MK vs. DC

Moderator: GM

MK vs. DC

Postprzez uci » N kwi 27, 08 23:36

http://pl.youtube.com/watch?v=3BJeFsMA40s

No i co o tym myslicie?
Po zapowiadziach że kolejny MK ma być powrotem do korzeni, otrzymujemy konkurencje dla Marvel vs. Capcom.

Jka dla mnie gierka zapowiada się bardzo ok, juz potwierdzono scorpiona, sub-zero, batmana i Supermena. Podobno też maja zniknąć fatale, zastapione rpzez jakieś specjalne finishe. Bedzie tez krew.
Jedyne co troche mnie zdziwilo, to te walki w powietrzu, momentami dragon ball, nie wspomnie o przebijaniu przez ściany.

no i kogo byście chcieli zobaczyć?
Bo ja osobiscie nie widzialbym tego tytułu bez Lobo;)
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gac666xx » Pn kwi 28, 08 00:03

Jeśli nie będzie Lobo to nawet nie się grą nie zainteresuje... (szczególnie, że nie mam konsoli żadnej).

Dodam, że jestem jego ogromnym fanem ^^. Wszystkie wydania komiksów w polsce i kilka amerykańskich zapełniają moją jakże nie skończoną kolekcję.

Jednakże nie wiem jak taki Superman mialby przegrać z kimkolwiek ze świata MK. Tak samo jeśli miałby Lobo wystąpić.

Graficznie gra się prezentuje ok, ale Marvel vs Capcom był jeszcze jako tako ciekawy, a tu? Dwa różne światy praktycznie, gdzie w MK wiadomo iż jest zabijanie non stop (w porównaniu do Marvela czy Capcomu), a w DC tak jak w Marvelu, bohaterowie nie giną.

Edyta:

http://pl.youtube.com/watch?v=j0lmU2418 ... re=related

Wywiad z Ed'em Boon. Tłumaczy, że Superman zostanie osłabiony, lub postacie słabsze dostaną boost'a, by móc się zmierzyć z Supermanem.
Gra ma być brutalna, ale nie ma być ponoć typowych rund. To już mnie troche zaciekawiło. Czyżby coś bardziej w stylu WWF?
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Pn kwi 28, 08 10:22

no z tego co wyczytalem na necie, że każdy pojedynek bedzie mial jedna runde, ale walka bedzie toczyc sie tak dlugo az drugi z bohaterow nie bedzie umial sie ruszac, wtedy zakladamy specjala i koniec. Podobno cos jak w thrill kill, kiedy zalatwialismy przecinika dop. po naladowaniu.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Pn kwi 28, 08 10:42

No w takim wypadku to to może być ciekawe :).
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Mr_Zombie » Wt kwi 29, 08 01:03

Nie za bardzo podoba mi się ten pomysł. Liczyłem, że po tym, jak seria (od 3 części, włącznie) zaczęła zjazd w dół, przedstawiając coraz to bardziej komiczne/idiotyczne postacie oraz robiąc z siebie bardziej groteskę gore niż w miarę "realistyczną" brutalną, w nowym MK faktycznie będzie ten zapowiadany powrót do korzeni. A tutaj... MK vs DC.

Marvel vs Capcom (oraz inne, Marvel vs Street Fighter, X-Men vs Street Fighter) się sprawdził, bo: a. Capcom potrafi robić świetne bijatyki, b. w tych bijatykach Capcom stawiał przede wszystkim na efekciarstwo - dużo wybuchów, szybkie ciosy, dynamika itp (przejście ze X-Men vs SF na SF Alpha3 było dla mnie bolesne...). Tutaj natomiast mamy z jednej strony brutalny świat Mortala, gdzie wyrywa się kręgosłupy czy pali przeciwnika żywcem, a z drugiej świat porządnickich super-bohaterów, którzy by muchy nie zabili :/.

No i jeszcze Mortal Kombat bez Fatalów -- to tak, jakby z Tomb Raidera zabrać Larę. Przecież to jest wizytówka tej serii! Jak to ktoś napisał na jednym z zagranicznych for: "A T-rated MK game is like a M-rated Mario game".

Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Sylvan Wielki » Pt wrz 12, 08 15:33

Chciałbym pograć w takiego typowego "Mortala" w digitalizowanym 2d w 1080p.
Grałem we wszystkie odsłony 3d i są dla mnie daremne. Można się pobawić kilka dni, jednak nic poza tym . Taki MK: Deception bardziej mnie bonusowymi trybami przykuł , niz właściwą grą. A MK:Armagedon do MK: Trylogy nie ma porównania.

Jak zobaczyłem Supermana okładanego Przez Sub-Zero , to ręce mi opadły....
I dalej ta koszmarna animacja i lalkowate postaci.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Gac666xx » Pt wrz 12, 08 15:49

Ech tez tęsknie za klasycznym MK. MK trilogy to było coś.

Ale chwile grałem w MK:A i całkiem mi się przyjemnie grało, przynajmniej za każdym razem mogłem fatality wykonać xD.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Pt wrz 12, 08 15:53

Nie mówię, że te odsłony są złe, bo nie są. Ale jak wspomniałem takie MKT>MKA.

Wracając do głównego wątku....zapowiada się typowa gra dla hamburgerów.

p.s. Gac666 , były kody ,ze nawet brutality były pod jednym przyciskiem - ale to dla nOOb'ów.
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez Gac666xx » Pt wrz 12, 08 16:08

Wiem, bardzo lubiłem być N00bem xD.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Pt wrz 12, 08 16:13

Całą esencja MK od zawsze to uppercut i właśnie wykończenie. Tak pod jednym przyciskiem Gac666 .... shame on U ^^'

Tym bardziej, że takie brutality wbrew pozorom są banalne - spójrzcie na sekwencje Kabal'a, czy Kung Lao - u tego drugiego klikamy non stop w kółeczko to samo, czyli ze złożonej kombinacji wychodzi....atak na 4 przyciski raptem.

Ale w nowej odsłonie zapewne zobaczymy tylko fatality.
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez Shinigami » Pt wrz 12, 08 16:21

Sylvan Wielki napisał(a):Ale w nowej odsłonie zapewne zobaczymy tylko fatality.

Brutality też tam są.
.: http://crazypumpkinsnest.wordpress.com/ :.
Obrazek
Be there or be square.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez Gac666xx » Pt wrz 12, 08 16:22

Fatality wykonują postacie be, a brutality wykonują postacie dobre.

Hehe nigdy nie twierdziłem, że jestem dobry w bijatykach ;P. Ale MKT z jednym przyciskiem grałem po to by sobie na nie popatrzeć.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Shinigami » Pt wrz 12, 08 16:25

Gac666 napisał(a):Fatality wykonują postacie be, a brutality wykonują postacie dobre.

Inaczej, brutality wykonują tylko dobre postaci z DC, mortalowi bez względu na charakter mają fatale.
Obrazek
Be there or be square.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez uci » Pt wrz 12, 08 17:05

ja tam tez 1 buttonem robilem finish him, przynajmniej mniej meczenia jezeli chodzi o zabawe:)

ostatnio oglądałem nowe fotki z MK vs. DC i troche mój entuzjazm upadł, desingi mi sie mało podobają, podobnie ruchy, no i ciagle nie widziałem Lobo.

swoją drogą Capcom nie zaprzeczył iż nie zrobi marvel vs. capcom 3
uci
Uber Big Boss

Postprzez Shinigami » Pt wrz 12, 08 21:38

uci napisał(a):no i ciagle nie widziałem Lobo.

Nie będzie Lobo, już znamy wszystkie postaci.
uci napisał(a):swoją drogą Capcom nie zaprzeczył iż nie zrobi marvel vs. capcom 3

Capcom nie zaprzeczył, Capcom potwierdził, że robi ;)
Obrazek
Be there or be square.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez Gac666xx » Pt wrz 12, 08 21:58

No to ja gry nie ruszam... a tak chciałem Lobo :(, przecież doskonale pasuje, kurna.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Shinigami » Pt wrz 12, 08 22:44

Ano pasuje. Niestety dobór postaci jest jakiś dziwny, po stokroć wolałbym pograć Lobo czy Doomsdayem zamiast Marvelem o_O
Obrazek
Be there or be square.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez uci » So wrz 13, 08 08:42

