Kingdom Hearts

Moderator: GM

Re: Kingdom Hearts

Postprzez Operator » Pt maja 04, 12 11:51

jak do PSP się dobiorę.
Dude, plz, no. To najbardziej gówniana wersja P3 (wiem co mówię :P) Jak masz konto na PSN w Stanach to tam w PS2 Classics powinna być. A jak nie, to za grosze na PS2 byś dorwał. Tak samo nie podchodź do PSPkowego wydania P2:IS. Nowe "oficjalne" tłumaczenie jest około 10 razy gorsze od starszego nieoficjalnego.
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez kALWa888 » Pt maja 04, 12 13:10

Ale KH nie jest głupie. Faktycznie, jest dziecinne, ale infantylność nie oznacza głupoty.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Tidus93x » Pt maja 04, 12 16:10

kALWa888 napisał(a):Ale KH nie jest głupie. Faktycznie, jest dziecinne, ale infantylność nie oznacza głupoty.

True. Tak samo Tidus i Wakka IMHO. Może i są infantylni momentami, ale jakoś za to ich lubię i nie mam ich za głupków. JA też lubię się powydurniać, ale czy to od razu znaczy, że jestem głupi?
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » Pt maja 04, 12 19:46

To najbardziej gówniana wersja P3 (wiem co mówię ) Jak masz konto na PSN w Stanach to tam w PS2 Classics powinna być.
O dzięki za opinię. A dlaczego gówniania? Oceny ma dobre. W sumie na PS2 też bym mógł chcieć, ale wolałbym w takie gry grać na przenośnej platformie.

Tak samo Tidus i Wakka IMHO. Może i są infantylni momentami, ale jakoś za to ich lubię i nie mam ich za głupków.
Nie chodzi o wydurnianie tylko o głupie odzywki, które być może w założeniu scenażystów/tłumaczy miały być śmieszne. Po prostu mi nie pasują. Jak patrzę i słucham jednego czy drugiego to mam grymas zażenowania na twarzy. Co ja poradze. Do FFX co pare miesięcy od 4 lat próbuje się przekonać...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Operator » Pt maja 04, 12 22:05

A dlaczego gówniania? Oceny ma dobre.
To nie jest kwestia ocen. Po prostu zmienili nieco aby zrobić z tego bardziej przenośną grę i to były nie do końca dobre wybory... Np. wyrzucili rysowane cutscenki, graficznie jest gorzej i czas rozgrywki... Wątpię czy przez sto ileś (albo mniej) godzin byś chciał patrzeć w ten maleńki ekranik PSP. Co poza tym... Eksploracja przekształciła się w point and click, ciąg dnia zmieniono (brakuje dwóch faz). MC może nosić tylko miecze (a przy podziale obrażeń fizycznych na 3 rodzaje to ma znaczenie) System walk tak samo (odsyłam do tematu SMT gdzie go opisałem), oraz dodano wydawanie poleceń drużynie. Spokojnie, w P3:FES sztuczna inteligencja jest solidna i praktycznie nigdy nie zawodzi.
Poza tym, byś przepłacił nieco, bo fizycznie PAL to była tylko kolekcjonerka (A z PSNu się mało opłaca, jak możesz zagrać na PS2)

EDIT: Wait, no. Nieoznaczone spoilery w tamtym temacie są.
Jeżeli chodzi o Tartarusa, to dalej nie mogę się przyzwyczaić - zmieniły się zasady wykorzystywania słabości wrogów na te z P4. Co utrudnia nabijanie doświadczenia, gdy nie ma się przy sobie reszty drużyny. Jest chyba jakiś bug, bo jedyną postacią jaką się męczy jest FeMC/MC. Zejście na parter już nie przywraca HP/SP. AI postaci wyposażonych w czary z serii "Dia" się nieco poprawiło - teraz jak puści się lud samopas to nawet same się uzdrawiają. Ogólnie walki można porównać do "tych z P4, z postaciami z P3 oraz solidną dawką amfetaminy", bo wydaje się, że wszystko dzieje się szybciej.
Operator
Laughing Octopus

Postprzez ArecaS » So maja 05, 12 00:01

Podpisuję się pod opinią OPa o P3. Generalnie zmiany nie są niby jakieś tragiczne, ale obrywa mocno klimat gry i możliwość wczucia się w sytuację (połowa poweru tytułu), a system walki robi się... dziwny.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Tidus93x » So maja 05, 12 11:39

Panowie, nie chcę się bawić w moda czy coś, ale to jest temat o Kingdom Hearts...

