Peace Walker - problemy... [spoilery]

O brakującym ogniwie w historii Big Bossa

Moderator: GM

Postprzez uci » Cz maja 26, 11 22:55

zamiast Battle Dress lepiej się sprawdza Sneaking Suit, może i możesz nosić 2 bronie, ale za to jestes szybszy i bardziej niewidzialny, a braki w amunicji zawsze możesz sobie uzupełnic.

Moim skromnym zdaniem wygodniejszym sposobem jest bieganie z pistoletem na strzałki i granatami dymnymi, można w łatwy sposób ubić załogę, kapitana i zdobyć pojazd.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez facecamo » Pt maja 27, 11 00:06

Przy bosach custom jest chyba 36 gości do uśpienia i zawsze chodzą po dwóch po bokach pojazdu wiec Fulton Sleep Gas Mine wystarczy mi tylko na 10 zawodników + normalny fulton na 13 to daje 23 i reszta zostanie wiec na rangę S nie mam szans.C. Gustawa FR nie mam i juz o tym pisałem.
facecamo
Revolver Ocelot

Postprzez SALADYN » Pt maja 27, 11 00:24

facecamo napisał(a):Przy bosach custom jest chyba 36 gości do uśpienia i zawsze chodzą po dwóch po bokach pojazdu wiec Fulton Sleep Gas Mine wystarczy mi tylko na 10 zawodników + normalny fulton na 13 to daje 23 i reszta zostanie wiec na rangę S nie mam szans.C. Gustawa FR nie mam i juz o tym pisałem.

Miną Fultona można zebrać trzech gostków naraz, wystarczy ją odpowiednio ustawić po zrobieniu wszystkim frezze i szybko odesłać czwartego żołnierza po detonacji, poza tym od czego są markery do zaopatrzenia.
Co do Bandany to jakoś musisz przeboleć całą walkę z RPG7 (najmocniejszy choć bez namierzania) i zabawą z wzywaniem wsparcia, co do stroju to musisz sam zdecydować , szybkość czy ekstra wyrzutnia i mniejsze obrażenia.

Ach no i byłbym zapomniał żeby zdobyć wyrzutnię Fultona nie trzeba zaliczać misji na S !
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez SALADYN » Pn maja 30, 11 12:14

Próbował ktoś z was przyczepić C4 do pleców strażnika jak to miało miejsce w poprzednich częściach ?
SALADYN

Postprzez uci » Pn maja 30, 11 18:08

jak mamy transporter opancerzony, albo śmigłowiec w Ravine to można spokojnie 4rech kolesi ściągnąć jedną fulton miną.
uci
Uber Big Boss

Postprzez facecamo » Pn maja 30, 11 21:02

uci napisał(a):jak mamy transporter opancerzony, albo śmigłowiec w Ravine to można spokojnie 4rech kolesi ściągnąć jedną fulton miną.

I tak robię. Dodatkowo jak nam braknie to robimy frez tak by po nich przejechał pojazd.
facecamo
Revolver Ocelot

Postprzez maciollo14 » Wt maja 31, 11 12:54

Trza jeszcze dodać że jeśli auto lub czołg przejedzie swojego żołnieża ( oczywiście po zrobieniu na nim freeza) I go zabije to nie liczy ci się jako kill i nie zaniży ci oceny misji
maciollo14
Arnold

Postprzez uci » Wt maja 31, 11 18:10

ja tam ich usypiałem i podrzucałem osobiście pod koła...
szybciej było
uci
Uber Big Boss

Postprzez maciollo14 » Wt maja 31, 11 23:18

przypomniałem sobię jak oglądałem filmik w którym gość rzucał smoke-i prosto pod czołg i mógł bez problemu zrobić wszystkim freeza, a następnie ściągnąć wszystkich 4 naraz z fulton miny i tak do wykończenia wszystkich żołnieży. No i pod koniec ze snajperki ( oczywiście tej nie zadawającej obrażeń fizycznych) załatwił generała.
maciollo14
Arnold

Postprzez facecamo » Cz cze 02, 11 07:15

Panowie mam problem z załoga intel, otóż pozostałe załogi mam już prawie na poziomie 99 a intel 84 i coś nie chcą się uczyć. Tasowałem załogą ale od dłuższego czasu już nie ma sensu. Co mam zrobić? Następne pytanie do czego służy stealth gun, ez gun, m700(LR)?
facecamo
Revolver Ocelot

Postprzez SALADYN » Cz cze 02, 11 11:08

Stealth Gun to broń przeznaczona do trybu co-op podobnie jak reszta którą wymieniłeś, strzela się nim w naszego partnera dzięki czemu jest on niewidzialny dla przeciwników tak długo jak będzie on w celowniku i dopóki nie puścimy spustu lub wyczerpie się bateria.
Ez gun to taki pistolecik którym odnawiamy partnerowi życie lub psyche, podobnie M700(LR), LR to skrót od Life Recovery.

