Przypuszczenia - Marzec/kwiecin/maj

W celach porządkowych.

Postprzez Kakarotto0912 » N kwi 06, 08 21:43

A co byście zrobili jakby Kojima cały świat zrobił w konia i nie wypuścił MGS4?
Ao can win! xD
Kakarotto0912
Running Man

Postprzez Drax » N kwi 06, 08 21:57

Przecież to sie nie stanie...
Nie wykrakaj lepiej XD...
Ale gdyby tak się stało to bym sie trochę załamał...
I'm no hero. Never was. Never will be.

http://ja.gram.pl/draxo0s
Drax
Vamp

Postprzez Kakarotto0912 » N kwi 06, 08 22:05

Wiadomo, że to niemożliwe bo przecież by było w *** waste dla konami ;p a dla playerow by była "lekka załamnka"
Ao can win! xD
Kakarotto0912
Running Man

Postprzez uci » N kwi 06, 08 22:45

a co ma wypuszczenie MGSa do Przypuszczeń na jego temat??
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gac666xx » N kwi 06, 08 22:55

Bizon napisał(a):
Anti napisał(a):Po tych wszystkich wiadomościach,testach itp.Dochodzę do wniosku że...(teraz mnie ukrzyżujecie...)MGS4 będzie niczym wielkim...

No to teraz chłopaki wytłumaczcie mi, co rozumiecie przez pojęcie "coś wielkiego", czy też "wielka gra", bo ja nie kapuję.
I skoro MGS4 wg. was może nie być "czymś wielkim", to który MGS był wielki, a który nie i dlaczego?

Hmm no według mnie MGS 3 będzie grą bardzo dobrą, ale nie przełomową. Nie będzie to taki skok jak pomiędzy MGS, a MGS 2. Już widać to było w MGS 3 jak i pod względem gameplayu czy też fabuły. Niestety MGS 3 mnie trochę zawiódł, pewnie dlatego przeszedłem go tylko raz.

MGS 4 nie prezentuje się tak wystrzałowo (nie chodzi o grafikę) jak obiecał Kojima, a po ostatnich "kłamstewkach" z MGS 3 to już bardzo średnio mu wierzę niestety. Będzie to na pewno produkt doszlifowany i godny zaglębienia się w niego oraz mam nadzieję iż będzie lepszy od MGS 3 pod każdym względem. Jednakże praktycznie nic nie prezentuje takiego co by we mnie wywierało faktor "WOW".

To w sumie tyle.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez metalsega » N kwi 06, 08 23:29

Mnie też niczym specjalnie MGS4 nie zachwyca jeśli chodzi o gameplay. Kojima tak narzekał, ze PS2 ma za mało mocy, dostał PS3 i mamy praktycznie to samo XD. Do tego kilka patentów, które bardzo mi nie odpowiadają, np. Drebin Pts,beczka, wchłanianie broni itp. Książeczki ujdą jako dodatek. Czy naprawdę tak ciężko było zrobić podnoszenie broni, tak jak w Uncharted i ograniczenie w ilości broni do noszenia. Po prostu po MGS4 spodziewałem sie więcej. Fabularnie, nie licząc pewnie kilku zgrzytów będzie świetnie, ale gameplay i grafika jest duzo poniżej moich oczekiwań po tym co widziałem. Po co pokazywali pierwszy trailer jako realtime, skoro gra pod względem wykonania (grafika) nie dorasta mu do pięt.
"World needs only one Snake and one Big Boss"
Metal_PL w MGO
metalsega
Arnold

Postprzez Drax » N kwi 06, 08 23:35

Co wy się czepiacie...
Gameplay jest dużo lepszy od MGS3 jest wiele nowych możliwości...
A co do noszenia broni to przecież ludzie!!!! To jest MGS on miał tak zawsze i zawsze takie będzie... Przecież jak ukazały się pierwsze screeny z MGS4 to wszystkim sie grafa
podobała, a teraz to już beee!? Nad Mgs4 długo pracują i dlatego wyszły nowe gry nad którymi mniej pracowali pod względem dialogów i cutscenek tylko bach ładna grafika...
Ja osobiście nie grałem jeszcze w grę z taką grafiką na Max detalach i cieszę, że wkrótce zagram... Nie ma co narzekać na grafikę i ilość broni bo to było jest i będzie...
Koniec.

Drax
Vamp

Postprzez Gillian » N kwi 06, 08 23:44

Drax napisał(a):Gameplay jest dużo lepszy od MGS3 jest wiele nowych możliwości...

Ten z MGS3 był w swoim czasie mocno archaiczny.
Drax napisał(a):Przecież jak ukazały się pierwsze screeny z MGS4 to wszystkim sie grafa podobała, a teraz to już beee!?

Bo wtedy grafa wydawała się ładniejsza niż teraz.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » N kwi 06, 08 23:51

Ze strony:
- odnośnie tego co już widzieliśmy to...właściwie nic nie widzieliśmy włącznie z wszystkimi trailerami

IGN:
As for visual fidelity, the trailers that have been released for the game are just a brief indication of what the game truly looks like. The title looks much sharper than trailers or screenshots show.

I teraz wierzyć im czy własnym oczom? Eh.. trzeba czekać :|
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez metalsega » Pn kwi 07, 08 00:15

To normalne, że gra będzie wyglądać trochę ostrzej, przecież trailery, nawet te w HD są skompresowane.

Co do grafiki, to wcale sie nie wydawała ładniejsza, tylko była znacznie ładniejsza imo. Szczególnie trailer z TGS 05. W owym trailerze grafa ryje beret.

Argument, że MGS zawsze taki był nie przemawia do mnie. Niby co, że MGS zawsze tak miał, to ma nie być poważnych zmian i maja zostawać takie archaizmy? To w ogóle powinien wyjść na PSXa i w takim wykonaniu, jak tam był, tylko ze zmieniona fabułą, bo przecież taki jest MGS. Oczywiście, fabuła to w sumie najważniejsza część MGSa, ale kurde, nie zapominajmy, ze to i tak jest gra, a jako gra na dzisiejsze czasy nie wygląda za ciekawie. Pomijam nawet grafikę, niech se będą słabe tekstury, efekty, skoro nie potrafią wyciągnąć lepszych, ale mocy, szczególnie proca, mają wystarczająco dużo, żeby zrezygnować z pewnych archaizmów i zrobić większy skok.

Po prostu wymagam więcej od tej gry. Takie jest moje zdanie i możecie sie z nim nie zgadzać.
"World needs only one Snake and one Big Boss"
Metal_PL w MGO
metalsega
Arnold

Postprzez Drax » Pn kwi 07, 08 13:52

Jak duży ekwipunek nie pasuje to nie graj w MGS4 i nie narzekaj...
Można równocześnie zagrać w Cod4(tam jest realizm)
Nie powinniśmy narzekać w tym temacie gdyż ta są przypuszczenia...
Umówmy/cie się na czacie może wcześniej niż w sobotę i ponarzekajmy na MGS4, a nie w
tym temacie bo to sensu nie ma...

Drax
Vamp

Postprzez uci » Pn kwi 07, 08 16:52

no troche tak sie juz odskakuje z przypuszczeń w marudzenia...

Ale tak naprawde sam nie wiem co wymagac od tej gry, ciagle czym nas faszerują to gameplaye i cutscenki niemalże że ciągle z Arabii, i prawie ciągle oscylujace w tym samym przedziale czasowym.
Nic nie moge powiedzieć zeby nam naprawde pokazano, gameplay tez duzo nie dawal bo w wiekszości przypadków ludki co grali to biegali tu i tam czasem postrzelali i umierali.

Trailer z assassinem już pokazywał że ten tytuł kryje kopa i w niego wierze.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Nevar » Pn kwi 07, 08 17:11

Ktoś zauważył coś takiego w najnowszym trailerze:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nevar
banan

Postprzez Drax » Pn kwi 07, 08 17:26

Daj link do trailera...
Bo nie widziałem.

Drax
Vamp

Postprzez Nevar » Pn kwi 07, 08 17:30

Chodzi o ten trailer "Assassin's Solid".
Nevar
banan

Postprzez kul2 » Pn kwi 07, 08 17:32

Drax napisał(a):Daj link do trailera...
Bo nie widziałem.

http://www.gametrailers.com/player/32438.html
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Drax » Pn kwi 07, 08 17:37

Assasins Solid widziałem ale tego nie zaraz obejrze jeszcze raz...

Drax
Vamp

Postprzez uci » Pn kwi 07, 08 18:13

no a na zaalarmowanym Gekko zapala sie antenka na czerwono, choć te dłonie rodem od Mantis są ciekawe.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Drax » Pn kwi 07, 08 18:19

Może to s jakieś pomocniki do wstawania gdy padnie ba plecy?

Drax
Vamp

Postprzez uci » Pn kwi 07, 08 21:57

raczej jakieś niezalęzne mechaniczne coś, albo to poprostu chodzacy skład zapasowy dla Mantis. Jak widac było Gekko potrafią same wstać bez pomocy tych rączek.

---

Jedna sprawa mnie ciekawi, dokaldnie o to w co grali ci redaktorzy, bo teraz mi się ciężko rozeznać. Oni grali w 1wszy rozdział MGS4 czy tylko demo 1wszego rozdziału?
uci
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Pn kwi 07, 08 22:26

IGN:
We weren't simply shown snippets of levels or gameplay demos; instead, we were sequestered for three days at their facility for two specific tasks. The first task was that we were to play through the entire title from start to finish with the Konami team gathering our stats and play information as we progressed.
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez SaladinAI » Wt kwi 08, 08 12:21

- podejrzane skrzydło na stole w owej bazie należy do Raging Raven i jeszcze się rusza

Jednak skrzydełko należy do Raven. A ta ekipa na screenach na pewno odegrać ma jakieś większe znaczenie...przynajmniej do czasu ich wyeliminowania

- Old Snake w tym filmiku salutuje nad grobem...Big Bossa

Nie jestem zaskoczony gdyż podejrzewałem to od dawna a cała historia z tym że Solid salutuje nad grobem nieznanej mu kobiety była od samego początku naciągana. No i ta kwestii z napisem o patriocie który uratował świat świetnie pasuje do tego o czym już pisaliśmy w żarcie:

- grób z intra gry nad którym salutuje Snake to nagrobek Big Bossa. Dlaczego Snake tam się znalazł mamy dowiedzieć się po naszym pierwszym spotkaniu z Liquidem na Bliskim Wschodzie. Napis na grobie "A Patriot Who Saved the World" odnośni się do propagandy jaką wojsko wprowadziło starając się zataić zadanie The Boss - wszystkie laury otrzymał Naked Snake
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Nevar » Wt kwi 08, 08 13:06

Ciekawe kto decyduje o tym, co ci redaktorzy mogą nam zdradzić, a co nie?

[ Dodano: Wto Kwi 08, 08 15:05 ]
To skrzydło na jednym ze zdjęć to chyba nie jest skrzydło Raging Raven, ale jednego z tych latających robotów.
Nevar
banan

Postprzez Drax » Wt kwi 08, 08 15:37

To jest skrzydło Raging Raven i jeszcze się rusza...
Tak jest napisane w Newsach...

Drax
Vamp

Postprzez Nevar » Wt kwi 08, 08 16:06

Przy zdjęciu w PSM3 jest napisane: "The debris is from boss Raging Raven's airborne troop - and it's still wiggling." - czyli, o ile dobrze rozumiem, jest to skrzydło latającego robota i Raging Raven się pewnie nimi posługuje.
Nevar
banan

Postprzez Gac666xx » Wt kwi 08, 08 16:14

Nevar dobrze zrozumiał, to jest jeden z tych "bombowców"
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez SaladinAI » Wt kwi 08, 08 16:49

Zdjęciu? W tekście tego nie było.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Wt kwi 08, 08 16:55

jeszcze się rusza...

ciekawe czy to tylko dodatek do fabuły, czy np. ukazanie nam całej tej potęgi technologi?
Np. że taki gekko straci nogi, korpus itd i dalej bedzie się ruszał i walczył?

Nie wspomne że latające oddziały Raven wyglądają identycznie jak jej Jetpack, więc druga sprawa, skoro ona moze go używać to moze członkowie jej PCM też? A nie że tylko są to bombowce.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Uzion » Wt kwi 08, 08 17:17

Ciekaw mnie to poruszanie sie skrzydla.
-Kazda z czesci nalezacych do tych maszyn jest niezalezna? (nieprawdopodobne)
-Nie zostala zniszczona jakas nadrzedna czesc (mozg/procesor) jednostki, ktora posiadala to skrzydlo?
-Istnieje cos w stylu jednostki centralnej, ktora sprawuje piecze nad wszystkimi jednostkami mechanicznymi typu Gekko itp. (Bylby to cholernie slaby punkt calej armii, ale calkiem mozliwe, ze jednostki potrafia dzialac samodzielnie, jak i rowniez sa polaczone w czyms w rodzaju jednostki centralnej, budynku, czy czego tam jeszcze, aby miec nad nimi pelna kontrole)
-Ma to zwiazek z nanomaszynami czy jeszcze czyms innym, czego nie jestem w stanie wytlumaczyc.

Swieze trupy w wyniku aktywnosci nerwowej bezwladnie poruszaja nogami czy rekoma przez pewien okres czasu. Do skrzydla niestety nie mozemy tego odniesc, poniewaz mamy doczynienia z machinami.

Jakies sugestie?
Uzion
The Fury

Postprzez Drax » Wt kwi 08, 08 17:20

Może po prostu to skrzydło ma jakiś swój procesor odpowiedzialny za nie?
Albo po prostu to skrzydło ma jakieś części organiczne.

Drax
Vamp

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ARCHIWUM