Kojima pokazuje faka

Newsy o wszystkich wydarzeniach z Metal Gear Solid - Zanzibar

Kojima pokazuje faka

Postprzez SaladinAI » Pt lip 22, 11 18:39

A jednak schodzimy na psy, innymi słowy zamieniamy się w bulwarówkę skoro komentujemy zdjęcia z imprezy dla wielkich tego świata. Tytuł newsa należy odbierać dosłownie, choć takiej wulgarności na ogół nie spodziewamy się po uprzejmym Japończyku, na swoje usprawiedliwienie ma że podkusił go Cliff Bleszinski. Komu więc Kojima pokazał środkowy palec? Czyżby postanowił pokazać co naprawdę myśli o wiecznie niezadowolonych fanach?

http://mgs.gram.pl/wordpress/2011/07/22 ... zuje-faka/
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Tidus93x » Pt lip 22, 11 19:32

No i jeszcze brońcie go, ludziska. Gdzie się podział ten skromny i spokojny Koji, którego znaliśmy. Oto co kasa i sława robi z ludźmi...
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez kALWa888 » Pt lip 22, 11 19:43

Mam to gdzieś. Nie będę płakać teraz po nocach po Koji nie wydaje nowej gry i pokazuje faki. I ja wcale nie czuję że do to mnie ten fak. Że w ogóle do fanów. Skąd taki pomysł? Heh chyba czyta nasze forum.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Curtis » Pt lip 22, 11 20:13

No Hideo... Naughty Naughty... :D News jakby ściągnięty z Faktu albo Super Expressu...
Osvelot jest Bogiem
Curtis
The Sorrow

Czytam: Nie podam bo jak skończę będzie nieaktualne

Postprzez SALADYN » Pt lip 22, 11 20:23

Lub z Faktoidu XD

Z kuli mnie to może nawet z ptakiem latać na wierzchu przy okazji TGS, wisi mi to i tyle.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Gillian » Pt lip 22, 11 21:05

Ale zenada...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez La-Li-Lu-Le-Lo » Pt lip 22, 11 22:13

A Cliff to co święty, też pokazał faka.
Obrazek
Unfortunately, killing is just one of those things that gets easier the more you do it.
La-Li-Lu-Le-Lo
Fortune

Postprzez maciej1- » Pt lip 22, 11 22:22

Genialne wyczucie czasu w wykonaniu Kojiego - w samym sercu dyskusji na temat jego obecnej twórczości :D

Osobiście mnie to nie rusza, przecież ostatnimi czasy Koji ciągle zasypuje nas różnymi fotkami ze swojego ekscytującego życia. Najwidoczniej fani się tego domagają.

Czekam na jakąś grę, fotki raczej na dysk sobie nie zapisze.
maciej1-
Predator

Postprzez Gillian » So lip 23, 11 00:06

La-Li-Lu-Le-Lo, nie od dzis wiadomo ze Cliffy jest burakiem.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Snake_VR5 » So lip 23, 11 18:47

Ten fak powinien być skierowanych to wszystkich tych co go tak krytyką z tego powodu że nie powstają nowe gry

Tidus93x napisał(a):No i jeszcze brońcie go, ludziska. Gdzie się podział ten skromny i spokojny Koji, którego znaliśmy. Oto co kasa i sława robi z ludźmi...

Oczywiście że go będę bronił, ten gest z jego strony tego nie zmieni. Facet z zapyziałego mola gier video ze słynnym sweterkiem, zamienił się w rasowego rekina biznesu który nie tylko liczy zyski ale i potrafi wzbudzić jakieś kontrowersje. Ciekawe czy podpowiedzieli mu to dobrzy PiaRowcy czy sam na to wpadł. Jak wspominano w temacie już facet ma wyczucie czasu, widać czytana nasze skromne forum :)
Ostatnio edytowano So lip 23, 11 18:51 przez Snake_VR5, łącznie edytowano 2 razy
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez SaladinAI » So lip 23, 11 18:50

