Sekwencja otwierająca Metal Gear Solid 3D

Newsy o wszystkich wydarzeniach z Metal Gear Solid - Zanzibar

Sekwencja otwierająca Metal Gear Solid 3D

Postprzez SaladinAI » So paź 29, 11 13:03

Sekwencje otwierające to znak rozpoznawczy serii Metal Gear Solid, zarazem podkreślenie olbrzymich wpływów z świata srebrnego ekranu na twórczość Hideo Kojimy. Osobiście wielbię moment otwierający Synów Wolności, pełen wyszukanej symboliki, harmonii dźwięków z obrazem, ale Kojima przypomina nam inny filmowy wstęp

http://mgs.gram.pl/wordpress/2011/10/29 ... -solid-3d/
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez kALWa888 » So paź 29, 11 15:46

Mi chyba też najbardziej podoba się ta z drugiej części. Na duże uznanie zasługuje również opening do MGS4.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Snake_VR5 » So paź 29, 11 17:08

W mojej ocenie

1. MGS2
2. MGS: VR Missions
3. MGS 3
4. MGS 4
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Osvelot » So paź 29, 11 19:08

Wejściówka do MGS2 gniecie wszystek. Intro do MGS3 jest za nią, a potem... hm.

Ta z pierwszej części była też okej, no i wiadomo - nostalgia opór.

A w czwórce... sorry, ale w tym zajebistym natłoku tych wszystkich filmików i cutscenek za cholerę nie pamiętam, co było intrem.
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez Tidus93x » So paź 29, 11 22:03

Popieram powyższe, MGS2 grzmoci w beret. Nigdy nie zapomnę tej wzniosłej muzyki i obrazu stojących do siebie plecami Snake'a i Raidena, otoczonych przez Arsenal Tengu + formujący się napis Metal Gear Solid 2. Cudo.
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez Snake_VR5 » So paź 29, 11 22:19

Tidus93x napisał(a):Nigdy nie zapomnę tej wzniosłej muzyki i obrazu stojących do siebie plecami Snake'a i Raidena, otoczonych przez Arsenal Tengu + formujący się napis Metal Gear Solid 2. Cudo.

Dokładnie, ten podniosły fragment zaczyna już w momencie gdy Raiden zbliża się do Big Shell. Poza tym to co mi się jeszcze podoba to że w tej sekwencji (w tym intro) każda z kluczowych dla MGS2 postaci ma swoje przysłowiowe epickie ''pięć minut''.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » So paź 29, 11 22:56

A to intro w MGS2 zespoilowało pojawienie się Raidena.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Tidus93x » So paź 29, 11 23:09

Oj tam oj tam, i tak jest BEST :P. No i nie domyśliłbyś się, że nim posterujesz :P
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez La-Li-Lu-Le-Lo » So paź 29, 11 23:43

twilite kid napisał(a):A to intro w MGS2 zespoilowało pojawienie się Raidena.

Nie tylko Raidena, ale i wszystkich postaci.
La-Li-Lu-Le-Lo
Fortune

Postprzez Gillian » N paź 30, 11 00:19

Inne postaci pojawiały się wcześniej w tej czy innej formie w zapowiedziach, demie itp. Przed premierą wiadomo było, że będzie Olga, że wróci Ocelot, że będzie jakiś Wampir, że będzie koleś z mackami na plecach (i że to on może być BB lub jego kolejnym klonem, bo miał opaskę na oku). Raiden to było tabu a tu w intro pokazano go tak wyraźnie jak walczy ramię w ramię ze Snejem.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez La-Li-Lu-Le-Lo » N paź 30, 11 00:37

Ale jak ktoś nie śledził informacji, a kupił grę to znał już z widzenia wszystkie postacie narzucone w jednym intro.

Raidena można było znaleźć jeszcze na ulotce we wnętrzu opakowania z grą. (I nie chodzi mi tu wcale o późniejsze wydania MGS2 gdzie można zobaczyć Raidena w instrukcji gry z jego krótkim bio).
La-Li-Lu-Le-Lo
Fortune

Postprzez ArecaS » N paź 30, 11 00:39

Ale tu nie jest powiedziane, że jest main hero. Po prostu ktoś pomaga Snake'owi. I przy okazji ładnie wpleciony pierwszy WTF. ;)
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Osvelot » N paź 30, 11 03:27

twilite kid napisał(a):A to intro w MGS2 zespoilowało pojawienie się Raidena.

No heja heja - ok, nawet jeśli, czy to właśnie nie był najbardziej odpowiedni moment na to?
Obrazek
Osvelot
Solidus Snake

Postprzez SaladinAI » N paź 30, 11 12:32

E tam, czytałeś recenzję Hiva i było po ptakach.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Osvelot » N paź 30, 11 12:53

Jakkolwiek by to nie zabrzmiało, nigdy nie miałem do czynienia z Hivem.
Obrazek
Osvelot
Solidus Snake

Postprzez Gillian » N paź 30, 11 19:52

No nie wiem, chodzi mi tylko o to, że Raiden był tematem tabu a tu nagle w intro się pojawił. Kojima tak bardzo chciał utrzymać w tajemnicy jego obecność. Zastanawiam się po prostu dlaczego pokazano tego Raidena w intro. Hmm chyba że ja już nie pamiętam i przy pierwszym uruchomieniu gry tego nie było?

Btw ja przed zagraniem w MGS2 widziałem Raidena w paru artach, ale zawsze myślałem, że to jakaś nowa Snejkowa Meryl :D
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Snake_VR5 » N paź 30, 11 23:39

twilite kid napisał(a):No nie wiem, chodzi mi tylko o to, że Raiden był tematem tabu a tu nagle w intro się pojawił. Kojima tak bardzo chciał utrzymać w tajemnicy jego obecność. Zastanawiam się po prostu dlaczego pokazano tego Raidena w intro.

Bo jak wspomniałem każda postać ma w nim swoje ''pięć minut'', takie chyba było zresztą jego założenie. Natomiast wydaje mi się że bardziej Hideo Kojima starał się nie tyle utrzymać obecność Raidena w MGS2 w tajemnicy, co utrzymać w tajemnicy jego tożsamość. Na początku operacji na Big Shell postać wypowiada przecież kwestie - This is Snake. I am now inside Strut A of Shell 1, poza tym jest zamaskowana. Zresztą cały ten moment wraz z dostaniem się do windy przypomina czy wręcz nawiązuje do początku MGS. Oczywiście pewnie nie każdy się nabrał na to że to Solid Snake, natomiast pewnie zaskoczenie wśród niektórych wywołał fakt że ta tajemnicza postać to facet a nie jak sugerowały niektóre materiały kobieta.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez SaladinAI » Pn paź 31, 11 13:00

twilite kid napisał(a):No nie wiem, chodzi mi tylko o to, że Raiden był tematem tabu a tu nagle w intro się pojawił. Kojima tak bardzo chciał utrzymać w tajemnicy jego obecność. Zastanawiam się po prostu dlaczego pokazano tego Raidena w intro. Hmm chyba że ja już nie pamiętam i przy pierwszym uruchomieniu gry tego nie było?

Ale przecież gra nie zdradza że gramy tym kolesiem, tam wciąż jest Snake.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Pn paź 31, 11 13:43

jak pierwszy raz odpaliłem MGS2 i zobaczyłem go w intro wziąłem go osobiście za jednego z bossów (po walce z Olgą myślałem że to jej brat) dopiero jak odpaliłem PLANT to się zdumiałem widząc grywalnego bohatera.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Powrót do Wieści z Zanzibaru