Wydzielone z Patriotyzmu

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Wydzielone z Patriotyzmu

Postprzez Gac666xx » Pn cze 18, 07 14:02

http://www.metalgearsolid.us/forum/viewtopic.php?t=1099

Jestes dumny ze swego kraju? Z kraju homofobów, ludzi próbujących policzyć geje i lezbijki, ludzi mających na stanowiskach nie mających własnego konta bankowego i otwarcie mówiących, że homo jest be? Ludzi, którzy uważają, że należy usunąć wszelkie słowa z przedrostkiem homo czyli serek homogenizowany, homosapiens itp.? Ludzi, którzy tak nienawidzą niemiec (za nazizm, którego nie ma) i sami stają się nazistami i praktycznie idą krok w krok wraz z hitlerem? Jestes dumny z kraju, który jak tak dalej pójdzie to zostanie wywalony z UE za góra 2 lata? Przykładów jest wiele...

Ja NIE JESTEM z tego dumny i pluję na polskę i pluję na polaków, bo to są zacofane debile, które dopiero ze swoich lepianek się wyczołgali. Polacy, którzy chcą wszystko dla siebie, bo uważają że im się należy, a tak naprawde należy im się kula w łeb lub przynajmniej DOBRA EDUKACJA.
Ostatnio edytowano Wt cze 19, 07 19:12 przez Gac666xx, łącznie edytowano 1 raz
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Gillian » Pn cze 18, 07 15:07

Uogólniasz. Naród, kraj to nie rząd. Generalnie to powiedziałbym Ci że pierdoły gadasz : ).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Pn cze 18, 07 15:37

Młodzież wszechpolska to rząd? No w sumie.

Ale wiesz nie bede umierał za coś co było czy za coś co może być. Umierałbym za to co jest jesli byłoby za co ;). Więc walę to, cokolwiek się dzieje nie chce mieć z tym nic wspólnego.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Hal » Pn cze 18, 07 15:40

"Building the future and keeping the past alive, are one and the same thing..."
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez barth » Pn cze 18, 07 17:03

Gac, wyluzuj, komarowi chodziło chyba o definicje tego pojęcia, nie o to że jest dumny z dzisiejszej polski
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez Gac666xx » Pn cze 18, 07 17:04

Nieno ja nie naskakuje na komara czy na nikogo, tylko mówie do was wszystkich :).
Gac666xx
Big Boss

Postprzez barth » Pn cze 18, 07 21:43

większość z nas o tym wie i też cierpi tak jak ty, btw. Kaczoraki mają dzisiaj urodziny, z tej okazji składam im życzenia - krótkiej kadencji i niech was piekło pochłonie
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez kul2 » Pn cze 18, 07 21:45

Rozmywacie naprawde dobry temat.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez komar737 » Wt cze 19, 07 09:05

Nie, nie jestem dumny z tego kraju. Nie jestem dumny z kraju, w ktorym zaczyna szerzyc sie jakies ostatnio popularne gowno, ktore jest sprzeczne z natura; nie jestem dumny z kraju, w ktorym takie cos jest nietolerowane (paradox?). Nie jestem dumny z kraju, w ktorym wyzsze wykrztalcenie jest nic nie znaczaca kupa walnieta na sedes. Nie jestem dumny z kraju pelnym "kibicow oddanych swojej druzynie" i malolatow probojacych byc takimi samymi. Nie jestem dumny z kraju, w ktorym polowa wiejskich regionow wyglada, jak obozowiska z trzeciego swiata. Nie jestem dumny z tego jakze wielce katolickiego kraju, w ktorym 90% ludzi to zaslepieni katole - fanatycy, zacofancy czy tez lludzie, ktorzy wierza tylko w niedziele, idac do kosciola. Nie jestem dumny z kraju, w ktorym maja miejsca niektore skrajnie smieszne-zalosne subkultury. Nie jestem dumny z kraju, w ktorym ma miejsce cos takiego jak gwara i podzial miedzy regionami bobec tej gwary (jakies kaszuby, slask, gorole - gdzie tam nowoczesny kraj, skoro przed oczami mam obraz niczym z prastarych podzialow za czasow Mieszka I?)

Mogbym jeszcze duzo wymienic, ale nie chce, aby kul ryzykowal i denerwowal sie, majac dylemat, czy mi zwrocic uwag, czy nie.

PS. Oczywiscie do kaszubow, itp, niec nie mam...

Wiem, ze musiales, kul :P.
Ostatnio edytowano Wt cze 19, 07 14:11 przez komar737, łącznie edytowano 1 raz
komar737
banan

Postprzez kul2 » Wt cze 19, 07 09:32

Podzial na hanysow i goroli wyklarowal sie w drugiej polowie XX wieku, kiedy to Ci drudzy zaczeli zjezdzac na Gorny Slask w poszukiwaniu pracy, nie rozumiejac, ze Gorny Slask tak naprawde nie byl Polski przez ponad 600 lat i te 3X lat w 'macierzy' tego nie zmienilo za bardzo. Jezeli ktos nie wykazuje szacunku dla historii i kultury danego regionu, konkretniej regionu do ktorego sie przeprowadzil to chyba nienajlepiej o nim swiadczy.

Musialem.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez kotlet_schabowy » Wt cze 19, 07 19:04

Niektóre posty przerażają. Dobrze, że z takimi opiniami spotykam się głównie w internecie i wśród większości moich znajomych i bliskich stosunek do kraju jest zdrowszy.
Generalizowanie jest proste, ale niestety wielu osób się za jego pomocą nie przekona.

Idąc tym tokiem rozumowania ja mogę powiedzieć, że w kraju tym dominują ultratolerancyjne środowiska i est mnóstwo panoszących się obcokrajowców. Tak samo Ty, Gac, mówisz o jakichś mało ważnych grupach (skrajni nacjonaliści na przykład), jak ja, skrajności się znajdą wszędzie, a przez ich pryzmat mam oceniać kraj i naród ? Pokaż mi, w którym europejskim państwie nie istnieją skrajnie prawicowe lub skrajnie lewicowe organizacje/bojówki ? Czy na te kraje też już "plujesz" ?
Inna sprawa to rząd. Znowu to samo : przez jego pryzmat oceniać wszystko. Mnie też sporo się nie podoba, ale nie będę się bawił w wyszukiwanie jakichś skrajnych pomysłów POJEDYNCZYCH polityków, które i tak nigdy nie "przejdą", ale ktoś coś zaproponował, no to pośmiejmy się z całego rządu. Nie mówię, że na wysokich szczeblach brak oszołomów, ale rząd trwa cztery lata, naród od jakiegoś tysiąca, a my żyjemy dopiero kilkanaście w tym kraju świadomie. Dlatego nie rozumiem takich skrajnych opinii. Ja doszedłem już do etapu akceptacji obecnej sytuacji i dostrzegam więcej plusów, niż tuż po wybraniu "władzy" w Polsce. Nie ma co jechać stereotypami.

Mnie się podoba istnienie tradycji w Polsce, a obok tego fajną sprawą jest istnienie "mniejszości regionalnych", nie widzę w tym nic złego, a że istnieją między nimi czasami jakieś niesnaski ? Heh, to chyba żadna nowość na świecie. Ciekawe, czy duża jest różnica między "niesympatią" Krakowiaków do Warszawiaków, niż, załóżmy, Monachijczyków do Berlinczyków. Wiem, że nie zmienię zdania Gaca i muszę jakoś to zdzierżyć, ale swoją opinię też wyrażę.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez kul2 » Wt cze 19, 07 23:18

Ciekawe, czy duża jest różnica między "niesympatią" Krakowiaków do Warszawiaków, niż, załóżmy, Monachijczyków do Berlinczyków.

Niezbyt, ale jest to zwiazne z bardzo dlugim podzialem Niemiec na ksiestwa i bardzo duzego poczucia odrebnosci przez mieszkancow Bawarii.
kul2
Niewidzialna Armia

Powrót do Pierdolnik