E3 2015

Moderator: GM

E3 2015

Postprzez Zancudo » Pn cze 15, 15 12:55

Ostatnio edytowano Pt cze 26, 20 18:08 przez Zancudo, łącznie edytowano 1 raz
Zancudo
Jack the Ripper

Re: E3 2015

Postprzez Gac666 » Pn cze 15, 15 15:39

Mówiłem, że Fallout w tym roku :)? Ja sie jaram, tak samo jak Doom!
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Gillian » Pn cze 15, 15 16:44

Mocarny rok bedzie. Regula sie sprawdza - co 4 lata potezne uderzenie ;)
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Zancudo » Pn cze 15, 15 21:26

Zancudo
Jack the Ripper

Postprzez SALADYN » Pn cze 15, 15 21:37

Ja bym powiedział że zaczęli bardzo dobrze, potem przeszli w nijakość i na koniec zawiedli. Pomysł z oficjalnym padem który można dowolnie customizować systemowo i sprzętowo jest genialny, mam nadzieje że sony tradycyjnie to skopiuje i najlepiej niech doda coś od siebie. Hololens to pic na wodę, po kinect który skończył jako popierdółka dla casuali nie uwierzę w nic póki nie przetrwa roku na rynku. Wsteczna kompatybilność to cholernie dobre posunięcie. Mnie tam ono nie jara aż tak bardzo ale wyobraźcie sobie jak teraz szaleją w hamburgerlandii. Z gier najciekawszy wydaje mi się RECORE od Inafune i twórców serii Metroid Prime, z zachwytami jednak wstrzymam się aż powiedzą co to właściwie jest.

Kusi mnie czy nie zarwać nocki na konferencje sony bo teraz pewnie rozmyślają czym ich tu przebić.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Zancudo » Pn cze 15, 15 21:43

Zancudo
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » Pn cze 15, 15 22:32

No wlasnie. Inni tworcy MP, ci ktorzy zostali w Retro, ostatnio robili ponoc genialne Donkey Kongi...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Pn cze 15, 15 22:46

EA - jaka zenujaca ta konfa...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Pn cze 15, 15 23:11

Nie mogę się przebić, ciągle pauzuję... nope, czekam na osobne trailery, przefiltrowane przez prasę :P
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Solidny » Pn cze 15, 15 23:31

Battlefront nie zawiódł.
Solidny
Zanzibar

Postprzez Gac666 » Pn cze 15, 15 23:57

E tam battlefront... KOTOR!

https://www.youtube.com/watch?v=Nzq9epS ... 38668968=1

A nie, to jednak nie Kotor, damn it.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez uci » Wt cze 16, 15 03:53

zwiastun pomiażdżył - 3cia frakcja w TORe tak bardzo przypominająca Imperialnych rycerzy z komiksów Legacy
z drugiej strony to jednak tylko TOR
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gillian » Wt cze 16, 15 07:17

Panowie, wyskakujemy z dollarsow!!!!!111
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Zancudo » Wt cze 16, 15 07:34

Zancudo
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » Wt cze 16, 15 08:12

N raczej konsoli nie zapowie ale moze wyskoczyc z jakims Metroid Prime. Skoro marzenia sie spelniaja podczas tego E3 :D
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Pabian01 » Wt cze 16, 15 09:07

Obejrzałem kilka materiałów, który wyszły do tej pory i okazuje się, że Microsoft miał konfe na bardzo niskim poziomie :/ I jeszcze podsumował to zdaniem "greatest line-up ever" :D :D

Co ciekawe Ubisoft ładnie pojechał, no ale to Ubisoft...

Widziałem też gameplay z nowego Need For Speed. Strasznie wkurzająca jest zmiana kamery kiedy się skręca. Nie wyobrażam sobie dłuższej sesji z takim czymś (Jeżeli bym kupił oczywiście ;) ). Oby była możliwość wyłączenia tego.

Krótko: Będzie w co grać na najnowszych konsolach :)
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » Wt cze 16, 15 09:37

Jeszcze nie widziałem konfy Sony, ale już mogę założyć, że jest najlepsza. Ubisoft żenada jak co roku - idiotka Aisha, której wydaje się, że jest śmieszna, bo rzuca mięsem na lewo i prawo (shit i ass co drugie słowo). EA niebezpiecznie zbliżył się do żenady Ubi, a właściwie przebił przez kolaborację z Pele (ma-sa-kra). MS w miarę ok.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Pabian01 » Wt cze 16, 15 10:02

Samej konferencji nie oglądałem, ale trailery jakie tam pokazali robią wrażenie :)

Nowy Hitman zapowiedziany ;)
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Solidny » Wt cze 16, 15 10:53

Obejrzałem konferencję Sony. Render z Hitmana był najmniej ciekawym momentem, co powinno mówić samo za siebie. Nawet CoD pokazali tak, że bym się skusił (coop na 4 wygląda ostro).

