Już po premierze tak więc co sądzicie o tej części ? Może ktoś z was już grał ?
Osobiście jestem wielkim fanem tej serii począwszy od pamiętnego świetnego SOUL BLADE przez cudownego i wciąż według mnie najlepszego SOUL CALIBURA z DC po dwie części z PS2 które jednak zaliczyły tendencje spadkowe.
Co mi się nie podoba w dwóch poprzednich odsłonach ? Przede wszystkim zatracenie klimatu , w SB i SC dało się wyczuć atmosfere filmów awanturniczo-przygodowych o piratach czy innych muszkieterach tymczasem w ostatnich częściach klimat szlag trafił na rzecz fantasy za którym nie przepadam.
Do tego trzeba jeszcze wspomnieć o sekwencjach otwierających poszczególne odsłony. W SB to był po prostu czysty orgazm podczas oglądania intra , w SC można się było obejść bez niego za to dano nam możliwość dowolnego zmieniania występujących w nim postaci. Druga i trzecia część to również efektowne majstersztyki z świetną muzą natomiast czwórka to już dla mnie żenada , postacie stoją i prawie cały czas patrzą się na siebie lub gdzieś w dal , muza wpadła jednym uchem i wyleciała drugim i do tego nowa zbroja i miecz Siegfrieda/Nigthmare-a jednej z moich ulubionych postaci :angry3:
A skoro już przy postaciach jesteśmy to co powiecie o dodatkowych charakterach SC IV ? Mnie tam takie zabiegi nie przeszkadzają dopóki ta postać pełni role marginalną , można nią zagrać w versusie,survivalu lub jak to teraz jest możliwe online ale jak Vader czy Yoda będą mieli osobne scenariusze jak to miało miejsce w przypadku SC II to mnie krew zaleje , szczególnie po olaniu w trójce Hwanga i Li-Longa.
Jakie wy macie zdanie na ten temat ?

).