Blog Bizona

A właściwie to bardziej blogi ;) Jeden temat na użytkownika.

Moderatorzy: Operator, Wilczyca, GM

Postprzez Mr. X » N mar 18, 07 01:19

A co u ciebie robi taka gra jak "Opowieści z Narni" ?? , popieram to co napisał Infernal Warrior czyli sprzedac nogi lub oddac kogos z rodziny.A tak pozatym pamietaj Bizon ,, Dobrze posiedziec przy żubrze '' :laughing5:
Mr. X

Postprzez Johny Sasaki » N mar 18, 07 01:34

Lepiej zeby o tym nie pamietal, bo Zubr z 3zl kosztuje, i bedzie debet w funduszach na konsole. Chociaz z drugiej strony Bizon mlody, to moze nie sprzedadza;)

EDIT:
Bierzemy pasek i pierzemy Bizona jak wroce z wykladow;]
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez Teddy » N mar 18, 07 11:20

A ja myslałem, że po tyłku leje się na osiemnache :)
Obrazek
Wiem jak pasować do siebie mają części..
Teddy
Half Empty

Postprzez Bizon » N mar 18, 07 11:28

Mr. X napisał(a):A co u ciebie robi taka gra jak "Opowieści z Narni" ??

Dostałem na gwiazdkę, ale niestety mam za słaby sprzęt. :D

[ Dodano: Nie Mar 18, 2007 11:10 am ]
Aktualizacja kwoty o 50zł, które dostałem od rodziców :D

[ Dodano: Nie Mar 18, 2007 1:15 pm ]
Jeszcze jedna aktualizacja - dodatkowe 20zł od taty, a jeszcze dzisiaj wpadnie babcia :D

[ Dodano: Nie Mar 18, 2007 8:31 pm ]
Jak widac jest już 200zł, ładnie to zaczyna wyglądać.

BTW teraz już przestaję pisać, mozecie śledzić postępy w moim podpisie.

Dzięki za życzenia.
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Mr. X » N mar 18, 07 22:28

No to uzbierałes godna podziwu sumke na ps2 gratuluje Bizon , obys kupił konsole i niech moc bedzie z toba juz na zawsze
Mr. X

Postprzez Bizon » N mar 25, 07 16:06

Bizon zwariował!

Tak, tak! Szczegóły tutaj
Nie myślałem że to kiedyś zrobię, ale jednak.
Pamiętam jak miałem pirackiego MGS'a w 2001. Nie czułem sie wtedy brudny, ale zrozumiałem co wtedy zrobiłem dopiero w parę lat później, kiedy dostałem dostęp do internetu.

Allegro było moim wybawicielem. Udało mi się uzbierać 120 zł i kupić oryginalnego MGS'a na PC. Pamiętam gdy pierwszy raz go instalowałem. Byłem bardziej podniecony niż gdy po raz pierwszy instalowałem pirata.
To było coś nowego, czułem że oto Bizonie zrobiłeś w życiu nareszcie coś mądrego. Uwolniłeś się z więzów piractwa. Oto jestem szczęśliwym posiadaczem oryginalnego MGS'a.
Dopiero wtedy poczułem że mogę zarejestrować się na forum OH i zacząć działać na polskiej "scenie" MGSa.

Teraz jestem czysty. Mam nadzieję że uda mi się sprzedać tą grę i kupić w końcu ps2, a wtedy to już zobaczymy co będzie dalej...
Bizon

Postprzez Mr. X » Pn mar 26, 07 00:41

Bizon ty nie zwariowałes ty popełniasz grzech - zart , rozumiem ze chcesz miec kase i kupic w końcu ps2 ale zeby sprzedawac MGS1 no to jest nie wybaczalny błąd poprostu. Mam nadzieje jednak zmienisz zdanie i nie sprzedasz tej gry :!:
Mr. X

Postprzez kul2 » Pn mar 26, 07 00:47

No przeciez kupi sobie na PS1, jak sie zaopatrzy w PS2.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Mr. X » Pn mar 26, 07 01:15

Aha no chyba ze tak , nastepnym razem Bizon powinien o tym wspomniec bo juz sie bałem ze porzuci MGS1 na zawsze uff co za ulga
Mr. X

Postprzez Bizon » Pn kwi 02, 07 21:41

Buffalo '66

Obrazek

Film Vincenta Gallo jest świetnym przykładem jak można zrobić film w którym nie wiadomo miejscami czy śmiać się czy płakać. Nie wiem od kogo można porównać Gallo jeżeli chodzi o sposób tworzenia filmów. Może trochę do Marka Koterskiego. Oboje przedstawiają śwait widziany oczami nieszczęśliwego człowieka, oglądamy jego losy i mimo ze nam go szkoda śmiejemy się.

Kolejny ważny punkt to aktorstwo, Gallo jak zwykle gra również główną rolę, ale tym razem za partnerkę ma świetną (wg. mnie) Christinę Ricci. Ogólnie nie można się do gry aktorskiej przyczepić.

Niektórym mogą nie pasować te dziwne ujęcia kamery, ale ja to lubię. Jest w tym coś nowatorskiego.

Na koniec dodam że są w tym filmie dwie świetne sceny, które nic nie wprowadzają do fabuły, a nadają obrazowi niezapomniany kilmat.

Chciałem się pochwalić tym filmem bo naprawde jest czym, więc oto jedna z fajniejszych scen: robienie zdjęć

Ostrzegam, ten film można albo pokochać, albo znienawidzić.
Ja go P O L E C A M!!!
Bizon

Postprzez Bizon » Wt kwi 03, 07 16:13

Band AKA

Obrazek

Bywa czasami że naprawdę świetne zespoły zostają zapomniane, lub nie docenione. Tak właśnie stało się z Band AKA. Ja Poznałem ten zespół dzięki bratu, który poprostu przesłuchiwał płyty winylowe i nagle natknął się na (jak to nazywaliśmy) autobus :wink:.
Nie potrafię znaleźć lepszej płyty niż ta. Band AKA to nie zespół, to grupa muzyków których połączył pewien genialny producent. Wspaniałe Funkowo-soulowe kawałki spodobają się każdemu. Nie znam osoby która powiedziała po przesłuchaniu że płyta jest słaba.
Niestety jak już napisałem z nieznanych mi powodów muzyka ta dotarła tylko do niewielkiego grona odbiorców, a szkoda.
Nie znajdziecie ich utworów w MP3, a informacji o samym zespole jest bardzo mało (wręcz ich nie ma). Czasami natkniecie się na okładkę płyty "Men of the Music" (wspomniany autobus).
Jeżeli kiedyś uda mi się zgrać te kawałki z winyla na MP3 na pewno się z wami nimi podzielę.

Przygotowania ruszają...

Rozumiem że niezbyt sie przejmujecie moimi filmami, są zazwyczaj słabe, bo robimy je w ciągu trzech dni i prawie w ogóle się do nich nie przygotowujemy. Ale tym razem robimy coś nowego. Na tych wakacjach znów łączymy swe siły z VCP (twórcy filmu "Psi-Drops") by stworzyć film który wstrząśnie wami wszystkimi. Dlaczego? Bo będzie aż tak dobry!

Wiem że może się przechwalam, ale podjąłem postanowienie (wraz z Seniorem666 z VCP) że jeżeli film się nie uda i zostanie źle przyjęty, kończymy z kręceniem.
Jest to postanowienie nie odwołalne, więc możecie się spodziewać albo naprawdę dobrego filmu, albo klapy która zakończy moja twórczość...

Na dziś to tyle...
Bizon

Postprzez Bizon » So kwi 07, 07 12:48

MGS - Die Hard rozmyślania nad tym co łączy oba tytuły.

Nie chodzi tu jednak o grę "Die Hard" która wyszła na konsole parę lat temu, a o film "Die Hard" ("Szklana Pułapka). Nie ukrywam że to mój ulubiony film akcji. Mogę go oglądać codziennie :wink:.
Sam film miał premierę w roku 1988, (czyli rok po wydaniu pierwszego MG), ale mi chodzi raczej o to, jak film łączy się z Metal Gear Solid. Oczywiście oprócz tego że mamy tutaj jednego bohatera, przeciwko bandzie złych, można sie tutaj dopatrzeć bardziej wyszukanych rzeczy :D.

Chodzenie po szybach wentylacyjnych - jest w "Die Hard" scena w której John porusza się w szybach wentylacyjnych. Możemy zobaczyć że szyby podobnie jak w MGS przechodzą czasami po sufitem i w jednej ze scen główny bohater właśnie w takim siedzi i obserwuje co się dzieje przez kratkę (pokazane jest to z podobnego ujęcia jak w naszej ukochanej grze).

Scena na dachu - McClane wybiega na dach budynku, gdy nagle wylatuje śmigłowiec (pamiętacie co się działo na dachu pierwszej wieży w MGS?). Co robi nasz heros? Podbiega do skrzynki z wężem strażackim, przepasa się nim i skacze z wieżowca! Różnica polega tylko na tym że w Snake używa normalnej liny, a John węża :wink:.

Nieumarły wróg - Zapewne każdy przechodząc po raz pierwszy MGS pomyślał że Liquid umarł po upadku z rexa, ale oczywiście przeżył. Na sam koniec wyszedł na przeciw nie bezbronnego snake'a i... został zabity przez Fox Die. W "Die Hard" było bardzo podobnie. Wydawało nam się że McClane zabił Karla (chyba tak mu było), bo przecież widzieliśmy sami jak zawisnął na łańcuchach, a tu nagle na sam koniec filmu, gdy wszyscy już z odprężeniem oglądają szczęśliwe zakończenie, pojawia się Karl ze Steyr'em w łapach. Znowu podobna sytuacja jak w MGS, John stoi jak wryty, a ostateczny cios wymierza jego kolega Al.

Film oglądałem wczoraj, więc piszę wszystko co pamiętam.
Myślę że Kojima wzorował się miejscami na "Die Hard". JAk by nie patrzeć jest to już legendarny film akcji i wg. wielu (w tym również mnie) NAJLEPSZY film akcji jaki kiedykolwiek powstał.

Na sam koniec życzę wszystkim Wesołych Świąt!
Bizon

Postprzez SaladinAI » So kwi 07, 07 13:05

Rzeczywiście pewne podobieństwa są. No i ten gościu z końcówki filmu wygląda jak Liquid (długie blond włosy) :icon_smile: Na siłę można też powiedzieć że motyw z FBI którzy "niechcący" pomogli terrorystom w przełamaniu ostatniego zabezpieczania w skarbcu przypomina sprawę z Solidem który zwiedziony uruchamia Rexa.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Bizon » So kwi 07, 07 13:33

Miałem o tym wspomnieć, w końcu Gruber mówi że interwencja Policji i FBI była potrzebna i włączona w plan. Tylko że tutaj nie zrobił tego główny bohater, więc trochę się nie liczy :wink:

BTW Co do podobieństwa to rzeczywiście można tez to uwzględnić :D
Bizon

Postprzez Old Snake » N kwi 08, 07 04:05

Die Hard to moja ulubiona trylogia zaraz po SW. Druga część co prawda mniej mi się podobała (zmiana reżysera) ale trójeczka wszystko nadrabia, czuć tam stary dobry klimat pierwszej części no i duet Jackson & Willis wypadł znakomicie (powrót McTiernana). Szklana pułapka zawsze była dla mnie odskocznią od typowych filmów akcji gdzie bohater był niezniszczalny, a trupy padały zgodnie z zasadą jeden magazynek - jeden trup. Die Hard był inny, glina który znalazł się w niewłaściwym miejscu o niewłaściwym czasie (ale na litość boską czemu zawsze w święta), zaszczuty i z ogromnym poczuciem humoru ("Now I have a machinegun... Ho ho ho" czy tekst do policjantki obsługującej centrale). Patenty z liczeniem terrorystów, wspomnianym chodzeniu przez wentylacje, lataniem na bosaka czy brudzeniem się koszulki (z białej na kolor szmaty. Podobno filmowcy specjalnie przygotowali parenaście koszulek w różnych odcieniach). No to już kończe to rozmywanie.
Co do nawiązań do MGS to można dodać rozmowy przez krótkofalówke - codec.

Yupikayeey motherfu....
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez Bizon » N kwi 08, 07 09:13

Teraz będziemy mieli "DH IV", któremu to dużego sukcesu nie wróżę, bo znów mamy zmianę reżysera, a po trailerach widać że główną rolę będą grać efekty specjalne... :/
Bizon

Postprzez uci » N kwi 08, 07 18:28

Teraz w każdm nowym filmie gł. role grają efekty specjalne, ale ja znów mam nadzieje bo jak pamietam trailery z DH3 to tam też tylko naprzemian pokazywano Bruca i wybuchy bomb.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Mr_Zombie » Pn kwi 09, 07 00:47

Poprawka, teraz w każdym nowym w pełni komercyjnym, nastawionym na tłumy amatorów szybkiej akcji, filmie główną rolę grają efekty specjalne. Wciąż są przecież filmy, w których efekty komputerowe są używane w śladowej ilości, a główną rolę wciąż grają aktorzy i dobry scenariusz. ^^
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Old Snake » Pn kwi 09, 07 15:27

Willis już jest za stary na Die Hard tak jak Stallone na Rockiego. Za reżyserke bierze się jakiś amator, litości... na film i tak pójde, tak z ciekawości. Osobiście wolałbym zamiast filmu jakąs dobrą gre z McClanem w roli głównej bo gry z tytułem Die Hard były klapą (Die Hard: Vendetta był podobno niezły), chociaż mi się podobało Nakatomi Plaza, Fps z fabułą z pierwszej części filmu, pomysł całkiem niezły ale skopany przez nieudolnego developera.

Po obejżeniu trailera Die Hard 4 miałem mieszane uczucia, efekty fajne ale zero realizmu i klimatu z jedynki, widać także troche naśladowania z "24", akcje pościgowe zerżnięte z trójki i na dodatek duet młody "mietki" glina + stary "twardki" gliniarz. Dla mnie ten film mógłby się nazywać zupełnie innaczej bo Die Hard 4 to jedynie chwyt marketingowy. Pocieszam się tym że na trailerze były oznaki humoru więc może nie będzie tak źle.

EDIT: jeszcze troche, a następne Die Hardy będą wyglądać tak http://youtube.com/watch?v=05o3qoZ2PNY
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez SaladinAI » Pn kwi 09, 07 17:12

Old Snake napisał(a):Willis już jest za stary na Die Hard tak jak Stallone na Rockiego.

Przecież nie ma siedemdziesięciu lat. Jasne trochę się postarzał, teraz jest łysy ale jak rzuci kilka tekstów jak w poprzednich częściach powinno być spoko.

Po obejżeniu trailera Die Hard 4 miałem mieszane uczucia, efekty fajne ale zero realizmu i klimatu z jedynki, widać także trochę naśladowania z "24", akcje pościgowe zerżnięte z trójki i na dodatek duet młody "mietki" glina + stary "twardki" gliniarz.

Nie rozumiem ludzi którzy narzekają na to że teraz to będą same efekty specjalne, przecież to i tak nie Matrix kilka ciekawych scen film ma i bardzo dobrze bo to podstawa dobrego kina akcji. Z resztą co Wy byście chcieli ambitne kino z filozoficznymi dialogami? Zaś co do pościgów że niby zerżnięte. Ja wprawdzie nic tam nie widzę ale czy to źle że otrzymamy trochę dynamicznych sekwencji na drodze? No chyba że lepszy byłby McClane żalący się nad swoim losem. Póki co fabuła nie zapowiada się źle, ale to czy będzie dobra to się jeszcze okaże mam nadzieję że będą charakterystyczne dla serii zwroty akcji, tym bardziej że za scenariusz odpowiada gość od Die Hard 2 ( także za scenariusze do Bad Boys i Hostage). Co do duetu to faktycznie może być to oklepany pomysł, pewnie i tak nie dorówna temu z "trójki" ale John z swoimi tekstami powinien dać radę.

Przy okazji to jakby ktoś nie wiedział to pierwsza część z cyklu jest oparta na książce "Nothing Lasts Forever" :

http://en.wikipedia.org/wiki/Nothing_La ... 9_novel%29

Podobnie jest z "dwójką". Tym razem książka to "58 minut" a autorem jest Walter Wager.

Aha i szkoda że nie wykorzystali alternatywnego zakończenia przy "trójce" bo z tego co słyszałem to jest masakryczne, tym razem to "McClane says" ;)
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Bizon » Cz kwi 12, 07 21:34

It's coming up...

Do magicznej sumy 500zł (która pozwoli mi na swobodny zakup konsoli w prawie każdym markecie) brakuje tylko 30zł. Nie wiem dlaczego, ale im bliżej jestem tej magicznej sumy ty bardziej mój entuzjazm opada. Tutaj widać jak psychika działa na człowieka. Dopóki nie jest pewien czy na pewno coś będzie miał, jest podniecony, szuka sposobu by do tego "czegoś" dojść, a gdy już jest u szczytu... podchodzi do tego spokojnie, by na sam koniec (w moim wypadku po podłączeniu konsoli) emocje znowu dały o sobie znać. Przynajmniej ja tak mam :wink:

Przy okazji życzę ci Johny jak najszybszego nazbierania kasy na PSP. Widzę że przyłączyłeś się do mojej idei wstawiania stanu konta do opisu :wink:

Weekend, weekend...

Najprawdopodobniej znowu nie pojawię się na czacie. Jutro przyjeżdża mój kuzyn z Australii, więc pewnie będę tłumaczem przez sobotę. Do tego dochodzą urodziny kumpla...
A kiedy ten pieprzony odpoczynek?! :icon_smile:
Ostatnio edytowano N kwi 15, 07 23:10 przez Bizon, łącznie edytowano 1 raz
Bizon

Postprzez Bizon » N kwi 15, 07 23:10

Napisze krótko, bo właśnie idę spać

Nareszcie udało mi się uzbierać 500zł, więc z kupnem ps2 nie powinno być problemu. W czwartek jadę do miasta, więc zobaczymy co z tego będzie...

Mój kuzyn z Australii będzie u mnie chyba do piątku, więc raczej nie będę miał dużo czasu na Zanzibar. Ale nie żałuję, bo to naprawę spoko koleś, no i grał w MGS1 na PSX :wink:

Idę spać, jutro do szkoły...
Bizon

Postprzez kotlet_schabowy » Pn kwi 16, 07 00:49

Gratuluję :), choć radzę dobrze poszukać, bo może się trafić jakaś lepsza promocja (teraz obniżka PS2 do 399 zł to chyba raz na jakiś czas ma miejsce, w Saturnie ostatnio była promocja po 299 zł Oo). Kumpel kupił prawie rok temu za 399 zł tylko dlatego, że stała ona za gablotką otwarta. Powodzenia.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Bizon » Pn kwi 16, 07 15:09

Dzięki kotlecie.

Zobaczymy jak to będzie. Muszę po szperać po marketach...
Bizon

Postprzez Bizon » Cz kwi 19, 07 22:24

I stało się! OD DZIŚ JESTEM SZCZĘŚLIWYM POSIADACZEM KONSOLI PLAYSTATION 2!!

Póki co to tylko konsola (bez memorki i bez gierek), ale i tak się cieszę! NARESZCIE!! :D
Bizon

Postprzez Gac666x » Cz kwi 19, 07 23:25

GRATULUJE! ^^
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez uci » Cz kwi 19, 07 23:27

no to teraz bizonku MGS3 :>
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Bizon » Cz kwi 19, 07 23:42

Taak... Ale najpierw Memory Card :D
Bizon

Postprzez kul2 » Pt kwi 20, 07 09:29

Gratki :)
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Infernal Warrior » Pt kwi 20, 07 11:11

Tak, tak, właśnie tak Bizon!! Tak trzymaj chlopie!! Kupuj karte pamięci i MGS3 w ruch... ;)
Infernal Warrior
Raging Raven

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Przemyślenia użytkowników