Czego obecnie nienawidzicie/co Was wkurza

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Postprzez Gillian » Cz lis 13, 08 00:18

Te ludzie wciąż płacą wszystkie rachunki na poczcie!
Przychodzi taka kobicina do urzędu pocztowego, stoi w kolejce ponad pół godziny, kolejne pół godziny stoi przy okienku i wypełnia te przelewy, te rachuneczki, a bo coś tu źle napisała, a tam trzeba poprawić... I jeszcze ździerają z niej ciężkie pieniądze za koszty manipulacyjne.
A ty człowieku stoisz za nią po tą głupią awizowaną przesyłkę.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Askel » Cz lis 13, 08 00:26

Wkurzają mnie ludzie, którzy pouczają nas, młodych a sami to bydło nie umiejące się zachować.

Wczoraj był 11 listopada, z okazji 90. rocznicy u mnie w mieście odsłonili pomnik Piłsudskiego. No i ogólnie, święto narodowe, prawda...

I to dziwne, że jak grali hymn narodowy, to jakoś tym, których się ciągle poucza jakoś nie przyszło do głowy, żeby to olać, rozmawiać, śmiać się, trzymać ręce w kieszeni. Za to stali na baczność i śpiewali hymn. Nie jak piłkarze, ruszając tylko ustami, śpiewając :D

A Ci wychowani wiekowi? W dupie to mieli, w końcu oni trzy godziny stali, żeby miejsce zająć, więc jeszcze nas pogonią. Stać w pierwszym rzędzie i zachowywać się jak bydło for the win.
oh, and by the way? we're going to die.
Askel
Olga Gurlkovich

Postprzez Pabian01 » Cz lis 13, 08 18:53

Jeszcze się w tym temacie nie wypowiadałem, bo niestety było by tego sporo. No ale teraz muszę się wyżalić, przynajmniej na to co ostatnio mnie wkurza.
Mówię tutaj o tym jak wykładowcy piszą NIEWYRAŹNIE albo z tak małymi indeksami, że nawet z 3 metrów [dosłownie] za cholerę nie mogłem rozszyfrować jaki to. Wzrok mam dobry.
Ogólnie to wkurza mnie także brak kultury. Teraz jak dojeżdzam pociągiem codzień mogę to zauważyć, odrazu widać kto jest a kto nie kulturalny. Prosty przykład :
Czy tak trudno jest zapytać, czy miejsce jest wolne ? Wiem, że w 99% przypadków jest, ale zawsze nie zaszkodzi spytać. To nie problem. Jak zauważyłem ludzie z każdego przedziału wiekowego w jednakowym stopniu to olewają, oczywiście nie wszyscy. Jakieś 25% jest be.
A raz to mnie gość zaskoczył. Starszy Pan. Pełen szacun dla niego. Wchodzi do przedziału i wszystkim mówi: "Dzień dobry". Aż mi się głupio zrobiło.
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Drax » Cz lis 20, 08 22:45

Mnie ostatnio denerwuje coś czego nie mogę rozszyfrować coś we mnie siedzi. DO tego jeszcze czuję się jak ostatni śmieć. Potrafię pomóc przyjacielowi dużo gadam z nim staram się by miał jak najlepiej, ale i tak czuję się jak bym był nikim, typowym śmieciem mam myśli samobójcze, co mam zrobić? Może grono inteligentnych forumowiczów mnie wspomoże.
I'm no hero. Never was. Never will be.

http://ja.gram.pl/draxo0s
Drax
Vamp

Postprzez Infernal Warrior » Cz lis 20, 08 23:46

Znajdz sobie jakies tworcze zajecie, ktore przyniesie jakis owoc, ktory Cie zadowoli. Pomaluj pokoj na kolor ktory zawsze chciales, zrob polke ktorej Ci brakowalo bo masz za duzo ksiazek. To takie niesamowicie luzne przyklady ktore maja Ci unaocznic o co mi chodzi.
Niech to bedzie cos czego Ci zawsze brakowalo, a nigdy nie bylo czasu zeby to zrobic. To bedzie jednoczesnie pozyteczne, a takze podniesie Cie troche na duchu, bo bedziesz zadowolony z siebie, z wlasnej pracy.
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez kul2 » Pt lis 21, 08 09:43

O JA chromole...

Tak w stylu 4chan - Zabij sie, co Ci szkodzi.

Tak powazniej, skoro musisz juz sie z tym dzielic z obcymi ludzmi w internecie to lepiej uderzaj w takie fora http://www.depresja.ws/ http://www.forum.nerwica.com/viewforum.php?f=18 .
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Patronus » Pt lis 21, 08 14:47

mnie wkurzają osoby które za plecami koleżanki/ kolegi obrabiają im Du..
Patronus
Machinegun Kid

Postprzez Operator » Pt lis 21, 08 15:22

Nie lubię serwisu N-K bo tam jest wylęgarnia głupot.
Nie lubię gdy jest ciepło i pada śnieg.
Nie lubię next-genów (ZA CENĘ!)
Nie lubię zanikania starej technologii (dyskietek, C64, Amig, NES'a, prawie nikt tego nie używa.)

[ Dodano: Pią Lis 21, 08 14:24 ]
Ach, zapomniałem.
Nie lubię sytuacji w których przychodzi list: "twoje zamówienie nie może zostać zrealizowane. Gdyż iż wyczerpały się zapasy. Poczekasz sobie XXX czasu, miłego dnia"
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez Gillian » Pt lis 21, 08 19:06

Operator napisał(a):Nie lubię next-genów (ZA CENĘ!)

No 599zł za X360 Arcade to wręcz astronomiczna suma.
Poza tym już od dobrych 2/3 lat są to current-geny : ).

Przypomnij sobie, ile kosztowały konsole poprzedniej generacji. Ja za PS2 (z grą i memorką) po 4 latach od premiery dałem 900zł, czysta konsola kosztowała wtedy 800zł.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Operator » Pt lis 21, 08 20:20

twilite kid, nie o to mi chodziło. Źle sprecyzowałem, chodzi o cenę gier.
A XBOXa 360 nie lubię (za to, że Micro$oft sobie u mnie "nagrabił" Vistą), za to, że krzyżak jest w kontroleże zjechany, za to że nie ma na niego MGS4, za to że podczas dukania analogiem jakiegoś tekstu można przez pomyłkę "przesunąć" kartę na której pracujemy i trzeba wszystko wpisywać od początku...
Operator
Laughing Octopus

Postprzez Gillian » Pt lis 21, 08 21:48

Operator napisał(a):twilite kid, nie o to mi chodziło. Źle sprecyzowałem, chodzi o cenę gier.

Teraz sobie przypomnij, ile kosztowały gry, kiedy rządziła poprzednia generacja. I poprzednia...

W tej kwestii naprawdę niewiele się zmieniło. Powiedziałbym, że nawet robi się coraz lepiej. Choćby dlatego, iż kupowanie przez internet te ponad 5 lat temu nie było tak powszechne, jak jest teraz.

I nie rozumiem, jak można nie lubić konsoli za to, że całkiem inni ludzie, nie odpowiedzialni za Xboxa, nie popisali się przy tworzeniu systemu operacyjnego.
Ja nie lubie jogurtu truskawkowego Danone, ponieważ ta firma robi jogurty jagodowe, a takie mi nie smakują.

A co do tego:
Nie lubię zanikania starej technologii (dyskietek, C64, Amig, NES'a, prawie nikt tego nie używa.)

Nikt tego nie używa, bo... jest totalnie bezużyteczne w dzisiejszych czasach? Tu w grę wchodzi jedynie sentyment. A i o sentyment ciężko, bo jak tu przekonać kilkunastolatka, by pograł na Amidze, kiedy ten zna Amigę tylko z nazwy (a i to nie zawsze) a pod TV stoi mu PS3? To naturalna kolej rzeczy. Za kilkanaście lat nikt nie będzie grał na X360, pozostanie jedynie sentyment.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Operator » Pt lis 21, 08 23:51

twilite kid napisał(a):Teraz sobie przypomnij, ile kosztowały gry, kiedy rządziła poprzednia generacja. I poprzednia...

Dlatego kupiłem PS2 zamiast PS3 - by pokosić w MGS3. (dodane by plazi się nie pruł w shoutboxie)
twilite kid napisał(a):I nie rozumiem, jak można nie lubić konsoli za to, że całkiem inni ludzie, nie odpowiedzialni za Xboxa, nie popisali się przy tworzeniu systemu operacyjnego.

No... Masz rację, przesadziłem. Innym powodem, którym mogę się obronić to to, że XBOX jest "lekko" wadliwy (chodzi mi o RRoD). Tak wiem o tym, że Microsoft zmienił płyty główne.

