wyjdzie w związku z serią MGS, jak miliony innych ludzi i fanbojów (w tym ja ;) ) na świecie. I dasz mu zarobić. Fajny bu(n)t
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez SaladinAI » Wt lip 19, 11 21:09

Hideo może stawiać sobie poprzeczki - to najlepsze co mu w ogóle wychodzi. Siedzę tu już kilka lat i przez ten cały czas słyszę i czytam o kolejnych wybujałych planach Kojimy. O czym to on nie myślał? No tak, gra zombiakiem która nie jest grą, zapładnianie w kosmosie i tegoż religijne reperkusje, Projekt S robiony przez lata, który nawet nie jest grą...a teraz? Wpatrywanie się w Ubisoft, bo po latach dociera do niego że robienie czegokolwiek przez trzy/cztery lata to zdecydowanie za długo, więc wymyśla cudaczny Fox Engine z masą idealistycznych określeń otwierających furtkę jeszcze bardziej wybujałych planom. Kupuję to - bo jestem naiwny i przez lata niczego się nie nauczyłem, tyle tylko że Kojima sam gasi moje nadzieje. On nie zamierza zrobić Snatchera, nie ma na to czasu. Myślę sobie, więc może zrobi kolejne Zone of the Enders, to Koji zresztą potwierdził, tylko po to by znów powiedzieć że to wcale nie jest takie pewne. "Skręcamy silnik-krzyczy Hideo-bo trzeba robić krócej gry". Dobrze że się obudził ale skoro znów nie ma czasu, to nie wiele już dla mnie znaczy.

Kojima żyje we własnej głowie, nawet najlepsza technologia nie będzie w stanie precyzyjnie go wyrazić - spływa to po mnie jak gówno po kaczce, bo ktoś kto wałkuje ten sam temat przez lata, opierając każdą kolejną część o skostniały już schemat, modyfikując koncepcje o randomowe spotkanie pierwszego z brzegu RTSa z Pokemonami, wypowiada takie słowa przeciwko sobie. Ale tutaj już inni wyznaczają standardy, zasrywając się kolejnymi pomysłami, które i tak stają się nieaktualne do wydania następnej części - wściekle depczą po sobie, swego rodzaju wyścig zbrojeń. Ale Koji obiecuje stabilność, stare sprawdzone motywy, stąd zawsze będzie się wyróżniał, z głową unoszącą się na powierzchni wciąż robi wrażenie - to taki zastój, tyle że dla wielu pozytywny, bo daje oparcie w burzliwych i nie pewnych czasach. To taki sposób na życie, jego główna maksyma brzmi: nie ryzykuj.

Zresztą on w podziemie już nie pójdzie, w końcu wytarty studencki sweter już dawno zamienił na garniak biznesmena i dziś otwarcie mówi, że trzeba myśleć ile to kasy przyniesie, więc kroki stawia ostrożnie, bada rynek, dominujące trendy i stara się dopasować, czekając...całe lata. W międzyczasie mnoży i dzieli, pnąc się po szczeblach kariery, chyba już zapomniał że na coś go stać - finanse przede wszystkim, to oczywiste, szkoda tylko że zmienił się w krwiożerczego bota, zautomatyzowanego pod osiąganie zysku, całkowicie reaktywnego. Pójść dalej niż inni, wyznaczać standardy - to już zupełnie nie w jego stylu. Jednak Kojima jest bardziej znany, szkoda że ostatnio głównie z powodu bicia rekordów złożonych autografów.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Tidus93x » Wt lip 19, 11 21:09

kALWa888 napisał(a):Jeśli ma coś do dodania w kwestii MGS to niech doda, ale jeśli nie ma nic do powiedzenia poza serią to po co ma robić coś na siłę skoro się nie czuje w tym dobrze? Po to żeby zadowolić fanów? Proszę...

