Scenariusz gry - czyli Kojima miesza dalej

Początek rewolucji Big Bossa i przekształcenie serii jaką znamy

Re: Scenariusz gry - czyli Kojima miesza dalej

Postprzez Simon » Pn wrz 09, 13 13:54

Gillian Seed napisał(a):
SALADYN napisał(a):Tak ale materiały pokazują że prace trwały już co najmniej od dwóch lat.

Trwały prace nad silnikiem, a to co wyciekało to po prostu efekt prac nad nim.

Simon napisał(a):Po co optymalizować coś, co domyślnie ma wyjść na PS360? Bo załóżmy, że tak właśnie ma być z GZ.

No nie. Trailer GZ wyglądał next-genowo, a szedł bodajże z PC... Także targetem nie są current geny jak na moje...

Jesli mnie pamiec nie myli to po creditsach trailera GZ pojawiaja sie logo PS360.
Ostatnio edytowano Wt wrz 10, 13 07:47 przez Simon, łącznie edytowano 1 raz
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Gillian » Pn wrz 09, 13 14:28

Może się nawet pojawić logo NESa... Wyglądało to tak, że żaden current-gen by tego nie pociągnął.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » Pn wrz 09, 13 14:32

bo leciało na piecu, currenty na piecu też tak wyglądają że głowa mała
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Zancudo » Pn wrz 09, 13 15:40

Ostatnio edytowano So cze 27, 20 17:42 przez Zancudo, łącznie edytowano 1 raz
Zancudo
Jack the Ripper

Postprzez SaladinAI » Pn wrz 09, 13 15:43

Tak, tylko to jest Ground Zeroes a z obecnie panującą paranoją łamaną przez histerie The Phantom Pain wyjdzie na next-geny. Tak czy srak, obydwu tytułów nie widzieliśmy bezpośrednio puszczonych na currentach.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SALADYN » Pn wrz 09, 13 16:36

Jestem w tej sprawie optymistą i uważam że Koji specjalnie nas dezinformuje żeby o grze było cały czas głośno i że dostaniemy oba "epizody" jako jedną normalną grę w jednym terminie.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Curtis » Pn wrz 09, 13 18:31

Ale w sumie bez sensu jest sugerowanie, że MGS V wyjdzie na PS3 skoro lepiej skupić się na next-genie i z niego wycisnąć możliwie najwięcej. Ja przecierpię fakt, że upłynie sporo moczu w moim klozecie zanim kupię PS4 bo jakoś w MGS 4 zagrałem dopiero w tym roku ... Ale chcę dostać produkt kompletny i powalający.
Osvelot jest Bogiem
Curtis
The Sorrow

Czytam: Nie podam bo jak skończę będzie nieaktualne

Postprzez SALADYN » Wt wrz 10, 13 00:25

Tu wchodzi kwestia bazy użytkowników, nie wiadomo ile next genów pójdzie do premiery MGSV i ilu fanów dla kolejnej części sagi kupi next gena więc marketingowo wydawanie gier na obie generacje jest bezpieczniejsze. Nie oszukujmy się też że między MGSV na PS3 i PS4 będzie jakaś miażdżąca różnica bo nikt nie kupi tej gry na currenty gdy będzie znacznie lepsza na next genach a z tym zakupem mogą się ludzie wstrzymywać bo drożyzna. To samo się tyczy innych gier multigeneracyjnych.
SALADYN

Postprzez Curtis » Wt wrz 10, 13 02:25

Z tego co kojarzę MGS 2 i MGS 4 były kreowane na dźwignie nowych konsol więc pewno podobną propagandę zrobią przy "V has come to". 10 to się dla GotP sypały by nie wyszło, że wielkie nadzieje nie do końca zostały spełnione. Ale same gry sprzedały się nieźle(SoL i GotP)...
Osvelot jest Bogiem
Curtis
The Sorrow

Postprzez SALADYN » Wt wrz 10, 13 09:04

Racja ale czasy się zmieniły, szaraczka ubito na miejscu krótko po wejściu PS2, teraz się takich rzeczy nie robi.
SALADYN

Postprzez Curtis » Wt wrz 10, 13 15:53

I tutaj też się zgodzę bo PS2 jeszcze sobie hulało po premierze trójki i tak szczerze powiedziawszy... PS2 jest dla mnie jakby... Bardziej legendarne, jeśli mogę tak to ująć...
Osvelot jest Bogiem
Curtis
The Sorrow

Postprzez uci » Wt wrz 10, 13 16:42

jak na razie jedyną różnica miedzy generacjami w MGSV ma być ilośc klatek i jakość grafiki
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Simon » Śr wrz 11, 13 01:03

No i płynność i multizadaniowość XMB.

