twilite kid napisał(a):A ja nie rozumiem, czym się wszyscy zachwycają. Nie grałem, ale czytam że ogólnie Resistance był średni/tylko dobry. I mam wrażenie, że cała PStrójkowa społeczność "zakochała" się w tej grze tylko z tego powodu, że to jeden z niewielu sensownych tytułów startowych konsoli. Identyczne odczucia mam co do Motorstorma. W niego akurat miałem okazję chwilę pograć i stwierdziłem tylko tyle, że każdy Flatout zjada go na śniadanie. A większość posiadaczy PS3 jara się tym, jakby to był jakiś drugi Burnout. Nie chcę wzbudzać jakichś sprzeczek, ale wydaje mi się to takim sztucznym podbijaniem atmosfery. Znów inny tytuł - Killzone 2. Jedynka ze średnią oscylującą w okolicy 70-75%, a dwójka ma już być zejściem Chrystusa na konsolową ziemię. A ja poza grafiką to niewiele w niej widzę...
Ja czytałem, że GTA : SA ma kapitalna grafikę.
Resistance....to bardzo dobra gra. Nawet dzisiaj może się podobać a w momencie premiery, nie miała praktycznie konkurencji na konsolach.
Co istotne, graficznie gra pokazywała jaki potencjał drzemie w sprzęcie Sony, bowiem wyglądała niczym druga generacja gier na x360 a przecież była jednym z pierwszych tytułów na PS3.
I ta przeprawa z Tytanami (takie wielkie, brzydkie, wytrzymałe coś z BFG w łapach, czy co tam chimery mają) ....
Jeśli ktoś nie miał możności grać dawniej, spokojnie i bez skrępowania obecnie może i nie powinien się zawieść.
Przypominam średnia - 86% Czyli bardzo wysoko.
uci napisał(a):Fallout3, Far cry2, Bioshock - nie wiem jak przy tym ma wyglądać Resistance 2
Fallout3 bym w to nie mieszał (inna liga). Co do reszty.
FC2 jawi się jako piękny, otwarty tytuł. Raczej przyrównywałbym do Crysisa.
Bioshock to absolutnie pierwsza liga, gra wyjątkowa, fenomenalna. No i ten duet....
A gra nawet trybu wieloosobowego nie ma.
Ale ogólnie
Resistance 2 trzyma się wybornie wręcz.
Średnia 90%.
Jedynka, była śliczna i niezwykle grywalna. Broniła się nawet bez trybu wieloosobowego i posuchy wtedy na pokładzie PS3. Sequel zapowiada się na grę typu : więcej, ładniej.
Na pewno bardzo mocny tytuł na wyłączność dla PS3.