Tak, fuck you Kojima-san.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez kALWa888 » So lip 23, 11 18:59

A teraz śpiewajmy razem z Kojimą
http://www.youtube.com/watch?v=GDcwBWWKGIs
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez maciej1- » So lip 23, 11 20:29

Raiden napisał(a):Ten fak powinien być skierowanych to wszystkich tych co go tak krytyką z tego powodu że nie powstają nowe gry

Wiesz Raiden, ci co go krytykują to też jego fani którzy oczekują tylko, aby spełnił choć część swoich obietnic z przeszłości (patrz szum przed MGS3). Jeżeli on tak traktuje według ciebie wieloletnich fanów to nie wiem czy chce się do tego grona zaliczać. Gest gestem, ale bunt na miarę szesnastoletniej dziewczynki to jednak nie pasuje do "rekina biznesu".
maciej1-
Predator

Postprzez Curtis » So lip 23, 11 20:40

A jedno pytanie czy w tym geście nie chodzi tak na prawdę o to samo co w setkach innych zdjęć z imprez ludźmi pokazującymi środkowy palec czyli... O nic ? Bawi mnie ta teoria w newsie że ten fak odnosić się może do fanów...
Osvelot jest Bogiem
Curtis
The Sorrow

Czytam: Nie podam bo jak skończę będzie nieaktualne

Postprzez Snake_VR5 » So lip 23, 11 20:40

maciej1- napisał(a):Jeżeli on tak traktuje według ciebie wieloletnich fanów to nie wiem czy chce się do tego grona zaliczać. Gest gestem, ale bunt na miarę szesnastoletniej dziewczynki to jednak nie pasuje do "rekina biznesu".

Mi jego gest jednak nie przeszkadza, nie jest uważam też skierowany pośrednio lub bezpośrednio do mnie jako np fana MGS. Niech sobie pokazuje co chce, dla mnie może nawet pokazać swój tyłek i wrzucić z tego fotkę do neta. Nie obchodzi mnie to co pokazuje w takim wymiarze, interesują mnie jego pomysły, wyprawy i wycieczki i dalsze dokonania. Poza tym do zdjęcie tylko pokazuje pewien dystans Kojimy do świata...
Ostatnio edytowano So lip 23, 11 20:44 przez Snake_VR5, łącznie edytowano 2 razy
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez ArecaS » So lip 23, 11 20:43

Curtis napisał(a):Bawi mnie ta teoria w newsie że ten fak odnosić się może do fanów...

Dla mnie to żadna teoria. Raczej dostrzeżenie niezamierzonej ironii sytuacji.

Geez, niektórzy naprawdę mają takie problemy z dostrzeżeniem sarkazmu w wypowiedzi? Niektórzy biorą ostatnio wszystko tak na serio, że zaczynam bać się tu wchodzić...

Ocwelot, ratuj!
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Snake_VR5 » So lip 23, 11 20:45

ArecaS napisał(a):Niektórzy biorą ostatnio wszystko tak na serio, że zaczynam bać się tu wchodzić...

Poważne na co dzień newsy to i poważna reakcja na nie :icon_smile:
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez ArecaS » So lip 23, 11 20:55

To samo powiesz o nazwach zdjęć sprzed paru niusów? To samo powiesz o zdjęciach pań w bikini, które swego czasu były do wiadomości dołączane? No właśnie. :P Powaga powagą, ale branie wszystkiego na serio też jest niezdrowe.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez La-Li-Lu-Le-Lo » So lip 23, 11 20:56

No ale o Cliffie też gadajcie bo jakby Kojima zrobił sobie fotkę z Kadafim co zaraz posądziliby Kojime o to co się dzieje w Libiii.
Obrazek
Unfortunately, killing is just one of those things that gets easier the more you do it.
La-Li-Lu-Le-Lo
Fortune

Postprzez Snake_VR5 » So lip 23, 11 20:57

ArecaS napisał(a):To samo powiesz o nazwach zdjęć sprzed paru niusów?

Osobiście nie przyłożyłem do tego uwagi, ale masz rację czasami potrzebna jest odskocznia. Dlatego tak patrząc na ten temat nie rozumiem oburzenia co poniektórych tym fakiem, no chyba że sugestia że jest skierowany ten gest do nas fanów tak kogoś oburzyła. Tylko że to by świadczyło że ktoś tu naprawdę bierze coś zbyt poważnie. Dla mnie Koji może sobie robić zdjęcie nawet z Putinem w Czeczenii, nie muszę cenić go za to z kim się spotyka i z kim ma zdjęcia. Cenie go za twórczość i dokonania, a tego nie można mu od tak odebrać przecież.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez ArecaS » So lip 23, 11 21:03

Nie. To po prostu wyraz frustracji Sala, którą widać od dawna. I pewnie nawet nie chodzi o samego "faka", a o to, że jest naprawdę źle, skoro o MGSie można już mówić tylko w kontekście kolejnych słitfoci Kojimy. Niektórzy jednak czują jakby ktoś próbował "wodzić ich za nos". :)
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Snake_VR5 » So lip 23, 11 21:07

ArecaS napisał(a):To po prostu wyraz frustracji Sala, którą widać od dawna

I nie męczy cie już to ?

ArecaS napisał(a): o MGSie można już mówić tylko w kontekście kolejnych słitfoci Kojimy.

Patrząc na ostatnie newsy na pewno tak, patrząc na ogół serii uważam że nie

ArecaS napisał(a):Niektórzy jednak czują jakby ktoś próbował "wodzić ich za nos". :)

Niektórzy mogli by być bardziej cierpliwy, okres celebryctwa Kojimy i już burza niezadowolenia
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez La-Li-Lu-Le-Lo » So lip 23, 11 21:18

ArecaS napisał(a):Geez, niektórzy naprawdę mają takie problemy z dostrzeżeniem sarkazmu w wypowiedzi? Niektórzy biorą ostatnio wszystko tak na serio.

To samo można powiedzieć o tym zdjęciu Kojimy.

ArecaS napisał(a):Ocwelot, ratuj!

Proszę: http://imageshack.us/f/691/212trh.jpg/
Ostatnio edytowano So lip 23, 11 21:30 przez La-Li-Lu-Le-Lo, łącznie edytowano 1 raz
La-Li-Lu-Le-Lo
Fortune

Postprzez kALWa888 » So lip 23, 11 21:25

Dopiero Peace Walker się pojawił, szykuje się Rising więc what's the big idea? Co do Rising jest producentem wykonawczym i też jest przy tym roboty.

A co do słitfoci to każdy ma życie prywatne niezależnie od tego czy się tym dzieli czy nie. Czepiacie się tego jakby nie miał prawa tego robić. A ma. Jak najbardziej. Tym bardziej że go na to stać. Jeźdxi po różnych miejscach na świecie w różnych sprawach i lubi to jak wygląda. Co w tym złego? Osobiście w życiu zrobiłem około 6 zdjęć jakbym był na jego miejscu robiłbym tyle samo. Lubi robić sobie fotki, to sobie robi. Nie licząc tych które papparazzi trzaskają na różnorakich konferencjach itp. I MGS nie równa się fotkom Koji'ego. Jego zdjęcia a seria MGS to dwie całkiem odmienne sprawy. Poza tym, nie rozumiem jaki sens jest publikować takie newsy skoro nie dotyczą one bezpośrednio serii MGS? Jest zastój w serii to i w newsach powinien być. Tymczasem mi to wygląda na to jakby ZanzibarLand powinien nazywać się... HideoLand. To jego fanami jesteśmy/jesteście czy serii MGS?
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Gillian » So lip 23, 11 23:01

Zaslepiona milosc do Kojimy przekracza tu juz granice absurdu i dobrego smaku...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Snake_VR5 » So lip 23, 11 23:07

To samo mógłbym powiedzieć o ostatnio nasilonej tu wobec niego krytyce...

kALWa888 napisał(a):Poza tym, nie rozumiem jaki sens jest publikować takie newsy skoro nie dotyczą one bezpośrednio serii MGS? Jest zastój w serii to i w newsach powinien być. Tymczasem mi to wygląda na to jakby ZanzibarLand powinien nazywać się... HideoLand. To jego fanami jesteśmy/jesteście czy serii MGS?

