Kojima nie zrobi Snatchera?

Newsy o wszystkich wydarzeniach z Metal Gear Solid - Zanzibar

Postprzez ArecaS » So lip 23, 11 19:56

Ale o to chodzi. Skoro tych pomysłów ma bez liku, to wymień mi choć jeden. Ja też mogę powiedzieć, że mam jeszcze więcej, tylko co z tego? Jak na ten moment odnoszę wrażenie, że Kojima geniuszem to jest w podtrzymywaniu wizerunku i wodzeniu graczy za nos. Co gorsza, niektórzy mu wierzą, na co tu jest najlepszy przykład. Jeśli się mylę - chętnie odwołam to co mówiłem, ale jest jeden warunek. Muszę mieć jakiś dowód na to, że się mylę.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Snake_VR5 » So lip 23, 11 20:53

Po prostu PiaRowcy robią swoją, ja się nie czuje wodzony za nos. Ok rozczarowałem się tym że nic konkretnego nie otrzymaliśmy w związku Rising na E3, rozczarowałem się że Konami serwuje nam odgrzewane kotlety w nowej panierce jak MGSHD i MGD3DS. Jednak nadal wierze w magie Hideo Kojimy, choć facet za każdym razem jak teraz sobie przypomnę rozbawiał mnie mówiąc że każdy kolejny MGS jest jego ostatnim. Tak naprawdę zaprzeczał sam sobie, bo nie da się ukryć że nie porzuca się od tak swojego ''dziecka''. I to jeszcze takiego które przynosi dochody
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez kALWa888 » So lip 23, 11 21:32

Tylko że teraz panuje era HD i Koji i Konami oraz seria MGS nie są jedynymi. Odnośnie Last Guardian też nie było nic na E3. Czy to znaczy że nie powstaje? :). To wszystko zaczyna mnie śmieszyć. Wszyscy się oburzają jakby seria MGS była jedyną a Koji i spółka maszynką do robienia gier. Poczekajcie, grajcie w co innego a jakiś nowy MGS (już ten na dnie) wyjdzie i wtedy będziecie szczęsliwi (lub nie) i na jakiś czas zapomnicie o innych grach (lub nie).
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Gillian » So lip 23, 11 23:08

Raiden, sluchamy, no wymien nam te genialne pomysly. Podaj przyklady na to, ze Kojima wciaz jest wizjonerem, geniuszem, a nie zwyklym wypranym z pomyslow celebryta. Mowisz, ze w niego wciaz wierzysz a ja od czasu zapowiedzi MGS3 czekam na przejaw geniuszu i odwagi Kojmy... na razie dostalismy niespelnone obietnice, naciagane zamkniecie serii i krzyzowke Monster Huntera z MGSem sklecona w rok na szybko.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Snake_VR5 » So lip 23, 11 23:41

W to czy akurat te pomysły są genialne czy nie, nie chce się zagłębiać. Jednak prześledziwszy ostatnie jego pomysły wymienić należało by to

- nowa droga produkcji gier, cyt. ''nie twórzcie ładnych obrazków, stwórzcie piękny świat''

- film, wielu pewnie by się spierało tutaj czy powinien powstać czy nie. Hideo Kojima stwierdził że w tej sprawie negocjacje trwają od 10 lat i końca nie widać. Stwierdził również że gdyby powstał to nie był by oparty bezpośrednio na grze, intryguje mnie więc to co by w nim pokazał.

- nowa Castlevania

- nowy Zone of the Enders

- Książka opisująca wydarzenia przedstawione w Peace Walkerze, która niestety nie powstanie. Nie jest to nic oszałamiającego, ale z mojej perspektywy wolał bym zakupić to niż spóźniona moim zdaniem grę planszową.

- Drama CD o nazwie Peace and Kazuhira’s Blues

- Fox Engine, który jak stwiedził Hideo Kojima jest niezwykle wydajny przy produkcji gier na kilka platform jednocześnie. Na razie niczym się nie wyróżnia, ale będzie dopracowywany. To pokazuje że on nie zamyka się w jednej płaszczyźnie jeśli chodzi o coś ''swojego''

- nowa gra przygodowa, ambitny projekt Chiyomaru Shikura z 5pb wraz z Hideo Kojimą oraz Sudą 51
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » N lip 24, 11 01:10

Wybacz, nie bede cytowal bo na komorce to dramat... Przelece numerkami:

ad 1. To typowe japonskie podejscie do tworzenia gier, nic szczegolnego.

ad 2. To ze chce zrobic film czyni z niego wizjonera?

ad 3. Konkrety: co tam Kojima powymyslal? Ja slyszalem ze tylko nazwiska uzyczyl w creditsach, tyle tego bylo.

ad 4. Ktore nowe ZoE masz na mysli?

ad 5. O ksiazkowych adaptacjach MGS 1 i 2 slyszal? To nic specjalnego.

ad 6. No drana cd, tego jeszcze nie bylo ;].

ad 7. Fox engine to kolejny przyllad japonskiego zapoznienia. Zamiast slupic sie na robieniu gier tworzy sie latami technologie ktora w momencie premiery jest przestarzala. Zreszta na razie nie wiemy ile t jest genialnych pomyslow Kojimy. Ktory swoja droga jest producdntem/rezyserem/scenazysta a nie programista czy grafikiem...

ad 8. Ambitny projekt bo co? Ile o nim wiemy, jakies konkrety? Oprocz tego ze bodajze nic z tego...

Nie przekonales mnie, wciaz czekam na cos konkretnego. Jakis dowod o ktory prosi Arecas...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » N lip 24, 11 09:24

Skoro Koji sam niewiele udowadnia to skąd ma wziąć te pomysły? Ale jak już wspominałem wcześniej Hideo nie musi nam ujawniać nad czym pracuje. That's it
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Poprzednia strona

Powrót do Wieści z Zanzibaru