The Boss=Snake?

Posty dotyczące MGS 3 i Subsistence

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

The Boss=Snake?

Postprzez SaladinAI » Pn wrz 22, 08 17:48

Przed swoją śmiercią The Boss wypowiada ostatnie słowa o tym że może być miejsce tylko dla jednego Boss’a i jednego Snake’a. Jak później się dowiadujemy tytuł Bossa przechodzi na Snake'a, toteż możemy założyć iż taka procedura może mieć miejsce w przypadku innych pseudonimów. Co jednak jest tutaj interesujące to słowa mówiące o tym że może być tylko jeden Snake. Podczas tej sceny mamy oczywiście Johna ale jestem przekonany że prawdziwym Snake'em obecnym w tym miejscu jest tak na prawdę The Boss.

To mógł być jej pseudonim przed uzyskaniem tytułu Bossa oraz przed założeniem Cobra Unit, którego członkowie czerpali imiona z emocji wnoszonych do walki. Być może Snake to przedostatni codename przed Boss lub też jest z nim tożsame, jednak spójrzmy - John ma w tytule jeszcze Naked. Solid, Liquid i Solidus mają także dwa człony pseudonimu. Wydaje mi się że pełną i najwyższą formą, oznaczającą najlepszego żołnierza jest tylko część pseudonimu
Snake, bez dodatków dlatego też Naked musi zabić The Boss/Snake'a by samemu stać się kompletnym Wężem.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Pabian01 » Pn wrz 22, 08 19:24

Dobre.

Saladin01 napisał(a):Wydaje mi się że pełną i najwyższą formą, oznaczającą najlepszego żołnierza jest tylko część pseudonimu
Snake, bez dodatków

Ale Naked Snake później już używał chyba tylko BB [nie wiem jak w PO].
Czyli, że niby żaden z 3 braci nie jest kompletnym Snake`iem ?
Tylko jedenemu z tej trójki zmienia się pseudonin. Właściwie to nawet nie pseudonim chyba. Old Snake.
Dal mnie NS przestał być Snake`iem właśnie w momencie zabijania The Boss. Hmm tylko teraz mówiąc o The Boss. Jaki ona mogła mieć przedrostek przed Snake. Do czego się odnoszący? Quick Snake ;)
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » Pn wrz 22, 08 19:26

Pabian napisał(a):Jaki ona mogła mieć przedrostek przed Snake. Do czego się odnoszący? Quick Snake

Chodzi o to, że nie miała przedrostka, bo była tym "pełnym" Snake'iem.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Drax » Pn wrz 22, 08 22:23

Właśnie. Masz jesteś Snake. Potem Goły Snake (Naked) :P, Stały Snake i Ciekły Snake, a Solidus to nie wiem... ;).
Tak jakby od The Boss czyli wg. Saladina wcześniej Snake wywodzi się jej uczeń Naked i potem jego synowie. Z The Boss to samo. Boss całkowity a jak została pokonana to z NS był Big Boss. To co Saladin napisał jest bardzo ciekawe. ;)
I'm no hero. Never was. Never will be.

http://ja.gram.pl/draxo0s
Drax
Vamp

Postprzez Słonio » Wt wrz 23, 08 15:09

No ale w takim wypadku synowie też powinni mieć jakiegoś Bossa :P
Moje wymyślone roślinki zwiędły bo nie udawałem że je podlewam.
Słonio
Psycho Mantis

Postprzez Pabian01 » Wt wrz 23, 08 16:31

No chyba ich Bossem był nie kto inny jak sam Big Boss.
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez SaladinAI » Wt wrz 23, 08 17:38

Niby dlaczego powinni skoro nie było jednego najlepszego?
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Słonio » Wt wrz 23, 08 22:42

A ktoś powiedział że ten pseudonim dostaje najlepszy? No a Solid kiedyś pokonał Big Bossa.
Słonio
Psycho Mantis

Postprzez SaladinAI » Śr wrz 24, 08 11:49

Huh, skoro Naked Snake zabijając The Boss dziedziczy po niej pseudo z dopiskiem Big, to chyba tak. Solid nigdy nie zabił Big Bossa.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Słonio » Cz wrz 25, 08 00:08

Nawet sam Naked nigdy nie uważał się za lepszego od The Boss. Odznaczenie dostał ze słowami "you are above even The Boss", podążając tym tropem Solidowi też należy się coś takiego, no i swego czasu BB był oficjalnie trupem ;)
Słonio
Psycho Mantis

Postprzez gambit88 » Śr paź 15, 08 17:11

A "The Boss" czasem się nie miała pseudonimu "The Joy" ?
gambit88
Black Color

Postprzez SaladinAI » Śr paź 15, 08 17:16

To też ale nie o to tutaj chodzi
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Sheva » Pn mar 21, 11 22:29

A ja jako, że wczoraj skończyłem Mgs3 (yes yes yes :D ) to i odkopuje stare tematy i staram się coś więcej dowiedzieć o grze :)

Co do tematu to myślę, że The Boss nie musiała mieć ksywy Snake ona była matką Cobr, wężem najwyższym! Naked też dostał od niej pseudonim mimo, że potem okazało się to dosyć przewrotne bo kolejne węże mordował aż do ich lidera arcy węża: The Boss. Myślę, że tego dotyczą ostatnie słowa The Boss.
A co do Solida i reszty synalków to ich ksywki wzięły się od szanownego protoplasty. Snake to ich "nazwisko" rodowe, swoisty pokaz z jakiego szczepu pochodzą a początki ksywek to jak ich imiona. A Solid nie dostał ksywki Uber Boss za zabicie BB bo to już było by kuszenie losu, dwójka Bossów przeszła na stronę ciemności to po co jeszcze kusić Davida.
Sheva
Arnold

Postprzez Pabian01 » Wt mar 22, 11 06:57

Sheva napisał(a):dwójka Bossów przeszła na stronę ciemności to po co jeszcze kusić Davida.

Kogo masz na myśli ?
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Sheva » Wt mar 22, 11 09:41

masz racje nie wyjaśniłem swojej myśli chodzi mi o BB i TB. The Boss zdradziła taka jest wersja oficjalna i niepodważalna. Prawdę zna Jack Eva, my gracze. Dla opinii publicznej to zdrajca niestety...
Sheva
Arnold

Powrót do Metal Gear Solid 3 i Subsistence