MGS V: Wrażenia tych którzy grali [spoilery]

Początek rewolucji Big Bossa i przekształcenie serii jaką znamy

Re: MGS V: Wrażenia tych którzy grali [spoilery]

Postprzez Zancudo » Pn wrz 07, 15 15:35

Ostatnio edytowano Pt cze 26, 20 17:38 przez Zancudo, łącznie edytowano 1 raz
Zancudo
Jack the Ripper

Postprzez shalashaska » Pn wrz 07, 15 16:21

Jaki jest najlepszy sposób na zdobywanie surowców szczególnie tych potrzebnych do rozbudowy MB? A co najlepiej sprzedawać?
My Hero ... plis ... set me free.
shalashaska
Crying Wolf

Gram: Tenchu, MoH

Postprzez Moody132 » Pn wrz 07, 15 20:02

Najbardziej przydatne jest paliwo. Najwięcej można zgarnąć z kontenerów i z wysyłania żołnierzy na misje, ale generalnie wszystko się opłaca robić, bo to trwa po kilka sekund w maksie.
Swoją drogą czekam aż skończycie fabułę, bo porzucałbym k**ami, a bez spoilerów się nie da.
Moody132
Fire Trooper

Postprzez Suomi993 » Pn wrz 07, 15 20:27

Te Biological resources najlepiej sprzedawać, bo jest ich dużo i w Twojej bazie dużo tego produkują. 10k jednostek i masz milion GMP.

Tak BTW ukończyłem już Grę fabularną... Jestem skonsternowany tym co się stało... Teraz słucham nowych nagrań.
Suomi993
Black Viper

Postprzez Moody132 » Pn wrz 07, 15 22:03

Suomi993 napisał(a):Te Biological resources najlepiej sprzedawać, bo jest ich dużo i w Twojej bazie dużo tego produkują. 10k jednostek i masz milion GMP.

Tak BTW ukończyłem już Grę fabularną... Jestem skonsternowany tym co się stało... Teraz słucham nowych nagrań.

Ja właśnie jestem zniesmaczony tym, co się nie wydarzyło. Hasło 'Phantom Content' idealnie obrazuje sytuację.
Odniosłem wrażenie, że postęp w głównych misiach jest odwrotnie proporcjonalny do jakości i nakładu pracy.
Moody132
Fire Trooper

Postprzez SALADYN » Pn wrz 07, 15 22:12

Zawsze możecie sobie na PW posłodzić bo tutaj jeszcze długo nie będzie można.

A skoro jesteśmy przy materiałach, na lotnisku w Afryce jest hangar a w nim trzy kontenery z cennymi materiałami. Problem w tym że są pod dachem i nie ma ich jak ruszyć. Mam rozumieć że da się je stamtąd zajumać tylko tym fultonem z teleportem czy jest jakiś inny sposób ? Próbowałem już rozwalić dach przy pomocy C4, rakietnic, czołgu, bombardowania a nawet myślałem że D-Walker może je pociągnąć łapą ale nic nie działa. Ta blacha wytrzymałaby chyba wojnę jądrową.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Suomi993 » Pn wrz 07, 15 22:54

SALADYN napisał(a):Zawsze możecie sobie na PW posłodzić bo tutaj jeszcze długo nie będzie można.

A skoro jesteśmy przy materiałach, na lotnisku w Afryce jest hangar a w nim trzy kontenery z cennymi materiałami. Problem w tym że są pod dachem i nie ma ich jak ruszyć.

Ja używam Fultona Wormhole. Tworzy taki portal i można nawet fultonować dzieci i ptaki, ale stworzenie tego jest cholernie drogie. Bo 800 k GMP i chyba trzeba mieć 40 lv R&D. Nie wiem, ja już mam 50 i obłowiłem się na FOB, gościowi ukradłem wszystkie kontenery z precious metal. A nie mógł się zemścić, bo mnie wcześniej zaatakował i zginął od Drona xD. Jak mnie nie było :DDDDD
Suomi993
Black Viper

Postprzez Ergo » Pn wrz 07, 15 23:05

Moze mi ktos powiedziec gdzie sa kwatery tych nieszczesnych dzieci? :P
Ergo
Inkarnacja VR

Postprzez SALADYN » Pn wrz 07, 15 23:13

Nie ma ich kwater, dzieci w bazie widać tylko w cutscenkach.
SALADYN

Postprzez Ergo » Pn wrz 07, 15 23:33

Hmm to dziwne bo wydawalo mi sie ze ocelot po ktorejs misji mowil ze mozemy odwiedzic kwatery dzieci ale moze zle cos zrozumialem.
Ergo
Inkarnacja VR

Postprzez Zielakpl » Wt wrz 08, 15 11:32

no wreszcie fabuła ukończona

grałem wczoraj pierwszy raz w FOBy, fajnie jest to zrobione tylko nie opłaca się napadać baz nowych graczy bo nic tam nie ma do zawinięcia poza kilkoma AA gun i karabinami
Zielakpl
Psycho Mantis

Postprzez Osvelot » Wt wrz 08, 15 12:10

Metyl napisał(a):Pytanie: zrobiłem misję nr 52 (w wiadomym celu) i - zgodnie z planem - odblokowała mi się misja nr 53. Przez dłuższy czas jej nie robiłem i... zniknęła z listy ! Misji 52 nie mogę powtórzyć a 53 nie ma ! Ktoś się zetknął z taką sytuacją ? Czy ta misja "wróci" ?!... Obecnie jestem po misji 35 (nie wiem czy ma to jakieś znaczenie)

(...)
Po zrobieniu Side Op nr 145 "zaginiona" 53 wróciła - WTF ?...

