Tyłeczek Meryl.

Posty o grach Metal Gear Solid i Metal Gear Solid: Ghost Babel na Gameboy Color

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Tyłeczek Meryl.

Postprzez 9900NT » Wt kwi 03, 12 13:00

No właśnie.

Po wyjściu z celi gdzie dopiero co wykitował szef Darpha, Snake 'spotyka' Meryl. Nie wiedział oczywiście, ze to ona. Zastanawia mnie czy wiedział, że to kobieta żołnierz/rekrut czy mężczyzna żołnierz/rekrut. Jeśli myślał, że facet to przecież mógł ją poznać po głosie, że to kobieta. Zwraca się on do niej : You've never shot a person, am I right? (można to tłumaczyć że nigdy nie zabiłeś/ człowieka. Więc też po tym nie dojdę. A dla czego sądzę, że nie wiedział iż to kobieta ? No bo przecież domyślił się o tym gdy widział jej tyłek, kiedy biegła w stronę windy. Dziwne byłoby to, gdyby wiedział że to kobieta ale dopiero po zobaczeniu jej tyłka pomyślał że to może być Meryl (ale jak by ją poznał po tyłku gdy jej nigdy nie widział na oczy - nie mówiąc o jej pośladach). Nurtuje mnie to i nie wiem co o tym myśleć. Co Wy sądzicie ?
9900NT
Machinegun Kid

Postprzez SALADYN » Wt kwi 03, 12 15:49

Ja myślę że sprawa jest prostsza niż ci się wydaje, Snake od początku skapnął się że ten żółtodziób to kobieta tylko że jak miał poznać że to Meryl skoro miała kominiarkę, sprawa z kręceniem biodrami jest równie prosta, jest to element gameplayu który miał się rzucić graczom w oczy skoro później trzeba Meryl po tym poznać wśród innych strażników.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez 9900NT » Wt kwi 03, 12 16:10

Hmm no nie wiem. Rozumiem, że element ten też był wciśnięty w taki sposób aby potem rozpoznać po strażnikach, że wśród nich jest Meryl. Ale patrząc pod innym kątem, tym drugim jeśli chodzi o sytuacje - Snake strasznie się zdziwił, że ten tyłek jest ...tyłkiem kobiecym.
9900NT
Machinegun Kid

Postprzez Osvelot » Wt kwi 03, 12 16:42

Co za wyśmienity moment, żeby mi się znowu przypomniało Metal Gear Awesome.
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez SALADYN » Wt kwi 03, 12 16:55

Muszę sobie tą scenkę obejrzeć bo ostatnim razem widziałem ją parę ładnych lat temu.

Ocwelot napisał(a):Co za wyśmienity moment, żeby mi się znowu przypomniało Metal Gear Awesome.

A mnie komiksy Hiimdaisy :)

Edyta
Obejrzałem i w scence nie ma żadnego zdziwienia że ten konkretny żołnierz okazuje się być kobietą, wątpliwości Snake'a napadają jeszcze w szybie wentylacyjnym gdy zagląda do pierwszej po drodze celi gdzie Meryl ćwiczy.
SALADYN

Postprzez 9900NT » Wt kwi 03, 12 22:36

Chodzi mi o ten moment :
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... E0#t=1996s

Gdy Meryl dziękuje za pomoc. Pojawia się zbliżenie na jej tyłek a Snake wtedy dostaje oświecenia - że to może być Meryl bądź w ogóle kobieta (idąc wersją, że wcześniej myślał, że ten rekrut to mężczyzna). Chyba, że tyłek jest tylko i wyłącznie jak to ująłeś wcześniej - częścią gameplay'u dla gracza. A Snake wcale na ten tyłek się nie patrzy a pyta się jej kim jest przy okazji...w co wątpię.
9900NT
Machinegun Kid

Postprzez Gillian » Śr kwi 04, 12 00:18

Ale dlaczego wywnioskowałeś że to Snake patrzy na tyłek? Na tyłek jest zbliżenie, Snake tylko odwraca się w stronę Meryl i pyta kim jest. Tyle. Wszystko dzieje się na tyle szybko. Snake wie że to kobieta, dlaczego miałby tego się nie domyślić po głosie i chociażby po kształcie piersi?