Co do levelu teamu to są dwie takie fajne misje w których idzie dorwać idealnych żołnierzy na te stanowiska, poszukaj w tym temacie, warto tez pobawić sie w rekrutacje AP.
SALADYN

Postprzez maciollo14 » Cz cze 02, 11 18:20

W misji destroy barricade w main ops jest 2 gości z rangą S do intel teamu. Są to sniperzy na wzgórzach. Jeśli masz fulton minę lub Gustawa FR to możesz ich ściągnąć.
maciollo14
Arnold

Postprzez facecamo » N cze 05, 11 10:09

Panowie mam problem. Otóż mam juz np. Stealth Camo ale jest NA i pisze " staff with [matematerials Technology] skill" Co mam zrobić? I w innych gadżetach mam podobnie.

EDIT@
Dobra mam już tych POW z 049.
facecamo
Revolver Ocelot

Postprzez uci » Pn cze 06, 11 08:30

jak jeszcze aktualne - chodzi o to że do produkcji co niektórych broni / itemów, potrzebujesz ludzi "znających" się na danej technologi. Bez speców od optyki nie zbudujesz celowników laserów etc. Wiec trzeba dokładnie sprawdzać skile nowo zebranych żołnierzy.
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Cz mar 01, 12 17:56

uci napisał(a):to huey nie jest ojcem hala?

Jak najbardziej jest ale Huey to tylko pseudonim nadany staremu Emmerichowi przez Strangelove a przy okazji kolejna fascynacja Kubrick'iem.
SALADYN

Postprzez SaladinAI » N mar 04, 12 14:27

Dzisiaj obczaiłem aparat: te zdjęcia gdzieś można zapisać? Czy trzeba mieć specjalny aparat jak w dwójce?
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez geenoff » N mar 04, 12 17:08

Kazde zdjęcie zapisywane jest automatycznie na konsoli(photo),tak jest w przypadku PSP ,na PS3 jeszcze nie sprawdzałem ale pewnie będzie to samo
Aparat jest jeden nie tak jak w mgs2
Ateraz z innej beczki:jak odblokować trofeum:
I’m dead serious – w tym przypadku wystarczy rzucić granatem zagłuszającym elektronikę (Chaff Grenade) w taki sposób aby uderzył Metal Gear ZEKE’a podczas ostatniej misji fabularnej...czy trzeba spełnic jeszcze jakiś warunek bo nie chce mi sie to odblokować?
Rzucałem w niego już dziesiat razy i nic-help!
Obrazek
geenoff
Vulcan Raven

Postprzez uci » N mar 04, 12 17:42

to on nie ma trafić zeke w radar?
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » N mar 04, 12 17:56

geenoff napisał(a):A teraz z innej beczki:jak odblokować trofeum: I’m dead serious

Z tego co wiem to wystarczy rzucić tym granatem żeby uderzył w ZEKE'a choć ponoć nie jest to konieczne, mnie się nie udało tego odblokować podczas walki treningowej z ZEKE'iem więc może musi to być Main Ops 033 jako Snake ?

Saladin01 napisał(a):Dzisiaj obczaiłem aparat: te zdjęcia gdzieś można zapisać? Czy trzeba mieć specjalny aparat jak w dwójce?

Na PS3 wszystko się elegancko zapisuje automatycznie na dysku bez przerywania gry, co do XO to niestety nie mam pojęcia.
SALADYN

Postprzez SaladinAI » N mar 04, 12 18:26

SALADYN napisał(a): Na PS3 wszystko się elegancko zapisuje automatycznie na dysku bez przerywania gry, co do XO to niestety nie mam pojęcia.

Bo w grze nie widziałem, muszę poszukać na karcie ale też nie było żadnej wzmianki o sejwowaniu. I jeszcze to: mam Walkmana ale dostępny jest tylko kawałek MGS Saga History (czy jak to się nazywa). Jest jeszcze Calling to the Night ale nie mogę go wybrać - trza to odblokować? Bo w sumie tam działa tylko przycisk Play oraz Stop.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SALADYN » N mar 04, 12 18:49

Po zrobieniu zdjęcia na PS3 czy PSP na ekranie wyskakuje informacja że zapisało się na dysku więc może bez dysku do XO nic nie zdziałasz.

Saladin01 napisał(a): I jeszcze to: mam Walkmana ale dostępny jest tylko kawałek MGS Saga History (czy jak to się nazywa). Jest jeszcze Calling to the Night ale nie mogę go wybrać - trza to odblokować? Bo w sumie tam działa tylko przycisk Play oraz Stop.

Zaglądałeś ostatnio do szkiców ?
SALADYN

Postprzez SaladinAI » N mar 04, 12 19:16

SALADYN napisał(a):Po zrobieniu zdjęcia na PS3 czy PSP na ekranie wyskakuje informacja że zapisało się na dysku więc może bez dysku do XO nic nie zdziałasz.