Ciekawe spostrzeżenie, trochę racji uważam masz ale również ArecaS odnośnie tej odskoczni dotyczącej nie traktowania wszystkiego na serio. Może więc dobrze by było gdyby newsy na forum były podzielone jakoś na te dotyczące stricie serii MGS, Hideo, i na takie na które należy patrzeć z przymrożeniem oka. Jednak obawiam się że zbliżamy się do niebezpiecznej granicy czy też tematu, mianowicie jak się konkretnie nie ma o czym pisać to się pisze o tym co jest. Czy to jest dobre czy złe, pozostawiam w indywidualnej ocenie każdego z osobna. Ja się wypowiadać nie będę.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » So lip 23, 11 23:28

Z tym ze krytyka ma podstawy: brak gier, brak nowych pomyslow, wypalanie sie Kojimy. Bo ilez mozna czekac?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez La-Li-Lu-Le-Lo » So lip 23, 11 23:36

Jeśli chodzi o to ślepe zapatrzenie w Kojime bo gram w jego gry to się mylisz. Znajdę dziesięciu na jego miejsce. Po prostu widzę od dłuższego czasu że co by Kojima nie zrobił, nie powiedział zawsze będzie skierowane przeciw niemu. Może faktycznie czyta nasze forum i się w ten sposób buntuje.. Wracając znowu do Cliffa nie widzę żeby jacyś fani GoW'a się tym przejęli i prawili modły na ten temat.

Czy jak zaryzykuje z nowym projektem, zrobi nową grę i ta gra nie trafi w gusta tych, którzy na nią czekają to odzyska w ten sposób odbiorców którzy się do niego "zrazili"?
La-Li-Lu-Le-Lo
Fortune

Postprzez Snake_VR5 » N lip 24, 11 00:00

twilite kid napisał(a):Z tym ze krytyka ma podstawy: brak gier, brak nowych pomyslow, wypalanie sie Kojimy. Bo ilez mozna czekac?

Ja się tak teraz zastanawiam czy brak gier po części nie jest spowodowany tym co się nie tak dawno przecież wydarzyło w Japonii, nie chce oczywiście tego w żaden sposób usprawiedliwiać jednak. A co do tego ile można jeszcze czekać, ''jeżeli kocha, to poczeka''

La-Li-Lu-Le-Lo napisał(a):Jeśli chodzi o to ślepe zapatrzenie w Kojime bo gram w jego gry to się mylisz.

A czy moja wypowiedz poprzednia bezpośrednio uderza (<- to złe słowo) w kogokolwiek ?

Wracając znowu do Cliffa nie widzę żeby jacyś fani GoW'a się tym przejęli i prawili modły na ten temat.

Choć gramy w różne gry to w końcu forum poświęcone MGS :icon_smile:
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez La-Li-Lu-Le-Lo » N lip 24, 11 00:16

Raiden napisał(a):A czy moja wypowiedz poprzednia bezpośrednio uderza (<- to złe słowo) w kogokolwiek ?

Pisząc post chodziło mi o wypowiedź twilite'a. Następnym razem będę cytować bo się tu pogubimy..

Raiden napisał(a):Choć gramy w różne gry to w końcu forum poświęcone MGS

No właśnie i tylko jego tu krytykujemy.. Cliffa tam w ogóle nie ma, lub znalazł sie na zdjęciu przypadkiem, albo to w ogóle jakiś manekin.
La-Li-Lu-Le-Lo
Fortune

Następna strona

Powrót do Wieści z Zanzibaru