A (...) wszystkich dyma, czyli jak nie da? si? oszuka?

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

A (...) wszystkich dyma, czyli jak nie da? si? oszuka?

Postprzez jungestuchol » Śr paź 05, 05 12:28

A teraz co? smutno-?miesznego:

Popatrzcie na ceny gry Tekken 5 w czterech ró?nych warszawskich sklepach. Wszystkie reklamuj? si? w Neo Plus, a ceny by?y sprawdzane tego samego dnia (5-ty pa?dziernik) na stronach internetowych owych sklepów. Domniemam, ?e wszystkie egzemplarze gry s? nowe - je?eli s? u?ywane, sklepy maj? w zwyczaju umieszcza? informacj? o tym.

SKLEP 1

Obrazek

Co prawda przy okazji Tekkena 4 napisali, ?e wyda? go Eidos, ale to tylko taki szczególik. Ogólnie - bardzo przyst?pna cena.

SKLEP 2

Obrazek

Porz?dna cena.

SKLEP 3

Obrazek

Cena wy?sza ni? w poprzednich dwóch sklepach, ale zwa?ywszy na to, ?e Tekken 5 zosta? wydany u nas bodaj?e 3 miesi?ce temu, cena i tak nie jest z?a.

A teraz rarytas,
SKLEP 4

Obrazek

Po pierwsze - szokuj?ca cena. 60 pln (bez z?otówki) dro?ej od najdro?szego sklepu z trzech poprzednich. A ?eby jeszcze by?o ?mieszniej, obok widnieje przekre?lona cena 239 pln, której towarzyszy ra?no informacja o tym, jakoby kupuj?cy oszcz?dza? 20 pln.
Co mo?e by? powodem tak wysokiej (w ka?dym razie zdecydowanie odbiegaj?cej od ?redniej) ceny w czasie, gdy konkurencja ten sam produkt sprzedaje taniej nawet o 80 pln?
Odpowied?: Szokuj?ce bonusy. Jak wida? na za??czonym obrazku, firma wyszczególnia informacj?, ?e do wraz z gr? Tekken 5 otrzymujemy tak?e gry Tekken 1, 2 i 3. Dobra, wszyscy wiemy, ?e te cz??ci s? do Tekkena 5 dorzucane fabrycznie. Ale jako ?e tu ta informacja jest wyszczególniona, a w ofercie konkurencji takiej informacji nie ma, podczasy gdy ceny s? ni?sze, silnie sugeruje to, ?e do samej gry Tekken 5 dostaniemy jako bonus trzy oddzielne p?ytki z leciwymi grami z PSX. Tak ja to przynajmniej zrozumia?em. Tzn. nie nabra?em si?, ale gdybym ju? z recenzji gry nie wiedzia? o co chodzi, to bym móg? tak zrozumie?. I tym samym owa firma wprowadzi?a by mnie w b??d.
Ale hola! Czy ja przypadkiem nie rzucam bezpodstawnych i nies?usznych oskar?e?? Mog?oby tak by?, gdybym nie zadzwoni? do tej firmy i nie dopyta? o ten szczególik. Informacja zaczerpni?ta telefonicznie utwierdzi?a mnie tylko w przekonaniu, ?e mia?em racj?.

Tak wi?c wida? ju?, która to firma lubi robi? klientów w konia. Pisz? o bonusach, obni?aj? cen?, a tak naprawd? p?aci si? o wiele wi?cej za to, co gdzie indziej mo?na dosta? taniej. Bez haczyków marketingowych, bez reklamy psychologicznej.

Mo?e i robi? temu sklepowi z?? reklam?, ale uwa?am, ?e takie zachowania pi?tnowa? nale?y. A jak kto? chce pozna? nazwy wszystkich sklepów, to wystarczy klikn?? na w?a?ciwo?ci obrazka i sprawdzi? jego (obrazka) nazw?. Pó?niej wystarczy w temacie w?tku wstawi? nazw? sklepu zamiast kropek i otrzyma si? ?adn? rymowank?.

Przykre to i ?mieszne...
Ostatnio edytowano Śr paź 05, 05 13:47 przez jungestuchol, łącznie edytowano 1 raz
jungestuchol
Mistrz ciętej riposty

Odp: A (...) wszystkich dyma, czyli jak nie da? si? oszuka?

Postprzez Maxavelli » Śr paź 05, 05 13:05

Ciekawe czy przy okazji MGS 3 : Subsistence beda oferowac "SUPER BONUS" w postac MG 1 i MG 2 ;-).
" You're not a Snake, and I'm not an Ocelot. We're men with names. My name is Adamska. What's yours? "
Maxavelli
Black Color

Postprzez Mr_Zombie » Śr paź 05, 05 15:06

Nie robisz z?ej reklamy, bo nie poda?e? nazwy sklepu (chocia? z drugiej strony po samym wygl?dzie witryny mo?na is? ?atwo domy?li?, o który sklep chodzi).

Ale fakt. W tematach kupowania gier konsolowych jestem laik (nigdy nie mia?em i nie mam konsoli) i faktycznie po przeczytaniu tego my?la?em, ?e to sklep tak od siebie dorzuca T1,2 i 3. Dodatkowo dla kogo?, kto nie zna tych bijatyk (jest kto? taki) myl?ce mo?e by? oznaczenie (PS2) dodane na samym ko?cu, po wymienieniu "bonusowych" gier.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez kotlet_schabowy » Śr paź 05, 05 15:12

Maxavelli : :D.
Co do tematu : zgodz? si?, ?e przypadek Tekken'a 5 nie jest zbyt ?adny. Wogóle w tym sklepie ceny nowo?ci cz?sto s? zbyt wysokie, szczególnie porównuj?c do wymienionych ju? inych sklepów, np GTA : SA zamówienie przedpremierowe 229 albo 239 z?, po premierze chyba 259 ! Ja w dniu polskiej premiery kupi?em GTA : San Andreas w Media Markt za 219 z?. Jednak przyznam te?, ?e sklep ten posiada w ofercie du?o gier w niskich cenach, chyba u nich najszybciej pojawiaj? si? zni?ki na gry "platynowe". Wypowiem si? jednak te? o sklepie, którego "kawa?ek" oferty jungestuchol te? wklei?, ?wiat Gier. Ceny maj? dosy? niskie, ale jednak nie zamierzam u nich w przysz?o?ci kupowa? gier. GTA : VC zamówi?em u nich oko?o pó? roku po premierze za 180 z? plus przesy?ka, kiedy w wi?kszo?ci sklepów ta gra by?a dro?sza. Po pierwsze, przez oko?o dwa tygodnie od zamówienia nie dosta?em gry (podobno adres by? z?y i paczka do nich wróci?a, jednak gdy pani odczyta?a adres, na który wys?ano przesy?k?, wszystko by?o dobrze). Gdy zamówili?my kurierem po raz drugi (wcze?niej przesy?ka by?a "zwyk?a"), gra "przysz?a" na drugi dzie?. Brak orginalnej folii, pude?ko i instrukcja po francusku, w sumie nie powinienem o to pude?ko mie? pretensji, bo teraz wiem, ?e w?a?nie w "ta?szych" sklepach maj? importowane gry, ale jednak nikt mi o tym nie powiedza?, a pude?ko by?o otwierane. Nie polecam tego sklepu.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Zombie_Snake » Śr paź 05, 05 16:39

Có?... Je?eli ju? kupuje w sklepie internetowym to g?ównie w Mad Games (bodaj?e nr1). Kupi?em tam MGS3 i GTA San Andreas i musze przyzna?, ?e si? nie zawiod?em. Czasem trafia sie nawet oferta dnia, czyli sprzeda? gry o po?ow? taniej (czyt. musz? pozby? sie tego z magazynu). Co do sklepu nr 4 to wszystkie ceny gier s? tam wysokie, ?e hej. Wiem z w?asnego do?wiadczenia. Nie b?de wymienia? nazwy bo znale?? j? mo?na zarówno w PSX Extreme, jak i innych gazetach o grach. Ten sklep sprzedaje te? gry na kompa (bodaj?e). Ceny ma jak w Media sMarkt - sklepie dla debili. Echh.... Prawo konkurencji. My?l?, ?e znale?li jeleni ;)
Zombie_Snake
Zanzibar

Postprzez phsx » Śr paź 05, 05 16:45

Ja slyszalem rozne historie o tym ostatnim sklepie, ale mimo wszytsko zlozylem tam pre-ordera na CoD2 na pc ;p
phsx
Sniper Wolf

Postprzez Gac666x » Śr paź 05, 05 16:58

Hmm ja w ultimie kupowa?em HL2 i jako? mnie na cenie nie wydupczyli, bo cena by?a 25 z? ni?sza ni? w innych sklepach. Na dodatek by?em osobi?cie w Warszawskiej Ultimie i a? ?ezka mi si? zakr?ci?a, poniewa? na ?cianach porozwieszane by?y pami?tki po ?.P. Secret Service. Nie uwa?am tego sklepu za naci?gaczy, ale mozliwe, ?e to zale?y od regionu.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez DanteTDH » Cz paź 13, 05 13:56

W swoim ?yciu wypróbowa?em wiele sklepów internetowych - mia?em przypadki, ?e gra (Tekken 3 :D - nie-pozdrawiam sklepu Renoma) przysz?a najpierw p?kni?ta na pó? i zarysowana na ?mier?, po reklamacji i odes?aniu (oczywi?cie na mój koszt) dosta?em kolejn? p?ytk?, która okaza?a si? by?... demem Tekken 3 ;D. Za trzecim razem (kolejne plecy przez wysy?anie paczki) otrzyma?em nareszcie pe?n? wersj?, która by?a równie? zarysowana na ?mier? (?eby gra si? nie zwiesi?a, musia?em omija? intro i outra) i równie? p?kni?ta na ?rodku (a zamawia?em NOW? gr? za NORMALN? cen?)... Sko?czy?o si? na tym p?kni?tym Tekkenie, bo ju? mia?em do??, a poza tym jako? dzia?a?.

Potem trafi?o si? du?o innych, DZIWNYCH przypadków, a? nie trafi?em do Ultimy. Powiem Wam, ?e NIGDY w ?yciu nie zawiod?em si? na tej firmie, nigdy nie czeka?em na paczk? (która zosta?a wys?ana ofkoz) d?u?ej, ni? 3 dni. Nigdy nie dosta?em czego?, czego nie zamawia?em.

Obecnie firma ta ma wysokie ceny w NIEKTÓRYCH tylko przypadkach, w wi?kszo?ci trzymaj?c poziom rynku lub znieznacznie uciekaj?c w gór? (osobi?cie wol? dop?aci? 10 zeta i mie? spokój psychiczny, ?e sytuacja ze znielubion? Renom? si? nie powtórzy).

Rozumiem, ?e firma ta chwyta si? równie? nie do ko?ca fair zasad, takich jak bonusy, które s? tak oczywiste, ?e nie s? bonusami, ale jak ju? powiedzia?em - dla mnie liczy si? sposób traktowania klienta, a do tej pory si? nie zawiod?em.

Po prostu - dla mnie istnieje tylko Ultima. ;)
- Bla? - bla bla bla bla bla.
- Bla, bla bla blablabla bla.
- Bla - bla.
DanteTDH
Fire Trooper

Postprzez phsx » Cz paź 13, 05 16:08

A dla mnie tylko Allegro ;D (sry za 'ot')
phsx
Sniper Wolf

Postprzez Gac666x » Pt paź 14, 05 17:01

No a ja juz mam zaklepanego Quake'a 4 w Ultimie :) 89 z?, wi?c tanio jak barszcz. Jak bedzie premiera to ide do nich, nie mam w sumie daleko i odbieram huehuehue i znowu mo?e jaki? plakacik dostane :D.