Marvel choć u nas prawie nieznany, w USA to postac kultowa:)

Ale jak nie ma Lobo, ktory jako jedyny DCowski hero mógł miec fatale, to też tego nie ruszam, ostatnio widzialem reszte galerii i jak zobaczylem catwoman to mnie cofneło, desing jak z lat 50...

nic, to ja poczekam na capcom vs. marvel 3
uci
Uber Big Boss

Postprzez Mr_Zombie » So wrz 13, 08 10:39

Akurat design Kocicy odpowiada jej obecnemu designowi z komisków (ponoć, dawno już nie czytałem Batmana, ale tak piszą ;P). Poza tym, przecież designem postaci zajmują się właśnie rysownicy z DC, więc oni to wiedzą najlepiej ;). Jak na razie pod względem designu odrzuca mnie Jax, który wygląda zupełnie inaczej niż w poprzednich częściach (trochę się rozrósł) oraz Sonya, która za bardzo przypomina lalkę Barbie (do tego aż nadto widoczny brak stanika - są widoczne sutki, oraz nieopalone miejsce w miejscu, gdzie było bikini ;D).

Nie wiadomo, czy wszystkie postacie zostały już zaprezentowane. Teoretycznie była mowa, że będzie ich tylko 20 (po 10 z każdej ekipy) i tyle już pokazano, ale nikt nie mówił, że nie może być ich więcej ;). Faktycznie, Lobo przydał by się bardziej zamiast Marvela. Za to mamy Jokera:
Obrazek
:D

Swoją drogą, ciekawe, że fakt, iż gra ma kategorię T, wpłynął IMO pozytywnie na Fatality. Wprawdzie nie zobaczymy jakichś super brutalnych wykończeń, ale skończyło się też to, co było w poprzednich częściach - czyli brutalność do tego stopnia, że stawała się groteskowa. Gdyby to był jakiś poprzedni Mortal, to pewnie w Fatalitach powyżej po strzale z pistoletu głowa Kitany wybuchła by powodując morze krwi i mięcha, a w tle słychać byłoby jej krzyk (a z góry pospadałoby kilka czaszek, klatek piersiowych i innych kości). A tak, strzał - śmierć - upadek, koniec. ;)

Ale i tak MK2 >> wszystkie inne MK.

EDYTKA:
Pełna lista postaci:

Mortal Kombat
Scorpion
Sub-Zero
Sonya
Jax
Shang Tsung
Liu Kang
Raiden
Kitana
Kano
Baraka
Shao Kahn

DC Universe
Batman
Superman
Catwoman
Green Lantern
The Joker
Shazam
The Flash
Wonder Woman
Deathstroke
Lex Luthor
Darkseid
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez wredny » So wrz 13, 08 12:33

Ja bardzo napalilem sie na ta gre, nie jest jakas super, to widac, ale cos mnie do niej ciagnie. Zawsze chcialem pograc super herosami, jestem wielkim fanem Flasha, wiec moze dlatego. Jak gra sie ukaze (czyli listopad) kupuje ja odrazu.

Zawiodlem sie troche bo nie ma Cage'a, tworcy zapowiadali ze w tej czesci beda postacie "iconic" no fakt sa, ale imo Cage jest bardziej znany niz Kano.

Jak wiadomo zapowiedzane jest DLC, wiec takie postacie jak Cage czy Reptile na pewno sie pojawia. Nasuwa sie tylko pytanie... za free?
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez Sylvan Wielki » So wrz 13, 08 12:35

Shinigami napisał(a):Brutality też tam są.

To jeszcze friendship/babality i mamy komplet.

Gac666 napisał(a):Ale MKT z jednym przyciskiem grałem po to by sobie na nie popatrzeć.

Jak skończyłeś grę i dobrze wystukałeś kombinację, był filmik co prawie wszytki wykończenia ukazywał.

No to ja gry nie ruszam... a tak chciałem Lobo :( , przecież doskonale pasuje, kurna.

Gac666 ..... nie "kuna" , tylko "kurde-bele" jak o Lobo chodzi xD

Fakt, spisał by sie fenomenalnie - taki futurystyczny Kratos na prochach.

