Wiedzmin

Moderator: GM

Postprzez Gac666 » N wrz 05, 10 23:00

Nigdy wiedzmina nie przeszedlem (bo jak kompa zmienilem to mialem problem z "pijanym" obrazem), patch najnowszy więc troche lipnie :P. Zarzuce gdzieś na forum CDP to sie zobaczy.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez SALADYN » So mar 26, 11 01:36

Minimalne wymagania systemowe:

Procesor: Core 2Duo 2.2 GHz lub dwurdzeniowy AMD 2.5 GHz
RAM: 1GB Win XP/ 2GB Vista/7
Grafika: GeForce 8800 512MB lub analogiczny Radeon (HD3850 512 MB)
Wolne miejsce na HDD: 16 GB

Rekomendowane wymagania systemowe:

Procesor: Czterordzeniowy Intel lub AMD
RAM: 3GB Win XP/ 4GB Vista/7
Grafika: GeForce 260 1GB lub analogiczny Radeon (HD4850 1GB)
Wolne miejsce na HDD: 16 GB

Czas pomyśleć o jakimś sprzęcie pod Wiedźmina 2 bo mój komputer to przy tych ustawieniach jest sto lat za murzynami.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez uci » So mar 26, 11 11:55

ja tam ciągle poczekam na wersje konsolową
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gillian » So mar 26, 11 12:04

No jeśli zalecana konfiguracja tak wygląda, to konsolowa wersja będzie mooocno odstawała. Taki sprzęt każdą konsolową multiplatforme odpala w 30-60fps przy 1080p i co najmniej 2xAA. Przy czym koszt HD4850 to koło 350zł
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » So mar 26, 11 20:00

jak długo nie ucierpi na tym gameplay to W2 może wyglądać jak jedynka dla mnie.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gac666 » Pt kwi 08, 11 20:45

Yay spelniam minimalne wymagania :D, jak na ponad 3 letni komputer to nie tak zle.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt kwi 08, 11 21:45

A właśnie dostaliście na maila próbkę ścieżki dźwiękowej ?
SALADYN

Postprzez deadspace6 » Śr kwi 13, 11 15:44

No dalej, niech w końcu nadejdzie ten 10.05 wraz z kolekcjonerskim W2 z poradnikiem!
Ostatnio edytowano So maja 14, 11 23:02 przez deadspace6, łącznie edytowano 1 raz
deadspace6
Fortune

Postprzez Gillian » So maja 14, 11 19:53

Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » So maja 14, 11 20:45

Loool niezłe jaja.

Kumpel już miał we wtorek swoją kopię (bo pracuje w sklepie z grami :D) i w sumie tylko lekko obitą ma te głowę, ale przynajmniej nic mu nie brakuje.

Szczerze to te popiersia są kijowe w porównaniu do prototypu jaki nam pokazali na długo przed premierą. Widać, że to jakiś odlew z taniego tynku, a miał być sztuczny marmur, heh.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez SALADYN » So maja 14, 11 21:20

Aż sie boję co będzie z moim egzemplarzem, gdybym tylko był pewny że taka sama edycja trafi na PS3 to bym nie zamawiał tej na PC, teraz nawet rozważam jej zwrot jeśli będzie coś uszkodzone.
SALADYN

Postprzez deadspace6 » So maja 14, 11 23:09

Ja dostałem już kilka dni temu i niestety też mam delikatnie uszkodzoną głowę. Może przynajmniej dostanę jakiś bonus od gram.pl.
deadspace6
Fortune

Postprzez Gillian » N maja 15, 11 00:24

A w ogole mozecie w to grac czy czekacie jak wszyscy na patcha aktywujacego?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » N maja 15, 11 01:31

Mój patch nadejdzie za jakieś pół roku jak kompa przystosuje do tej gry ;)

deadspace6, a jak reszta, są kartki jakieś powyrywane i jak prezentuje sie ogólnie ta kolekcjonerka bo mogę jeszcze olać odebranie gry wtedy się nie sparzę na tandetnym towarze.
SALADYN

Postprzez deadspace6 » N maja 15, 11 11:12

twilite kid napisał(a):A w ogole mozecie w to grac czy czekacie jak wszyscy na patcha aktywujacego?

Nawet jeszcze nie instalowałem, dziś spróbuje ale pewnie nie da rady zagrać przed poniedziałkiem.

SALADYN napisał(a):deadspace6, a jak reszta, są kartki jakieś powyrywane i jak prezentuje sie ogólnie ta kolekcjonerka bo mogę jeszcze olać odebranie gry wtedy się nie sparzę na tandetnym towarze.