No to kolejno:
The Last Guardian - wygląda na mocno oskryptowane, ale trzeba zagrać żeby poczuć, a tak poza tym OMG TO SIĘ DZIEJE NAPRAWDĘ :D. Szacunek dla twórców za przetrwanie tylu lat. Nie wiem jak to ugryźć, bo niby chcę zignorować te lata hype'u i podejść do tego jak do "kolejnej przygody od Uedy", ale nawet to zdanie niesie ze sobą ogromne oczekiwania. No nic. Ważne, że nadchodzi :)

Battlefront - na co komu singiel, jak jest coop <3

Hoizon: Zero Dawn (brzmi jakby nie mogli się zdecydować na jeden tytuł) - przepiękny koncept! No kurka wodna, taki next-gen to ja rozumiem. Warto śledzić, chociaż łatwo zrobić z tego kolejny The Order 1886. Gry od Guerilla jednak są gameplay'owo bardzo spoko. Tylko już czuć, że ktoś się za bardzo rozkręcił z pisarstwem, komentarze bohaterki irytowały - ale to jedyna wada póki co :)

Shenmue 3 - nigdy nie grałem, ale miło zobacyzć, że Sony pomaga w promocji przywrócenia gry, która ma taki kult.

Firewatch - cholerka, podoba mi się koncept, jestem zaintrygowany. I ten śliczny styl. Cieszy mnie to coraz częstsze odchodzenie od hiper-realizmu.

FF7 Remake - na zdrowie, fani. Grałem niedawno i przydałoby się odświeżenie.. ale gameplay'u. Tak poza tym to nie wiem czy to realnie jest potrzebne, gra była swego czasu rewolucyjna, teraz to po prostu nostalgia. No, ale dobre historie powinny móc być dostępne dla nowych pokoleń. Niech im będzie. Wielki szacun za wysłuchanie fanów. Jeszcze trzeba poczekać co pokażą poza renderem, bo nie wierzę w jakość na poziomie FF15.

Uncharted 4 - byłem tylko ciekawy, ale teraz naprawdę chcę :)

SONY WYGRAŁO, a PS4 zyskało dużo punktów.

Edit: Ło matko, a jeszcze No Man's Sky przecież było. Nie mam tu nic do dodania jednak. Nadal najbarziej intrygująca mnie gra :). Fajnie, że pokazali trochę więcej typowego gameplay'u (tzw. akcja z sekundy na sekundę), to sceptycy się uspokoją.
Solidny
Zanzibar

Postprzez ArecaS » Wt cze 16, 15 11:08

Solidny napisał(a):Tak poza tym to nie wiem czy to realnie jest potrzebne, gra była swego czasu rewolucyjna, teraz to po prostu nostalgia.

Ona nie była rewolucyjna per se. Ona po prostu wprowadziła jRPG do głównego nurty na Zachodzie. Sam trailer nie wygląda źle. Widać, że to już jest nawet nieco inna stylistyka niż sławetne FF7 Compilation, o którym lepiej żeby zapomnieli tworząc remake. Mam także nadzieję, że nie będą się zbyt sztywno trzymali oryginału i załatają kilka dziur w fabule. Jeżeli to spełnią + będą trzymali Nomurę z dala od scenariusza, to jest szansa na całkiem sympatyczną grę.

