Moje wnioski po ukończeniu GotP:
1. Hideo oszalał (serio, jeśli idzie o fabułę tylko ON mógł wymyślić coś takiego)
2. Snake jest niezniszczalny
3. Bogom dziękować za KAWE
Pozdro

Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM

Saladin, gdzie konkretniej była mowa o hipnozie i refleksów od noża ? Poprzez CODEC w czasie walki ? Bo, przyznaję, takiej rozmowy nie pamiętam...
Bizon napisał(a):Kazuun napisał(a):Bardzo możliwe, że nie wiedział. Nie pamiętam by coś wskazywało na taki stan jego wiedzy.
Na pewno nie wiedział, ze to dzięki nanomaszynom. Wierzył, że ma nadprzyrodzoną moc (tak jak wierzyła Fortune, chociaż w jej przypadku, to akurat sie sprawdziło).
mrgs napisał(a):Coś takiego ci nie pasuje, a to przecież nie jest jedyna nierealna rzecz w MGS. Jest wiele rzeczy, które nie są w serii tłumaczone i nikt się ich nie czepia, wiele osób to kupuje.

Mr_Zombie napisał(a):mrgs napisał(a):Coś takiego ci nie pasuje, a to przecież nie jest jedyna nierealna rzecz w MGS. Jest wiele rzeczy, które nie są w serii tłumaczone i nikt się ich nie czepia, wiele osób to kupuje.
Ale o to właśnie chodzi, że wytłumaczenie "Vamp to wampir" (albo coś wampiro-podobne), choć nierealne, rozwiązywało wszystkie kwestie z nim związane. W przypadku nanomaszyn - Kojima urealnił tą postać, ale jednocześnie sprawił, że pojawiło się mnóstwo niewyjaśnionych kwestii z nią związanych.
Seba napisał(a): Kojima był na tyle głupi czy też leniwy, że po prostu nie przemyślał co ma zamiar przedstawić w kolejnych częściach już podczas tworzenia MGS2.
Infernal Warrior napisał(a):Seba napisał(a): Kojima był na tyle głupi czy też leniwy, że po prostu nie przemyślał co ma zamiar przedstawić w kolejnych częściach już podczas tworzenia MGS2.
MGS2 to miała być ostatnia część serii, tak samo potem miało być z MGS3, więc bez takich tekstów jeśli nie wiesz jak miało być.
Fabułą tak zakręcił, że już nie dało się tego odkręcić tak, aby każdemu to przypasowało, cóż...
Seba napisał(a):Infernal Warrior napisał(a):Seba napisał(a): Kojima był na tyle głupi czy też leniwy, że po prostu nie przemyślał co ma zamiar przedstawić w kolejnych częściach już podczas tworzenia MGS2.
MGS2 to miała być ostatnia część serii, tak samo potem miało być z MGS3, więc bez takich tekstów jeśli nie wiesz jak miało być.
Fabułą tak zakręcił, że już nie dało się tego odkręcić tak, aby każdemu to przypasowało, cóż...
Jak można się łudzić, że jedna z najpopularniejszych marek może zakończyć swój żywot na DRUGIEJ części?
Shinigami napisał(a):Seba napisał(a):Infernal Warrior napisał(a):Seba napisał(a): Kojima był na tyle głupi czy też leniwy, że po prostu nie przemyślał co ma zamiar przedstawić w kolejnych częściach już podczas tworzenia MGS2.
Jak można się łudzić, że jedna z najpopularniejszych marek może zakończyć swój żywot na DRUGIEJ części?
A wiesz, że Kojima chciał zrobić dwójkę prawie całkowicie pozbawioną fabuły?
Mam tu na mysli zwlaszcza scenki z 3 aktu (choc nie tylko).
]
, a jeśli się po prostu przeczyta fabułę z jakiejś stronki to już spi****yliście se całą satysfakcje z gry...

Sorki za jakosc

Tylko wiesz, taka sprawa...Kojima "juz podczas tworzenia MGS2" nie planowal nastepnych czesci wiec co mial sobie z gory zaplanowac?
solid_stolec napisał(a):po tym jak raiden przekazał jej jakże ważne info od sunny, że wreszcie udało jej się usadzić jajka
StinG napisał(a):Jedyne sceny które naprawdę mnie zażenowały to Raiden zatrzymujący Haven
StinG napisał(a):Johnny oświadczający się Meryl - sama walka z Frogs tej dwójki jest fajnie wyreżyserowana i podoba mi się ale te oświadczyny mogli sobie darować, albo zrobić je jak Frogs już padają po wgraniu wirusa.

Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość
--- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
Meryl i Akiba leca z katapulty na Outer Haven tez byla dziwna, kolega obok oglodajcy ten filmik pytal sie"Co oni samobojstwo popelniaja?! Juz powinni nie zyc <smiech>!!!" ahhh ale moze takie sceny dodaja tej grze uroku, ale mnie sie to i tak, nie podoba!RyuEX napisał(a):Przypominalo mi to wiele scen z Draagon Balla ale to jest MGS!!!

RyuEX napisał(a):Scena kiedy Old Snake Meryl i Akiba leca z katapulty na Outer Haven tez byla dziwna, kolega obok oglodajcy ten filmik pytal sie"Co oni samobojstwo popelniaja?! Juz powinni nie zyc <smiech>!!!" ahhh ale moze takie sceny dodaja tej grze uroku, ale mnie sie to i tak, nie podoba!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości