Nowe szczegóły z Metal Gear Rising: Revengeance

Newsy o wszystkich wydarzeniach z Metal Gear Solid - Zanzibar

Nowe szczegóły z Metal Gear Rising: Revengeance

Postprzez SaladinAI » Cz kwi 12, 12 18:19

Dobra, kto stęsknił się za cybernetycznym Raidenem? Do Revengeance wrócimy w czerwcu a już teraz Play Magazine sypie nowymi informacjami na temat gry. Tytuł celuje głównie w fetyszystów broni białej, bo wiedzieć musicie że Raiden nie będzie korzystał z pomocy pistoletów lub karabinów. Jedyną bronią, na której możemy polegać, będzie katana z opcjonalnym sztyletem do wyboru.

http://mgs.gram.pl/wordpress/2012/04/12 ... vengeance/

Przyznam się że mi się to podoba. Zamiast banana, metalowego dildo oraz 38545488 broni wyprodukowanej w pod-kostarykańskim zadupiu, dostajemy jedną, za to konkretną kosę.

Dałbym jednak głowę że na zdjęciach widziałem pistolet w kaburze na nodze Raidena.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Xello » Pt kwi 13, 12 16:27

Śmiesznie mi brzmi chwalenie tego rozwiązanie w kontekście największego minusa Ninja Gaiden 3 (wg recenzji które przejrzałem) - czyli wykastrowania broni i pozostawienia jedynie miecza. O ile w grach z serii GoW posługiwałem się praktycznie wyłącznie ostrzami Ateny (czy jak się tam zwały zależnie od części) to wyrzucenie innych broni zdecydowanie bardziej by mi się nie podobało niż podobało.

Inna sprawa, że po slasherze z Raidenem ani przez moment nie spodziewałem się broni palnej jako alternatywy dla miecza (ewentualnie myślałem o broni pomocniczej w stylu Devil May Cry )
Popularność MGSów: MGS2 - 7 mln, MGS4 - 5 mln MGS3 - 4 mln. Zapamiętać i nie opowiadać głupot!
Xello
Black Viper

Powrót do Wieści z Zanzibaru