Za? Allegro... no czasem si? op?aca, ja kupi?em Dooma 3 za 45 z? w stanie idealnym, go?? naiwny sprzeda?, trudno. Jednak to jest rzadko??.
Ostatnio edytowano Wt paź 18, 05 17:27 przez Gac666x, łącznie edytowano 1 raz
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez phsx » Pt paź 14, 05 18:02

Ja tam sie na Allegro nigdy nie zawidolem zawsze dostawalem gry (i nie tylko gry kupowalem qmplom juz wiele komorek) zgodne z opisem - w stanie niemal idealnym - bo tylko takie zawsze biore pod uwage.
phsx
Sniper Wolf

Postprzez Zombie_Snake » Pt paź 14, 05 18:12

Allegro równie? mnie nigdy nie zawiod?o, ale zawsze trzeba mie? sie na baczno?ci. Swoj? drog? wszystko jest tam ca?kiem tanie, chocia? niektóre gierki wol? kupowa? na gie?dzie :) (orygina?y oczywi?cie ;))
Zombie_Snake
Zanzibar

Postprzez jungestuchol » Wt paź 18, 05 13:46

Tekken w ko?cu zakupiony.
W zwi?zku z powy?szym podziel? si? jeszcze kilkoma spostrze?eniami:
1) Pude?ka cz?sto nie s? zafoliowane. Sprzedawcy t?umacz? si? tym, ?e takie wersje dostaj? od dystrybutora. Mo?e i troch? w tym prawdy jest, skoro ta sytuacja zaistnia?a w kilku ró?nych sklepach w kilku punktach miasta.
2) We wszystkich tych sklepach, gdzie ceny by?y ni?sze, NIE MA Tekkena 5 z POLSK? instrukcj?.
S? owszem, pude?ka, na których z ty?u jest kilka zda? po: polsku, czesku, s?owacku i (chyba) w?giersku, ale w samej instrukcji ?adnego z tych j?zyków si? nie u?wiadczy. Je?eli zobaczycie pude?ko z wyszczególnonymi w?a?nie tymi j?zykami, to mo?ecie by? pewni, ?e instrukcja jest po: rosyjsku, macedo?sku i po portugalsku. Kto? tu strasznie przegina pa??.
Najbardziej ?dziwieni byli sprzedawcy, którzy nawet nie wiedzieli (a przynajmniej mówili, nie wiedzieli), ?e sprzedaj? takie buble. W jednym z tych sklepów sprawdzi?em wszystkie b?d?ce na sk?adzie egzemplarze gry (rozfoliowuj?c jeden czy dwa) i w ?adnym z nich nie by?o instrukcji po polsku. Najciekawsze jest to, ?e mimo, i? sprzedaj? nierzadko niezafoliowane egzemplarze, to nie sprawdz?, w jakim j?zyku jest instrukcja.
W jednym sklepie (rozmowa telefoniczna) na moj? pro?b? sprawdzenia, czy instrukcja jest w j?zyku polskim, pani odpowiedzia?a ?e tak, czym wprowadzi?a mnie w b??d. Wyniknk??o to z tego, ?e pobierznie wertuj?c kartki natrafi?a na j?zyk rosyjski i i?cie szerlokowsk? metod? dosz?a do wniosku, ?e skoro jest co? w mowie naszych wchodnich braci, to znaczy, ?e musi by? gdzie? w ksi??eczce dzia? po polsku. Prawda wysz?a na jaw, gdy przyjecha?em gr? odebra?. Przynajmniej przeprosi?a za wprowadzenie w b??d.
3) Jedyne wersje j?zykowe instrukcji dost?pne na naszym rynku to, poza wy?ej wymienionymi, skandynawska (z j?zykami: szwedzkim, norweskim, fi?skim i du?skim) oraz francuska. Paranoja. Oczywi?cie sama gra jest jak najbradziej po angielsku, ale zak??daj?c, ?e jestem graczem, który w Tekkena nigdy wcze?niej nie gra?, to bariera j?zykowa uniemo?liwi mi zapoznanie si? z podstawami wystemu gry. Bo przecie? w instrukcji zawsze jakie? obja?nienia s?.

A teraz, by by? do ko?ca uczciwym, przyznam si?, ?e w tym najdro?szym sklepie (a tak?e w wizytowanym EMPIKU, gdize tak?e jest cholernie drogo) nie pomy?la?em, by zwróci? uwag? na list? j?zyków, zawart? na tyle pude?ka z gr?. My?la?em, ?e to, ?e w dwóch sklepach by?o tak, jak by?o, by?o jakim? niefartownym zbiegiem okoliczno?ci. Ale wizyta w ostatnim z tych "ta?szych" sklepów u?wiadomi?a mi, ?e jednak pró?ne b?dzie szukanie Tekkena 5 z jak nie polsk?, to chocia? angielsk? instrukcj?.
Ostatecznie, skoro i tak ju? by?em w sklepie na drugimi kra?cu Warszawy, wszystkie inne znane mi sklepy objecha?em, to zdecydowa?em si? na zakup wersji z instrukcj? dla krajów skandynawskich. Brat si? uczy szwedzkiego, wi?c niech ma frajd? w t?umaczeniu.
Teraz jeszcze dowiem si?, kto jest dystrybutorem na Polsk? i wy?l? do owego dystrybutora list z wyrazami bardzo niezadowolonego klienta (mo?e jeszcze sprawdz? w EMPIKu, co tam jest z ty?u pude?ka).

A i przy okazji zaapeluj? do was - jak kto? ma w domu Tekkena 5 w PALu (oryginalnego), to niech zrobi mi t? przys?ug? i porówna informacje z ty?u pude?ka z tymi zawartymi w instrukcji (oczywi?cie pod k?tem wyst?puj?cych j?zyków). Chc? zbada? skal? zjawiska.
jungestuchol
Mistrz ciętej riposty

Postprzez Gac666x » Wt paź 18, 05 17:44

Heh ja rozumiem jeszcze jakby to by?a jaka? do?? przeci?tna gra, ale ?eby z hitem robi? co? takiego? Geeez... No ale wiadomo taniej zawsze.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez phsx » Wt paź 18, 05 19:06

To juz lepiej kupowac na llegro gry po ang z instrukcja zagraniczna jak tak robia w normlanych sklepach , skoro roznicy nie ma ::)
troche to dziwne bo na allegro np. kupowalem GTA:SA z instrukcja po francusku za 130 zl(zafoliowana), a w sklepach dochodzilo do 250 i teraz pomyslec ze w sklepie za taka cene dostaniemy to samo to ja dziekuje.
phsx
Sniper Wolf

Postprzez borx » Pn paź 24, 05 13:26

Ja kupilem Tekkena 5 w sklepie nie dla idiotów za 189 zeta. Na tylniej czsci pudelka jest tekst w kiku jezykach. Instrukcja jest kolorowa, na sliskim papierze i oczywiscie tez w kilku jezykach w tym po Polsku. Jestem zadowolony i uwazam ze Tekken zostal u nas wydany bardzo ladnie.
A teraz tak:
Panowie ( i Panie ) jesli kupujecie gry w sklepach wysylkowych musicie liczyc sie z tym ze czesto dostajecie gre ktora nie pochodzi od oficjalnego polskiego dystrybutora a z Australii ( poprostu bardziej sie sklepom to oplaca a i klient ma nizsza cene )
Tak to jest ze nasi rodzimi dystrybutorzy zapodaja takie mar?e ze szok. dlatego sklepy wola sprowadzac gry np z Australii ( tam tez maj? PAL ) To wszystko moze sklolei prowadzic do roznic w wygladzie instrukcji, pudelka itp. Niemniej TEKKEN 5 w jego oficjalnym, polskim wydaniu jest ok.
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Adamska » Wt sty 10, 06 00:03

Taki ma?y dodatek z mojej strony ;)

Tekken 5 + Tekken 1,2,3 Super Cena! (PS2)
Zupe?nie nowa jako?? Tekkena. Przemodelowany system walki i nowy, niezwykle wydajny silnik graficzny. wi?cej... »
Dost?pno??: Zwykle w 24 godz.

Cena: 239.00 z? Twoja cena: 99.00 z?
oszcz?dzasz 140.00 z?!
---------------------------------------------------------------
To oferta Ultimy (ostatni screen czyli sklep 4)
Hej jungestuchol, chyba przeczytali twojego posta !!! :D
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Gram: w gre.
Czytam: w myślach.

Postprzez Gac666x » Wt sty 10, 06 00:27

Nooo nareszcie jaka? przyzwoita cena ;).
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez jungestuchol » Wt sty 10, 06 16:47

Taka cena to jest by?a ju? w sieci elektromarketów "Saturn" przed ?wi?tami :P Swoj? drog?, to same konsole dalej s? u nich drogie - za PS2 (srebrne) ?ycz? sobie 700 pln. Paranoja. W innych sklepach pó? roku temu za t? sam? srebrn? zap?aci?bym 640 pln.
jungestuchol
Mistrz ciętej riposty

Postprzez Dragon71 » Śr sty 11, 06 18:57

Cena gier zale?y od wersji. AAA jest oczywi?cie dro?sze ni? gra z pude?kiem i instrukcj? w j. fracuskim (np.). Oczywi?cie jeszcze du?o zale?y od dostawcy i polityki firmy.
Dragon71

Postprzez Adamska » Śr sty 11, 06 19:01

Frank napisał(a):Cena gier zale?y od wersji. AAA jest oczywi?cie dro?sze ni? gra z pude?kiem i instrukcj? w j. fracuskim (np.). Oczywi?cie jeszcze du?o zale?y od dostawcy i polityki firmy.

Dok?adnie- kiedy? kupi?em Ninja Gaiden na X Boxa z instrukcj? po francusku i by?a 50 z? ta?sza ni? normalna z angielsk? ;D
BTW- Frank ty to id? na eTrivie lepiej pytanie zadac :D
Ostatnio edytowano Śr sty 11, 06 19:02 przez Adamska, łącznie edytowano 1 raz
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Postprzez Gac666x » Cz sty 12, 06 01:33

I tak jest to moim zdaniem do bani, bo gry na konsole nie taniej? z wiekiem.

Ja teraz czekam jeszcze 2 miechy i kupuje Warhammer40k: Dawn of War + Dodatek (który teraz jest za 99z?), który nied?ugo stanieje do 50-60 z? :P.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez phsx » Cz sty 12, 06 19:10

Tanieja. Tylko brakuje promocji znanych z swiata pc - starsze gry za 30 zl, 50. To by bylo cos! A tak to za ta kwote mozna jakis badziew na Allegro kupic na konsole a na Pc calkiem fajna gierke.
phsx
Sniper Wolf

Postprzez kmh » Cz sty 12, 06 19:14

StinG napisał(a):Tanieja. Tylko brakuje promocji znanych z swiata pc - starsze gry za 30 zl, 50. To by bylo cos! A tak to za ta kwote mozna jakis badziew na Allegro kupic na konsole a na Pc calkiem fajna gierke.

Zaraz tam badziew, za 30 par? z?otych (nie licz?c przesy?ki) kupi?em na Allegro Beyond Good & Evil na PS2. Tak ?le nie jest, ale fakt faktem, logiczne ceny by si? przyda?y.
kmh
Uber Big Boss

Postprzez Gac666x » Cz sty 12, 06 20:12

Beyond Good & Evil mozna bylo na PC kupic za 19,90 bodaj?e, a nawet w jakiejs gazecie growej za taniej ;).

Takich hitów po takiej cenie nie kupisz.

