Hej Dante w 4 był OK.
"Dziwne jest strzelanie, celownik laserowy nie zawsze się ustawia w środku krzyżyka, być może jakiś auto aim miałem włączony, nie wiem" - Tak się dzieje jak celujesz dłużej, wtedy mu "ucieka". Zamiast tego krzyżyka można przełączyć na laserowy taki jak w 4 czy 5.
Kilka uwag i spostrzeżeń po graniu 3 kampanii:
- Strzał w nogę nie działa na przeciwników tak jak w 4 i 5 :/
- Nie ma animacji podnoszenia itemów
- Tak jak napisał Faja - jednoczesne bieganie i chodzenie jest jakieś nie na miejscu. Dziko, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia (zwłaszcza, że wczoraj w 4 grałem)
- Prawdopodobnie dużą rolę będzie odgrywać światło. W kampanii Leona to ono, a raczej jego brak straszy
- Bardzo dużym ułatwieniem jest to, że non stop mamy pokazane gdzie mamy iść. Cały czas jest aktywny znacznik i ilość oddzielających nas od niego metrów (możliwe, że da się to gdzieś wyłączyć)
- Co mnie zaskoczyło to to, że Leonem możemy chodzić z dwoma pistoletami 9mm
- Chris ma mniejsze mięśnie niż w 5 (albo dobrze ukryte pod ubraniem

), ale i tak potrafi podnieść nad głowę przeciwnika i nim rzucić oO
- Odnośnie ataków melee to zajebiście, że można je stosować w każdej chwili. Nie jest konieczny strzał z broni by pojawiła się ikonka uderzenia
- Wykorzystując powyższą własność jako Jake wbiłem w grupkę przeciwników i dopiero zaczęła się akcja hand-to-hand, jak to przystało na syna Weskera

(tak, ma broń "hand-to-hand"). Pewnie zrobili z tej postaci kozaka takiego jakim był Albert.
- Gra ma pewien błąd. Np. Goni mnie kilka potworów, otwieram drzwi (nie zamykają się), przechodzę pojawia się napis checkpoint, odwracam się i nikogo za mną już nie ma...