Ogólnie nie rozumiem całej tej rozkminy. Sytuacja wydaje się być oczywista.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez 9900NT » Śr kwi 04, 12 00:29

Dla Ciebie może i oczywista ale dla mnie nie, dla tego założyłem temat :)
Wychodzi na to jak mówisz. Zbliżenie jest dla 'picu' a Snake pyta się bo pyta. Nie pomyślałem o tym wcześniej ale zapewne był zdziwiony, że kobieta żołnierz strzela do swoich i ucieka :)
9900NT
Machinegun Kid

Postprzez Gillian » Śr kwi 04, 12 00:39

Chodzi o to, że dla mnie oczywiste jest, że Snake widząc Meryl wie że to kobieta. Chyba że ma problemy ze wzrokiem i słuchem. No ale jak koleś z IQ równym 180 czy ileś tam miałby nie rozpoznać kobiety przy okazji rozmowy z nią tylko dlatego, że ma zamaskowaną twarz? Zresztą bardzo szybko domyślił się, że ta kobieta nie jest jedną z terrorystek ("You're not one of them, are you?") a ona sama się przyznaje, że chce z tego miejsca uciec. Więc niczym nie był zdziwiony, sam kazał jej strzelać. Zapytał bo zapytał, a w rozmowie przez Codec powiedział jej dobrze kim jest.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez 9900NT » Śr kwi 04, 12 00:51

Czyli wychodzi na to, że jego IQ musi być na minusie nie na plusie. Idąc tym tropem to :
1. widział kobietę w celi jak ćwiczy - nie skapnął się że to Meryl.
2. po wyjściu z celi wie, że ten przebrany rekrut to ta kobieta z celi, gdyż strażnik jest wypięty dupą na golasa a cela obok szefa Darpha jest pusta.
3. Wie, że ta kobieta rekrut nie jest jedną "z nich" ale dalej nie wie że to Meryl...

Przypomniał mi się tekst jak Liquid mówi do Snake'a, że wszyscy ci terroryści których zabijał po drodze to Genome Soldiers z wyczulonym wzrokiem i słuchem. A to tacy debile byli :D
9900NT
Machinegun Kid

Postprzez Gillian » Śr kwi 04, 12 00:53

Jeśli dobrze pamiętam, to po briefiengu Snake tylko wiedział, że Meryl jest gdzieś w bazie, nic poza tym. Do celi szedł po Andresona, a nie po Meryl. Ta kobieta mogła być kimkolwiek.

Mam wrażenie, że coś sobie ubzdurałeś i szukasz dziury w całym. MGSy są pełne takich czy innych nielogiczności lub pozornych nielogiczności. I są większe dziury do wyjaśnienia, niż zastanawianie się nad tym, co Snake mógł a czego nie mógł podejrzewać. A tym bardziej bez sensu jest zarzucanie, że Snake nie poznał kobiety, która stoi przed nim 2 metry i z którą rozmawia parę minut.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez 9900NT » Śr kwi 04, 12 00:57

Zgadza się. Chodziło mi już o rozwinięcie tego jak zachowałby się koleś z IQ180 ;)

Nie martw się. Dopiero zakończyłem po latach porządnie część pierwszą ;]

Możliwość, że Snake myślał ze rekrut to facet dawno odrzuciłem. Chodziło mi już o samą interpretacje tyłka...