Natomiast dziwię się, że nikt nawet nie wspomniał o nowym trailerze SF5, na którym gra w końcu nie wygląda jak kolejna inkarnacja SF4. Niby nadal zbyt mało pokazali by było się czym jarać, ale mają moją ciekawość. :)
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Solidny » Wt cze 16, 15 11:10

ArecaS napisał(a):Natomiast dziwię się, że nikt nawet nie wspomniał o nowym trailerze SF5, na którym gra w końcu nie wygląda jak kolejna inkarnacja SF4. Niby nadal zbyt mało pokazali by było się czym jarać, ale mają moją ciekawość. :)

A o czym tu wspominać? :P
Solidny
Zanzibar

Postprzez ArecaS » Wt cze 16, 15 11:17

Tym, że gra ma się dobrze, wygląda ładnie, a gameplayowo idzie chyba trochę w kierunku Mortala. No ale fakt - na zainteresowanie się grą przyjdzie czas dopiero przy okazji jakiejś drugiej rewizji. :P
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gillian » Wt cze 16, 15 13:31

Mordoklepki nikogo, dopóki ktoś wielki nie ruszy na KS z kampanią na bijatykę 2D w "starym dobrym stylu" :)
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Wt cze 16, 15 16:08

Odpuściłem sobie konferencje Ubi i EA, oni potrafią mnie zaskoczyć tylko świetnymi indykami a te powstają jak grzyby po deszczu.
Za to aktualnie oglądam sobie powtórkę pokazówki sony więc będę na bieżąco komentował co pokazali.

- zaczęli z grubej rury, The Last Guardian. Problem w tym że tego typu pokazy już były lata temu i też była jakaś tam data premiery a potem była dupa Uedy gdzieś tam w chmurach. Na tej grze już postawiłem krzyżyk, jak wyjdzie to dobrze, jak nie to się nie zdziwię.
- Horizon, na początku wyglądało to jak reklamówka programu o możliwej postapokalipsie dla discovery czy innego history channel. Potem zobaczyłem mieszaninę Uncharted, Tomb Raidera i Enslaved. Nie widać w tym żadnej fabuły póki co a gameplay średni, czuje w tym kolejne The Order, ładną pocztówkę do pooglądania.
- nowy Hitman nikogo a już przynajmniej nie mnie.
- Street Fighter V podobnie.
- No Man's Sky, nie pokazali wiele więcej niż ostatnio ale ta gra już dawno mnie kupiła. Szlajałem się po rozpikselowanej wyspie w Proteus to pewnie chętnie się poszlajam po ładnie wyglądającej galaktyce, zwłaszcza że tego typu widoczki po prostu uwielbiam.
- Dreams, nie czaje gier media molecule. Jak dotąd żadna ich gra mnie nie przyciągnęła na dłużej, tym razem również sobie odpuszczę.
- Firewatch zapowiada się ciekawie, tylko co to ma być ? Stawiam na jakiś horror a ten zwiastun to tylko jakiś wstęp.
- DLC do Desitny, nikogo.
- Kolejny assassyn, do odhaczenia jak dostane za darmo, nic poza tym.
- World of Final Fantasy, stylistyka chibi na plus, reszta nie moja liga.
- Remake FF7, nikogo.
- cztery nowe gry twórców Hotline Miami, platformer w stylu Ninja Gaiden/Strider, cRPG i dwa beat'em up'y, wszystkie w oldschoolowej oprawie i w typowym dla devolver brutalnym stylu. Developer ma u mnie spory kredyt zaufania więc te gry również mają plusy na start ale nie uprzedzajmy faktów.
- shenmue III, wiadomo.
- Arkham Knight pozamiata, to jest pewne.
- kolej na Morpheus, jak dla mnie taka sama ciekawostka jak hololens, pożyjemy zobaczymy
- spotify, playstation view/vue ? pewni nawet tego nie odpalę w naszym kraju, zakopać
- kał o druty, fajnie to wygląda, ma kupę pomysłów na gameplay ale pewnie skończy jak każdy inny CoD
- teraz cała masa urywków i star wars infinity, nic dla mnie
- SW:Battlefront z kolei bardzo mi się podoba w takiej formie w jakiej to pokazali
- Uncharted 4, tu mnie raczej nic nie zaskoczy

Ogólnie konferencja bardziej skierowana w stronę gier, mikromięccy chcieli mnie kupić wsteczną kompatybilnością, padem i ledwo jednym świeżym tytułem która zapamiętałem czyli RECORE. Jak dla mnie sony wygrało ale tylko minimalną przewagą.
SALADYN

Postprzez Faja » Wt cze 16, 15 16:31

Akurat Spotify działa bdb w Polsce
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Solidny » Wt cze 16, 15 17:19

SALADYN napisał(a):- cztery nowe gry twórców Hotline Miami, platformer w stylu Ninja Gaiden/Strider, cRPG i dwa beat'em up'y, wszystkie w oldschoolowej oprawie i w typowym dla devolver brutalnym stylu. Developer ma u mnie spory kredyt zaufania więc te gry również mają plusy na start ale nie uprzedzajmy faktów.

