TRAILER
Nie jestem wielkim fanem GTA... never was...
. Faktem jest, że seria wprowadziła wiele innowacji do świata elektronicznej rozrywki i za to ją podziwiam.
Dzisiaj natrafiłem na jakiś nowy trailer GTA4 i postanowiłem zobaczyć z czystej ciekawości, jak ta "czwórka" wygląda. Jak wygląda?
Hmm... Jeżeli chodzi o akcję i gameplay, to raczej będzie porządnie (jak zwykle), ale ja się chce przyczepić, do czegoś innego.
Grafika - wszystko ładnie pięknie, ale te postacie wyglądają bardzo plastikowo, przerysowanie... Może jest to taki styl programistów (w poprzednich grach też takie były), ale mi to niezbyt pasi. Grafika jednak wychodzi na plus. Co mnie martwi?
ANIMACJA. Popatrzcie tylko na ten trailer. Może mam zwidy, ale animacje nadal wyglądają jak te z poprzedniej generacji. Postacie w trakcie cut-scenek mają ręce jak z gipsu i machają nimi na około, tylko by coś tam za gestykulować. Czy to jest w ogóle motion capture?!
Dzisiaj oglądałem z "Document of MGS2" cut-scenki z różnych ujęć kamery. Wiele razy postacie których w grze kadr nie łapie mają swoje własne animacje w mo cap, a to przecież to jest poprzednia generacja (szczególnie fajnie wygląda lecący Snake, gdy Ray wybija go w powietrze i ląduje na ścianie. To naprawdę długa i naturalna animacja!).
Mam nadzieję, że Rockstar to poprawi do premiery chociaż trochę...
PS Sorry, że się czepiam, ale oceńcie sami...

.