Witajcie na Comic Con

Newsy o wszystkich wydarzeniach z Metal Gear Solid - Zanzibar

Witajcie na Comic Con

Postprzez SaladinAI » Cz lip 21, 11 21:16

Hideo Kojima jest w San Diego. Właśnie teraz szykuje się do bicia rekordów w rozdawaniu niesławnych autografów. Wizytę wspomaga Yoji Shinkawa, który swoją obecnością uświęca sprzedawane na Comic Con przedmioty z jego szkicami (są na wszystkim). Drużynę uzupełnia Yumi Kikuchi, warto dodać że stary zbereźnik namówił ją do założenia konta na Twitterze. Póki co ta sama operacja nie wszyła mu z designerem postaci, nie każdego da się zdemoralizować. Żeby nie było że Zanzibar zamienił się całkowicie w brukowiec, mamy też trochę mięsa.

http://mgs.gram.pl/wordpress/2011/07/21 ... comic-con/
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SALADYN » Pt lip 22, 11 20:25

Byleby Shinkawa sie nie poddał, trzymam kciuki stary.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Snake_VR5 » So lip 23, 11 19:03

Hideo Kojima jest w San Diego. Właśnie teraz szykuje się do bicia rekordów w rozdawaniu niesławnych autografów.

Zapachniało mi pewną tendencyjnością :/

Mam nadzieje że wizyta w Marine Corps Air Station Miramar jest nie tylko formą wycieczką i zabawy, ale też możliwością zbierania jakiś dodatkowych materiałów do Rising. Ostatnio Koji wokół siebie tworzy taki wizerunek osoby która woli się obijać niż poświęcić się pracy, ale może to tylko taka zasłona dymna i po prostu regeneruje siły by znów uderzyć z tytułem MGS. Koji swoją drogą Shinkawy od tak by pewnie nie zabierał.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez kALWa888 » So lip 23, 11 19:07

Raczej na pewno zbierają materiały do Rising. To w końcu gra militarna. A od zawsze wiadomo że przyjemne z pożytecznym można łączyć
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez ArecaS » So lip 23, 11 19:56

Ale przy Rising Koji nie miesza przecież.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Snake_VR5 » So lip 23, 11 20:47

Jednak na pewno jakoś te prace nadzoruje jako że Rising to MGS więc ''jego kolejne dziecko'', poza tym skoro po obiektach wojskowych wcześniej jeździł Shigenobu Matsuyama i teraz jak widać robi to Hideo Kojima to nie widzę tu przypadku. Dla samej zabawy by się tam nie wybrał chyba
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez ArecaS » So lip 23, 11 20:53

A czemu nie? Różne rzeczy ludzie zwiedzają. A jak można zwiedzić coś co nie jest dostępne zwykłym śmiertelnikom, to sam bym się pewnie skusił. Bo problem polega na tym, że Kojima się ewidentnie od Rising odcina. Wiele razy to zaznaczał. Z resztą, nawet do nadzorowania prac to mu to zwiedzanie po diabła potrzebne. To jednak inna sytuacja niż u Matsuyamy. Chyba, że Koji zbiera materiały do "kolejnego genialnego tajemniczego projektu, o którym kompletnie nic nie wiemy", co wbrew pozorom i tak ma większy sens niż mieszanie go w Rising. Acz ja nadal obstawiam zwykłą turystykę.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez uci » So lip 23, 11 20:59

może offtop ale co ważniejsze że na comic conie zapowiedzieli freddiego do mortal kombat:P

osobiście liczyłem że rzucą tam trochę MGSem, w końcu Rising ma być tym tytułem skierowanym na zachód, taki suprise.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Snake_VR5 » So lip 23, 11 21:19

ArecaS napisał(a):A czemu nie?

Gość stworzył serie gier w których pojawia się wątek militarny, w przygotowaniu jest nowa gra. Teraz jedzie sobie zwiedzić bazę wojskową, czy tylko ja mam wrażenie że to jest aż nazbyt dosłowne ? Poza tym istnieje możliwość taka iż on zbiera materiały i wrażenia nie do Rising a do MGS5.

Bo problem polega na tym, że Kojima się ewidentnie od Rising odcina.

Odcinał się też od kolejnych MGS, to mój ostatni już więcej nic nie zrobię.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez kALWa888 » So lip 23, 11 21:37

Ja pie***olę. Poczekajcie, zobaczycie czy na początku gry ukaże się napis A HIDEO KOJIMA GAME. Już w sumie na okładce napis ten powinien być widoczny. I być moze Koji będzie kimś więcej niż producentem wykonawczym.

Jeździ sobie patrzeć tte bronie, trzymać to pewnie zbiera te materiały może nawet do MGSa 6. So what? I tak się nie dowiemy o co tak naprawdę chodzi. A teraz chodźmy na żałobę. "MGS is dead" :(
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez maciej1- » So lip 23, 11 21:46

Nie wydaje mi się, aby Kojima wypuścił jakąś całkowicie nową grę z poza uniwersum MGSa przed wydaniem Rising. przypuszczam, że Rising ma na celu zbadanie czy serię MGS może przejąć inna grupa developerów. Wszyscy chyba zdajemy sobie sprawę z tego, że MGS raczej się szybko nie zakończy - jeszcze przed nim restart serii :D - a Kojima nie dałby rady tworzyć równolegle dwóch serii gier.

Trzeba czekać na konkrety i nie zawracać sobie głowy tymi fotkami, bo one raczej pojawiają się w celu zaspokojenia potrzeby istnienia medialnie Kojiego a nie przekazania jakiegoś ukrytego przesłania.
maciej1-
Predator

Postprzez kALWa888 » So lip 23, 11 22:10

Dobrze mówisz. Ale pisząc MGS is dead nie miałem na myśli ani podejrzenia że seria MGS rychło się skończy. Ja wiem że jeszcze potrwa.

A nie da rady tworzyć dwóch serii na raz? Pewnie prawda, tym bardziej że w serią wkłada dużo wysiłku, chce aby każdy kolejny MGS był wyjątkowy ale jednocześnie wciąż był MGSem a nie inną grą. Przynajmniej w moim odczuciu tak to wygląda. A te fotki? Who cares?
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez SaladinAI » N lip 24, 11 12:54

kALWa888 napisał(a):Poczekajcie, zobaczycie czy na początku gry ukaże się napis A HIDEO KOJIMA GAME.

To już od jakiegoś czasu wiadomo że tego nie będzie.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez kALWa888 » N lip 24, 11 12:56

Ale tak czy siak on również nad Rising pracuje. A gra z serii A HIDEO KOJIMA GAME ukazała się w 2010 roku. Trochę ponad roku temu. Zgadnijmy co to takiego?
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez kALWa888 » Wt lip 26, 11 00:13

Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Powrót do Wieści z Zanzibaru