Chodzi o Ronina? Btw tę grę zrobił (w większości solowo) nasz rodak, Tomasz Wacławek. I bliżej mu do turowego Mark of the Ninja niż Ninja Gaiden.

- Horizon, na początku wyglądało to jak reklamówka programu o możliwej postapokalipsie dla discovery czy innego history channel. Potem zobaczyłem mieszaninę Uncharted, Tomb Raidera i Enslaved. Nie widać w tym żadnej fabuły póki co a gameplay średni, czuje w tym kolejne The Order, ładną pocztówkę do pooglądania.

Szybki wyrok ;]. Guerilla akurat nie specjalizuje się w filmo-grach, więc o przypadek The Order aż tak bym się nie martwił. Za to gameplay mi wcale nie wyglądał średnio, ale właśnie - nie wyglądał - póki się nie zagra, to się nie poczuje. Na tym etapie takie The Order miało wyłącznie render, potem kolejne rendery i jakieś szczątkowe strzelanie tpp. Tutaj na start dostaliśmy skradanie, strzelanie do robo-strusiów i walkę z Gear Rexem. Killzone'y, co by o nich nie sądzić, samymi pocztówkami nigdy nie były.
Solidny
Zanzibar

Postprzez kALWa888 » Wt cze 16, 15 21:26

Jeśli chodzi o tegoroczne E3 to dawno nic mnie tak nie zmiotło. Dotychczas PS4 latało mi koło dupy, a tu nagle potwierdzenie że powstaje remake Final Fantasy VII - to wraz z nowym zwiastunem MGSV utwierdziło mnie w przekonaniu że muszę jak najszybciej zakupić PS4. Potem przyszła istna bomba na konfie Square Enix. Pojawiła się zapowiedź tajemniczego projektu, zauważyłem tam napis "Platinum Games" i początkowo stwierdziłem że to dziwne iż Square pracuje z platynowymi. Potem padło hasło "kontynuacja NieR", a ja przestałem ogarniać. Wyrzuciło mnie to w kosmos, naprawdę. Nigdy, przenigdy nie spodziewałbym się że to zapomniane arcydzieło dostanie kolejną szansę. No i w takim składzie jak obecnie to po prostu nie może się nie udać, żadna gra tego nie przebije. Dla mnie to jest już GOTU. A jak zjebią, to cóż... będzie zawód roku, w którymkolwiek to wyjdzie. Potem było jeszcze Kingdom Hearts III ze świetnym zwiastunem pokazującym trochę fabuły i gameplayu. Ogólnie, jestem naprawdę oczarowany. Widać, że japońskie gry powstają na nowo i zyskują na sile. Bardzo mnie to cieszy, bo po prostu mi ich brakowało wśród nowości. Takich wspaniałości jest oczywiście więcej (nowy Deus Ex choćby, Hitman #nie_mnie), ale Nier 2 wydaje mi się jakąś chorą ułudą. To gadanie Taro Yoko że pracuje nad jakimś F2P było zasranym żartem odwracającym uwagę i załamującym fanów.

Geez.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Gillian » Wt cze 16, 15 22:32

Najlepsze E3 od nie pamiętam kiedy. Niemalże zero pierdół, promowania jakichś tv, kinektów srinektów i innego badziewia. Ale Nintendo odpuściło. Już nawet nie mówię o Metroid Prime, ale pełnoprawną nową Zeldą na 3DS mogli uderzyć. A tak to popierdółki i nic nowego poza tym.

U Sonych brakowało tylko żeby po Yu wlazł gaben i zapowiedział HL3.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » Wt cze 16, 15 22:52

To co zaprezentowało Nintendo było padaką, niestety. Dawno tyle rzeczy nie zrobiłem podczas "oglądania" czegoś.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez SALADYN » Śr cze 17, 15 00:28

Gillian napisał(a):Najlepsze E3 od nie pamiętam kiedy. Niemalże zero pierdół, promowania jakichś tv, kinektów srinektów i innego badziewia.

A morpheus i hololens ?
Jakoś nie widzi mi się ten VR w tradycyjnych grach. Znając życie będzie to nieprecyzyjne, drogie i w konsekwencji wykorzysta to kilka developerów first party po czym będzie to co najwyżej opcja.
SALADYN

Następna strona

Powrót do Gry i Konsole