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez DaveMGS » Pn paź 07, 13 15:42

Pamiętacie jak Kojima mówił ze niespodzianką będzie kto jest wrogiem w MGSV ?
Oglądałem sobie ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=mKaKYoJ3IwM
w 4:30 moment o który mi chodzi
spoiler
Spoiler:
DaveMGS
Machinegun Kid

Postprzez SaladinAI » Pn paź 07, 13 15:54

Taka była naturalna kolei rzeczy przy Peace Walkerze ale po utracie kończyn jego wizja się posypała i nie jest to teraz aż tak oczywiste. Tak jak Big Boss szuka zemsty a w płaszczu i berecie prezentuje się na bardziej zdesperowanego madafakę niż jednooki.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez DaveMGS » Pn paź 07, 13 16:26

Możliwe 8) Ale ostatecznie może ich coś poróżnić i jakiś twist tu sie może kryć.
Gnębi mnie jeszcze kwestia Ishmaela czy to zwidy Big Bossa ? na co wskazywałby taki sam głos, za co mogły by być odpowiedzialne dioxyny które sprawiają halucynacje (Naomi w MGS zaraz po śmierci Darpa Chiefa o tym mówi) albo Psycho Mantis...
Do tego nie pomaga on Snake'owi wydostać sie ze szpitala. W sensie ze nie podtrzymuje go tylko wskazuje mu droge. Tylko po co ma zabandażowaną głowę ? Gdy wstrzykuje snakeowi zastrzyk na jego ręce widać opaskę szpitalną z imieniem nie można tylko tego za bardzo rozczytać nawet w HD. Izmael biblijny i literacki z Moby Dicka.
DaveMGS
Machinegun Kid

Postprzez SALADYN » Wt paź 08, 13 07:20

W trailerze Phantom Pain Ishmael parę razy pomaga Snake'owi z czego raz chowa go za łóżkiem przed żołnierzem.
SALADYN

Postprzez Pabian01 » Wt paź 08, 13 12:55

Przecież Ishmael to Gray Fox po akcji w Mozambiku.
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez DaveMGS » Wt paź 08, 13 20:59

Tylko dlaczego ma taki sam głos jak Snake ? W ogóle sprawa z Gray Foxem jest dziwna Portable Ops to w końcu kanon czy nie ?
Było ? doktor z TPP przypomina
DaveMGS
Machinegun Kid

Postprzez SALADYN » Śr paź 09, 13 07:51

Ma taki sam głos bo tu Koji zastosował zwykłe zwodzenie, duża grupa ludzi potrafi poznać aktora podkładającego głos postaci w grze i tak właśnie było z Sutherlandem, ludziom się później zaczęły w głowach trybiki obracać i ktoś nawet kiedyś rzucił spostrzeżenie że może Kiefer zagra jakąś ważną postać a w postaci Ishmaela mamy taką jego introdukcję.
Portable Ops oficjalnie nie jest w kanonie brak tej części w Legacy Collection dobitnie o tym świadczy, MPO wyleciało z kanonu tak jakoś po premierze Peace Walkera i chyba nigdy się nie dowiemy czemu Koji tak nie lubi teraz tej gry.
Z tym doktorem to niezły zonk, dopiero po tej fotce rzuciło mi się w oczy jego podobieństwo do Marv'a
SALADYN

Postprzez SaladinAI » So lis 16, 13 07:44

Zalążek fabuły

http://www.konami.jp/mgs5/gz/en/story/index.html

Teraz już wiemy, że cały bigos spowodował Chico ratujący na własną rękę Paz. Snake powinien go udusić...
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Suomi993 » So lis 16, 13 11:28

Na powyższym linku, zauważyłem, że można już zamiawiać PRE-ORDER.
Suomi993
Black Viper

Postprzez SALADYN » So lis 16, 13 12:33

Preordery można już było składać po zapowiedzi GZ i PP.
SALADYN

Postprzez Gillian » So lis 16, 13 13:10

Suomi993 napisał(a):Na powyższym linku, zauważyłem, że można już zamiawiać PRE-ORDER.

Sprawdź lepiej na pirate bayu czy tam możesz już składać preorder.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Suomi993 » So lis 16, 13 14:40

Gillian Seed napisał(a):
Suomi993 napisał(a):Na powyższym linku, zauważyłem, że można już zamiawiać PRE-ORDER.

Sprawdź lepiej na pirate bayu czy tam możesz już składać preorder.