Za? na PC? Patrzcie tylko. Chronicles of Riddick: Escape from Butcher's bay bodajze 40 z?!! W40k:DoW (bez dodatku) 39z?!! Gry przeciez nei stare a jak rz?dz? :). Zreszt? na rynku growym rewolucja, bo gierki zaczynaj? (premiery) poni?ej 100z?. Splinter Cella 3 kupilem 3 tygodnie po premierze za 89z?, Quake'a 4 (teraz wychodzi) tez za 89 z? kupuje. Fajnie jeszcze jakby tak z konsolami bylo, to wtedy moze i na konsol? si? za?api? ;).
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Adamska » Cz sty 12, 06 20:17

Pami?tam chyba w zesz?ym roku by? w gazecie Suffering za 19,90 i to od razu po premierze...
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Postprzez Gac666x » Cz sty 12, 06 20:26

Baa... a przecie? to niez?a gra! Painkillera te? dostali?my, no ale to polska produkcja ma si? rozumie? :P.

Teraz w platynowej kolekcji mo?na kupic Kolekcje Warcraft 3 za 59 z?. Moim zdaniem nie za tanio ale tez nie za drogo. :)

To samo z Diablo 2, Starcraftem (+ diablo + Warcraft 2). Jak kto? lubi, a wczesniej nie mial jak to teraz nie lada zakup :).

Edyta:

A co powiecie na to ?? :

Click! - 6,40z?

a w nim??

GUILTY GEAR X2 RELOADED!!!! PE?NA WERSJA!!! JA JU? PYKAM :D A WY ? :D:D:D:D (jesoo ciesze sie jak dziecko bo GG to swietna seria, a bijatyk na PC jak studentów na uczelni).
Ostatnio edytowano Cz sty 12, 06 21:11 przez Gac666x, łącznie edytowano 1 raz
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez liquid kaczor » Cz sty 12, 06 23:22

U nas gry na konslole nie taniej? bo jest piractwo. Producenci wol? sprzeda? mniej po wy?szej cenie ni? wi?cej taniej. Gry i sprz?t staniej? jak ludzie bed? wi?cej kupowa?, a nie bed? dopóki nie staniej?. PARADOKS hehe
Obrazek
liquid kaczor
Olga Gurlkovich

Postprzez Gac666x » Cz sty 12, 06 23:56

No dok?adnie. Jakby zaczeli sprzedawa? taniej, to w ci?gu nied?ugiego czasu (powiedzmy pó? roku) te straty, które mieliby na pocz?tku odzyskaliby z wielkim hukiem. Aczkolwiek jest tez ten problem, ?e za granic? dana gra kosztuje tyle a tyle, przeliczaj?c na z?otówki wychodzi u nas, ?e 150z? to i tak taniocha...
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez borx » Pt sty 13, 06 00:59

Dok?adnie. przyk?ad piereszy z brzegu: Wydanie w Polsce Quake'a 4. Nie w polskiej wersji, na zasadach czystego importu. I mielismy cene ok 249 zeta za gre. Czyli przelicznik typowej stawki Europejskiej. To samo bylo z Doomem 3 cz GTA: SA na kompa. Natomiast co do tego ze gry na konsole nie taniej?. Oczywiscie ze tanieja. Sa przeceny, platynowe edycje itp. Gry na konsole bardzo szybko uzyskuja status platyny - kwestja 6-7 miesiecy od premiery. Fakt ze ceny i tak sa wysokie ( platyna ok 69 zeta ). Ale jednak gry konsolowe taniej?. W Polsce rynek konsolowy jest jeszcze w powijakach i dystrybutorzy oraz sprzedawcy szaleja z cenami. Niestety. Prowadzi to do tego ze rozstrza? cenowy miedzy dystrybutorami oraz sprzezdawcami jest ogromny. Gry od jednego dystrybutora po 259 zeat a od innego po 179 itd. Niestety jeszcze troszke poczekamy na unormowanie tej sytuacji.
Obrazek
borx
Global Moderator

Następna strona

Powrót do Pierdolnik