FILMY

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Postprzez Gac666xx » Cz sie 23, 07 04:30

Ja ogólnie poszedłem na Transformers z ciekawości i nie byłem nastawiony na nic niesamowitego ale tym bardziej wyszedłem z kina zadowolony. Mnie film się podobał i basta. Nie widze tam żadnej komerchy, a bardzo udane (z małymi wpadkami i kilkoma głupimi wątkami) kino akcji.

Szczerze? Nie mogę się doczekać sequelu.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Anik » Cz sie 23, 07 10:41

kotlet_schabowy napisał(a):Anik, czasami wydaje mi się, że gdyby dany film nie był dziełe "Hollywood", to pewnie byś go bardziej ceniła.

Więc, nie wiedziałam że film był nakrecony w Hollywood (nawet dowiedziałam się dzień przed seansem kto jest reżyserem). I to tylko potwierdza co już powiedziałam :].

Gacku nie widziałeś komerchy? Po co ta cała gadka o eBay na początku? Po co powiedzieli że to jest telefon Nokia? Np mój brat powiedział że kupi sobie takie Camaro w które zamieniał się Bumblebee, myślicie że jesteśmy tak tempi że nie skapniemi się jakiej marki jest ten samochód? Faceci interesują się samochodami i napewno jakoś to na nich wpływ ;)
Mówcie wszystko tylko nie mówcie że w tym filmie nie było komerchy.

Ja się już w tym temacie nie odzywam...
Anik
Crying Wolf

Postprzez uci » Cz sie 23, 07 12:00

Komercha? gdzie widziałaś komercje?
Na karcie pamieci z AGFY? czy X-Boxie 360 atakujacym swojego włascicela, no nie wspomne o automacie Moutain dew :P
To w sumie takie kryptoreklamy na poczet budżetu filmu.

I tak najbardziej w filmie liczyło się efekciarstwo :]

A o pontiacu w którego zmnienial się Jazz i tak tylko móglbym pomarzyć.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Infernal Warrior » Cz sie 23, 07 12:14

Ale bez przesady... naprawde nie wlaczajcie do tej komerchy samochodow.
Czy w "60 sekundach" uzyto Shelby GT350 po to zeby go zareklamowac? Przeciez mogli sworzyc zupelnie nowy samchod bez zadnej nazwy, bez zadnego oznaczenia i Cage mogl przeciez ukrasc taki bezimienny samochod, tak?
Wolne żarty...
Rozumiem to co powiedzial Uci, rozumiem Nokie, eBaya ale nie mieszajcie juz w to samochodow.
Myslac w ten sposob - kazdy film jest komercyjny bo glowny bohater uzywa jakiegos przedmiotu, samochodu or whatever ktory naprawde istnieje w rzeczywistosci.

Anik napisał(a):Np mój brat powiedział że kupi sobie takie Camaro w które zamieniał się Bumblebee, myślicie że jesteśmy tak tempi że nie skapniemi się jakiej marki jest ten samochód? Faceci interesują się samochodami i napewno jakoś to na nich wpływ ;)

Aniu, ile Twoj brat ma lat?
Jak wplywa na mnie to ze takie auto sie pojawilo tu czy gdzie indziej? Bo napisalas tylko ze "jakoś wplywa" ;) ;) ;)
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez wredny » Cz sie 23, 07 13:03

Ja się już w tym temacie nie odzywam...

Anka , tylko sie nie fochaj ;)

No coz... dla mnie to z eBay'em bylo wrecz smieszne.

Uci , a nie wolalbys tego Camaro ? jak dla mnie o sto razy lepsze ;)
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez Gac666xx » Cz sie 23, 07 13:50

Anik problem jest w tym, że mnie się strasznie podobał ten motyw. Żadko w filmie coś takiego widuję, zwykle albo coś jest bezfirmowe albo zmyślone (szczególnie w Sci fi). Zaś tutaj tekst, że roboty nauczyły się wszystkiego z Www i E-bay'a mnie po prostu rozbroił.

Nie widzę tu żadnej komerchy. po prostu film był życiowy, ludzie grają na X360, piją mountain dew, mają nokie itp nikt nie udaje. A to, że zrobili reklame to powiem jedno.

Uj mnie to wisi i powiewa ;).
Gac666xx
Big Boss

Postprzez kotlet_schabowy » Cz sie 23, 07 16:22

Dokładnie Gac, to nadaje "realizmu" filmowi (może to śmiesznie brzmi w przypadku Transformers, ale wiadomo o co chodzi), a eBay nie jest jako tako używany jako reklama, to już symbol aukcji internetowych, jak google dla wyszukiwarek. Mieli przez cały film mówić "wystawiłem to na aukcji internetowej", "trafiliśmy na twój trop przez aukcję intrnetową" ? To by dopiero było nienaturalne. "Reklamę samochodów" to już wogóle pominę :D. To się nazywa product placement : dla twórców filmu korzyść finansowa, dla widzów "urealnienie" świata filmu. Same zyski.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez kul2 » Pt sie 24, 07 09:30

Mieli przez cały film mówić "wystawiłem to na aukcji internetowej", "trafiliśmy na twój trop przez aukcję intrnetową" ?

Od tego sa scenarzysci zeby zmieniac takie rzeczy. Mogl przeciez te okulary probowac sprzedac na zwyklej aukcji, o czym bylaby informacja w gazecie, a oni dotarli by do niej poprzez archiwum umieszczone w necie.
I juz nie mamy irytujacego ebaya.

Dla mnie szczytem nachalnosci bylo stwierdzenie 'hej ten monitor to [phi nie bede im dodatkowej reklamy robil], dajcie mi srubokret'. To co? Inne monitory nie maja srub, jedynie siemens ma?

Dwie scenki z konsola i napojem ktore tak wlasciwie nic do fabuly nie wnosza, a sa zeby dostac wiecej kaski.

Rownie dobrze mogli nie mowic o tym telefonie komorkowym, a jedynie pokazac charakterystyczny model, tak jak to bylo w Matrixie. O wiele lzejsza forma reklamy.

Troche smutne jest to, ze wiekszosc nic nie ma do tych reklam, widac jak bardzo nasza kultura zostala przez nie wypelniona i jak nie potrafimy wyobrazic sobie swiata bez marek i korporacji.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Anik » Pt sie 24, 07 09:51

Nie wiem czy pamiętacie była taka pewna reklama Citroen'a...

I jeszcze:
"Michael Bay directed tie-in commercials for General Motors, Burger King and PepsiCo,while props including the Chevrolet Camaro used for Bumblebee and the Allspark, were put up for charity on eBay. In the third quarter of 2007, Nokia will release a special Transformers edition of their N93i."
Anik
Crying Wolf

Postprzez Gac666xx » Pt sie 24, 07 09:59

Mnie to wogóle nie przeszkadza, ponieważ żyję w tym świecie gdzie reklamy nie są tematem tabu i są na każdym kroku. Zresztą jak ktoś jest taki podatny na reklamy to współczuje, mnie one nie namówiły do kupna Siemensa ;).
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Anik » Pt sie 24, 07 10:10

Gac tu chodzi o to, że piszecie, że film TRANSFORMERS w pewnych momentach nie przeradza się w reklame i że nie jest komercyjny... a ja mam wrażenie że jest. -_-'

Zaniedługo w filmach takich jak "300" będą nam wyskakiwać bannery z reklamą Coli :D Znając ludzi (a szczególnie Amerykanów) to może ochodzić do takich absurdów. Reklamy to nonstop widze na ulicy i w TV, do kina ide na film nie na reklamy.
Ostatnio edytowano Pt sie 24, 07 10:52 przez Anik, łącznie edytowano 1 raz
Anik
Crying Wolf

Postprzez Gac666xx » Pt sie 24, 07 10:25

Wiesz mnie np. w filmach wkurza to, że scenarzysta wmusza nam, że główny bohater nie wie co to obcy, nigdy o nich nie słyszał, ani nie oglądał filmów.

Zaś tutaj wszyscy są tego świadomi i tak samo jest z reklamami. To mi się w tym filmie podoba, że nie robi z widza takiego debila. Jak widzisz tego ministra obrony gdy tylko zobaczył megatrona to nie masz wrażenia, że postać wmawia sobie "obcy nie istnieją obcy nie istnieją" tylko widzisz, że zaczyna w to wierzyć. Tak samo Witwicki jak powiedział, że jest to Megatron to goście nie robili z niego debila (no na samym początku) i nie przekonali się na własnej skórze, że to naprawde megatron tylko uwierzyli mu na słowo (lub przynajmniej poszli mu na rękę. Zwykle kończy się to tym, że bohater przeżywa, bo miał rację, a tych których ostrzegał zabito, ponieważ go nie chcieli słuchać).

Reklama byłaby reklamą tylko i wyłącznie wtedy gdy film miał przerwy właśnie na wyżej wymienione. Tak to jest to tylko i wyłącznie product placement.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Infernal Warrior » Pt sie 24, 07 10:34

Anik napisał(a): Reklamy to nonstop widze na ulicy i w TV, do kina ide na film nie na reklamy.

A i tak zawsze przed seansem filmu pojawia sie cała masa reklam i zwiastunów ;)

Coz, rynek filmowy rządzi się swoimi prawami - uznano ze jesli film bylby niewypalem, to przynajmniej jakąś kasę wyciągną chociaz za reklamy. No ale film wypalil :P
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez Anik » Pt sie 24, 07 10:48

Infernal Warrior napisał(a):Coz, rynek filmowy rządzi się swoimi prawami - uznano ze jesli film bylby niewypalem, to przynajmniej jakąś kasę wyciągną chociaz za reklamy. No ale film wypalil

A nie przypadkiem żeby mieć jeszcze więcej kasy?
Ale mniejsza z tym cieszę się że w końcu to zauważyliście, czyż nie? -_-
Anik
Crying Wolf

Postprzez Infernal Warrior » Pt sie 24, 07 10:54

Aniu my to widzielismy ;) Tylko uczepilas sie samochodow, a to juz przesada :P

A nie przypadkiem żeby mieć jescze więcej kasy?

A po co oni robią takie filmy? Dla kasy, nie po to zeby przekazac cos ludziom, tylko dla kasy ;)
A to bylo pewnego rodzaju zabezpieczenie rowniez, ze gdyby zarobili mniej niz sie spodziewali to i tak uratuje ich kasa z reklam:D:D Kombinanty jedne! :P

EDIT:
Coś bym odpisal na ten nastepny post ale sie powstrzymam :P ;)
Ostatnio edytowano Pt sie 24, 07 11:02 przez Infernal Warrior, łącznie edytowano 1 raz
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez Anik » Pt sie 24, 07 11:00

Infernal Warrior napisał(a):A po co oni robią takie filmy? Dla kasy, nie po to zeby przekazac cos ludziom, tylko dla kasy

Nie napisałam "dla kasy" (bo to wszyscy wiedzą), napisałam "dla JESZCZE WIECEJ kasy" , widzisz różnice? xD

IW ty myślisz że oni nie mają pojecia jakie filmy teraz są popularne?
Anik
Crying Wolf

Postprzez uci » Pt sie 24, 07 11:05

no tak to bywa, to są własnie prawa budżetowych megahitów.

Producenci wydają na takie filmy tyle kasy że musza miec pewność, że nawet w przypadku całkowitej klapy film się chociaż zwróci.

Bo z transformerami jest tak że nikt do końca nie wiedział czy ten film wypali (wszak transformersy to tylko zabawaki dla dzieci) druga sprawa że temat jest dobry nie musi oznaczać ze film będzie dobry (jak to było z Fantastyczną czwórką, godzillą) i trzeba się zawsze zabezpieczyć.
Przyznam tylko że reklamy mogły by być mniej nachalne, wystarczyło by tylko pokazac nazwe na monitorze czy na komórce.

Ale znów jest szansa że w T2 reklam bedzie mniej, wiadomo juz że kontynuacja ściagnie do kina więcej ludzi, więc i szanse na na klape sa mniejsze. A jeżeli pojawią się znów takie nachalne reklamy, to tylko już z powodu chciwości producentów.

A swoja drogą film i tak był genialny swoją droga ^^
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » So sie 25, 07 00:16

Wiecie te reklamy w sumie były troche jak parodia, jak z tą nokią np (że niby japoński, a jest fiński ;) ). Myślę, że druga strona medalu jest taka iż Michael Bay jako twórca reklam chciał sobie troche pofolgować i pożartować.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez kotlet_schabowy » N sie 26, 07 23:07

Cóż, na siłę można to odczytywać jako wadę, ja jako nastawiony bardzo optymistycznie do filmu odbieram to (product placement) jako zaletę, i tak to już jest w życiu.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez uci » N sie 26, 07 23:32

swoją droga nie tylko reklamy wylewały sie co chwilę ;)

Kill Bill - przy przemianie Bumblebee w nowe camaro
Armagedon, Koszmar z Ulicy wiązów, X-Men :]
uci
Uber Big Boss

Postprzez wredny » Pn sie 27, 07 12:30

http://youtube.com/watch?v=cGlklVCY-WE <- Trailer Alien vs Predator 2

Co tu duzo mowic. Trailer jak to trailer , bardzo dobry. Mam nadzieje ze film bedzie lepszy niz czesc pierwsza.

P.S 2 Headshoty sponsorowane przez Preda na koncu <-- OMFG xD
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez uci » Pn sie 27, 07 18:26

R rated :)

No to ja to rozumie :]
Predalieny i inne draństwo. Cóz widac że wymiana Andersona na tych speców od efektów specialnych już wyszła filmowi na dobre.
A po motywie jak tą blondi przyszpiliło kolczastym dyskiem do ściany to czuje ze nie będzie przsłodzonego zakończenia z jedynki :D
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Pn sie 27, 07 21:24

Niestety nie łudźcie się za bardzo. Ja jako duży miłośnik obu gatunków i admin strony Predatora powiadam wam to.

Głównie chodzi o kilka kwestii prosto od reżysera. Reżyser uważa Obcych za rasę o wiele gorszą od predatora, przez co będą one tylko mięsem armatnim. Jak sam powiedział, dla predatora nie są zagrożeniem, a dla człowieka to nieuzbrojonego. Żenada.

Jak chcecie się więcej dowiedzieć zapraszam na Forum Aliena do tematu o AVP2. Na ostatnich stronach jest o trailerze.

http://board.g4sa.net/viewtopic.php?t=1 ... &start=220
Gac666xx
Big Boss

Postprzez wredny » Pn sie 27, 07 21:31

Czyli ja tez jestem zalosny. Poniewaz uwazam ze Predator jest o wiele , wiele razy lepszy od Aliena/Alienow. I tylko z zaskoczenia Alien moze pokonac Prediego(moze dlatego ze duzo bardziej wole Predatorka). Co do ludzi... to coz... uwazam ze nawet super mega cos tam komandos z dobra bronia niema duzych szans z Obcym.
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez Gac666xx » Pn sie 27, 07 22:59

Nie bede tutaj toczył duskusji na ten temat by nie robić offtopów, jakby co zapraszam do lektur na forum Aliena.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez kul2 » Pn sie 27, 07 23:04

Czyli ja tez jestem zalosny.

Pora zebys napisal cos czego jeszcze nie wiemy.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Anik » Pn sie 27, 07 23:09

kul napisał(a):Pora zebys napisal cos czego jeszcze nie wiemy.

Kul to było trochę takie...niesmaczne :/
Anik
Crying Wolf

Postprzez kul2 » Pn sie 27, 07 23:28

No przeciez to byl niewinny zart.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez wredny » Pn sie 27, 07 23:39

Zart czy nie zart , zrobiles offtop ;p

Wlep sobie warna -,-"

Gacu na tym forum mozna sie zgubic , no i dowiedzialem sie ciekawej rzeczy o Alienie. Ide dalej czytac , bo naprawde wciaga.
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez kul2 » Pn sie 27, 07 23:58

Zart czy nie zart , zrobiles offtop ;p

Pierdolnik.
kul2
Niewidzialna Armia

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pierdolnik