Jedyne co wywnioskowałem to Snake jest debilem, że nie domyślił się że ta kobieta żołnierz to Meryl oraz zbliżenie na tyłek to nie widok Snake z oczu.
9900NT
Machinegun Kid

Postprzez Gac666 » Śr kwi 04, 12 06:52

9900NT napisał(a):Jedyne co wywnioskowałem to Snake jest debilem, że nie domyślił się że ta kobieta żołnierz to Meryl oraz zbliżenie na tyłek to nie widok Snake z oczu.

Na briefingu Snake nie dostał opisu jak Meryl wygląda, skąd mógł wiedzieć, że to ona. Jako, że była tam jeszcze Sniper Wolf to można wywnioskować, że kobiet było więcej.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez SALADYN » Śr kwi 04, 12 08:45

Akurat twarz Meryl Snake widział, gdy wyświetla sie jej zdjęcie wyraźnie stwierdza że jest podobna do Campbell'a.
SALADYN

Postprzez SaladinAI » Śr kwi 04, 12 10:52

Myślałem że w tym temacie wymieniamy się fotosami z dupą Meryl a tu taki zonk. Więc?
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez kALWa888 » Śr kwi 04, 12 11:58

No ja też mam lekkiego zonka. Tym bardziej, że podpis pod tematem głosi +18 :). Ogólnie dość dziwny temat i rozkmina, dla mnie zawsze było oczywiste, że Snake wie iż ma do czynienia z kobietą, a to że nie wiedział iż to Meryl nie jest nigdzie powiedziane. Może i wiedział, ale musiał się upewnić.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez 9900NT » Śr kwi 04, 12 15:33

Bo +18 był dla podpuchy, wybaczcie że Was zawiodłem ^^
Tak jak już pisałem, dziwne było dla mnie to, że gdy zobaczył tyłek to dopiero wtedy domyślił się, że ta osoba to raczej Meryl. No ale po przestudiowaniu jeszcze raz tej sceny uważam, że zbliżenie na tyłek było tylko zbliżeniem. A pytanie Snake skierowane do Meryl - tylko pytaniem. Ale gdyby uważać zbliżenie kamery na tyłek Meryl za 'kierunek' patrzenia Snake'a w ten punkt - to wyszło by to dziwnie. Dla tego nie rozumiałem tej sceny.
9900NT
Machinegun Kid

Postprzez uci » Śr kwi 04, 12 16:34

dla mnie zoom na tyłek przypominał zawsze motywy z innych gier (szczególnie dzisiejszych) gdzie bohater wchodzi np. do pokoju a kamera robi mega zoom na błyszczący wazon na regale byle tylko byśmy go ominęli, choć sam bohater nawet w tą stronę nie patrzy.

Tak jak w MGAwesome - to skierowane do gracza "look this is important", bo potem musimy tą meryl znaleźć. (jakby grę zrobili amerykanie i na obecną generację to ten tyłek by się jeszcze błyszczał)
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez 9900NT » Śr kwi 04, 12 17:04

W jedynce to jeszcze nie było dla mnie takie pewne bo Snake wyskakuje zza róg i jest zbliżenie na tyłek a potem zapytanie kim Meryl jest. Natomiast zabawnie zrobili to w 3 części jak Eva schodzi z motoru i rozpina bluzkę. R1 polecam trzymać cały czas :D
9900NT
Machinegun Kid

Postprzez kALWa888 » Śr kwi 04, 12 23:25

No ale w trójce Snake faktycznie wpatruje się w ten biust i na tym polega różnica :).
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez 9900NT » Cz kwi 05, 12 00:38

A rzeczywiście. Na biust patrzy się cały czas a R1 to zbliżenie się wtedy robi :)
9900NT
Machinegun Kid

Postprzez SALADYN » Cz kwi 05, 12 01:02

Obrazek

I wszystko w temacie zostało powiedziane.
SALADYN

Postprzez uci » Cz kwi 05, 12 09:10

w 4ce staruszek też gapi się po tyłkach i biustach jak leci

"ups papieros mi akurat spadł na ziemię" :P
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Powrót do Metal Gear Solid