Diablo III oraz Starcraft 2

Moderator: GM

Diablo III oraz Starcraft 2

Postprzez Sylvan Wielki » Cz paź 16, 08 15:42

Zapowiada się jeden z największych hitów ostatnich lat i diablo ważna pozycja.
Oczywiście tylko na PC.

Aż dziw, iż nie pokuszono się jeszcze o taki temat. Jednak część z was na pewno grała w Diablo (II) i z pewnością wyczekuje tej topowej pozycji.

Można tutaj (wypada wręcz) przelewać swoje spostrzeżenia na temat tej gry jak i nawiązywać nieco do poprzedniczek.

\m/ '-_-' \m/

P.S. Dodatkowo bez większych przeszkód można opisywać tu nadchodzącego SC2 jak i wspominać poprzednią odsłonę.
Ostatnio edytowano Wt paź 21, 08 01:37 przez Sylvan Wielki, łącznie edytowano 2 razy
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Gac666xx » Cz paź 16, 08 15:52

Moim zdaniem Diablo jest skazane na sukces. Nie ma jeszcze gry Blizzarda, która nie jest legendą wiecznie żywą.

Na Diablo 3 wyczekuję jeszcze bardziej niż na Fallouta 3. Duża ilość zmian w rozgrywce (bardziej strategiczna rozgrywka niż masowe klikanie), kupa świetnych i pięknie się prezentujących rozwiązań, no i oczywiście świat sprawiają, że gra już ma status "to będzie więcej niż hit".
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Gillian » Cz paź 16, 08 16:01

Czytaliście, jakie "nowości" Blizzard chce władowć do swej gry? Automatyczne leczenie, samopodnoszące się równomiernie statystyki (koniec z levelowniem!), checkpointy... Szykuje się nam casual Diablo, względnie Diablo Wii version.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Cz paź 16, 08 16:14

Mnie się te rozwiązania bardzo podobają. Gra skupi się na innych aspektach.

A mianowicie na umiejętnościach. Nie wiem czy widziałeś najnowszą postać Sorceres. Ile możliwości daje kombinacja Slow Time wraz z innymi członkami drużyny. Masakra.

Gra może będzie bardziej casual, ale będzie bogatsza w rozgrywkę niż tylko klikanie lewym i prawym przyciskiem myszy, co w D2 w końcu niestety się nudzi.

Zaś wiele zapożyczeń z World of Warcraft sprawi, że gra będzie bardziej user friendly niż kiedykolwiek była :).
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Cz paź 16, 08 18:59

ale auto podnoszenie statystyk?:(

to już nie bede mógł zrobić z warriora maga?

mi się osobiscie D3 bardzo podoba (jeden z 3 tytułów dla któego zbieram kase na kompa) ale po ostatnich klockach ze star craftem to boje się 5 dyskowego wydania DIII
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gac666xx » Cz paź 16, 08 19:46

Uci w Diablo 2 nie dało sie zrobić z Warriora Maga, wiec wiesz. Z drugiej strony to i tak był bez sensu build ;).

Co do SC. Wiesz trylogia kosztująca w pewnie sumie 200zł to i tak tanio z racji tego jaki content dostaniesz.

To po prostu inaczej nazwany Expansion Pack.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez MrPayne » Cz paź 16, 08 20:11

DIABLO III OFFICIAL LOGO

Moje wątpliwości do stylistyki zostały tym słynnym linkiem potwierdzone - kolorki mało komu pasują... Z tego co widzę, to Blizz wypnie się na starą gwardię fanów. A szkoda, bo D2 - mimo, że była dla mnie w dużym stopniu bezmózgą siekanką - była unikalna pod względem tego ponuroszarego klimatu.
"I am the bone of my sword. Steel is my body, and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death.
Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray... Unlimited Blade Works."

http://ja.gram.pl/MrPayne
MrPayne
Zanzibar

Postprzez Gac666xx » Cz paź 16, 08 20:17

Też na to narzekałem, ale przyzwyczaiłem się. Grafika jest ładna i nadal jest klimatyczna, a że troche stylistycznie Wow przypomina? Ja tam mam zamiar się dobrze bawić, a nie narzekać. A z tego co widzę to miodu tu najwięcej.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Gillian » Cz paź 16, 08 20:20

Ludzie gry samej w sobie na oczy nie widzieli, a przez kolorki na skrinach już ją przekreślają. Dziwi i śmieszy mnie takie zachowanie.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez MrPayne » Cz paź 16, 08 20:25

Przez te kolorki można już stylistykę ocenić. Kiedy fani zaproponowali przeróbkę na stary klimat i pokazali, jak chcieliby to widzieć, Blizzard ich olał. Nie mówię, że gra będzie zła - to przecież jedni z najlepszych developerów na PC, ale to już nie będzie Diablo - produkcja o nextgenowej grafice, która przypomni przebijanie się na coraz niższe poziomy lochów w dzieciństwie... Nie podoba mi się WoWowy design, ale to tylko moje zdanie.
"I am the bone of my sword. Steel is my body, and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death.
Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray... Unlimited Blade Works."

http://ja.gram.pl/MrPayne
MrPayne
Zanzibar

Postprzez Gac666xx » Cz paź 16, 08 20:45

Zauważ jak było ze Starcraftem. Pierwsza część miała poważne filmiki, a w grze grafika już była bardziej komiksowa.

Zas w SC2 już totalnie jest wszystko przerysowane (pomimo realizmu w detalach), a w gameplayu karykaturalnie odwzorowane. Blizzard ma swój styl i najwidoczniej D3 jest tego przykładem.

