Początki takiego nooba jak ja

Tutaj rozmawiamy o MGO i MGO2

Moderator: GM

Postprzez PiotrB » Wt kwi 14, 09 11:24

sHNIKIEL napisał(a):odejmuje mu stame MKII

Rozumiem, że skoro napisałeś "MKII" zamiast Mk.2 to chodzi Ci o robota Otacona? :) Pabianowi chyba chodziło o pistolet na strzałki usypiające Mk.2. Chyba, że napisałeś tak dlatego, że pistolet Mk.2 nie odejmuje staminy w tej sytuacji (robot MKII, tak).
PiotrB
The Fear

Postprzez Mikos_92 » Wt kwi 14, 09 11:25

Trochę mniejszy dm jest ale ja zazwyczaj podchodzę do niego, wtedy on jakoś się potknie i jest w bezruchu następnie CQC scanner na glebę i celuje sobie heada albo kosa w płuco :)
Mikos_92
Coward Duck

Postprzez Kazuun » Wt kwi 14, 09 12:59

Jeśli mielibyśmy być dokładni to w MGS4 nie ma Staminy. Stamina występowała w MGS 3. W "czwórce" pasek ten zwany jest Psyche :)

I tak, strzelając z MK.2 w karton zabieramy staminę. Pudełko "ukrywa" nasaą głowę, a nie chroni przed obrażeniami.
Mr Oogie Boogie says there's trouble close at hand
You better pay attention now, cause I'm the Boogie Man
And if you aren't shakin' there's something very wrong
Cause this may be the last time you hear the Boogie song
Kazuun
The End

Postprzez sHNIKIEL » Wt kwi 14, 09 16:32

PiotrB napisał(a):
sHNIKIEL napisał(a):odejmuje mu stame MKII

Rozumiem, że skoro napisałeś "MKII" zamiast Mk.2 to chodzi Ci o robota Otacona? :) Pabianowi chyba chodziło o pistolet na strzałki usypiające Mk.2. Chyba, że napisałeś tak dlatego, że pistolet Mk.2 nie odejmuje staminy w tej sytuacji (robot MKII, tak).

chodzilo mi o gun'a ;]
sHNIKIEL
Black Color

Postprzez ColonelAI » Wt kwi 14, 09 20:42

Czy w Combat Training podnosi się level naszych skilli?
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez sHNIKIEL » Wt kwi 14, 09 21:00

ColonelAI napisał(a):Czy w Combat Training podnosi się level naszych skilli?

nie
sHNIKIEL
Black Color

Postprzez PiotrB » Wt kwi 14, 09 21:00

No właśnie. Czy skille dodają się tylko wtedy, gdy włączymy zdobywanie punktów doświadczenia ? Tzn. czy jak wpływ na "Personal Stats" jest włączony?

Jak komuś zależy na tym skillu co wymaga długiego biegania w pudełku to ja mogę założyć pokój, w którym będziemy sobie "pakować" tą umiejętność.
PiotrB
The Fear

Postprzez ColonelAI » Wt kwi 14, 09 21:06

Mam problem. Nie mogę zakładać pokoi. Mam router, a internet z kablówki. Ustawiony mam DMZ, tak więc z portami nie powinno być problemów. Mieliście taki problem?
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Mikos_92 » Wt kwi 14, 09 21:21

Właśnie czy podczas w Lobby wybranie Traning to będzie mi wbijało np moje deady kille do personal stats ??
Mikos_92
Coward Duck

Postprzez Brylant156 » Wt kwi 14, 09 21:24

Mikos_92 napisał(a):Właśnie czy podczas w Lobby wybranie Traning to będzie mi wbijało np moje deady kille do personal stats ??

Nie Trening to trening nie idzie do Twoich statsów

[ Dodano: Wto Kwi 14, 09 21:26 ]
PiotrB napisał(a):No właśnie. Czy skille dodają się tylko wtedy, gdy włączymy zdobywanie punktów doświadczenia ? Tzn. czy jak wpływ na "Personal Stats" jest włączony?

Jak komuś zależy na tym skillu co wymaga długiego biegania w pudełku to ja mogę założyć pokój, w którym będziemy sobie "pakować" tą umiejętność.

nie za bardzo rozumiem pierwszego skille zwiekszenie ich poziomów działą tylko wtedy kiedy je masz w danej rozgrywce zeby miec ten box lvl musisz go miec ciagle jako skilla i ustawić

co do loba mozesz zalozyc loba bez broni i calej reszty ze jedyne co mozecie robic to biegac i uzywac cqc
ale to najlepiej zakladajac serva napisz BOX,RUNNING NO CQC OR KICK wtedy dolaczaja gracze ktorzy chca wbic to co Ty box mowe i running

sory za brak polskich znaków (ć,ź itp) :P i interpunkcje.
Brylant156
Black Viper

Postprzez PiotrB » Wt kwi 14, 09 21:51

Brylant156 napisał(a):nie za bardzo rozumiem pierwszego skille zwiekszenie ich poziomów działą tylko wtedy kiedy je masz w danej rozgrywce zeby miec ten box lvl musisz go miec ciagle jako skilla i ustawić

W menu zakładania pokoju w opcji common settings można włączyć lub wyłączyć opcję czy wyniki gry będą się liczyć do Personal Stats. Mi chodzi czy jak wyłączę tą opcję to skille nadal będą się powiększać? Teoretycznie to nie powinno mieć znaczenia bo skille nie są częścią personal stats. W praktyce jednak widziałem, że takie pokoje do pakowania skillów są z tą opcją włączoną.

Brylant156 napisał(a):co do loba mozesz zalozyc loba bez broni i calej reszty ze jedyne co mozecie robic to biegac i uzywac cqc
ale to najlepiej zakladajac serva napisz BOX,RUNNING NO CQC OR KICK wtedy dolaczaja gracze ktorzy chca wbic to co Ty box mowe i running

No właśnie ja nie mam tego skilla (Box Move) na liście odblokowanego. Co mam zrobić bo to odblokować?

Co do tego typu pokoi to dziś w takim byłem. W opisie dokładnie pisało "No CQC", a gracze i tak się okładali bo jak widać lubią sobie łatwo poprawić statystyki. Jak wszystkie nieścisłości wyjaśnimy to bardzo chętnie założę pokój.
PiotrB
The Fear

Postprzez Brylant156 » Wt kwi 14, 09 22:04

Niestety nie możesz wszystko leci do Personal Stats w otwartych Lobach

Jedynie w lobach trening Ci nie lecą staty

a do Boxa żeby się pojawił musisz troche w nim polatać i po pewnym czasie dostaniesz wiadomosc NEW SKILL "BOX MOVE"
Brylant156
Black Viper

Postprzez Kazuun » Wt kwi 14, 09 22:06

PiotrB napisał(a):W menu zakładania pokoju w opcji common settings można włączyć lub wyłączyć opcję czy wyniki gry będą się liczyć do Personal Stats. Mi chodzi czy jak wyłączę tą opcję to skille nadal będą się powiększać? Teoretycznie to nie powinno mieć znaczenia bo skille nie są częścią personal stats. W praktyce jednak widziałem, że takie pokoje do pakowania skillów są z tą opcją włączoną.

Nie, nie będą się powiększać. Chcesz pakowac skile - Personal logs musi być Enable

PiotrB napisał(a):No właśnie ja nie mam tego skilla (Box Move) na liście odblokowanego. Co mam zrobić bo to odblokować?

Używać Cardboard Boxa łącznie przez godzinę czasu. Oczywiście nie w jednym meczu. Ogólnie. To ile masz nabite możesz sprawdzić w Personal stats.
Oczywiście pisałem o tym na pierwszej stronie tematu (opis wszystkich skilli), ale po co czytać wszystko, prawda ? :>

PiotrB napisał(a):Co do tego typu pokoi to dziś w takim byłem. W opisie dokładnie pisało "No CQC", a gracze i tak się okładali bo jak widać lubią sobie łatwo poprawić statystyki. Jak wszystkie nieścisłości wyjaśnimy to bardzo chętnie założę pokój.

Ludzka mentalność.. co poradzisz. Najlepiej znajdź kilka osób na forum które chcą normalnie wbić skill, załóż pokój z hasłem które znać będą tylko oni. Po problemie.
Mr Oogie Boogie says there's trouble close at hand
You better pay attention now, cause I'm the Boogie Man
And if you aren't shakin' there's something very wrong
Cause this may be the last time you hear the Boogie song
Kazuun
The End

Postprzez PiotrB » Wt kwi 14, 09 22:17

Dzięki za odpowiedzi Kazuun ! Jak ktoś jest chętny rozwinąć lub zdobyć skill Box Move to zapraszam.
PiotrB
The Fear

Postprzez sHNIKIEL » Cz kwi 16, 09 10:10

Aby nei zakladac nowego topica stawiam postat tutaj.

Jesli sie dostanie kicka z gry staty sie zapisuja czy automatycznie kasuja z daje gry? orientuje sie ktos w temacie?
sHNIKIEL
Black Color

Postprzez PiotrB » Cz kwi 16, 09 13:00

Wydaje mi się, że jest tak jakbyś sam wyszedł, czyli się nie zapisują.
PiotrB
The Fear

Postprzez Brylant156 » Cz kwi 16, 09 14:15

Zapisują sie staty.
Brylant156
Black Viper

Postprzez sHNIKIEL » Cz kwi 16, 09 14:54

juz to przetestowalem...zapisuja sie...
sHNIKIEL
Black Color

Poprzednia strona

Powrót do Metal Gear Online