Pozostałe elementy nie mają wad czy ubytków. Nie mam do nich żadnych zastrzeżeń. Wszystko jest wykonane starannie i z dbałością o szczegóły, a zwłaszcza kości i monety. Ogólnie nie żałuje wydanej kasy.

A jaki numer ma twoja kolekcjonerka? 1-1000 czy losowy?
deadspace6
Fortune

Postprzez SALADYN » N maja 15, 11 12:47

Losowy pewno, sam jeszcze nie wiem.
SALADYN

Postprzez deadspace6 » Pn maja 16, 11 06:39

Co tu dużo mówić. CD-Projekt znowu dał dupy na całej linii. Prawie wcale nie spałem tak jak pewnie kilka tysięcy pozostałych właścicieli kolekcjonerek po to by pograć jak najwcześniej a tu taka klapa! I te komunikaty zaczynające się kilka minut po północy "już zaraz", "jeszcze tylko chwila".

http://www.gram.pl/news_8AvrGuu1_Oficja ... min_2.html
deadspace6
Fortune

Postprzez Faja » Pn maja 16, 11 07:41

Macie się czym przejmować. To tylko gra hehe. Ja sobie zakupiłem na GoG'u jedynkę Enhanced Director's Cut za 14 PLN i sobie zrobię recap przed częścią drugą.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Gillian » Pn maja 16, 11 08:57

Ale jaja :D

http://50mb.pl/

Z optymalizacją też jakaś padaka. Podobno bez 4 rdzeni nie ma co podchodzić. W sumie dobrze że jedynki jeszcze nie przeszedłem, nim ją skończe to dwójkę odpowiednio załatają ;]. No ale to już tradycja dla CDPR że się nie da bezstresowo grać po premierze.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » Śr maja 18, 11 21:52

Hmmm bez 4rdzeniowca? Straszysz, aczkolwiek założe się, że to do poprawienia i będzie chodzić cacy.

Ja jeszcze nie kupiłem swojej kopii, cały czas sie waham, bo tak na prawde pieniedzy nie mam na takie zakupy :/.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Gillian » Śr maja 18, 11 22:14

Próbowałem aktywować chyba pół godziny. Po prostu wywalało aplikację, żadnego info czy serwer padł czy może ja źle kod wpisuje (a znałem już na pamięć). Ale w końcu zaskoczyło, pobrało aktualizacje i udało mi się zainstalować.

Jako że mam zalecaną konfigurację - Phenom 4X 3.0Ghz, HD 4850 1GB, 4GB na Win7 to liczyłem na to, że będzie hulać. Gra dobrała mi sama ustawienia na wysokie (nie najwyższe) przy Full HD i tu zonk - 10-15fps, grać się nie da. Zjechałem z AA i SSAO na zero i troche lepiej ale dalej niegrywalnie. Wróciłem do zalecanej konfiguracji i uruchomiłem w 720p - już jest dobrze, ale tylko dobrze bo 30fps na początku gry. Kto wie, co będzie dalej. Nie wspominam, że parę bugów już widziałem w ciągu 10min gry w tym jeden zaciął mi rozgrywkę (samouczek się nie dograł).

Wg mnie na razie grać się sensownie nie da (nie będę detali obniżał dla rozdzielczości, a liczyłem na to że będzie hulało, choć na 720p i AA źle nie jest). Ale leje na to, bo jedynki nawet jeszcze nie skończyłem. Aczkolwiek wkurzyłbym się, gdybym był napalony i chciał to przechodzić już teraz. Zresztą i tak myślałem, że nie zainstaluje bo takie jaja ;].

Wydanie bardzo ładne. Instrukcja i poradnik zalatują budżetówą, a na pewno kiepskim designem (kto to widział szare tło w czarnobiałej książeczce dawać). Mapa jest super, moneta to taka dwugroszówka, liczyłem na coś solidnego. Figurek jeszcze nie składałem.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Śr lip 13, 11 15:38

Dziś dostałem potwierdzenie zamówienia koszulki która jest rekompensatą za brak możliwości wcześniejszego grania, jak się okazuje razem z koszulka otrzymam drugą głowę Wieśka, uznali moja reklamacje mimo tego że mój egzemplarz miał ledwo dwa maciupkie ubytki.
SALADYN

Postprzez Gac666 » Śr lip 13, 11 19:06

Łał! Szkoda, ze mój kumpel tego nie zrobił.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Faja » Pt wrz 09, 11 09:45