Popatrzmy zaś z drugiej strony. Grafika w D1 była poważna, w D2 już coraz bardziej kolorowa ale dalej realistyczna, jednakze pewne przerysowanie było.

D3 zmienia ten wizerunek na jeszcze bardziej przerysowany, ale trzymający się jeszcze sensownych praw.

Patrząc na to okiem byłego developera gier powiem, że jest bardzo trudno zrobić grafikę realistyczną 3D z taką dużą ilością detalu jak w D2. Dlatego też łatwiej zrobić taką jaka jest.

Fakt, że odrobina kontrastu i stonowania kolorystyki nie kosztuje, ale cóż taki wybór Art department. Może się to jeszcze zmienić, na razie widzę, że skupiają się na mechanice bardziej.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Cz paź 16, 08 21:08

i tak widać że po W3 i WoWie Blizzard idzie bardziej na kolorowe grafiki, ale cut-scenki są jak najbardziej mroczne. A grafika w D3 mi się podoba, kolorowa, ale za to wyraźna i wszytsko widac.

A to że fani porobili jakieś "mroczniejsze kontrasty" u mnie wywołało lekki smiech ;) mozna zawsze w D3 w opcjach grafiki zmniejszych jasność :P

Gac, mi chodziło o SC2 - kazda rasa będzie osobno wydana, jako stand alone game.
byle nie wyszło że D3 bedzie miał osobne samodzielne gry dla każdego bohatera
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Cz paź 16, 08 21:17

Uci no mnie tez chodziło o SC2. I jak już tłumaczyłem Expansion Pack nazwany inaczej episodic content. A jesli interesuje Cię tylko Multi to kupujesz tylko jedną część, proste.

Zastanawia mnie tylko jak rozwiążą sprawę z kluczami. Skoro jedna gra umożliwia granie każdą rasą w multi to skoro człowiek ma 3 gry to ma 3 klucze? Obdaruj kolegów ?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Cz paź 16, 08 21:30

Jay - Jestem pewien, że pozbyli się już tęczy. Tak, tęcza zniknęła. Wydaje mi się, że jeden z naszych grafików umieścił ją tam, bo wiedział, że wywoła kontrowersje.

Regeneracja żywotności uzależniona będzie od taktyki i sposobu walki. Celowo zrezygnowano z wypijania hektolitrów mikstur i patrzenia w zamieszaniu tylko na pasek życia i klikania w odpowiednie klawisze.

Losowo generowane tło fabularne, bo o nie właśnie chodzi, ma stworzyć pozory żywego, dynamicznego, pełnego różnych wydarzeń świata, który za każdym razem gdy gramy jest zupełnie inny.

Co do oprawy nie ma co narzekać, że jest jaskrawo i barwnie. Tu przywołuje taka pozycje jak Loki. Przecież, ciężko by w skąpanym przez słońce lesie było ponuro. A przecież nie zabraknie odpowiednio klimatycznych miejscówek.
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez uci » Cz paź 16, 08 21:45

gac - dobry pomysl na prezent :P
choć w sumie chcąc pograc w singla wszytskimi rasami trzeba wszytskie czesci kupic...

ale wracajac do diablo, ja sie ciesze ze pozbyli sie systemu umierania bohatera z 2jki, bo bez town portal bywało cięzko

edit.

Zabrałem się ostatnio za stronkę gł. D3 a dokałdniej wszytskie umieszczone na niej filmiki, pooglądałem sobie ataki dostępnych obecnie bohaterów i mi szczęka opadła, barbarzyńca robi taką przesiekę (szczególnie whirwindem) że momentami nie wiedziałem co się na ekranie dzieje, krew, flaki iczłonki latały aż milo.

Co do czarodziejki to coś czuje że stanie się ona w D3 moją ulubioną postacią, co prawda electrocute to skopiowali jak nic z SW force lighting, to już slow time (podobny nieco do bariery gł. statku Protosów) wydaje mi się że będzie wymiatał na PvP.

Ciągle tylko nie umiem się odnaleść co do witch doctora, niby taki szaman pomieszany z necromantom, naprawde ładne ataki (szczególnie te wrzucajace statusy) ale jak postać jest dość ciekawa, tak jej speciale wyglądają jakby wszystkie niepasujące do innych klas ataki dodano jemu.

No ale Female barbarian to będzie się musiała nazywac helga albo przynajmniej brunhilda ;)
uci
Uber Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Pn gru 01, 08 23:55

No ale Female barbarian to będzie się musiała nazywac helga albo przynajmniej brunhilda ;)

Będzie seksowna. Ciekawe za to jak urodziwa będzie odpowiedniczka Wth dr ....
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez Sylvan Wielki » Pn maja 17, 10 20:59

Mam już klucz do przygód Zergów ^^

Co poza tym:

Zrezygnowano z wyboru zadań na mapie galaktyki, jednak istnieje możliwość wybrania misji (od dwóch do czterech). Stąd to gracz decydować będzie w jakiej kolejności dostanie kolejne jednostki.
Na misję przypada po jednej, jednak jest ona od razu dostępna podczas wykonywania innych zadań, jak i wchodzi ona na stałe do naszego arsenału bojowego.
W trakcie kampanii zdobywamy, oprócz gazu i kryształów, pieniądze, jak i artefakty. Dzięki nim opracowujemy nowe technologię oraz kupujemy dodatkowe zdolności dla budynków i naszych podwładnych.
Przykładem może tutaj być tarcza, czy zwiększona siła pocisków. $ dostajemy automatycznie podczas wyboru misji, a artefakty będą już poukrywane. Same artefakty dają o wiele potężniejsze możliwości.
Obrazek
Sylvan Wielki

Powrót do Gry i Konsole