Residenty

Moderator: GM

Re: Residenty

Postprzez Faja » Pn sie 27, 12 09:15

Faja napisał(a):Celowniczki zaliczone. Darkside o wiele lepszy od Umbrella. Czas gry w ten pierwszy to prawie 9 godzin, więc nie aż tak mało. Jak na gierki, które nie mają platyny to trofea są trochę przegięte. Poziom trudności także na przyzwoitym poziomie, samemu na Normalu trza się nieźle namęczyć.

Cofam co powiedziałem wcześniej. Umbrella lepsza od Darkside z jednego powodu: ukryte scenariusze. Dziś już myślałem, że skończyłem wszystko po 15 godzinach grania, a tu nagle po napisach końcowcych pyyk nowy scenariusz odblokowany hehe. Aż chciałoby się na Hardzie pomęczyć na S rank, ale to chyba nie na moje nerwy.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » N wrz 16, 12 00:15

A ja was znowu zasypie trailerami, na pierwszy ogień końcowy efekt kampanii "No hope left" w postaci zwiastuna gry i reklamy z aktorami.

http://www.youtube.com/watch?v=XCkc5HjC5FM

http://www.youtube.com/watch?v=MJgWtvV2fVo

I kolejny zwiastun RE:Damnation z konkretami co do akcji filmu.

http://www.youtube.com/watch?v=cVTdoGPFS34
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Pabian01 » Pn wrz 17, 12 08:26

Po obejrzeniu Degeneration. Leon jak zawsze zajebisty :) Aż sobie odpalę 4 i pośmigam nim.
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez ArecaS » Pn wrz 17, 12 10:54

Ke? Przecież on do obrzydzenia wykorzystuje WSZYSTKIE stereotypy typowego badassa od czwórki... >.<' Nie podoba mi się to co z niego zrobili. Acz i tak jest jedną z mniej spartolonych rzeczy w Degeneration IMO.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez SALADYN » Pn wrz 17, 12 14:13

Arec ale powiedz mi co mieli zrobić z bohatera który jak dotąd zaliczył tylko jeden występ w jednej grze nawiązującej do filmu klasy B, w RE2 Leon, Claire, Sherry, Annette, William czy nawet Hunk to postacie jadące na stereotypach i strasznie przez to sztuczne, wraz z przejściem w medium które musi zaskoczyć fabułą Leon musiał nabrać charakteru takiego czy owego ale zawsze.
SALADYN

Postprzez Hal » Pn wrz 17, 12 15:14

Jak możecie, Leon to kwintesencja człowieczeństwa.

http://www.youtube.com/watch?v=izSSfJbmqIo
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez Recoil » Pn wrz 17, 12 17:12

Leon to moja ulubiona postać z serii. W dwójce młodziak pełen ideałów, który znalazł się w nieodpowiednim miejscu o nieodpowiednim czasie. W 4 typowy wyluzowany kozak, który wali kiczowatymi tekstami gdy śmierć zagląda mu w oczy (Wher's everyone going? Bingo? RZĄDZI!!!). Dopiero w Degeneration właśnie zrobili z niego pajaca z kijem od szczotki w dupie. To właśnie tam dopiero Leon stał się słabą postacią :(
Calm down People!
It's just a little Lie.

Warning Shot!
Obrazek
Recoil
Vulcan Raven

Gram: The Last of Us

Postprzez Pabian01 » Pn wrz 17, 12 21:08

Dla mnie jest zajebisty od 4 i już :P
6 za jego obecność ma u mnie od razu +
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez ArecaS » Pn wrz 17, 12 21:19

A mnie zraził sobą właśnie w czwórce. Taki "zawszecooltwardziel", ale brakowało mu tej bardziej ludzkiej strony. Acz fakt, ze tekst o bingo niszczy system.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez SALADYN » Wt wrz 18, 12 04:16

Jutro ma ponoć wyjść demo szóstej części RE, zobaczymy jak tam wyszedł Leon.

Hal Emmerich napisał(a):Jak możecie, Leon to kwintesencja człowieczeństwa.

http://www.youtube.com/watch?v=izSSfJbmqIo

Żeś pojechał ;)
SALADYN

Postprzez Recoil » Wt wrz 18, 12 07:53

Demo RE6 już dostępne. Będę ogrywał zaraz po pracy :)
Calm down People!
It's just a little Lie.

