Metal Gear Solid : The Shooter

O wszystkich projektach Polskich (i nie tylko) fanów.

Moderatorzy: Bizon, Operator, GM

Metal Gear Solid : The Shooter

Postprzez raid » Pt sie 25, 06 12:20

Witam, jak zapewne mieliscie juz przyjemnosc przeczytac dzisiejszego newsa na stronie glownej. Chodzi o wspolprace przy projekcie nad internetowa gra. Wszelkie uwagi, komentarze, a nawet chec pomocy mozna wyrazac tutaj. Link do wersji "pokazowej" : link. Pozdrawiam, Raid.
Najwi?kszym problemem ?wiata jest to, ?e g?upcy s? absolutnie pewni, a m?drcy pe?ni w?tpliwo?ci.
raid
Inkarnacja VR

Postprzez uci » Pt sie 25, 06 12:32

jak narazie jeden screen ale ju? mi si? bardzo podoba, na stronce jest opisane co jest potrzebne.
A co do pomys?u jest starsznie ambitny i mam nadzieje ?e zostanie wykonany do ko?ca:]

Mo?e tutaj by? opisa? tak mniej wi?cej jak ty widzisz t? gr? i jak miano by ci pomóc?
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez raid » Pt sie 25, 06 14:46

Oczywiscie. Jako grafik musialbys posiadac umiejetnosc (choc przede wszystkim checi :P) tworzenia lokacji podobnych do tej przedstawionej, jednak bardziej realnej i pasujacej do serii MGSa (poniszczone sciany, drzwi, windy i wrogowie) czyli to wszystko, co sklada sie na te gre. Moge sie pochwalic, ze mamy juz porzadnego grafika - odin sie tym w jakims stopniu zajmnie. Dlatego tez, potrzebujemy jeszcze jednej osoby, ktora by go odciazyla. Oprocz grafika potrzebny bedzie ktos, do tworzenia unikalnych zadan itd. w taki sposob, zeby nadac jakis klimat tej gierce. Przydalby sie rowniez zastepczy programista, kiedy mi zabraknie pomyslow na rozwiazanie jakiegos problemu, co dwie glowy to nie jedna ;-). Ale poki co, to, co jest wersji testowej to tylko i wylacznie moja (krotka :P) robota, czyli rysowanie we flashu. A ci, co mnie znaja, wiedza, ze zbytnich zdolnosci plastycznych nie posiadam. Mam nadzieje, ze juz wkrotce odin przedstawi swoje dzielo i Zanzibar bedzie mial czym sie pochwalic ;)
Co do rozgrywki, to zbyt duzo trzeba by tu pisac, jezeli jestes chetny pomoc wal do mnie na gadu ( 4249470 ) albo chociaz na email: gaj@lanet.wroc.net
Pozdrawiam, raid.
Najwi?kszym problemem ?wiata jest to, ?e g?upcy s? absolutnie pewni, a m?drcy pe?ni w?tpliwo?ci.
raid
Inkarnacja VR

Postprzez uci » Pt sie 25, 06 15:24

no pisalem na gg :]

czekam az odpiszesz, z ch?ci? pomoge przy scenariuszu
uci
Uber Big Boss

Postprzez odin » Pt sie 25, 06 16:22

odin jak najbardziej, lecz cz?sto nie b?de w stanie pomóc. Graficznie, owszem znam maksymalne ograniczenia niektórych programów, mimo to czesto aby wykona? co? odpowiednio dobrze trzeba nad tym sp?dzi? odpowiednio czasu wi?cej. Czasu który ja w tym wieku musz? rozdziela? w?a?ciwie mi?dzy prace a odpoczynek, a owej pracy teraz, b?dzie znacznie wi?cej ni?li odpoczynku niestety. St?d te?, my?le ?e w roli scenarzysty sprawdze si? najlepiej. Od lat zpisywanie my?li, wychodzi na na szcz??cie wielokrotnie to ?atwiej od walki z grafik? wektorow?, czy rastrow? ( bo rozumiem ?e chodzi nam przez ca?y czas o t? pierwsz? ).
A tak czy owak, i tak lepiej skupic sie na jednej rzeczy, wi?c my?l? ?e przynajmniej scenariusz b?dzie dopracowany.
I jestem pewnien, ?e na forum znajdziesz jeszcze 2 innych grafików którzy zapewne s? lepsi ode mnie ;) Wi?c nie przejmuj si?. Na pewno mog? pomaga?.
Widzisz, Zanzibar to teraz naprawd? sporo pracy; moja Swojej tak?e; a za pewnie czas MO?E uderz? komercyjnie na ten rynek ( mo?e si? uda co? zarobi? - bo gdy parze na "popeline" jak? inni odstawiaj? to mi si? s?abo robi, serio ;) ).
A do tego wszystkiego dochodzi jeszcze moje w?asne prywante zycie. I nie chce o nim zapomina? :)

Gdy zaczyna?em pisac posta, wiadomo?ci ucie'go jeszcze nie by?o ;) Tak jad?em, tak ogl?da?em film, tak nie spieszy?em si? ;)
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez raid » Pt sie 25, 06 21:26

No ok odin i tak licze na ciebie. Oczywiscie, mowa o grafice wektorowej. Wlasciwie scenraiusz to polowa sukcesu :D A teraz graficy pokazcie swoje zaangazowanie, jeszcze w przyszlosci bedziecie o tym swoim wnukom opowiadac :P Pozdr
raid
Inkarnacja VR

Postprzez uci » So sie 26, 06 07:50

raid jak drugi scenarzysta niepotrzebny to napisz

btw. czemu nie odpisujesz na gg?
uci
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » Cz sie 31, 06 14:11

GG sie sypalo ostatnio, pewnie nie dostal wiadomosci ;)
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez uci » Cz sie 31, 06 17:47

potrzebny jest jednak drugi grafik, do flasha...

ch?tni niech si? zg?osz? do Raida...

to wa?ne
uci
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » N wrz 10, 06 12:11

No panowie zglaszac sie bo z jednym grafikiem ciezko bedzie zrobic cos porzadnego!
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez uci » N wrz 10, 06 18:01

no my narazie sobie radzimy dobrze, scenariusz jest, teraz pozosta?a dwójka twórców stara si? stworzy? co? pod moje wypociny...

Niestety szkola jak narazie zwalnia szybko?? tworzenia tego tytu?u.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Pabian01 » Śr lis 12, 08 11:12

To jest dalej kontynuowane ? Coś się działo ? :)
Chciałbym chociaż zobaczyć co było pod linkiem z pierwszego postu ale wygasł :/
Tak wiem wzieło mnie na odkopywanie starych tematów :D
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez uci » Śr lis 12, 08 11:32

niestety projekt upadł, powstalo kilka plansz, jeden dzialajacy silnik i art.
uci
Uber Big Boss

Powrót do Fan Works