HEHEHEHE, ALE ŚMIESZNIE. Może mi powiesz, że jesteś z policji i znajdziesz moje namiary?? W tym przypadku kupie GZ, skoro jest na PS3. Aha i jeszcze, nie napinaj się tak. Jeżeli Ci nadepnąłem na odcisk, to mnie zbanuj :D
Suomi993
Black Viper

Postprzez ArecaS » So lis 16, 13 14:49

Dziwi cię taka reakcja? Przecież takie "ściągnę grę, bo nie będą mnie na kasę naciągać chamy jedne" to czyste buractwo i nikt tego tutaj nie lubi.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Suomi993 » So lis 16, 13 15:05

Kolego(Pozwolę Sobie), tłumaczyłem w kółko gościowi na przykładzie, że rzadko ściągałem i jak była w sytuacja z grą Dark Souls, to potem ją kupiłem i tłumaczyłem, że też może być taka sytuacja z Metal Gear Solid V phantom pain o ile będzie na PS3. Lecz teraz po dalszej analizie, nawet jak będzie na PC, to kupię, bo będzie taniej i lepiej wyglądać od PS4. Co nie zmienia faktu, że każdy orze, jak może i znajdą się tacy, co nie będą mieli hajsu na zakup gry, tylko ściągną (NIE MÓWIE O SOBIE SEED). A skoro mowa o buractwie, to dla mnie to jest buractwo, jak temat się skończył naprawdę dawno temu, to potem wybudza i próbuje obrazić gościa, bo on nie lubi piratów. Nie powiem, jakich osób nie lubię, bo skończyło by się to kłótnią, a na forum kłótnia jest po prostu CHU****OWA.
Suomi993
Black Viper

Postprzez Simon » So lis 16, 13 16:11

Phantom Pain NIE BEDZIE na PC. Chyba, ze circa 2017 skoro na konsole ma wyjsc w 2015.

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez Gillian » So lis 16, 13 17:42

Suomi993 napisał(a):Kolego(Pozwolę Sobie), tłumaczyłem w kółko gościowi na przykładzie, że rzadko ściągałem i jak była w sytuacja z grą Dark Souls, to potem ją kupiłem i tłumaczyłem, że też może być taka sytuacja z Metal Gear Solid V phantom pain o ile będzie na PS3. Lecz teraz po dalszej analizie, nawet jak będzie na PC, to kupię, bo będzie taniej i lepiej wyglądać od PS4. Co nie zmienia faktu, że każdy orze, jak może i znajdą się tacy, co nie będą mieli hajsu na zakup gry, tylko ściągną (NIE MÓWIE O SOBIE SEED). A skoro mowa o buractwie, to dla mnie to jest buractwo, jak temat się skończył naprawdę dawno temu, to potem wybudza i próbuje obrazić gościa, bo on nie lubi piratów. Nie powiem, jakich osób nie lubię, bo skończyło by się to kłótnią, a na forum kłótnia jest po prostu CHU****OWA.

Zgodnie z regulaminem powinieneś wylecieć na zbity pysk pierwszy raz kiedy wspomniałeś o piraceniu MGSa.

I proszę nie równaj wszystkich do siebie - nie zwracam ci uwagi, bo "nie lubię piratów" (OMG jaki argument, dramat swoją drogą…), a dlatego, że mam tu status admina jakby nie było.
Także dostajesz ostrzeżenie od admina. Ciesz się że nie wlepię drugiego za bezpodstawne osądzanie o "obrażanie" (Jezu, co my w drugiej klasie szkoły podstawowej jesteśmy?).

I uwaga ode mnie - jeśli u kogoś jest krucho z kasą, to albo nie gra w ogóle (bo go przecież nie stać), albo próbuje ten stan zmienić (dorobić sobie, dokształcić się, zmienić pracę, zawód…). A nie płacze, że nie ma hajsu...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Suomi993 » So lis 16, 13 18:14

A czy ja kogoś porównałem do Siebie? BTW: Zrób temat kłótnia admina z Finem, a nie będziesz się przyczyniał do zaśmiecania tematu. Myślę, że Twoja rola powinna być obiektywna, a nie subiektywna do tego co robisz, a na razie uparłeś się na jednym typie, który najpierw ściągnął, a potem kupił. Po co zwlekasz i nie klikniesz ban, w końcu się z Tobą nie zgadzam. To był mój ostatni post, bo z szacunku na robotę włożoną nie będę już robił offtopu. Więc ostatni raz mnie sprowokowałeś.
Suomi993
Black Viper

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Solid V