Warning Shot!
Obrazek
Recoil
Vulcan Raven

Postprzez uci » Wt wrz 18, 12 08:22

Leon w RE6 wygląda jak Dante w DMC4 - mam nadzieje że charakteru nie odziedziczył
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Faja » Wt wrz 18, 12 11:18

Demo jak na razie raz zaliczone Leonem. Fajnie, że można je przechodzić każdym bohaterem (przynajmniej tak mi się wydaje).
Ciężko się przyzwyczaić do możliwości chodzenia i strzelania równocześnie heheh. Graficznie jest lipa, a przynajmniej tak to wygląda w części dla Leona i Helen. W RE5 było lepiej pod tym względem. Dziwne jest strzelanie, celownik laserowy nie zawsze się ustawia w środku krzyżyka, być może jakiś auto aim miałem włączony, nie wiem. Jest nowa zagrywka w postaci skoku na ziemię i kontynuowania ostrzału z pozycji leżącej (jak w MP3). Ogólnie nie wiem jeszcze co o tym myśleć. Na razie odczucia bardziej negatywne niż pozytywne.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Pabian01 » Wt wrz 18, 12 11:45

Hej Dante w 4 był OK.
"Dziwne jest strzelanie, celownik laserowy nie zawsze się ustawia w środku krzyżyka, być może jakiś auto aim miałem włączony, nie wiem" - Tak się dzieje jak celujesz dłużej, wtedy mu "ucieka". Zamiast tego krzyżyka można przełączyć na laserowy taki jak w 4 czy 5.
Kilka uwag i spostrzeżeń po graniu 3 kampanii:
- Strzał w nogę nie działa na przeciwników tak jak w 4 i 5 :/
- Nie ma animacji podnoszenia itemów
- Tak jak napisał Faja - jednoczesne bieganie i chodzenie jest jakieś nie na miejscu. Dziko, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia (zwłaszcza, że wczoraj w 4 grałem)
- Prawdopodobnie dużą rolę będzie odgrywać światło. W kampanii Leona to ono, a raczej jego brak straszy
- Bardzo dużym ułatwieniem jest to, że non stop mamy pokazane gdzie mamy iść. Cały czas jest aktywny znacznik i ilość oddzielających nas od niego metrów (możliwe, że da się to gdzieś wyłączyć)
- Co mnie zaskoczyło to to, że Leonem możemy chodzić z dwoma pistoletami 9mm
- Chris ma mniejsze mięśnie niż w 5 (albo dobrze ukryte pod ubraniem ;) ), ale i tak potrafi podnieść nad głowę przeciwnika i nim rzucić oO
- Odnośnie ataków melee to zajebiście, że można je stosować w każdej chwili. Nie jest konieczny strzał z broni by pojawiła się ikonka uderzenia
- Wykorzystując powyższą własność jako Jake wbiłem w grupkę przeciwników i dopiero zaczęła się akcja hand-to-hand, jak to przystało na syna Weskera :D (tak, ma broń "hand-to-hand"). Pewnie zrobili z tej postaci kozaka takiego jakim był Albert.
- Gra ma pewien błąd. Np. Goni mnie kilka potworów, otwieram drzwi (nie zamykają się), przechodzę pojawia się napis checkpoint, odwracam się i nikogo za mną już nie ma...
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez uci » Wt wrz 18, 12 14:14

jak był brak możliwości chodzenia i strzelania to ludzie narzekali, dali taką możliwość dalej ludzie narzekają :P
uci
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » Wt wrz 18, 12 14:53

Też muszę obadać to demo. Brzmi ciekawie.

Uci, w naturze człowieka jest narzekanie ;)
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Pabian01 » Wt wrz 18, 12 15:02

Ja nie narzekam :P Kwestia pogrania dłużej i już się przyzwyczajamy. Dziś przy drugim podejściu było już OK, jednak nie polecałbym gry w 6 na przemian z 5 i 4 ;)
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Coldman_9 » Wt wrz 18, 12 16:32

Włączyłem kampanie Chrisa, posłuchałem przemowy przed misją, którą skwitowałem facepalmem, następnie zabiłem zombiaka kopniakiem z półobrotu. Co było dalej? Wyłączyłem i wywaliłem z dysku. Lepiej pograjcie sobie w 2 i 3, ewentualnie ostatnie celowniczki na Wii/PS3, z których zwłaszcza Darkside Chronicles robi pozytywne wrażenie (mimo ostrych ciągotek fantasy w Operation Javier).
Coldman_9
Vamp