Side Opsy czasem się pokrywają w kwestii lokacji i wtedy się wykluczają na liście. W twoim przypadku 145 i 53 były w tej samej lokacji, odblokowanie 145 spowodowało, że zniknęła do czasu jej ukończenia opka 53. Nie mogą dwie równocześnie być w tym samym miejscu, bo side ops można rozpocząć wkraczając na dany obszar, a nie można być w trakcie dwóch misji na raz. Priorytety pojawiania się i znikania side opek (tj. która w razie konfliktu zostanie do zrobienia, a która się schowa) nie są mi znane na 100%, ale wydaje mi się, że nowsza zawsze przesłania starszą.
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez Suomi993 » Wt wrz 08, 15 12:14

Prawda, ale też możesz sobie zrobić na pienku jak zaatakujesz baze naszpikowaną dronami, minami przeciwpiechotnymi, minami usypiającymi, urządzeniami anty fulton, kamerami z karabinami i 24 strażników na platformę, którzy mają battle dresy i KAEMY, a na plecach stingery(czy teraz nazwane Killer Bee).

Jak już mamy atakować, to najlepiej base development platfrom. Tam jest dużo surowców, a strażnicy mają a+ rangi. No, ale trzeba uważać.

A wracając do tematu fabuły. Ponoć jest jeszcze jeden epizod. Tylko nie wiem jak go odblokować. Niektóre sceny z trailera mnie ominęły. Np. ten krzyczący Big Boss przy spalonych dzieciach i większość momentów jak ten róg jest większy. Na PPE piszą, że to będzie DLC do MGSV, a inni piszą, że trzeba wszystkie Side opsy zrobić.
Suomi993
Black Viper

Postprzez Zielakpl » Wt wrz 08, 15 12:24

również nie widziałem scenki z początku trailera gdzie leci nuclear
oraz nie trafiłem też na to przejścia bossa i pokazania jego wcieleń (jak wyglądał w mgs3, pw, potem gz itp.)
Zielakpl
Psycho Mantis

Postprzez Hidden » Wt wrz 08, 15 12:35

Suomi993 napisał(a):A wracając do tematu fabuły. Ponoć jest jeszcze jeden epizod. Tylko nie wiem jak go odblokować. Niektóre sceny z trailera mnie ominęły. Np. ten krzyczący Big Boss przy spalonych dzieciach i większość momentów jak ten róg jest większy. Na PPE piszą, że to będzie DLC do MGSV, a inni piszą, że trzeba wszystkie Side opsy zrobić.

Mówiąc o jeszcze jednym epizodzie nie mówisz o tej scenie fabularnej z wyciętej misji, która dostępna jest na bonusowym dysku? I nie wiem o czym jest, bo jestem dopiero w 18. misji! :o

Zielakpl napisał(a):oraz nie trafiłem też na to przejścia bossa i pokazania jego wcieleń (jak wyglądał w mgs3, pw, potem gz itp.)

Możliwe, że transformujący się Boss został stworzony tylko dla tego trailera. Nawet na pewno.
Hidden
Red Blaster

Postprzez Osvelot » Wt wrz 08, 15 12:59

Jaki znowu bonusowy dysk :x
Obrazek
Osvelot
Solidus Snake

Postprzez Zielakpl » Wt wrz 08, 15 13:32

Jeszcze takie szybkie moje przemyślenie nt. zakończenia i ogólnie fabuły

UWAGA SPOILER Z KOŃCA GRY

Spoiler:
Zielakpl
Psycho Mantis

Postprzez Hidden » Wt wrz 08, 15 13:36

Ocwelot napisał(a):Jaki znowu bonusowy dysk :x

Z kolekcjonerki.

http://kotaku.com/one-of-metal-gear-sol ... Socialflow

Otwierane na własną odpowiedzialność, w artykule sążny spoiler dot. końca gry! :o
Hidden
Red Blaster

Postprzez Osvelot » Wt wrz 08, 15 18:33

Posłuchałem się stronki i nie zjechałem poniżej zdjęcia D-Doga, ale faktycznie... O K***A STARY, będzie granda. Jeśli dobrze sobie wyobrażam rozmiary tego co się przy produkcji gry odwaliło, nie czytając do końca, żeby nie popsuć sobie tego, co przynajmniej jest w grze.

Jeśli faktycznie Konami ucięło taki istotny kawał gry albo Kojima to zrobił (musiał, chciał, nie ważne), to spadną bomby nuklearne.
Obrazek
Osvelot
Solidus Snake

Postprzez Faja » Wt wrz 08, 15 18:37

Spokojna głowa. Będzie w DLC :D
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Hidden » Wt wrz 08, 15 19:01

Oby nie w DLC. MGS, który ma fabularne DLC to będzie jak utrata ostatniego bastionu. :(
I nie mówić, że Rising miał DLC fabularne, bo dobrze wiecie jak się go traktuje.

W ogóle strasznie dużo różnych rzeczy mówi się o fabule Piątki, a ja nawet grać nie mogę, bo mam w piątek obronę i egzamin magisterski. :/
Hidden
Red Blaster

Postprzez Tidus93x » Wt wrz 08, 15 19:50

Panowie, muszę się do czegoś przyznać...

Obrazek

Posiadanie DD mocno mnie przyzwyczaiło do lenistwa i parcia przed siebie, a że wyciągnęli mnie z innej misji to się nawet nie zorientowałem, jak mnie znaleźli i zaciućkali.
Stąd moje pytanie, czy ktoś wie jakie konsekwencje poniosłem za przegraną? Coś straciłem?
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez shalashaska » Wt wrz 08, 15 21:04

jAK ZATRZYMAĆ pHANTOM cIGAR?
shalashaska
Crying Wolf

Postprzez Hidden » Wt wrz 08, 15 21:14

shalashaska napisał(a):jAK ZATRZYMAĆ pHANTOM cIGAR?

Wybierz inny z gadżetów, pudełko albo tym podobne, wtedy automatycznie zacznie się zatrzymywać. Innego sposobu nie znalazłem.
Hidden
Red Blaster

Postprzez Zancudo » Wt wrz 08, 15 21:27

Ostatnio edytowano Pt cze 26, 20 17:37 przez Zancudo, łącznie edytowano 1 raz
Zancudo
Jack the Ripper

Postprzez shalashaska » Wt wrz 08, 15 21:34

Gram na PC i próbowałem różne klawisze wciskać.
shalashaska
Crying Wolf

Postprzez SALADYN » Wt wrz 08, 15 21:38

Tidus93x napisał(a):Panowie, muszę się do czegoś przyznać...

Obrazek

Posiadanie DD mocno mnie przyzwyczaiło do lenistwa i parcia przed siebie, a że wyciągnęli mnie z innej misji to się nawet nie zorientowałem, jak mnie znaleźli i zaciućkali.
Stąd moje pytanie, czy ktoś wie jakie konsekwencje poniosłem za przegraną? Coś straciłem?

To taka misja wprowadzająca w system FOB, nie ma nic wspólnego z fabułą i po jakimś czasie wróci.

shalashaska napisał(a):Gram na PC i próbowałem różne klawisze wciskać.

Problemy PC-towców, macie mozliwość dowolnego układania klawiszy a ty szukasz jednej funkcji. W ustawieniach sprawdź.
SALADYN

Postprzez Hidden » Wt wrz 08, 15 21:42

Zancudo napisał(a):Po prostu wciśnij prawą gałkę analogową (lub jej odpowiednik na klawiaturze).

Gram na PC na DualShocku 3 emulowanym jako pad od xKlocka i R3 mi nie działa wtedy. :P Próbowałem. :D
Hidden
Red Blaster

Postprzez Faja » Wt wrz 08, 15 21:45

Krzyzakiem w lewo jeronie
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Osvelot » Wt wrz 08, 15 21:49

Tidus93x napisał(a):Panowie, muszę się do czegoś przyznać...

Obrazek

Też przewaliłem tą misję, bo mnie wzięli z zaskoczki jak byłem motzno nastawiony na śmiganie po lotnisku - bez obaw, misję 22 można potem sobie wybrać z listy misji. Ja ją zrobiłem po 21. (Czyli: zacząłem 21, wezwali mnie do 22, zdechłem jak szmata, wróciłem do 21, podbudowałem sobie ego rangą S, wróciłem do 22 i wyrzuciłem paru kolesi za burtę, paru zbalonowałem, a paru zaczadziłem granatami dymnymi i poprawiłem z CQV (Close Quarters Vpierdol). Za misję 22 nie ma oceny, BTW.

Wydaje mi się tylko, że straciłem paru żołnierzy przez to pierwsze zawalenie misji 22. Ale nic straconego, i tak walczę z przeludnieniem.

shalashaska napisał(a):jAK ZATRZYMAĆ pHANTOM cIGAR?

Musisz zdobyć odpowiedni blueprint i opracować w R&D antycygaro, A CIGAR TO SURPASS PHANTOM CIGAR.
Aaaaalbo tapnij "4" na klawiaturze.

SAL - akurat to, co jest pod klawiszami 1, 3 i 4 na klawiaturze to dla mnie największa misteria, więc i tak cudem się dowiedziałem o wyłączaniu cygara z ekranów z podpowiedziami "czy wiesz że?". #spinacz #word95
Obrazek
Osvelot
Solidus Snake

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Solid V