Gears of War (X360, PC)

Moderator: GM

Postprzez Johny Sasaki » Pn cze 02, 08 21:59

I zbyt szybko dalej sie nie ruszysz, bo wiadomosci na gg do Ciebie albo do mnie nie dochodza;d
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez Uzion » Wt cze 03, 08 17:19

Gac666 napisał(a):Największy problem do tej pory miałem z Elitami w kopalni przy rafinerii. Jako, że grałem na trudnym poziomie to nie było łatwo, ale w końcu się udało ;).

They're called "Theron Guards" ;-)
Uzion
The Fury

Postprzez Gac666xx » Wt cze 03, 08 17:35

You're batshit crazy.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Uzion » Wt cze 03, 08 19:58

Don't mind if I do.
Uzion
The Fury

Postprzez the_boss » Pn sie 25, 08 02:33

Gac666 napisał(a):My nie rozumiemy, bo ty nie rozumiesz, że przez Vistę i 1gb ramu masz po prostu kiepską wydajność w grze I TYLE.

Zresztą do GoW minimalne wymagania to 1 gb ramu, a zalecane 2gb więc co się dziwisz, ze ci na maksymalnych detalach nie chce ładnie chodzić.

Do tego dodaj, że do komfortowego działania visty jest potrzebne minimum 1.5gb ramu.

ostatecznie to może być jeszcze zasilać..mam to samo,nie żeby mi to zbytnio przeszkadzało no ale...
''Nikodem prosto z piekła rodem''
the_boss
Fire Trooper

Postprzez Gac666xx » Pn sie 25, 08 02:38

Dupa nie zasilacz.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez the_boss » Pn sie 25, 08 06:11

Gac666 napisał(a):Dupa nie zasilacz.

Gacu wiesz jaki ja mam sprzęt,żeby ''unieść'' karty z nowszych generacji potrzebny jest też dobry zasilacz. Jeśli nie masz takiego zasilacza możesz mieć właśnie taki skoki z powiedzmy 40-50 fps'ów do 0 (bez jakichś stanów pośrednich) na 1-2 sekundy tak jak autor pisał.Kiedy upgrade'owałem sprzęt został z niego tylko zasilacz i raz na jakiś czas przytnie,szczególnie grając n.p w Assassins Creed.
Poza tym grając na rozdziałce 800/600 z domyślnymi na jego sprzęcie nie powinno mu za bardzo ślimaczyć :icon_smile: Wszak Ciff Brzezinski tłumaczył w jakimś piśmie że ''Gears of war powinnien ruszyć na byle złomie za 700 zł ;)
''Nikodem prosto z piekła rodem''
the_boss
Fire Trooper

Postprzez Gac666xx » Pn sie 25, 08 12:28

A chyba, że mówisz to w takim kontekscie, a to zwracam honor.

Ja już dawno jako serwisant przyjąłem zasadę, nowy sprzęt nowy zasilacz, bo przekładanie starego 350 do grafiki 8800 to tylko proszenie się o samozapłon.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Cz wrz 11, 08 21:33

Gears of War to jedna z najlepszych i najpiękniejszych pozycji obecnej generacji.
Po zakupie x360 byłem przez długi okres niezwykle zawiedziony poziomem graficznym niemal wszystkich gier - vide taki DoA4 gdyby nie HD wyglądał by niczym poprzedniczka z pierwszego X'a ( podobnie jest z PGR ), ale nawet w 720 wygląda....przeciętnie. Słusznie nazywano x360 middle gen'em. Takie tuzy jak Splinter Cell: DA, czy Oblivion to wyjątki . Do czasu właśnie "Trybów Wojny".

Podobnie jak przed laty Devil May Cry (PS2) z miejsca stała się najpiękniejsza grą wszech platform. I w dodatku niesamowicie grywalną. Dodatkowo dostarczyła graczom , tego czego chcieli, ciężkiego , brutalnego klimatu a nie żadne tam kolorowe blasterki raniące popiskujące niczym teletubies - gruntsy.

Wersja na PC , to również solidny kawał wspaniałej pracy. Rzemieślnicza robota.
Gorąco polecam.

Pozycja jest jak już wspomniałem,niesłychanie klimatyczna i grywalna. Przyciąga do monitora/tv na długie godziny. Bardzo podoba mi się sam szkielet. Nie ma tu zbędnego szukania dźwigni, durnych zagadek logicznych, czy notorycznego biegania z pękiem kluczy - swoja drogą to jak przedstawione jest samo bieganie zasługuje na growego wujka Oskara.

Jedynie na co nie zaspokaja w pełni , to ilość bossów oraz to co prezentuje generał RAAM. Fakt, wygląda znakomicie (ma charyzmę=) , ale czy to na PC, czy na x360, czy na zwykłym poziomie, czy na "insane", potrafi stanąć w miejscu nie ruszając się, tudzież zaklinować się pomiędzy skrzyniami a w tedy tylko HS.

Odnosząc się do wypowiedzi założyciela tematu w sprawie różnic w wersjach. Otóż przeszedłem obie i śmiało mogę stwierdzić ,iż ta na PC jest lepsza .
Raz bardziej rozbudowana, dwa zdecydowanie lepiej wyglądająca - podobnie jak CoD4 MW ).

Na moim sprzęcie sprawdzałem ostatnio i chodzi na maksymalnych detalach płynnie w 2560-1600 - x360 raptem 720p i słabsze tekstury.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Uzion » Pt lut 20, 09 00:21

Aktualnie przechodze Gears of War 2 (jednak nie AoT) i musze powiedziec jedno - miazdzy. Widac, ze tworcy gry wzieli do siebie niedociagniecia z czesci pierwszej i dodali o wiele wiecej smaczkow, poprawiajac przy tym technike wykoniania calosci.
Nareszcie ta gra zyskala typowo wojenny klimat. Juz w pierwszej misji rzuca sie to w oczy. Co chwile nad glowa lata jakis Reaven, slychac ostrzaly z daleka, glownodowodzacy nagrzewajacy armie do boju itp. Nie ma juz ciasnych uliczek i samej walki z poszczegolnymi "squadami" wroga (w jedynce widoczna byla ta oszczednosc w srodkach), ale cale armie Szaranczy, ktore nie raz mozemy napotkac na duzych otwartych przestrzeniach. To co widzielismy w jedynce to rozgrzewka przed tym co dzieje sie w sequelu. Pokaznie wzbogacono arsenal. Fabula jest rowniez o wiele bogatsza, przy okazji wyjasniajac pare pytan postawionych sobie w czesci poprzedniej, jak i stawiajac nowe. Tak wiec mamy jeszcze wiecej miodu, jeszcze wiecej przeklenstw i jeszcze wiecej Augustina Cole'a.

[ Dodano: Czw Lut 19, 09 23:27 ]
A. Zapomnialem dodac, ze w Gearsach zauwazylem spore nawiazanie do Matrixa. Tunele szaranczy, dokopywanie sie Locustow do Jacinto - ostatniego bastionu ludzkosci...
Uzion
The Fury

Postprzez Sylvan Wielki » Cz lut 26, 09 22:44

Tak, jest mniej lokalnie (dopieszczono wszak silnik), jednak i tak jest to raczej typowy sequel. Oczywiście należy pamiętać, że jednej z najpiękniejszych i przy tym najlepszych gier na tą generację , stąd nie ma co narzekać.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Poprzednia strona

Powrót do Gry i Konsole