A ja dalej BBS. Mam mało czasu, bo matura, ale czasem coś styknie na rozluźnienie i odstresowanie. Po wizycie w Coliseum szczęśliwym że hej ^^. Zack jest w grupie moich kilku ulubionych bohaterów :P
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez uci » So maja 05, 12 11:47

warto inwestować w BBS?
Tani to on ciągle nie jest (jak na PSP) a jak lubiłem KH1,2 i CoM to ten z DSa był trochę nudnawy i nie wiem czego spodziewać sie tutaj?
jest jakaś historia etc. czy tak jak na DSie ciąg 365 dni o niczym aż do niezłego finału?
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Tidus93x » So maja 05, 12 11:50

Póki co jest okej. Fabuła zamotana i nie do końca się łapiemy osohozi, mimo to z góry wiadomo, kto jest "tym złym". Światy puste jak moja głowa na nudnej lekcji polskiego. Żywej duszy poza Unversed nie spotkasz. System walki z deczka nieogarnięty przez te commands, ale Ci co grę przeszli twierdzą, że się przyzwyczaję. W każdym razie niech oni się wypowiedzą na tle całości utworu, tfu, gry.
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez kALWa888 » So maja 05, 12 16:08

Ja się masę trailerów i gameplayów do BBS naoglądałem i po nich stwierdzam że warto zainwestowac.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez uci » So maja 05, 12 16:48

no i ceny powoli robią się przyzwoite
uci
Uber Big Boss

Postprzez ArecaS » So maja 05, 12 18:16

Ceny od dawna są przyzwoite. Rok po premierze za 70 zł miałem z Amazon.co.uk. Jak na grę z takim contentem to uczciwa cena. A moje opinie co do gry się po forum walają. Możesz poszukać, bo to chyba jedyne rzeczowe rekomendacje jakie możesz tu na forum znaleźć. Nikt inny raczej tej gry tu nie przeszedł. A opinia ogólnie na plus. Days to na pewno nie jest, tylko pełnoprawna cześć serii z dającymi o sobie znać ograniczeniami technicznymi. No ale przynajmniej system walki jest najlepszy w serii, a fabuła jest lepsza niż w dwójce.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Tidus93x » So maja 05, 12 18:45

Kurna, ja pierdyle! Powiedzcie mi, czy ja mam za mały lvl, za bardzo prę do przodu, czy ta gra jest źle zbilansowana!? Master Eraqus mnie rozwala bez problemu, szału już dostaję! Mam 20 lvl jakby co. Za mało? A może kiepskie commandy? HP leci jak głupie, nawet nie zdążę Curagi użyć...
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez kALWa888 » So maja 05, 12 19:13

No ja bym podbił level na pewno, ale tak jak było w przypadku Sephirotha sam wysoki poziom doświadczenia nie wystarczył. Może tutaj jest podobnie, może trzeba zastosowac jakąś areogę czy cuś
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez ArecaS » So maja 05, 12 20:32

Eh, Kalwa, jedna prośba - nie wypowiadaj się jak nie grałeś, bo na BBS się akurat nie znasz...

Gra balansu nie ma. To akurat jest pewne. Ale Eraqus problemem być nie powinien w żadnym wypadku. Dopiero Graveyard jest jazdą. Na pewno nabij level do 30, przygotuj kilka Courag i opanuj Command Styles. Powinno na Normal starczyć. Co prawda Commands pewnie też masz lipne, skoro nadal ich nie opanowałeś, ale obejdzie się. Gorzej na Graveyard będzie. No i pamiętaj, że czasem L+R działa cuda. ;)
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez kALWa888 » So maja 05, 12 21:24

Jak się będę chciał wypowiadać to się wypowiem. Wysnułem tylko pewne przypuszczenia i co z tego? Ile razy ktoś tu się wypowiada nie znając się na rzeczy i nikt nikomu nic nie zarzuca.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Tidus93x » So maja 05, 12 23:10

Arec, pokonałem go kilka godzin temu, Xehanort taka pussy z Vanitasem że aż się cieszyłem w kosmi. Dopiero setne podejście walki z samym sobą było przegięciem - tylko ta walka jest wyzwaniem. Cofnąłem się nieco, zdobyłem kilka commands, kilka abilities zmeldowałem, będzie git XD
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez ArecaS » So maja 05, 12 23:28

Ale ja właśnie o Terra-Xehanorcie mówiłem. Dla każdej postaci właśnie jedna z tych kilku ostatnich walk jest wyzwaniem. A nawet nie wyzwaniem, tylko przegięciem. Aquę skopie ci Vanitas chyba. U Vena nie pamiętam kto. A potem dodatkowy rozdział, ale łatwo tam trenować. No i ważna uwaga - graniczny poziom do finałowych walk to z moich obserwacji 33. I mówię - mnóstwo wymasterowanych courag miej. Nic innego raczej i tak nie dasz rady wykorzystać.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Tidus93x » So maja 05, 12 23:37

Zdążyłem się zorientować XD. Leczenie, blok, kontra, leczenie, blok, kontra, ofuck ten meteoatak szybko shotlock ile się da, leczenie, block, kontra, ups, ded.
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez Tidus93x » N maja 06, 12 22:32

Pyknął wczoraj bez problemu z 4ema Curagami XD. Teraz Ventus. Aquę na koniec zostawiam, magia to nie dla mnie :P. Anyway, znając już wszystko Venem nie ma problemu, tego bossa w Radiant Garden, co się Terrą chwilę zasapałem, na raz wziąłem. Co byście nie mówili, trening czyni mistrza.
BTW. Lea miecie system, dostał taki epizodzik, a jak miło go było spotkać. Got it memorised?
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez kALWa888 » Cz maja 17, 12 17:18

Myślę że dla jedynie MGS3D i KH3D mogę spokojnie kupić 3DS w stosunkowo niedalekiej przyszłości.
http://www.youtube.com/watch?v=HaKit1GFmZk
Zapowiada się jak zwykle dobrze.

Co do edycji limitowanej to wydaje mi się, że szczególnych fajerwerków nie ma.
http://squarezone.pl/galeria/4494_news_big.jpg
Ostatnio edytowano Cz maja 17, 12 22:37 przez kALWa888, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Tidus93x » Cz maja 17, 12 17:26

Ja tam już w tych doniesieniach o 3D się pogubiłem, Xehanort tu, Xehanort tam, Xemnas tu, Ansem SoD tam, kurna wtf?!
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez uci » Cz maja 17, 12 20:43

normalny japoński tytuł, mając 3 bossów po co dodawac nowych skoro można ich robić w wersji de lux czy innej EX i wcisnąc do kolejnej gry
uci
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » Cz maja 17, 12 22:41

Jak zwykle fabuła zdaje się dość poplątana. To są jakieś reinkarnacje albo coś w tym rodzaju. Zdaje się ciekawe, ale odnoszę wrażenie ze trochę to naciągane. Zobaczymy jak się to okaże gdy gra się w końcu na koniec lipca ukaże.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez ArecaS » Cz maja 17, 12 23:47

"Trochę" naciągane. :lol: A to KH2 naciągane nie było? Albo BBS? Że o Days nawet nie mówię...
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez kALWa888 » Cz maja 17, 12 23:49

KH2 naciągane nie było. Według mnie. Nie odczułem nic takiego podczas pierwszego ani drugiego razu grania w tą grę. Jak tylko skończyłem pierwszą część Kingdom Hearts z niecierpliwością kilka miesięcy czekałem na dwójkę. I ani trochę się nie zawiodłem.
Ostatnio edytowano Cz maja 17, 12 23:51 przez kALWa888, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez ArecaS » Cz maja 17, 12 23:51

Ansem, który nie był Ansemem? Riku=Xehanort? Niewiadomo-skąd-się-wziąłem Roxas, Nobody Sory? Że już nie mówię jak bardzo miesza przy tym reszta nowszych części, pozornie "wyjaśniając" poszczególne elementy.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez kALWa888 » Cz maja 17, 12 23:55

Mi tam pasuje. Ogólnie problem solved. I don't like it, i don't play it :). Hejtujesz te gry i je przechodzisz, wtf? A potem próbujesz pozmieniać moje preferencje albo czymkolwiek to dziwne zachowanie jest.

Na początku byłem zawiedziony brakiem Sory i wskoczeniem Roxasa na jego miejsce, ale jak tylko poznałem bardziej fabułę, bardzo polubiłem pomysł Nobody-kogoś-tam i samego Roxasa (dość smutna postać a ja takie lubię). Fabuła jest zakręcona to fakt, ale nie jest to chyba powód by ciągle krytykowac te gry. Zresztą, Twoja sprawa, ale mi się cholernie podobają takie rzeczy, nawet jeśli istnieją tam jakieś luki w tych historiach. KH 1&2 zauroczyły mnie od pierwszych chwil i tak pozostanie.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez ArecaS » Pt maja 18, 12 00:55

Ale ja tę grę lubię. Tylko nie wmawiaj mi, że Maluch to Ferrari. Ta gra ma naciąganą fabułę i tego nie zmienisz. :P
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Operator » Pt maja 18, 12 00:58

Kto od razu zakłada hate? Jakaś próba analizowania związku przyczynowo-skutkowego nie jest chyba od razu degradowaniem gry :P
(Idź spać Arec)
Operator
Laughing Octopus

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole