Coldman napisał(a):Ode mnie 8/10
Ode mnie nie zasługuje na tak wysoką ocenę
Konsola napisał(a):Tak, sporo taśm jest z Jej udziałem i informacji przed misją, ale w cutscenkach już słabo. To stąd niedosyt.
A mi się właściwie wydaje że to jest właśnie celowe, na tym polega przewrotność tej postaci. Właściwie zasiadając do gry, nie znając wcześniejszych wycieków fabularnych do neta człowiek grając nie zwraca uwagi na Paz. Bo zdaje się mu że to cicha dziewczynka, która tak naprawdę nie jest w stanie jakoś tu graczowi zagrozić i zamieszać w fabule.
SALADYN napisał(a):T tymczasem postać która okazuje się głównym mąciwodą powinna być jakoś bardziej wyraźnie zaznaczona w scenkach i fabule.
Właśnie oto chodzi że nie koniecznie powinna być i nie koniecznie musi, to jest nie jako uśpienie czujności gracza.
SALADYN napisał(a):Wolałbym aby Paz za sterami MG ZEKE nadal będąc tą nastoletnią pacyfistką wyjawiła Snake'owi że Zero ją do tego zmusił
Jednak czy to nie było by zbyt oczywiste i zbyt proste ?

Czułem podskórnie, że z jej śmiercią coś jest nie tak. Zwykle postacie w serii ginęły na naszych oczach tak, że nie było wątpliwości, że szły do Nieba, a mimo to część z nich wracała. A Paz wpadła do wody i miała jeszcze ze sobą tę maskę z Zeke (o czym na którejś kasecie mówią Snake i Miller). Z biegiem czasu widzę, że należało od razu założyć, że ona żyje.