Przed swoją śmiercią The Boss wypowiada ostatnie słowa o tym że może być miejsce tylko dla jednego Boss’a i jednego Snake’a. Jak później się dowiadujemy tytuł Bossa przechodzi na Snake'a, toteż możemy założyć iż taka procedura może mieć miejsce w przypadku innych pseudonimów. Co jednak jest tutaj interesujące to słowa mówiące o tym że może być tylko jeden Snake. Podczas tej sceny mamy oczywiście Johna ale jestem przekonany że prawdziwym Snake'em obecnym w tym miejscu jest tak na prawdę The Boss.
To mógł być jej pseudonim przed uzyskaniem tytułu Bossa oraz przed założeniem Cobra Unit, którego członkowie czerpali imiona z emocji wnoszonych do walki. Być może Snake to przedostatni codename przed Boss lub też jest z nim tożsame, jednak spójrzmy - John ma w tytule jeszcze Naked. Solid, Liquid i Solidus mają także dwa człony pseudonimu. Wydaje mi się że pełną i najwyższą formą, oznaczającą najlepszego żołnierza jest tylko część pseudonimu
Snake, bez dodatków dlatego też Naked musi zabić The Boss/Snake'a by samemu stać się kompletnym Wężem.

, Stały Snake i Ciekły Snake, a Solidus to nie wiem... 
) to i odkopuje stare tematy i staram się coś więcej dowiedzieć o grze