Właśnie o to chodzi. Zgadzam się z tym stwierdzeniem. Mi chodzi o to, by przestał nas zbywać i zadeklarował się, czy ma coś do dodania, czy nie.
Ostatnio edytowano Wt lip 19, 11 21:09 przez Tidus93x, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez SALADYN » Wt lip 19, 11 21:57

kALWa888 nie myl mojego kolekcjonerskiego hobby z fanbojstwem choć to może tak wyglądać ale tak nie jest aktualnie po prostu płynę z prądem i tak oczekuje od Koji'iego gry i nie takiej miażdżącej jajka tylko obecnie jakiejkolwiek bo widzę jak ten człowiek przeżywa swoją niemoc twórczą czy raczej tak ludzką rzecz jak lenistwo, jak go MGS'y meczą to niech odejdzie z Konami a z pewnością ktoś wyłoży kupę szmalu żeby mógł dalej robić dal niego gry, Yamaoka tak zrobił i proszę a on wcale nie miał złej passy bo jego muzyka zawsze broniła sie sama że o Mikami nie wspomnę który z miejsca założył nowe studio i wysmażył grę o której się mówiło.
SALADYN

Postprzez kALWa888 » Wt lip 19, 11 22:04

Ale dopiero co wyszedł Peace Walker. Kiedy to było? Rok temu? Przygotowanie gry, trwa trochę więcej niż rok. No chyba że to kolejny Need for Speed.

No i dobrze, że Akira odszedł seria SH i tak upada (w przeciwieństwie do MGS). Poza tym jego ostatni dzieło odnosnie Shattered Memories było niższego poziomu niż poprzednie. Widać (słychać) że korzystał ze starych pomysłów które sprawdziły się wcześniej. Widać do SH wymyślił już wszystko. A może Koji do MGS jeszcze nie.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Snake_VR5 » Wt lip 19, 11 22:18

Saladin01 napisał(a):Siedzę tu już kilka lat i przez ten cały czas słyszę i czytam o kolejnych wybujałych planach Kojimy.

Ale dobrze uważam że je w ogóle ma i się nimi w sposób bardziej lub miej obszerny dzieli. Co do realizacji, pewnie nie wszystkie z nich powstaną. Jednak to pokazuje że Koji nie zamknął się tylko w temacie MGS czy też materii jaką jest tworzenie gier, że ma wyobraźnie i jest żywą kopalnią pomysłów.

W międzyczasie mnoży i dzieli, pnąc się po szczeblach kariery, chyba już zapomniał że na coś go stać - finanse przede wszystkim, to oczywiste, szkoda tylko że zmienił się w krwiożerczego bota, zautomatyzowanego pod osiąganie zysku, całkowicie reaktywnego. Pójść dalej niż inni, wyznaczać standardy - to już zupełnie nie w jego stylu. Jednak Kojima jest bardziej znany, szkoda że ostatnio głównie z powodu bicia rekordów złożonych autografów.

Jednak czemu się tu dziwić, facet wypłynął na szerokie wody i zobaczył że wszystko tak naprawdę sprowadza się do zysku. Zimnej kalkulacji oraz ostrożność i ja to całkowicie rozumiem. On już tworząc pierwszego MGS wyznaczył pewne standardy, teraz może mu się po prostu nie chcieć. Swoje zrobił, chwała mu za to że dostaliśmy tak dobry produkt. Ostatnimi czasy rzeczywiście informacje jakie pojawiają się na jego temat, to zdjęcia lub odbieranie jakiś nagród. Ale to nie przysłoni tego że w świecie gier video zaistniał i to bardzo mocno, że dokonał czegoś i że wreszcie jest człowiekiem sukcesu.

SALADYN napisał(a):oczekuje od Koji'iego gry i nie takiej miażdżącej jajka tylko obecnie jakiejkolwiek

Akurat ja bym nie chciał jakiejkolwiek, wole taką która będzie krokiem na przód niż jakimś bezbarwnym produktem robionym na szybko by tylko skutecznie zaspokoić niecierpliwość co niektórych. Chce dostać coś jednak przemyślanego, nawet jeśli przyjdzie mi na to trochę poczekać.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez kALWa888 » Wt lip 19, 11 22:34

Ja też wolę dopieszczoną i przemyślaną grę niźli jakiś badziew co to się pojawił po roku i nie ma w nim nic nadzwyczajnego. A każda gra od Kojiego jest nadzwyczajna.

