).Jak wszyscy wiemy, za półtora miesiąca Ground Zeroes wychodzi na Steam - Phantom Pain wyjdzie zapewne równo z wersjami konsolowymi, albo z paromiesięczną obsuwą (jak w przypadku GZ).
Na razie najważniejszą są chyba dwa pytania:
1. Czy uda się zoptymalizować Fox Engine tak, by dało się też pograć na słabszych komputerach?
2. Jaka będzie startowa cena GZ? Konami powinno teraz za wszelką cenę unikać zawyżania ceny, by uniknąć backlashu jaki miał miejsce przy premierze konsolowej..
Co do optymalizacji, to Konami powinno się naprawdę postarać - GZ na past genach wygląda dobrze i działa dość płynnie (chociaż nie jest sekretem, że X360 radzi sobie lepiej jeżeli chodzi o framerate) więc użytkownicy starszych PCtów albo średniej klasy laptopów powinni móc bez problemu grać w MGS V. Sam należę do tej drugiej grupy - na moim laptopie mogę w 720p i średnio/wysokich detalach grać w Maxa Payne'a 3 i Hitmana: Absolution we frameracie, który nie schodzi nigdy poniżej 30 FPS, a mimo to mam obawy, bo do dzisiaj Konami nie wydało żadnego oświadczenia w sprawie wymagań sprzętowych..
Swoją drogą - jak wygląda optymalizacja Rising? Wiem, że to nie Fox Engine, ale chyba można po tej grze ocenić który czy Konami się przykłada do konwersji czy nie
.Cena na Steamie moim zdaniem powinna oscylować miedzy 10-20 $/€.
20€ każe sobie płacić Ubi za te pomniejsze Assassyny i taką też cenę ma teraz Rising, który przecież jest w pełni rozwiniętą grą (nie wiem jaka cena była w dniu premiery).
Uff.. dam teraz pole do popisu innym. Gacu patrzę na ciebie

. Szkoda tylko, że raczej nie będę mógł liczyć na pudełkową wersję, bo jak na razie takiej nie zapowiedzieli.

. Wolę założyć pesymistycznie i pozytywnie sie zaskoczyć
?