Punkty GMP

Początek rewolucji Big Bossa i przekształcenie serii jaką znamy

Punkty GMP

Postprzez shalashaska » Cz wrz 03, 15 12:35

Za nie które diamenty dostaję 1,000,000 GMP. Tylko dlaczego po misji ja nie mam tych pkt?
My Hero ... plis ... set me free.
shalashaska
Crying Wolf

Gram: Tenchu, MoH

Re: Punkty GMP

Postprzez SALADYN » Cz wrz 03, 15 12:45

Nie pokiełbasiłeś cyferek? Jak dotąd największy diament jaki znalazłem był wart 100K.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Zielakpl » Cz wrz 03, 15 12:47

również stówę dostałem najwięcej

zastanawiam nie jeszcze jedna rzecz związana z walutą w tpp

Obrazek

nie natchnąłem się jeszcze na żadne MB Coins, jedynie punkty GMP
a wy?
Zielakpl
Psycho Mantis

Postprzez SALADYN » Cz wrz 03, 15 13:04

Punkty MB pewnie zaczniesz dostawać jak już będziesz miał pierwszą FOB.
SALADYN

Postprzez ArecaS » Cz wrz 03, 15 13:55

A to w końcu można MB Coins zdobyć za free?
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Faja » Cz wrz 03, 15 14:10

ArecaS napisał(a):A to w końcu można MB Coins zdobyć za free?

tak można i jeżeli wierzyć temu co mówią recenzenci to pod koniec gry masz ich tyle, że możesz sobie kupić miejsce w każdym regionie
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » Cz wrz 03, 15 14:18

Co do brakującej kasy. Gra ma chyba problem z zapisaniem niektórych postępów. Side Ops na platformie wsparcia zrobiłem już trzy razy a innych nie mogę powtarzać. Resetują mi się też diamenty zebrane w bazie.
SALADYN

Postprzez Aszyn » Cz wrz 03, 15 14:57

Wydaje mi się, że zebrane na platformie diamenty zapisują się dopiero jak wylecisz na ACC. A side opsy z platformy resetują się każdorazowo po wylocie na ACC. Głupie, ale może naprawią w jakiejś poprawce.

Tak samo na platformie można latać helikopterem między lądowiskami, a w Afganie już nie można. Mogli zrobić dokładnie tak samo...
Obrazek
Aszyn
The End

Gram: Destiny
Czytam: Solaris

Postprzez Osvelot » Cz wrz 03, 15 17:24

A już się miałem pytać, czy was też nie irytuje liczba side-opsów sztucznie zawyżona przez target practice na matkobazie.

Oprócz wszystkich target practice mam jednak jeszcze ciągle "na biało z kropką" misję odbicia jednego zakładnika, tej lasencji co się darła jak idiotka kiedy dookoła był hałas. Co ja poradzę, że sowieccy żołnierze robią hałas, kiedy robię im dziury w głowie ._. Ale czemu akurat ta misja też mi jest sugerowana jako "zrób se jeszcze raz"?

Żeby nie było, odhaczenie zostaje, tylko są wiecznie podświetlone i dodają się do liczby sajdopsów do zrobienia.
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez Tidus93x » Cz wrz 03, 15 17:41

Ocwelot napisał(a):Oprócz wszystkich target practice mam jednak jeszcze ciągle "na biało z kropką" misję odbicia jednego zakładnika, tej lasencji co się darła jak idiotka kiedy dookoła był hałas. Co ja poradzę, że sowieccy żołnierze robią hałas, kiedy robię im dziury w głowie ._. Ale czemu akurat ta misja też mi jest sugerowana jako "zrób se jeszcze raz"?

Żeby nie było, odhaczenie zostaje, tylko są wiecznie podświetlone i dodają się do liczby sajdopsów do zrobienia.

O TO TA MISJA, CO MNIE SZLAG TRAFIAŁ. I też mi została podświetlona.
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez Osvelot » Cz wrz 03, 15 17:45

Tidus93x napisał(a):
Ocwelot napisał(a):Oprócz wszystkich target practice mam jednak jeszcze ciągle "na biało z kropką" misję odbicia jednego zakładnika, tej lasencji co się darła jak idiotka kiedy dookoła był hałas. Co ja poradzę, że sowieccy żołnierze robią hałas, kiedy robię im dziury w głowie ._. Ale czemu akurat ta misja też mi jest sugerowana jako "zrób se jeszcze raz"?

O TO TA MISJA, CO MNIE SZLAG TRAFIAŁ. I też mi została podświetlona.

Trochę dziwne, nie? Przecież to ta sama lokacja, co A Hero's Way. I wtedy jakoś nie było przypałów.

@punkty MB - recenzenci mogli grać w wersję specjalną dla recenzentów, jeden z nich mówił że nie musiał nigdy się srać o monety, jak budował sobie FOB. Bo mieli przetestować tryb i miało być fajnie, więc na pewno mieli nienaturalny przypływ MB bez kupowania ich za kasę. To chyba nawet było w tym jednym z ostatnich filmików, jak dwóch gości gadało o tym, czy będą mikrotransakcje itp.
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez knubble » So wrz 12, 15 13:14

Mam takie pytanie : czy sprzedawać pojazdy które zajumałem aby otrzymać punkty? czy one się przydadzą ?
knubble
Machinegun Kid

Postprzez SALADYN » So wrz 12, 15 14:45

Tak, przydają się na misjach i w deployment missions. Nie jest ci jednak potrzebne 20 ciężarówek czy czołgów, zostaw sobie ile uważasz a resztę sprzedawaj gdy brakuje kasy. To samo się tyczy moździerzy, działek, mechów a także ziółek i minerałów. Nie sprzedawaj paliwa, cennych minerałów i rzadkich ziół, wszystko się przydaje ale nie ma potrzeby chomikowania 100K jednostek pośrednich minerałów skoro nic z nimi nie zrobisz bez paliwa.
SALADYN

Postprzez knubble » So wrz 12, 15 23:39

A możesz mi jeszcze wyjaśnić co to jest combat deployment? Dziękuje za poprzednia odpowiedz ;)
knubble
Machinegun Kid

Postprzez SALADYN » N wrz 13, 15 02:56

Te misje gdzie wysyłasz ludzi w świat. Z czasem je odkryjesz.
SALADYN

Postprzez Cichsson » Wt wrz 29, 15 10:58

To sprzedawanie to ciekawa rzecz, raz mi dupę uratowało bo zostałem z kilkoma tysiami GMP :X przeglądam pojazdy i widzę 32 ciężarówki (te ruskie pseudo kamazy :) ) no i było nieco na sprzęt na misje :P
Swoją drogą na magazynie mam niby tylko sztukę przeciwlotniczego gattlinga, a jak łażę/jeżdżę po MB to widzę je na każdym kroku :D
Cichsson
Black Color

Gram: MGS:PW/V:TPP
Czytam: Co 5 dni coś nowego :)

Powrót do Metal Gear Solid V