[SPOILERY] Chciałbym się wyżalić

Początek rewolucji Big Bossa i przekształcenie serii jaką znamy

Re: [SPOILERY] Chciałbym się wyżalić

Postprzez SALADYN » Pt wrz 25, 15 00:20

Racja, wystarczy przesłuchać kasetę z rozmowy BB i Ocelota.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Curtis » Pt wrz 25, 15 00:38

Ja myslę, że z czasem kiedy gra się "przegryzie" wielu ludzi zmieni swój stosunek do V.

To trochę tak jak z Sons of Liberty...

https://www.youtube.com/watch?v=KO4Tusk_V2k

Mało kto potrafi wypowiadać się tak rzeczowo o MGSie na YT
Osvelot jest Bogiem
Curtis
The Sorrow

Czytam: Nie podam bo jak skończę będzie nieaktualne

Postprzez Faja » Pt wrz 25, 15 08:09

Curtis napisał(a):Ja myslę, że z czasem kiedy gra się "przegryzie" wielu ludzi zmieni swój stosunek do V.

To trochę tak jak z Sons of Liberty...

https://www.youtube.com/watch?v=KO4Tusk_V2k

Mało kto potrafi wypowiadać się tak rzeczowo o MGSie na YT

no np YongYea
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez DaNoN » Pt wrz 25, 15 10:24

"Im huge MGS fan, the story in Phantom Pain is unfinished and kinda suck but ill give game 9.7" - YoooooongYEA
DaNoN
Machinegun Kid

Postprzez Osvelot » Pt wrz 25, 15 10:46

Nienawidzę Yonga, SupperBunnyHop bardzo spoko za to.

Ale niestety uważam, że nawet po czasie nie będzie jak z MGS2 - mimo wszystko tam podmiana bohatera została zrealizowana lepiej. Wiesz, faktycznie dostawałeś nową postać. Teraz de facto nie dostajesz nowej postaci, cały czas niby grasz BB, a po fakcie okazuje się, że jednak nie. Czego zabrakło najbardziej? CZEGOKOLWIEK po misji 46. Pół rozdziału, w którym gramy świadomym Venomem. Albo przynajmniej jako świadomy gracz, bo tak naprawdę xuj wie, kiedy następuje odsłuch tej kasety przed lustrem. Zabrakło szansy, żeby polubić Venoma i wcielić się w niego inaczej, niż tylko retrospektywnie. Co prawda on sam takiej szansy nie dostał i pozostaje w klimacie fakt, że aż do momentu zdania sobie sprawy, on sam jest w 100% przekonany, że jest BB - my tylko dzielimy z nim jego myśli i dowiadujemy się w tym samym momencie. Ale z punktu widzenia gracza, to rozwinięcie fabuły po twiście byłoby bardzo wskazane.

Co do śpiączki - obaj byli w śpiączce, BB obudził się wcześniej. Jak SAL wspomniał, jest to zawarte w kasetach Truth, jedna z rozmów między Ocelotem i BB.
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez Faja » Pt wrz 25, 15 16:49

Kolejna bardzo ważna kwestia z tej samej kasety. BB mówi, że Venom był najlepszym człowiekiem jakiego kiedykolwiek mieli w MSF. To powinno zamknąć usta wszystkim co jojczą, że byle ćwok może zostać BB
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Curtis » Pt wrz 25, 15 17:16

Nie wiem gdzie o to zapytać to ciepnę to tutaj.

Mam jedno pytanie odnośnie trailera Red Band z E3

https://www.youtube.com/watch?v=NL4ZxDWLwpM

Czy scena z 0:51 znajduje się w grze ?
Osvelot jest Bogiem
Curtis
The Sorrow

Postprzez SALADYN » Pt wrz 25, 15 17:37

Faja, żadne kasety nie zmienią faktu że twist jest naciągany jak guma z majtek. Równie dobrze Venom mógłby być kolejnym klonem/cyborgiem a i tak będzie to motyw z dupy.

Curtis ja tej sceny nie widziałem ale wnioskuję że ma ona miejsce w misji 13. Jeżeli będziesz ją zaliczać w nocy to dzieciaki będą spały w jednej z chat. W dzień mają szkolenie w otwartej części wioski i może trzeba podkraść się blisko żeby scenka się uaktywniła? Ja zawsze ich omijam.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Faja » Pt wrz 25, 15 17:40

Ja robilem te misje w dzien i nie ma tej cutscenki w grze
Faja
Big Boss

Postprzez Osvelot » Pt wrz 25, 15 17:51

Gdzieś widziałem nagrany przez kogoś filmik - misja 13 albo 18. Nie jest to cutscene, możesz sobie ową scenkę rodzajową obejrzeć przez lornetkę. Osobiście nie sprawdzałem, w misji 13 cisnąłem przez sawannę prosto do celu :F
Obrazek
Osvelot
Solidus Snake

Postprzez Metyl » Pt wrz 25, 15 17:59

Curtis ja tej sceny nie widziałem ale wnioskuję że ma ona miejsce w misji 13. Jeżeli będziesz ją zaliczać w nocy to dzieciaki będą spały w jednej z chat. W dzień mają szkolenie w otwartej części wioski i może trzeba podkraść się blisko żeby scenka się uaktywniła? Ja zawsze ich omijam.

Też mi się wydawało, że ta scenka powinna być właśnie w tym miejscu. Dziwne, że jej nie wrzucili (nawet jeśli pierwotnie miała być w innym miejscu) - tym bardziej, że podobno scenki z budową Battle Geara zostawili tylko dlatego, że... już je mieli zrobione. Może się bali, że cenzura tego nie przepuści ? Z tego samego powodu mogła polecieć misja nr 51.

Faja, żadne kasety nie zmienią faktu że twist jest naciągany jak guma z majtek. Równie dobrze Venom mógłby być kolejnym klonem/cyborgiem a i tak będzie to motyw z dupy.

Motyw każdy może odbierać i oceniać jak uważa. Dla mnie patent z przeszczepianiem ręki Liquida, która w dodatku miała własną świadomość i przejmowała kontrolę nad Ocelotem był o 10 ton głupszy od tego, co nam zaserwowano w Phantom Pain. Przynajmniej zostało to naprawdę dobrze zbudowane i przedstawione (i kasety Truth Records naprawdę dużo zmieniają). Dla mnie fakt, że nie grałem Legendą nie stanowi problemu - pomogłem stworzyć nową.

Gdzieś widziałem nagrany przez kogoś filmik - misja 13 albo 18. Nie jest to cutscene, możesz sobie ową scenkę rodzajową obejrzeć przez lornetkę. Osobiście nie sprawdzałem, w misji 13 cisnąłem przez sawannę prosto do celu :F

To jest w misji 13tej. W ogóle jest na yt filmik, gdzie autor sam sobie "odgrywa" brakujące scenki. Chyba tutaj https://www.youtube.com/watch?v=IK7SeYf8zxs
Metyl
Black Viper

Postprzez Curtis » Pt wrz 25, 15 19:38

Nie wiem już czy chce mi się grać w tego MGSa jeszcze czy nie...

Trzeba przyznać, że jednak jak na sandbox wypada to jednak stosunkowo blado. Zaczynam odnosić wrażenie, że ludzie robiący tę grę zrobili 20 godzin gameplayu a potem stwierdzono "dawajcie sztucznie rozciągniemy to do 120 godzin" Nikt mi nie przetłumaczy jak leniwymi ch*jami okazali się ludzi z KojiPro żeby dojebać te misje typu perfect stealth cze extreme zamiast normalnych misji fabularnych. Dajcie mi po zaliczeniu misji opcję powtórzenia jej na wyższym poziomie TAK JAK TO ZROBILIŚCIE w Ground Zeroes. A nie fajfusy odstawiacie taką manianę. KUr... NIC absolutnie nic was w tym momencie nie broni. Żeby na 50 misji 12 to były powtórki to należy wam się wpier*ol za robienie mnie waszego konsumenta w ch*ja. Jestem za to wściekły. Ja nie wiem skąd recenzenci na lewo i prawo strzelali 9 i 10 dla tej gry. Przecież to jest niedorzeczne...
Osvelot jest Bogiem
Curtis
The Sorrow

Postprzez solidnys » Pt wrz 25, 15 21:24

gra dostaje oceny za markę i za gameplay który jest fenomenalny imo.
Obrazek
solidnys
Machinegun Kid

Postprzez Osvelot » Pt wrz 25, 15 21:28

OMG, mam pomysł albo pobożne życzenie.

Jest parę kaset, które nadawałyby się na cutscenki. Albo inaczej - nie myślałem nad tym jeszcze tak dużo i nie wiem jak wiele kaset by się faktycznie nadawało, bo przybiegłem z tym pomysłem od razu, ale na pewno nadawałaby się ta, w której Zero odwiedza BB w szpitalu.

Na forum Facepunch nawet ktoś już robi model dla Zero, pozostałe postacie oczywiście są w grze. Ta wizyta nadawałaby się na minimalistyczną ale dość mocną emocjonalnie scenę, mimo że to monolog.
Obrazek
Osvelot
Solidus Snake

Postprzez Curtis » So wrz 26, 15 02:44

Czy na dostępnym na YT OST znajduje się ta nuta która leci w czasie true ending kiedy

Spoiler:
Osvelot jest Bogiem
Curtis
The Sorrow

Postprzez Osvelot » Śr wrz 30, 15 23:29

Przekopuję się właśnie przez PEŁNY sound rip z gry, jak znajdę to dam znać. Osobiście szukam różnych wersji kawałka "Return"

https://www.youtube.com/watch?v=xUOI3NftfKI

Wersji z YT ewidentnie czegoś brakuje względem tego, co leci w... w sumie wszystkich najzajebistszych momentach. Utwór leci trzy albo cztery razy w grze:
Spoiler:

To, co jest w oficjalnym OST, to raczej wersja z pierwszej "okazji" na usłyszenie kawałka. Okazja nr 3 mnie interesuje najbardziej, jestem praktycznie pewien że zawiera więcej jebnięcia. I nie, nie to pięścią, takie muzyczne.

A wracając do "pożaliłbym się", to w sumie jak dla mnie strasznie marna była przemowa Skull Face'a i kompletnie autystyczna reakcja Venoma na jego słowa. Dosłownie autystyczna osoba umieszczona w dyskomfortowej sytuacji, nie wiedząca co zrobić ze sobą - więc milczy i rozgląda się na boki, kiedy SF zdradza mu niesamowicie straszny i ciężki plan zjednoczenia świata poprzez robienie strasznych rzeczy. Inna rzecz, że z drugiej strony trochę się Venomowi nie dziwię:
Obrazek
Obrazek
Osvelot
Solidus Snake

Postprzez Nazil » Cz paź 01, 15 19:19

Krotka pilka: BB i Medyk byli w spiaczce te 9 lat (BB jakies dwa tygodnie czy cos krocej - torszke nacoagane) i nagle jak sie obudzili to Skull Face atakuje szpital. ok. wiec przez 9 lat nie mogl zlokalizowac BB ale jak ten sie obudzil to nagle go znalazl. o co kaman bo nie lapie, to tez wlasnie jest takie na sile. pozatym uwazalem ze Skull myslal ze zabil BB to po co go szukac. to jedyna rzecz ktorej nie rozumiem.

P.S ktos z was napisal ze chociaz sie wyjasnilo z MGSV dlaczego BB w mgs4 ma reke i nie ma szrapnela :D mistrzostwo :D:D
Hail Satan!
Nazil
Coward Duck

Postprzez Faja » Cz paź 01, 15 19:28

Pytam w spoilerowym temacie. Osvelot jako, że masz 100% to jesteś w temacie. Właśnie wpadła mi platyna, a procentaż wynosi 99. Kasety też się liczą?
Faja
Big Boss

Postprzez Osvelot » Cz paź 01, 15 20:29

Platyna jest za acziwki, a część rzeczy z procentażu może nie dotyczyć acziwów. Obczaj u siebie w ekranie "records".
Obrazek
Chociaż jak tak teraz patrzę, to nie wiem czego może brakować, skoro masz już platynę.

Wszystkie misje - achievement
Wszystkie zadania w misjach - achievement
Wszystkie SIDE OPS - achievement
Wszystkie kluczowe misje combat dispatch - achievement
Wszystkie zwierzęta - achievement
Wszystkie blueprinty i key items (a co za tym idzie - od zajoba różnych rzeczy zrobionych, takich jak wszystkie misje na S, wszystkie punkty dostawy, markowanie/fultonowanie setek żołnierzy, itp.) - jeden ostateczny achievement, "Collector"
Wszystkie pamiątkowe zdjęcia - achievement

Więc...?

Jedyne, czego mogłoby ci brakować, to któryś z plakatów, bo nie są potrzebne do achievementów. Ale z drugiej strony nie są też uwzględnione na spisie rzeczy potrzebnych do 100% w menu.
Obrazek
Osvelot
Solidus Snake

Postprzez Faja » Cz paź 01, 15 20:48

Wszystko co jest na jakiejs liscie do uzbierania mam. Jedynie te kasety mnie martwia, chyba ze kierwa stroj SW dla Cichociemnej, ktorego nie zdazylem zrobic :/
Faja
Big Boss

Postprzez Osvelot » Cz paź 01, 15 21:58

Masz dosłownie wszędzie 100% na tym ekranie, z którego wrzuciłem screena?
Obrazek
Osvelot
Solidus Snake

Postprzez Metyl » Cz paź 01, 15 22:25

Krotka pilka: BB i Medyk byli w spiaczce te 9 lat (BB jakies dwa tygodnie czy cos krocej - torszke nacoagane) i nagle jak sie obudzili to Skull Face atakuje szpital. ok. wiec przez 9 lat nie mogl zlokalizowac BB ale jak ten sie obudzil to nagle go znalazl. o co kaman bo nie lapie, to tez wlasnie jest takie na sile.

Imho nie jest "na siłę" -jak przesłuchasz True Records to załapiesz;)
Metyl
Black Viper

Postprzez Nazil » Cz paź 01, 15 22:52

nie wiem co to jest imho i nie zalapalem wiec czy dostane prosta odpowiedz? (nie po to wstawialem poprzedniego posta zeby sie dowiedziec zeby po raz kolejny przesluchiwac kilkuminutowe kasety )dzieki
Hail Satan!
Nazil
Coward Duck

Postprzez Osvelot » Cz paź 01, 15 23:15

Obrazek

SF i XOF podążali śladem Płonącego Człowieka, który na instynkt zemsty po swoim przebudzeniu namierzył przebudzonych Big Bossów.

Konkretna kaseta to: Informant's Report, Part 3

Przebudzenie się BB i/lub Venoma spowodowało obudzenie nadprzyrodzonych mocy u Third Boya (czyli Mantisa) przelatującego nad Cyprem w tamtym czasie. Potem dowieźli Third Boya do tego laboratorium w Rosji, gdzie badali różne nadnaturalne rzeczy, mieli tam także leżącego w śpiączce Volgina. Mantis podłapał jego myśli, dzięki czemu Volgin się obudził, zamieniając się w dosłownie płonącego zemstą Man on Fire. Skull Face wiedział, że z Volginem jest coś na rzeczy w temacie Snake'a, więc podążał jego śladami - i w ten sposób trafił na trop szpitalu w Cyprze. Mocny zbieg okoliczności z tym samolotem i długi ciąg różnych wydarzeń, ale to mimo wszystko wyjaśnia, dlaczego XOF namierzyło szpital dopiero po przebudzeniu.
Obrazek
Osvelot
Solidus Snake

Postprzez Nazil » Cz paź 01, 15 23:24

Dziekuje bardzo
Hail Satan!
Nazil
Coward Duck

Postprzez Faja » Cz paź 01, 15 23:57

Potwierdzam wsze i wobec: kasety też się liczą, zebrałem brakującą i z 99 się zrobiło 100% :)
Faja
Big Boss

Postprzez Osvelot » Pt paź 02, 15 02:21

A która konkretnie to była kaseta?
Obrazek
Osvelot
Solidus Snake

Postprzez Faja » Pt paź 02, 15 08:18

Planet (E)Scape. Nie jestem pewien co do drugiego słowa
Faja
Big Boss

Postprzez Osvelot » Pt paź 02, 15 14:08

WTF, dementuję.

https://www.youtube.com/watch?v=K2QodFs ... x15bq6A36D

Nie mam nawet tej kasety, leży gdzieś pewnie w Afryce albo Afganistanie w jakimś obesranym namiocie. To musiało być coś innego. Może przesłuchiwałeś jakieś kluczowe kasety w międzyczasie?
Obrazek
Osvelot
Solidus Snake

Postprzez Faja » Pt paź 02, 15 14:33

Nie. Przecie napisalem. Byc moze liczy sie ilosc kaset
Faja
Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Solid V