Gram od dwóch dni i nie podoba mi się jak na razie.
1. System walki zdupiony.
2. Ekwipunek mało czytelny, nie wiadomo co jest gdzie.
3. Informacje pojawiające się na ekranie są napisane tak małą czcionką, że to woła o pomstę do piekła normalnie. Jakiś napis ledwie mignie i nic.
4. Mapa z Dziennikiem tak zdupiona, że za to to Tomasz G. powinien zostać wychłostany na rynku w Bytomiu.
5. Samouczek, który w ogóle nie pomaga. Przykład: By wypić eliksiry wejdź w tryb medytacji... Hehe przeszukałem ustawienia klawiszy i nigdzie nie znalazłem jak się wchodzi w tryb medytacji. Przypadkiem na to trafiłem.
6. Tryb skradankowy - o w mordę to jest dopiero żenada. Mój geralt raz przykleił się do niewidzialnej ściany i za cholerę nie chciał się odkleić. Dopiero wyciągnięcie miecza pomogło.

Oczekiwania miałem wielkie, niestety CDPRed nie postarali się. Zobaczymy jak będzie się grało, jak przebrnę przez te wszystkie niedogodności, bo w końcu się do nich przyzwyczaję.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Tidus93x » Pt wrz 09, 11 15:50

Faja napisał(a):Gram od dwóch dni i nie podoba mi się jak na razie.
3. Informacje pojawiające się na ekranie są napisane tak małą czcionką, że to woła o pomstę do piekła normalnie. Jakiś napis ledwie mignie i nic.
4. Mapa z Dziennikiem tak zdupiona, że za to to Tomasz G. powinien zostać wychłostany na rynku w Bytomiu.
5. Samouczek, który w ogóle nie pomaga. Przykład: By wypić eliksiry wejdź w tryb medytacji... Hehe przeszukałem ustawienia klawiszy i nigdzie nie znalazłem jak się wchodzi w tryb medytacji. Przypadkiem na to trafiłem.
6. Tryb skradankowy - o w mordę to jest dopiero żenada. Mój geralt raz przykleił się do niewidzialnej ściany i za cholerę nie chciał się odkleić. Dopiero wyciągnięcie miecza pomogło.

Oczekiwania miałem wielkie, niestety CDPRed nie postarali się. Zobaczymy jak będzie się grało, jak przebrnę przez te wszystkie niedogodności, bo w końcu się do nich przyzwyczaję.

A ja myślałem, że tylko ja mam takie wrażenie. Ledwo co do pierwszego rozdziału doszedłem, a gra poszła w odstawkę. Czym Ci ludzie się tak zachwycają?
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez SALADYN » So wrz 10, 11 16:14

Ja sie sam dziwię czemu w jedynce dotrwałem aż do połowy Odmętów po czym również odpuściłem ale z drugiej strony nie znać nie wypada.
SALADYN

Postprzez Tidus93x » So wrz 10, 11 16:16

SALADYN napisał(a):nie znać nie wypada.

Co racja to racja. Tak wychwalano tą grę, a ja osobiście czytałem całą serię Sapkowskiego, w związku z czym chciałem ją dopaść koniecznie. Mam nadzieję, że dwójka będzie lepsza, to fabułę jedynki gdzieś się przeczyta i heja!
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez Faja » So wrz 10, 11 17:04

Faja napisał(a):Gram od dwóch dni i nie podoba mi się jak na razie.

Tak, żeby mieć ścisłość. Pisząc powyższe miałem na myśli część drugą.
Pierwsza była zajebista.
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » So wrz 10, 11 17:15

Faja napisał(a):Tak, żeby mieć ścisłość. Pisząc powyższe miałem na myśli część drugą.
Pierwsza była zajebista.

Zorientowałem sie po skradaniu a pierwsza część była strasznie monotonna jak dla mnie, nic tylko biegałem w te i wewte i chlastałem potworki/ludzi.
Fabuła, muzyka, klimat, dorosłe dialogi były super ale co z tego skoro wszystko zostało zabite przez słaby gameplay i kilka innych rzeczy (loadingi :/), dlatego tak bardzo napaliłem się na Powrót Białego Wilka który miał być przynajmniej dopracowany technicznie.
SALADYN

Postprzez Faja » So wrz 10, 11 18:24

Enhanced Edition wyeliminowała długie loadingi. Latanie w i we wte miało swoje uroki, jakoś nie jojcyłem bardzo z tego powodu.
Faja
Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole