Resistance 2

Moderator: GM

Resistance 2

Postprzez Shinigami » N paź 26, 08 17:50

No, moi drodzy, premiera Resi 2 zbliża się wielkimi krokami, a tu żadnego tematu? Dostępna jest otwarta beta, uzyskałem do niej dostęp i naskrobałem to i owo. Zainteresowanych zapraszam do przeczytania tekstu.

ObrazekObrazek
Kilka godzin z multiplayerem Resistance 2, część 1
Jak większość zainteresowanych zapewne wie, niedawno ruszyła otwarta beta nowej gry Insomniaców, pozwalająca przetestować jej tryby sieciowe. Tak samo, jak w przypadku LBP sporo osób klucze dostało, ale jeszcze więcej graczy nie miało tyle szczęścia. I tu z pomocą przychodzi Crazy Pumpkin’s Nest wraz z naszymi sprawozdaniami z testów. Chcecie się dowiedzieć co w trawie piszczy? Wystarczy czytać dalej. więcej >>
.: http://crazypumpkinsnest.wordpress.com/ :.
Obrazek
Be there or be square.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez Gac666xx » N paź 26, 08 18:01

Ech no kurde drugi twój temat i zaczyna mi to podpadać w ten podpunkt:

5. Użytkownicy nie mają pozwolenia na natarczywe reklamowanie Swej lub cudzej własności (zbyt rozległe rozmiarowo grafiki w podpisach czy emblematach ), Swych lub cudzych pomysłów, lub także innych personalizowanych efektów pracy, współpracy i innych, w postaci natarczywej, lub teł nie przyzwoitej.

Co mi się zaczyna nie podobać.

Albo dyskutujesz tu i wklejasz treść swoich wypocin, albo sobie daruj, bo jestem skory dać ci ostrzeżenie.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Shinigami » N paź 26, 08 18:25

Ja bym powiedział więcej, drugi mój temat i drugi raz już mnie straszysz ;) Ale nie chce mi się wdawać w słowne przepychanki.

Chętnie bym o grze podyskutował, ale wiesz, trudno jest to robić samemu ze sobą, potrzeba czyichś postów jeszcze.
Obrazek
Be there or be square.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez Gac666xx » N paź 26, 08 21:09

No tak ale wypadałoby byś temat rozwinął, a nie dał linka do jakiegoś swojego bloga czy innej rzeczy. Proste a nikt by się nie czepiał.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » N paź 26, 08 21:15

ale ciężko się zabrac za rozmowy kiedy ja np. wiem tylko to iż resistance to FPP z jakimis alienami, mógłbyś choć skrobną kilka słów tutaj;)
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Shinigami » N paź 26, 08 22:13

Sądziłem, że wszyscy są lepiej zorientowani i czytają N+ albo PE :P

Pierwszy Resistance, to jeden z tytułów startowych PS3, pierwszy fps Insomniacs, który wyszedł im świetnie. Jako takim przełomem był jego tryb multi na bodaj 40 osób naraz. Druga część pobiła to liczbą 60. graczy. Plus dwójka na screenach ma przepiękną grafikę ;)

Multiplayer dzieli się na dwa główne tryby - cooperative i competitive. W tym pierwszym 1-8 graczy walczą ze sterowanymi przez konsolę chimerami i wykonują zadania aktualizowane podczas misji, a ten drugi, to już zwykła onlajnowa zabawa w defmecze, tdm i reszte. I właśnie tutaj możemy trafić na 60 osób prących się ze sobą.
Obrazek
Be there or be square.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez Gac666xx » N paź 26, 08 22:44

Ooo wreszcie gra konsolowa na 60 graczy, sukces xD.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Słonio » N paź 26, 08 22:44

Ooo, ciekawy ten cooperative. Takiego trybu bardzo mi brakuje między innymi w MGO. Nie wiesz jak bardzo rozbudowany będzie w finalnej wersji?
Moje wymyślone roślinki zwiędły bo nie udawałem że je podlewam.
Słonio
Psycho Mantis

