twilite kid napisał(a):Mam wrażenie, że niektórzy albo boją się, że nie będą mieli w co grać, czekając aż nowe konsole stanieją, albo brakuje im wyobraźni, co można by uzyskać mając do dyspozycji lepszy sprzęt.
Albo odwrotnie, komuś brakuje wyobraźni co można uzyskać na tym samym sprzęcie. Gdyby generacja trwała tyle ile sobie życzysz, ominęłoby nas sporo świetnych tytułów, zamiast których znowu byśmy mieli niedorobione testy silników za dwa razy większą kasę. Ale jednak na początku aktualnej generacji takie Sony sporo dokładało do interesu, to i czasu trzeba żeby się zwróciło.
A ja się niczego tutaj nie boję, po prostu uważam, że nowy sprzęt do progresu jeszcze nie jest potrzebny. Przecież od tego rozwój cywilizacji i ludzkości nie zależy. Jeśli już, to emocjonalny, bo mamy do czynienia z nowym źródłem kultury, ale jakoś nie widzę tu szczególnej roli specyfikacji sprzętowej. Chyba, że dla nowych symulatorów wojennych, co by dzieciaki do armii chciały wstąpić. Progres.
Niech sobie prezentują nowe konsole w tym roku, to standard, że na koniec generacji albo już po przybyciu następnej szykowały się największe megahiciory (np God of War 2) i taki rok się zapowiada. Co bym nie gadał, decyzja w gestii producentów.
Chciałbym żebyś miał rację twilite, ale ja po prostu nie wierzę, że nagle wszystkich oświeci i będą chcieli złożonych, żyjących, interaktywnych światów zamiast kolejnego CoDa, może tym razem z dodanymi oskryptowanymi zniszczeniami jak w BF.
EDIT:
Solidny, Sony juz ma telewizory 4K. Kosztuja jedyne ~ 75000PLN.
I ja zareaguję tak jak dziennikarze na te porty: HAHAHAHAAHHAAHAHAHAHAHA!!!
I zgadzam się z twilitem w kwestii TV, bo są wciąż ludziska, co oglądają bluray na dwudziesto-kilku-calowcach i dziwią się że nie widać różnicy między tym a dvd.
EDIT2:
Fanów MGS tylko Sony interesuje? To GZ nie będzie też na X360? Chyba już się wyrwali z kajdanów soniaka