Poza tym, mówicie tak jakby Kojima osiągnął sukces tylko dzięki MGSowi pierwszemu. A to nieprawda. W śiecie gier, każdy kolejny MGS był wielkim wydarzeniem i na ogól spełniał powszechne wymagania. Czy każdy kolejny MGS po pierwszym to badziew? Po stworzeniu kolejnych gier jego sukces się powiększył, to przecież nie świadczy o tym że wszyscy wciąż powtarzają "to nie to samo co MGS1". Dwójka mimo zmiany bohatera wciąż jest bardzo wychwalaną grą. MGS3 również. A MGS4 chyba jeszcze bardziej. Coś w tym jest. I tu nie chodzi o komercję, a o dobre i niespotykane w innych grach motywy.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez SaladinAI » Śr lip 20, 11 11:29

Raiden napisał(a):Jednak czemu się tu dziwić, facet wypłynął na szerokie wody i zobaczył że wszystko tak naprawdę sprowadza się do zysku. Zimnej kalkulacji oraz ostrożność i ja to całkowicie rozumiem.

Widzisz, Kojime, jak był młody i ambitny, świerzbiły go łapska i włożył rękę do ogniska. Sparzył się i stracił zaufanie. Zaczął postępować ostrożnie, zobaczył że to co naprawdę nietuzinkowe i niebanalne niesie ze sobą ogrom ryzyka, więc zaczął upraszczać - "nie mogę zrobić tego co naprawdę chcę", mówi do siebie. Teraz analizuje na chłodno. Wypuszcza Peace Walkera, to pewien krok naprzód, ale przede wszystkim eksperyment. Kiedyś Kojima puściłby to w ciemno, ale boi się znów sparzyć, więc kręci wersję na PSP bo to mało kosztuje, zwłaszcza że w tym okresie trwają pracę przygotowawcze. Doskonale wie że nie stać go na wersję na duże systemy, to oznacza babranie się w kodzie przez kolejne lata. Ale widzi że gra zyskuje popularność, hamulce puszczają, może zaryzykować więc idzie z tym na główne liczące się sprzęty na rynku - wszystko to dopiero po tym jak wypuścił produkt próbny, bo gra była niczym innym jak badaniem środowiska. A teraz dopuszcza się czwartego z rzędu zmartwychwstania trójki, z czego dwa razy w tym roku. W czym problem? Odpowiem słowami kogoś innego:

That’s game design cowardice. Everyone’s too scared to innovate or take a step in a new direction, wasting perfect opportunities to make new stuff by just remaking the same old stuff for new platforms. Can you imagine a brand new Metal Gear game on the 3DS?

http://metagearsolid.org/2011/06/ravi-s ... walker-hd/
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Snake_VR5 » Śr lip 20, 11 22:59

Jak to mówią ostrożności nigdy za wiele, skoro włożył rękę rękę do ogniska i się sparzył to znaczy że się czegoś nauczył. A to dobrze że człowiek uczy się na błędach, jednych ta ostrożność i jak to nazwałeś badanie rynku może irytować. Może to skutkować tym że stwierdzą że Kojime po prostu brak polotu i ikry. Innym z kolei to się spodoba, bo odbiorą to w taki sposób że Kojima nie chce wydać czegoś nieprzemyślanego. Tym samym w jakiś sposób to docenią. Natomiast co do czwartego z rzędu zmartwychwstania MGS3, no to troszeczkę ktoś tu się posunął o jeden most za daleko.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez uci » Cz lip 21, 11 10:44

Ale nie tylko Kojima tak robi, wystarczy rzucić okiem na rynek - jedyne gry które się utrzymują to te które mają już enty numerek/podtytuł w serii. Z nowych IP przeżywają tylko te które maja mega wsparcie reklamowe lub te które serio są b. dobre, choć i tak sporo firm ląduje na bruku (choćby ostatnio pozamykanie kilku studiów które próbowały urozmaicić nam życie wyścigami Arcadowymi).
Dlatego teraz dużo firm woli zrobić testy czy warto w ogóle próbować reaktywować jakąś markę albo wprowadzać nową poprzez wszelkiej maści mini gry czy inne sprzedaże sieciowe.
Sukces Lary i GoL na pewno pomógł nowemu Tomb Raiderowi a jak nowa BloodRayne się sprzeda to może dostaniemy trójkę.