Postprzez Gillian » N paź 26, 08 23:41

A ja nie rozumiem, czym się wszyscy zachwycają. Nie grałem, ale czytam że ogólnie Resistance był średni/tylko dobry. I mam wrażenie, że cała PStrójkowa społeczność "zakochała" się w tej grze tylko z tego powodu, że to jeden z niewielu sensownych tytułów startowych konsoli. Identyczne odczucia mam co do Motorstorma. W niego akurat miałem okazję chwilę pograć i stwierdziłem tylko tyle, że każdy Flatout zjada go na śniadanie. A większość posiadaczy PS3 jara się tym, jakby to był jakiś drugi Burnout. Nie chcę wzbudzać jakichś sprzeczek, ale wydaje mi się to takim sztucznym podbijaniem atmosfery. Znów inny tytuł - Killzone 2. Jedynka ze średnią oscylującą w okolicy 70-75%, a dwójka ma już być zejściem Chrystusa na konsolową ziemię. A ja poza grafiką to niewiele w niej widzę...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » N paź 26, 08 23:49

Znów inny tytuł - Killzone 2. Jedynka ze średnią oscylującą w okolicy 70-75%

Offtopowo: tytuł został znacznie lepiej przyjęty w Polsce niż zagranicą więc przynajmniej jeśli o nas chodzi to się nie dziwię że dwójka jest tak bardzo oczekiwana.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Pn paź 27, 08 06:04

ja tez w resistanca nie grałem, ale oglądałem na wszystkich gamespotkach i innych YT, jakoś mnie nie zachwycił na tyle żeby go kupić, dwojka też nie wygląda jakos oszałamiająco, przynajmniej jak porównam ją do wydanego niedawno Far Cry 2
uci
Uber Big Boss

Postprzez SincoderFX » Pn paź 27, 08 18:59

Ja grałem jedynie w jedynkę i kiedy wszyscy inni się tym jarali, ja ziewałem;P Po dwójce nie spodziewam się fajerwerków...
SincoderFX
Pyro Bison

Postprzez uci » Pn paź 27, 08 21:29

Fallout3, Far cry2, Bioshock - nie wiem jak przy tym ma wyglądać Resistance 2
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Wt paź 28, 08 00:15

No nie szydzi.

Szybki, ale nie kosztujący fortuny.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Pt paź 31, 08 18:27

twilite kid napisał(a):A ja nie rozumiem, czym się wszyscy zachwycają. Nie grałem, ale czytam że ogólnie Resistance był średni/tylko dobry. I mam wrażenie, że cała PStrójkowa społeczność "zakochała" się w tej grze tylko z tego powodu, że to jeden z niewielu sensownych tytułów startowych konsoli. Identyczne odczucia mam co do Motorstorma. W niego akurat miałem okazję chwilę pograć i stwierdziłem tylko tyle, że każdy Flatout zjada go na śniadanie. A większość posiadaczy PS3 jara się tym, jakby to był jakiś drugi Burnout. Nie chcę wzbudzać jakichś sprzeczek, ale wydaje mi się to takim sztucznym podbijaniem atmosfery. Znów inny tytuł - Killzone 2. Jedynka ze średnią oscylującą w okolicy 70-75%, a dwójka ma już być zejściem Chrystusa na konsolową ziemię. A ja poza grafiką to niewiele w niej widzę...

Ja czytałem, że GTA : SA ma kapitalna grafikę.
Resistance....to bardzo dobra gra. Nawet dzisiaj może się podobać a w momencie premiery, nie miała praktycznie konkurencji na konsolach.
Co istotne, graficznie gra pokazywała jaki potencjał drzemie w sprzęcie Sony, bowiem wyglądała niczym druga generacja gier na x360 a przecież była jednym z pierwszych tytułów na PS3.

I ta przeprawa z Tytanami (takie wielkie, brzydkie, wytrzymałe coś z BFG w łapach, czy co tam chimery mają) ....

Jeśli ktoś nie miał możności grać dawniej, spokojnie i bez skrępowania obecnie może i nie powinien się zawieść.

Przypominam średnia - 86% Czyli bardzo wysoko.

uci napisał(a):Fallout3, Far cry2, Bioshock - nie wiem jak przy tym ma wyglądać Resistance 2

Fallout3 bym w to nie mieszał (inna liga). Co do reszty.
FC2 jawi się jako piękny, otwarty tytuł. Raczej przyrównywałbym do Crysisa. Bioshock to absolutnie pierwsza liga, gra wyjątkowa, fenomenalna. No i ten duet....
A gra nawet trybu wieloosobowego nie ma.

Ale ogólnie Resistance 2 trzyma się wybornie wręcz.
Średnia 90%.

Jedynka, była śliczna i niezwykle grywalna. Broniła się nawet bez trybu wieloosobowego i posuchy wtedy na pokładzie PS3. Sequel zapowiada się na grę typu : więcej, ładniej.
Na pewno bardzo mocny tytuł na wyłączność dla PS3.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez uci » Pt paź 31, 08 18:40

ostatnio sobie obejrzałem innego exa na PS3 - killzone2 8 minutowy gameplay i szczeże to resistance może się przy nim schować ;) szkoda ze termin wydania taki odległy

A co do dwójki Res - postanowiłem sobie pooglądac więcej, skoro gra jest taka dobra, coś w sobie musi mieć. Pewnie ten multi, wiadomo cos takiego przedłuża zywotność, a single.
Powiem że momentami gra robi wrażenie - wielkie statki chimer ciągnące po niebie itd. no jest na czym oko zawiesić.
Pytanie - czy mając do wyboru Far cry 2 i bioshocka, warto jeszcze inwestować w resistance, szczegolnieze nie patrze w tryb multi
uci
Uber Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Pt paź 31, 08 19:13

Killzone to marka sama w sobie. Bardzo ważny tytuł dla Sony. Hype na drugą odsłonę jest ogromy, ale daleki jestem od stwierdzenia , że R2 może się przy nim schować. Oczywiście ocenimy to za jakiś czas, jednak patrząc na poprzednie odsłony , można wywnioskować, iż zapowiadają się co najmniej bardzo dobre gry FPS i przy tym śliczne.

uci napisał(a):A co do dwójki Res - postanowiłem sobie pooglądac więcej,

http://www.youtube.com/watch?v=9oDZWCA7 ... re=related
Niemal jak SotC. Robi wrażenie? Tak.

uci napisał(a):Pytanie - czy mając do wyboru Far cry 2 i bioshocka, warto jeszcze inwestować w resistance, szczegolnieze nie patrze w tryb multi

Też zależy jak na to patrzeć. Ja przeszedłem Bioshock dawno temu na x0, później jeszcze na PC. Raczej nie wydam po raz kolejny pieniędzy na to samo. FC2 kupię niebawem, bo przemawia do mnie , ale i nie pogardzę Resistance2, bowiem to dwa odmienne tytuły ,ale przy tym wygląda na to iż oba znakomicie wykonane i niezwykle grywalne.

Czy niewiadoma? Nie sądzę. Grałem w poprzedniczki i świetnie się bawiłem, choć powiem ci uci, że przy R:FoM lepiej niż przy FC.

Poza tym , nie zapominaj o kolejnym niesłychanie mocnym graczu - nowe CoD.
I co? Jeszcze większy mętlik.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez uci » Pt paź 31, 08 19:30

FC sobie bardzo cenie, prócz HL2 i Halo moja 3 ulubiona FPS, natomiast co do serii CoD nie grałem w ani jedna część, po Medal of Honor miałem już dość 2wojennych Fppków więc nawet się za ta serie nie zabierałem, za CoD5 tym bardziej.

Druga sprawa ja Bioshocka nie mam, podobnie jak FC2 wiec mam wiekszy dylemat czy warto zainteresowac się R2.

Dobra ale zaczyna się temat rozmywać.

wracajac do samego R2, powiem ze filmik z leviatanem mnie zaskoczył, naprawde niezłe WOW, bestia ma coś w sobie. No to już można postawić za plus
uci
Uber Big Boss

Powrót do Gry i Konsole