A memorka? Akurat pamięć flash wsadziłem.

SALADYN napisał(a): Zaglądałeś ostatnio do szkiców ?

Okej. Zadaje te pytania bo tak to jest jak nie ma się instrukcji w pudełku ;)
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SALADYN » N mar 04, 12 19:32

Google twierdzi że zdjęcia zrobione aparatem w PW na X360 zapisują się gdzieś w menu ale nie można ich nigdzie eksportować, wniosek z tego jeden, kup pan PS3.
SALADYN

Postprzez szczuru » Pn mar 05, 12 12:51

Witam,

mam chyba dość często poruszany problem - mianowicie jak odblokować walkę z ZEKE?

-Zaliczyłem 6 ucieczek Zadronova (czy jak mu tam :P)
-Zbudowałem ZEKE (tzn tak myślę - mogę go wysyłać w "Outer Ops" - lecz NIE wysyłam)
-Mother Base mam na levelu 5
-Wszystkie grupy najemników mam wypełnione na maksa (50/50), PRÓCZ Combat - tam mam 50/100.
-Misja 33 zaliczona, jak i wiele innych misji - zaliczone nawet te z Monster Hunter'a i kilkukrotnie misje 1-3. W zadadzie niezaliczone misje, które mi zostały to "Item Caputre" lub "Defense (...)".

Lecz nadal Miller się nie odezwał, odnośnie 7-mej ucieczki :/ Co robię źle?
szczuru
Inkarnacja VR

Postprzez SaladinAI » Pn mar 05, 12 14:11

SALADYN napisał(a):Google twierdzi że zdjęcia zrobione aparatem w PW na X360 zapisują się gdzieś w menu

No właśnie ja nic nie widzę. W wersji na PS 3 jest jakaś opcja gdzie można te fotki przeglądać?
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez geenoff » Pn mar 05, 12 14:35

Właśnie sprawdzałem w PS3 wszystkie zdjecia zapisuje na twardziela w opcij zdiecia bez problemu mozna bawic sie tymi zdjeciami np.ustawic jako wallpaper itp.
Szczur (spoko ksywka) spróbuj go znalesc w 1 misji exop Zadronov chowa sie na górze-schodki po prawej
Obrazek
geenoff
Vulcan Raven

Postprzez SALADYN » Pn mar 05, 12 15:07

szczuru nie rozumiem pytania misja numer 33 to właśnie walka z ZEKE'iem ?
Jeżeli po prostu pomyliłeś numer misji to po spełnieniu wszystkich warunków musisz ukończyć jeszcze trzy dowolne Extra Ops za wyjątkiem misji treningowych (mogą to być już raz ukończone zadania) i dopiero wtedy Miller powiadomi cię że Zadornov znowu uciekł.
Wtedy wybierz Extra Ops 001 koniecznie jako Snake i w singlu, gdy wejdziesz na górę strzelnicy włączy się odpowiednia scenka.
SALADYN

Postprzez szczuru » Pn mar 05, 12 15:50

SALADYN napisał(a):szczuru nie rozumiem pytania misja numer 33 to właśnie walka z ZEKE'iem ?
Jeżeli po prostu pomyliłeś numer misji to po spełnieniu wszystkich warunków musisz ukończyć jeszcze trzy dowolne Extra Ops za wyjątkiem misji treningowych (mogą to być już raz ukończone zadania) i dopiero wtedy Miller powiadomi cię że Zadornov znowu uciekł.
Wtedy wybierz Extra Ops 001 koniecznie jako Snake i w singlu, gdy wejdziesz na górę strzelnicy włączy się odpowiednia scenka.

W takim razie chyba pomyliłem numer misji :P Miller nadal się nie odzywa - wykluczam też możliwość przeoczenia tego - sprawdzałem przed chwilą i w misji 001 nadal nie ma tego ruska na górze :/

Cóz pozostaje mi chyba tylko zaciśnięcie zębów i pozaliczanie reszty ExtraOPS'ów - może coś ruszy...
szczuru
Inkarnacja VR

Postprzez SALADYN » Pn mar 05, 12 17:18

Ukończ trzy dowolne misje poza tymi treningowymi czyli każda która w nazwie nie ma "Training Ops" i pamiętaj żeby strzelnice odwiedzić jako Snake, to powinno zadziałać.
SALADYN

Postprzez szczuru » Pn mar 05, 12 18:25

Nadal nic :/ Albo pomijam coś oczywistego albo... nie wiem co :/

Mógłby ktoś zerknąć na mojego save'a?

http://www.sendspace.pl/file/f7dcf2dad025d1cf6d0088b

(lekko cheatowany :P - interesuje mnie fabuła :P )

//Edit

Mógłby ktoś wymienić mi jeszcze raz co trzeba zrobić KROK PO KROKU?
szczuru
Inkarnacja VR

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do MGS Peace Walker