Tak samo z Kojimą, z czegoś trzeba płacić ludziom wypłaty, 2 odświeżone wydania MGS3 zapewne pozwolą zarobić pewniejsze pieniądze niż jakiś nowy szalony projekt

Jedyne o czym sobie myślę to to że czemu Kojima nie spróbuje skorzystać z dobrodziejstwa jakim jest PSN/Xlive? jak Double Fine, podczas produkcji Brutal Legend chłopaki potworzyli projekty kilku minigierek i teraz czekając aż EA zgodzi się na BL2 wydają je - budżet mniejszy a i zysk pewniejszy.
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Cz lip 21, 11 16:59

uci napisał(a): Tak samo z Kojimą, z czegoś trzeba płacić ludziom wypłaty, 2 odświeżone wydania MGS3 zapewne pozwolą zarobić pewniejsze pieniądze niż jakiś nowy szalony projekt

Kojima może nasrać do pudełka, walnąć farbą "A Hideo Kojima Game" i tak to się sprzeda. Weźmy takie Zone of the Enders - niezrozumiały dla mnie fenomen. Ile ta seria już ma lat? Po takim czasie nie powinno się jej pamiętać, zwłaszcza że jedynka dla wielu była średnia i dopiero dwójka się wybiła, ale już bez ścisłego angażowania Hideo. Mimo to w growych tematach gdy tylko pojawia się wątek Kojimy i jego gry, podnosi się rozpaczliwy krzyk o nową część ZOE. Kojima sprzeda każde gówno.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Cz lip 21, 11 17:20

cóż jak się wydaje dzisiaj chyba już tak nie jest, inaczej nie robiłby kolejnych remaków zamiast nowych produkcji
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Cz lip 21, 11 18:57

Jego strach jest nieuzasadniony, każde pierdnięcie Kojimy jest monitorowane przez media, co dopiero gra, której rzecze jasna nie ma.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez ArecaS » So lip 23, 11 14:15

Szczerze? Mam nadzieję, że jak już ta gra będzie, to Kojima tak przegnie z hypem, że ludzie będą już nim rzygać, a gra będzie oceniona na chłodno. Miałby gościu nauczkę. Bo tutaj problemem wcale nie jest to co robi w temacie gier. Wydawanie remake'ów i obijanie się jest dla mnie względnie zrozumiałe jeszcze. Gorzej, że Koji zachowuje się jakby nadal był wizjonerem srającym genialnymi pomysłami na lewo i prawo, kiedy jest inaczej.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Snake_VR5 » So lip 23, 11 18:34

Kiedy nadal może tak być, tylko z realizacją ich gorzej...
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez ArecaS » So lip 23, 11 18:49

Ale pomysł niezrealizowany się na dobra sprawę nie liczy. I to naprawdę nie musi być od razy gra. Starczy mi jakiś trailer czy tech demo, ale takie, żeby było widać, że Koji nad czymś komisyjnym pracuje. No bo sorki, ale w tym Fox Engine wiele geniuszu niestety nie widać. To jest MOTZNO asekuracyjny tych. Bardziej od tych remake'ów nawet.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Snake_VR5 » So lip 23, 11 19:08

ArecaS napisał(a):Ale pomysł niezrealizowany się na dobra sprawę nie liczy.

Chyba jednak nie dla Kojimy, skoro ciągle buja gdzieś w obłokach i pomysłów ma bez liku. A na trailer poczekajmy do TGS
Snake_VR5
Jack the Ripper

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wieści z Zanzibaru