Mr_Zombie napisał(a):Za to mamy Jokera:

Jeśli będzie taki jak w Batman:DK to....uch.

Ale finishera ma kapitalnego.

Mr_Zombie napisał(a):EDYTKA:
Pełna lista postaci:

Ubiegłeś mnie o dzień ><.

;)
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez Mr_Zombie » So wrz 13, 08 13:47

wredny napisał(a):Zawiodlem sie troche bo nie ma Cage'a, tworcy zapowiadali ze w tej czesci beda postacie "iconic" no fakt sa, ale imo Cage jest bardziej znany niz Kano.

Ponoć MK vs DC dzieje się pomiędzy MK2 a MK3 (ponoć), a w tym czasie Cage został zabity. Ponoć sporo postaci ma się pojawić w trybie fabularnym. No i mam nadzieję, że będą jakieś postacie do ściągnięcia, bo możliwości mają tu sporo :D.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Sylvan Wielki » So wrz 13, 08 14:10

Mr_Zombie napisał(a):No i mam nadzieję, że będą jakieś postacie do ściągnięcia, bo możliwości mają tu sporo :D .

Kabal i Lobo :D
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez Shinigami » So wrz 13, 08 14:13

Sylvan Wielki napisał(a):
Mr_Zombie napisał(a):Za to mamy Jokera:

Jeśli będzie taki jak w Batman:DK to....uch.

Wyrzuć "Batman" z tytułu -_-
Obrazek
Be there or be square.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez Sylvan Wielki » So wrz 13, 08 14:30

Napisałem tak, by każdy wiedział o co chodzi. Niepotrzebnie się czepiasz.
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez Mr_Zombie » So wrz 13, 08 20:06

Sylvan Wielki napisał(a):Napisałem tak, by każdy wiedział o co chodzi. Niepotrzebnie się czepiasz.

Paradoks polega na tym, że w pierwszej chwili nie skojarzyłem, że chodzi o The Dark Knight. ;)
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez uci » So wrz 13, 08 20:57

no ok, ten fatal czy co to było jokera mnie rozwaliło.

A darkseid też byle kim nie jest :D
Osobiście to z universum DC bym chciał jeszcze lobo i dreda, ale jeżeli się okaże że dojdzie download postaci, moze jednak się przekonam. Obecnie ciągle ejstem na nie, ale jednak plusy się pojawiają.

A joker jak nic jest z orginalnych klimatów batmana:D
uci
Uber Big Boss

Postprzez Shinigami » So wrz 13, 08 21:42

uci napisał(a):A darkseid też byle kim nie jest :D
Osobiście to z universum DC bym chciał jeszcze lobo i dreda, ale jeżeli się okaże że dojdzie download postaci, moze jednak się przekonam. Obecnie ciągle ejstem na nie, ale jednak plusy się pojawiają.

Tych dwóch panów się raczej nie doczekamy, bo ten Mortal ma być Teen, a nie Mature. Z Lobo i Dreddem by sie nie udało ;)
Ostatnio edytowano So wrz 13, 08 22:23 przez Shinigami, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Be there or be square.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez wredny » So wrz 13, 08 22:12

Narazie niewiadomo do konca czy TEEN, poniewaz wyszla oficjalna okladka na ktorej pegi jest ze znakiem zapytania. (czyli ciagle jest nadzieja... choc nikla)

Lobo nie moze byc a baraka tak? Dziwne Shini.
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez Shinigami » So wrz 13, 08 22:22

wredny napisał(a):Narazie niewiadomo do konca czy TEEN, poniewaz wyszla oficjalna okladka na ktorej pegi jest ze znakiem zapytania. (czyli ciagle jest nadzieja... choc nikla)

Boon chciał Teen, a jak będzie nie wiem.
wredny napisał(a):Lobo nie moze byc a baraka tak? Dziwne Shini.

No tak, Baraka wygląda na psychola i w ogóle, ale nigdy nie wyczyniał taki cudów jak Lobo albo Dredd. Mortal Kombat nigdy nie było tak brutalne jak tych dwóch XD
Obrazek
Be there or be square.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Następna strona

Powrót do Gry i Konsole