Hideo Kojima zachwyca się pięknem MGS 3 HD

Newsy o wszystkich wydarzeniach z Metal Gear Solid - Zanzibar

Hideo Kojima zachwyca się pięknem MGS 3 HD

Postprzez SaladinAI » Wt sie 23, 11 10:27

W ostatnich dniach, zwiedzaliśmy wraz z Hideo Kojimą uniwersum MGSa po przejściu na bardziej korzystne warunki. Kojima nie rezygnuje ze swojej pracy, dlatego na ruszt wrzucamy MGS 3 HD. Twórca przedstawia zrzuty z podtopionych lasów – gra wygląda wyjątkowo czysto, widać jak przy nogach Snake’a pomykają żaby.

http://mgs.gram.pl/wordpress/2011/08/23 ... -mgs-3-hd/
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez kALWa888 » Wt sie 23, 11 19:17

W zwykłej wersji też było widać przemykające żaby. Ero HD, precz albo zostań w cieniu.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez facecamo » Wt sie 23, 11 20:13

Trochę przystopowałem, na początku myślałem że MGS w HD będzie porównywalny jakościowo do programów TV w HD :P
facecamo
Revolver Ocelot

Postprzez Gillian » Wt sie 23, 11 22:34

kALWa888 napisał(a):Ero HD, precz albo zostań w cieniu.
Trzeba mieć problemy ze wzrokiem, żeby nie zauważyć że w HD mamy trzy razy więcej pikseli ; )
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » Śr sie 24, 11 07:26

Ale Kalwas ma częściowo rację.

Jedyne 2 rzeczy czym się tu podniecać (najważniejsze zresztą) to fakt, że jest wydana gra na PS3 w kolekcji, podbita rozdzielczość. Panorama to dodatek miły fakt :).

Osobiście nie widzę tu podbitych tekstur, ale wali mnie to, bo nawet tego nie oczekiwałem, bo uwielbiam MGSy takie jakie są ;]
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez SALADYN » Śr sie 24, 11 08:42

Ja się cały czas dziwie że ludzie widząc litery HD na pudełku z odświeżonym klasykiem spodziewają się cudów.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Osvelot » Śr sie 24, 11 23:15

Albo jak widzą jakąkolwiek reedycję/kolekcję w roku 2011, to się od razu spodziewają i HD, i cudów.

Pod koniec sierpnia wychodzi Mortal Kombat: Arcade Kollection. MK1, MK2 i UMK3. Z acziwmentami i online play. Dla mnie bardzo zajebiście, kupię na steamie.

W międzyczasie podziwiam falę niezadowolenia, że "łe jery, miało być HD, super piękna rozdzielczość, co to jest łe" - serio! Ktoś myślał, że gry 2D sprzed około dwóch dekad da się "podciągnąć do HD", tak jakby istniał jakiś magiczny HD-Podciągator, do którego wystarczy włożyć grę. Żal dupęł ściska.

PROTIP: Ed Boon nigdy nie wspominał o HD, oprócz tego, że zmiana screen ratio zostanie nadrobiona nie sztucznym rozciągnięciem, tylko ładnymi ozdobnymi teksturami po bokach, pewnie one będą w godnej jakości. ALE NIE, drą japęł że HD miało być.

PS. Pół biedy komentarze na YT czy na odpowiednich stronach/forach. Ale komentarze na fanowskich stronach na fejsbooku... błagam, litości. Co za banda pierdolonych antyliteratów, kretynów, dysmózgów, półdebili, analfabetów. Internet naprawdę nie powinien być dla każdego.
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez Snake_VR5 » Pt sie 26, 11 18:54

kALWa888 napisał(a):W zwykłej wersji też było widać przemykające żaby.

Trafna uwaga, Hideo chyba nie ma się tu nad czym nowym zachwycać i wciska kit tym którzy nie grali i nie widzieli MGS3 (są tacy jeszcze?)
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Simon » N wrz 11, 11 12:44

SALADYN napisał(a):Ja się cały czas dziwie że ludzie widząc litery HD na pudełku z odświeżonym klasykiem spodziewają się cudów.

True.
Ale czy ktoś z was zakupił może Prince of Persia Trilogy HD z PSN?
Widziałem pierwszą część w 3D no i po prostu urywa to dupę jak bardzo się postarali.
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Gillian » N wrz 11, 11 18:48

Podobno konwersja tnie i jest lekko skaszaniona.
Gillian
Uber Big Boss

Powrót do Wieści z Zanzibaru