Nowy trailer Metal Gear Rising już za trzy dni

Newsy o wszystkich wydarzeniach z Metal Gear Solid - Zanzibar

Re: Nowy trailer Metal Gear Rising już za trzy dni

Postprzez Osvelot » Wt sty 15, 13 23:48

To.

Plus dodam od siebie jeszcze tyle, że po prostu mając pod ręką elementy z wyższej półki (czyli wszystko to, co się należy MGR z racji przynależenia do świata Metal Gear), odrzucanie ich przy robieniu slashera to po prostu równanie w dół.
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez Gillian » Śr sty 16, 13 01:43

Obejrzałem ten trailer i powiem tyle, że PG mogliby się wziąć lepiej jednak za coś a'la Okami... I to lepiej "a'la" bo mogliby przypadkiem spieprzyć tytuł, gdyby Capcom dał im wolną rękę...

Z drugiej strony podejrzewam, że za to całkowite zepsucie postaci Raidena (jakby MGS4 to było mało) odpowiada prędzej producent.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Śr sty 16, 13 01:59

Gry to biznes, w biznesie rządzi pieniądz a pieniądzorami sypią klienci, po MGS4 klienci chcieli slashera z Raidenem i go dostali, podobna sytuacja nastąpi pewnie z grą z The Boss i żadna półka tu nie ma nic do rzeczy ale mniejsza z tym.
Ja po RISING nie spodziewałem się wysokich lotów gry godnej tego bogatego uniwersum ale właśnie takiej odmóżdżonej sieczki i może to dlatego MGR:R tak mi się podoba, nie uznaje tego tytułu jako liścia na twarz dla każdego fana bo nie jestem tak zblazowany i konserwatywny co do ich poczynień z tym uniwersum a prawda jest taka że lepiej dostać coś takiego niż gdybyśmy się mieli obejść ze smakiem bo wielmożny Koji uznał że ludzie którym płaci za robotę tą robotę spieprzyli.
Ocwelot uważam że się totalnie mylisz co do wkładu Platinum Games w tworzenie MGR, jeżeli mieliby dostać postać, uniwersum, tytuł i tak dalej to tak naprawdę nie dostali nic i wszystko co widzimy to ich zasługa ale sam pewnie dobrze wiesz że developing tak nie wygląda i platynowi na pewno dostali sporo materiału do przerobienia, celowo nie wspominam o Kojimie który lubi się wtrącać w prace innych mimo tego że sam im dał zielone światło, Platinum Games uratowało tę grę przed koszem.
Johan pomimo całego moje szacunku dla serii GoW i zabawy jaką miałem zaliczając poszczególne części serii to jednak uważam że Ascension nie ma startu do Rising z tak oklepanym i stojącym w miejscu gameplayu, nie oszukuj się gdyby nie ten multi ta gra byłaby skazana na opinie chamskiego kuponu i to GoW:A nie jest dla mnie warte więcej jak używka rok lub dwa po premierze, z DMC to już inna sprawa bo dostajemy znane uniwersum w nowej szacie z innym spojrzeniem na ten sam gameplay co imho jest zdecydowanie lepszym krokiem od kolejnego interquela ale tym razem z multi.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Coldman_9 » Śr sty 16, 13 03:18

Jeszcze coś - nie jesteście oburzeni tak przeciętną grafą?. Tak, śmiga ponoć w 60 fps, ale już bez jaj. Oprawa jest tak sterylna, że szok - każda wcześniejsza gra PG wyglądała znacznie lepiej. Poza wszechobecną pustką jeszcze ten brak antyaliasingu. Biorąc pod uwagę wszystko, co wiemy o fabułce, oprawie, wrażeń z dema, to MGR wygląda jak bigos na ostro.

No ale pełnej wersji nikt jeszcze nie ograł, więc zaczekajmy do połowy lutego. Bo w to, że PG wypluło aż takiego zakalca, jakoś nie mogę uwierzyć...
Coldman_9
Vamp

Postprzez SALADYN » Śr sty 16, 13 09:57

Mnie tam grafika loto ogólnie we wszystkich grach, liczy się zabawa jaką mi daje dany tytuł, poza tym perypetie MGR niestety były dość zawiłe i przez te cztery lata developingu oprawa się postarzała, ot typowa przypadłość gier od Japończyków.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Gillian » Śr sty 16, 13 10:02

Oprawa oprawą, byleby gra wyglądała współcześnie. Ja tylko przeżyć nie mogę tych dennych gadek Raidena. Rozumiem - spinoff i te sprawy, gracze polubili madafakę z czwórki, kasa kasa kasa... Ale to już w takim razie jest desperacja. Jeżeli ta gra nie sprzeda się przynajmniej w połowie tak jak MGS4 to będzie fail.

Jakoś są serie, które potrafią nabijać wciąż portfel twórców przy okazji nie rujnując swojego wizerunku...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » Śr sty 16, 13 10:24

@Johan lepsze pewne 60 klatek niż skaczące klatki z GoW3 jak już tak bardzo lubisz porównywać oba tytuły;)

A co do grafiki, ona ma umożliwić dobre granie, bo inaczej takie Dark Souls czy Deus Ex wypadają średnio (w wersjach konsolowych)
Zresztą gra nie wygląda gorzej niż Vanquish, a co do sterylnej oprawy - wstyd wspomnieć niezniszczalnego MGS4.

Dostajemy knota którego nie umieli skończyć chłopcy od Kojimy i który ktoś musiał skończyć, a druga to drugi porządny obok DmC slasher zapowiedziany na ten rok. No i najważniejsze z Risingiem jest to że zawsze można go sobie uznać za spinoff i totalnie olac go na koszt MGS:GZ/5/PP itd.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SaladinAI » Cz sty 17, 13 17:54

To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Cz sty 17, 13 18:20

na głównej z PG jest też krótki filmik o technice cięcia i tym jak wrogowie reaguja pozbawieni nóg, rąk itd. sam ten cały mechanizm wygląda bardzo ciekawie
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Coldman_9 » Cz sty 17, 13 18:30

Tej gry już nic nie uratuje. Ale projekty bossów są ciekawe.
Coldman_9
Vamp

Poprzednia strona

Powrót do Wieści z Zanzibaru