Postprzez kALWa888 » Wt wrz 18, 12 18:21

Raczej mało kto sięga dzisiaj po trzy pierwsze Residentyy. Archaiczny gameplay skutecznie odstrasza. Nie mnie oczywiście :).
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez RafalKa » Wt wrz 18, 12 18:26

mnie również NIE :)
Obrazek
RafalKa
Pyro Bison

Gram: MGS4, Syphon Filter1

Postprzez Coldman_9 » Wt wrz 18, 12 18:41

mało kto sięga dzisiaj po trzy pierwsze Residenty

Jedynkę sam odradzam, bo grałem rok temu na DS-ie i prawie grać się nie dało. Natomiast 2 i 3 odświeżyłem na kompie i fun był jak przed laty. Jakie by one dziś nie były, jeśli ktoś szuka gry z RE w tytule, to lepszej alternatywy nie znajdzie.
Coldman_9
Vamp

Postprzez Recoil » Wt wrz 18, 12 18:46

Każdy, komu podobały się pierwsze Residenty powinien ograć RE Zero i RE remake. Ale do tego potrzebny jest albo NGC (podejrzewam, że i tak wiele osób tutaj ma tę konsolkę ze względu na Twin Snakes) albo jakiś emulator. W każdym razie obie te pozycje łączą w sobie klimat pierwszych części a przy tym są prześliczne nawet jak na dzisiejsze czasy.
Calm down People!
It's just a little Lie.

Warning Shot!
Obrazek
Recoil
Vulcan Raven

Postprzez Coldman_9 » Wt wrz 18, 12 18:54

RE Zero i RE remake

Zostały oficjalnie wydane także na Wii, której to zakup opłaca się znacznie bardziej niż GC.
Ostatnio edytowano Wt wrz 18, 12 19:19 przez Coldman_9, łącznie edytowano 2 razy
Coldman_9
Vamp

Postprzez Recoil » Wt wrz 18, 12 19:18

Johan napisał(a):
RE Zero i RE remake

Zostały oficjalnie wydane także na Wii, której to zakup opłaca się znacznie bardziej niż GC.

Nie sądzę. Wii to pomyłka. A do tego kosztuje swoje. GC z kompletem Residentów można mieć już za 300zł.
Calm down People!
It's just a little Lie.

Warning Shot!
Obrazek
Recoil
Vulcan Raven

Postprzez Coldman_9 » Wt wrz 18, 12 19:20

GC z kompletem Residentów można mieć już za 300zł

Podobnie Wii z tymi samymi grami.

A co do Resów w ogóle, to seria ta zbłądziła, niczym Anderson ze swoimi tandetnymi filmowo-podobnymi rzygami. Od pastiszu amerykańskich horrorów klasy B, gdzie może nie każdy nabój, ale już każdy magazynek należało używać z rozwagą, po rozbuchanie pseudo-poważne fabuły, która to są zdecydowanie najsłabszymi elementemi każdej części. Co to za dziwne jak na tę serię elementy wyszły na pierwszy plan? Fabuła (w RE6 ponoć 5 h filmików :O ), efekciarka efekciarskość będąca spełnieniem mokrych snów Baya i Andersona, wreszcie kopanie mutantów po ryjach aż do zgonu. Takie "powroty do przeszłości", jak dwa ostatnie celowniczki czy RE: Revelations na 3DS, to jedyny dziś lek na ból głowy fanów genialnej niegdyś serii.
Coldman_9
Vamp

Postprzez Pabian01 » Wt wrz 18, 12 20:32

Johan, a włączałeś kampanie Leona ? To ona ma być najbardziej klimatyczna. Chrisa ma właśnie taka być - akcja, akcja, akcja.
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez uci » Śr wrz 19, 12 08:20

i oceniasz to johan po 5 minutach rozrywki chrisem? przyszłość przewidujesz niczym yoda ;]

a tak serio to jest jak mówi pabian, każda kampania ma inny klimat - leon to mix re2 i4, a chris to powrót do klimatów re5
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Śr wrz 19, 12 10:23

Fajne demo, choć na razie tylko Leona ograłem. Klimat super :).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Śr wrz 19, 12 15:05

Boże ale wy jojczycie, nie ma celowania i chodzenia, narzekacie, jest chodzenie i celowanie, narzekacie, stare residenty to były super a teraz komercha, narzekacie a kiedyś narzekano że residenty stoją w miejscu i przydałoby się więcej akcji i zarzucić motyw filmu klasy B co uczyniono i co, narzekacie, forumowy maruda ma pozytywne odczucia co do dema a większość narzeka ;)
SALADYN

Postprzez kALWa888 » Śr wrz 19, 12 15:46

No, aż normalnie zaskoczony jestem że twilite'owi się demko spodobało. Tym chętniej je obadam.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole