Solid Snake - dobry czy zły?

Wszystko o najnowszej części serii

Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM

Solid Snake - dobry czy zły?

Postprzez Kolor » Wt lip 24, 07 12:24

Kojima w jednym z wywiadów mówi, że grając od nowa w całą serię, należy grać po kolei. Historia Big Boss'a, upadek BB i potyczki SS.
Tak więc, klony powstają w projekcie Les Efantes Terribles, każdy z nich się różni. Solid zawiera same najlepsze geny (zdolności bojowe odwaga i takie tam rzeczy), które czynią go zwykłym pionkiem. Liquid ma same geny recesywne, ale za to posiada duszę BB i chce dążyć do jego celów, nieudolnie tworząc Outer Heaven na Shadow Moses, a potem w MGS4. Natomiast Solidus jest idealnie wyważonym osobnikiem, co czyni go poprostu BB, jednak ten polega i w jego przypadku OH także nie powstaję.
Solid klon z najlepszymi genami, jest zwykłą maszyną do zabijania, nie ma w nim ideologii BB, która wypływa z MGS3. Zabija swojego ojca, jak i potem po kolei przyczynia się do śmierci swoich braci. To Solid Snake jest tym złym.
Historia Naomi Hunter jest ciągle owiana tajemniczą mgiełką. Kiedyś jej przyrodni brat Frank Jagger stał u boku BB i był jego prawą ręką. Teraz historia się powtarza i to Naomi stoi u boku Liquida. Tylko jedno mnie zastanawia, dlaczego Grey Fox pomagał SS w MGS1?
Choroba Snake'a to nic innego jak Fox Die. Wystarczy przejść koniec MGS1 jeszcze raz. SS pyta się Naomi o FD, czy i jego to dosięgnie. Ona mówi mu aby poprostu żył, cieszył się życiem i nie wtrącał się. "Żyj Snake!".
Snake w końcu sobie uświadamia, że to on ciąglę przeszkadzał i strzela sobie w łeb, jak to na trailerze zostało ukazane.

Nie wiem, czy to odpowiednie miejsce na ten wątek (który traktuje bezpośrednio o fabule MGS4), ale lepszego nie mogłem znaleść. :)
Kolor
Inkarnacja VR

Postprzez Zalew » Wt lip 24, 07 13:20

Kolor napisał(a):strzela sobie w łeb

Niekoniecznie, w trailerze jest pokazane jak wkłada sobie pistolet do ust a potem pokazuje się napis "Some legends must die" (czy jakoś tak) ale nie jest pokazane jak się zabija.
Zalew
Night Sight

Postprzez Blady » Wt lip 24, 07 16:51

Jeśli chcesz znaleźć odpowiedzi na pytania dot. Gray Foxa, to musisz zapomnieć o PO- tam nieźle zamieszali wokół tej postaci.

Pamiętaj, że Snake kiedyś uratował Foxowi życie- ten miał się na Shadow Moses okazję odwdzięczyć.

ALBO

chciał się upewnić, że zemstą za wrzucenie na pole minowe będzie powolna śmierć od leku, który wstrzyknęła Naomi, a nie zgniecenie przez REXa :happy7:
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Old Snake » Śr lip 25, 07 20:13

Kolor, tobie się coś pomyliło SS i Liquid mają takie same geny, jemu tylko wmówiono że ma geny recesywne.
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez Marta_agentka006 » Śr lip 25, 07 20:24

Snake strzela sobie w łeb?? :crybaby:
No really, I'm fine.
Marta_agentka006
Machinegun Kid

Postprzez Anik » Śr lip 25, 07 20:29

Marta_agentka006 napisał(a):Snake strzela sobie w łeb?? :crybaby:

No nie do końca... wiemy że umrze ale w jaki sposób to dowiemy się w MGS4 :]
Anik
Crying Wolf

Postprzez Marta_agentka006 » Śr lip 25, 07 20:42

ale no przyznaje to byłby efektowny koniec ;>
No really, I'm fine.
Marta_agentka006
Machinegun Kid

Postprzez Nevar » Śr lip 25, 07 20:44

Ale Hideo Kojima chyba mówił w jakimś wywiadzie, że Snake nie zginie w MGS4.
Nevar
banan

Postprzez Uzion » Śr lip 25, 07 21:03

Po przeczytaniu przemyslenia Kolora wydaje wydaje mi sie, ze jednak strzeli sobie w skron. W koncu to musialby byc cholerny szok dla niego gdyby dowiedzial sie, ze tak naprawde zamiast niszczyc patriotow to tylko w tym przeszkadzal. To uczucie nie daje mu spokoju no i coz... Albo strzela sobie w leb albo sam ich niszczy. Albo jedno po drugim ;-)
Uzion
The Fury

Postprzez Gillian » Śr lip 25, 07 21:41

Hmm... Snake zawsze o coś walczył. Wydaje mi się, że czuł taką konieczność działania. Właśnie dlatego działał w Philantropy, etc. I myślę, że po przeżyciach w Shadow Moses nie mógłby się "nie wtrącać". Ale prawdopodobne jest, że gdyby rzeczywiście okazało się, że jego przekonania i to, w co wierzył i na co pracował całe życie okazało się niepotrzebne, mógłby się zdecydować na taki czyn. Tylko, że Kojima musiałby się wykazac wielką odwagą wprowadzając tak złe zakończenie. Właściwie musiałby zaprzeczyć temu, co chciał tą serią powiedzieć...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Anik » Śr lip 25, 07 21:58

Marta_agentka006 napisał(a):ale no przyznaje to byłby efektowny koniec ;>

Zdecydowanie preferuje śmieć podczas walki ^_^'
Anik
Crying Wolf

Postprzez wredny » Śr lip 25, 07 22:12

Mnie sie za to marzy koncowa walka miedzy Raidenem a Snakiem...

A co do tego czy Snake jest zly.... to zalezy tylko i wylacznie jak sie na to patrzy.
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez Anik » Śr lip 25, 07 22:26

wredny napisał(a):Mnie sie za to marzy koncowa walka miedzy Raidenem a Snakiem...

Nie lepiej niech Ci się nie marzy bo będą problemy
Duże problemy i Kojima o tym wie... wiec nie liczyłabym na to (nie chce żeby była <_<)
Anik
Crying Wolf

Postprzez Zalew » Cz lip 26, 07 00:06

Ja sobie jakoś nie wyobrażam żeby Snake umarł podczas walki z kimś (albo czymś :P)
Zalew
Night Sight

Postprzez Pabian01 » Cz lip 26, 07 09:40

Anik napisał(a):Zdecydowanie preferuje śmieć podczas walki ^_^'

Wyobrazacie to sobie... Jedna z ostatnich scenerii (Snake dowiaduje sie ze jest zly)biegamy sobie Snake`iem nagle przypadkowo giniemy a tu ... napisy koncowe hehe raczej nie. Na pewno scena jego smierci bedzie bardzo dobrze zapamietana. Strzal w glowe? gdyby nie bylo tego na trailerze to moze i by wypalilo teraz jest juz dla mnie to zbyt oczywiste(moze ostatni naboj i spudluje (lol) albo Raiden mu przeszkodzi i wytlumaczy ze jednak jest potrzebny swiatu, jemu [Raidenowi] i beda chcieli zalozyc jakas organizacje, lecz Snake zginie ). Wydaje mi sie tez ze pod koniec smierci bedzie jakas rozmowa miedzy SS a Liquid Ocelotem odpowiadajaca na wiele pytan.
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Uzion » Cz lip 26, 07 12:12

Ciekawe czy bedzie i jaka bedzie koncowa rozmowa telefoniczna...
Uzion
The Fury

Postprzez wredny » Cz lip 26, 07 12:27

Anik napisał(a):Nie lepiej niech Ci się nie marzy bo będą problemy
Duże problemy i Kojima o tym wie... wiec nie liczyłabym na to (nie chce żeby była <_<)

No ale dlaczego ? Wyobraz to sobie... to byloby cudowne. Oczywiscie obaj gina ^^
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez Anik » Cz lip 26, 07 12:32

wredny napisał(a):No ale dlaczego ? Wyobraz to sobie... to byloby cudowne. Oczywiscie obaj gina ^^

Równie dobrze możę się okazać że to Otacon cały czas wkręcał Snake'a -_-
A co z dzieckiem, eh? I czemu Raiden miałby walczyć z Snakem
I nie było by cudownie:(
Anik
Crying Wolf

Postprzez wredny » Cz lip 26, 07 12:42

Z Otaconem to bardzo dobry pomysl. Kto wie czy tak przypadkiem nie bedzie ^^

Walka Raidena przeciw Snake'owi - genialna. W jakis sposob ktos przekonuje Raidena ze to Snake byl tym glownym zlym od poczatku i tylko udawal... ze np. zabil Rose xD i juz jest motyw ; D
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez Uzion » Cz lip 26, 07 12:44

I wyszloby na to, ze prawdziwym bohaterem bylby dobry Raiden bo zabil zlego Snake'a... Mnie taka koncowka nie podchodzi.
Uzion
The Fury

Postprzez Anik » Cz lip 26, 07 12:46

Wredziol przerażasz mnieeeeeeeee :tongue9:
Później by połowa globu zapewnie na Kojimie psy wieszała
Ostatnio edytowano Cz lip 26, 07 12:47 przez Anik, łącznie edytowano 1 raz
Anik
Crying Wolf

Postprzez wredny » Cz lip 26, 07 12:47

A czy powiedzialem ze Raiden ZABIJA SNAKE'a ? Nie ^^ gina obaj... ^^ lub tylko i wylacznie wygrywa Snake. Raiden poprostu nie moze wygrac , odpada ^^ zdecydowanie.
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez Marta_agentka006 » Cz lip 26, 07 13:24

Albo... Snake przyłoży sobie lufe do głowy, pociągnie za spust i ku naszemu zdumieniu pistolecik sie zatnie hehe
Wtedy zrozumiałby że może nie zaciął się przypadkowo i jego życie jednak ma jakiś tam cel... hmm...
A ja tak nie lubiłam gdybania....
;)
No really, I'm fine.
Marta_agentka006
Machinegun Kid

Postprzez kica » Pt lip 27, 07 00:15

Marta_agentka006 napisał(a):Albo... Snake przyłoży sobie lufe do głowy, pociągnie za spust i ku naszemu zdumieniu pistolecik sie zatnie hehe
Wtedy zrozumiałby że może nie zaciął się przypadkowo i jego życie jednak ma jakiś tam cel... hmm...
A ja tak nie lubiłam gdybania....
;)

Podobny motyw był w filmie "Człowiek w ogniu" w którym głowną rolę grał Denzel Washington (a za muzykę był odpowiedzialny sam Harry Gregson-Williams) ;). Twierdzono tam, że "kula powie ci prawdę".
kica
Pyro Bison

Postprzez kul2 » Pt lip 27, 07 10:18

Solid zawiera same najlepsze geny (zdolności bojowe odwaga i takie tam rzeczy), które czynią go zwykłym pionkiem. Liquid ma same geny recesywne, ale za to posiada duszę BB i chce dążyć do jego celów, nieudolnie tworząc Outer Heaven na Shadow Moses, a potem w MGS4.

http://www.metalgearsolid.us/forum/viewtopic.php?t=798
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Marta_agentka006 » Pn lip 30, 07 20:31

Snake powinien zagrać w rosyjską ruletke.
No really, I'm fine.
Marta_agentka006
Machinegun Kid

Postprzez Zychu(snipershit) » Wt lip 31, 07 00:20

Solid nie jest zły, on nie jest świadomy swoich poczynań, jest za przeproszeniem szmatą pomiataną;) pionkiem, z drugiej strony musiał powtrzymac Liquida i Solidus, bo mogli oni w imie lepszych celów zabić niewinne osoby.
Zychu(snipershit)
Dostanie bana!

Postprzez uci » Wt lip 31, 07 00:38

jak sam Solid mówi jest tylko starym zabójcą, którego w imie wielkich rzeczy wysyłano by po prostu zabijał ( w tym był najlepszy).
Solid nie był zły, po prostu był pionkiem w grze Patriotów.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Bizon » Wt lip 31, 07 11:18

"Snake, we're not tools of the government or anyone else. Fighting was the only thing... the only thing I was good at. But at least I always fought for what I believed in."

Myślę że Gray trochę się mylił, mówiąc "jesteśmy"...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Powrót do Metal Gear Solid 4