Edytka: po pierwszym cytacie, z wyjaśnieniem
Ostatnio edytowano Śr lis 26, 08 19:34 przez Operator, łącznie edytowano 1 raz
Operator
Laughing Octopus

Postprzez Snake. » Pn lis 24, 08 11:51

Ostatnio widziałem coś, co mnie wkurzyło.
Robie sobie zakupy (właściwie to nie sobie, ale niech juz bedzie) i widze pewna starsza pania w okularach, pakujaca towar z polek do koszyczka sklepowego.
Towarzyszył jej pewien mężczyzna w wieku... hm, wyglądał na jakieś 35-40 lat, niskiego wzrostu. Poruszał się bardzo powoli, zgarbiony, właściwie to nie chodził jak Ty czy ja, tylko szurał nogami po posadzce. Owa pani zwracała się do Niego bardzo zdrobniale.
Rzecz oczywista - człowiek po wylewie, albo po śpiączce - tak to wyglądało.
I oczywiście za tym państwem stały dwie wymalowane, na kilkucentymetrowych igłach, szesnastoletnie (?) dziewczęta... i co? Och, a jakże! Chciotały głośno i otwarcie ze "sposobu chodzenia tego typka" i otwarcie dyskutowały na temat ludzi "chorych psychicznie". Na koniec jedna z nich stojąc za tym człowiekiem w kolejce, ostentacyjnie odsuneła się od niego, marszcząc nos z niesmakiem. Myślałem, że zaraz słoik z ogórkami poszybuje z mojego koszyczka w jej stronę.
Ludzie, ja wiem, że nie wypada komuś życzyć czegoś złego, ale...
Żeby te dziewczyny spotkał taki sam los. i żeby je przy opkazji szlag najjaśniejszy trafił.
-.-
[center]Nie pieprz,
[/center]
[center] CZATUJ![/center]
Snake.
The Fury

Postprzez Infernal Warrior » Pn lis 24, 08 15:02

No niestety to brak w wychowaniu ze strony rodziców, mnie takiego zachowania oduczono gdy tylko pojawily sie pierwsze oznaki (np. przesadne patrzenie sie). Tych dziewczyn nie oduczono, nie wytlumaczono. To minie samo ale prawda - to jest wkurzajace.

Mialem podobna sytuacje gdy mialem wypadek samochodowy. Z polowy twarzy mialem zdarta skore. Wyobrazcie sobie jak sie ludzie gapili gdy zdjeto mi bandaz ;]
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez Snake. » Pn lis 24, 08 16:20

Ah, i jeszcze nienawidze głupich ludzi...
W wakacje, wracam sobie pociągiem z Pomorza, i niestety niedaleko mnie znajdowała się grupka młodzieży (21-24 lata).
Opowiadali takie głupoty, że aż dech zapierało, a przy tym żłopali piwo i tzw. 3/4, które nie wiadomo jak przemycili do pociągu. I teraz tak... ani sie człowiek skupić nie może bo słyszy jakieś bezustanne śmiechy, albo jakieś opowiadania w stylu:
"No weś daj spokuj, wogle niewiem o co mu hodzilło, ja p****, weś"
Dlaczego jest tak mało ludzi, którzy sobie wezmą książeczkę, wyciszą się...
Ehhh -.-
[center]Nie pieprz,
[/center]
[center] CZATUJ![/center]
Snake.
The Fury

Postprzez Gac666xx » Pn lis 24, 08 18:44

Ty a powiedz mi skąd wiesz, że popełniali ortografy xD?

Anyway nienawidze kibiców, którzy przychodzą tu do kafejki grać. Niby spoko chłopaki, ale śmierdzą tak jakby się rok nie myli, koleś siedzi 3 metry ode mnie a i tak go czuje =='.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Operator » Pn lis 24, 08 21:21

Jak narzekacie na ludzi... to też ponarzekam.
Nienawidzę grupek kilku (5 lub więcej. Najczęściej 5) gimnazjalistów (najczęściej chłopców), którzy wyskakują ci z tekstem "Wyj#$%@ ci frajerze?" za to, że obok nich przejdziesz.
Operator
Laughing Octopus

Postprzez Gillian » Wt lis 25, 08 01:16

Operator napisał(a):Nienawidzę grupek kilku (5 lub więcej. Najczęściej 5) gimnazjalistów (najczęściej chłopców)

Hahahah... nieno, takie akcje miażdżą. Zwłaszcza, kiedy "lider" grupy wypowiada takie słowa głosikiem dziecka, które przechodzi mutację, albo - co gorsza - dziecka, które o mutacji jeszcze nie marzy ;D.

Ale cóż poradzić, buractwo rodzi się w najmłodszych latach. I już wtedy trzeba jakoś reagować na takich debili. Jest tu jakiś pedagog? Bo moim zdaniem najbardziej pedagogiczne rozwiązanie, to z buta w ryj. Wątpię, by coś innego pomogło. Patologię zwalczyć patologią. Podejście, jak mniemam, beznadziejne, ale cóż.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Wt lis 25, 08 01:24

Najlepszy sposób to zrobić takiemu większą wiochę niż on robi.

Dziś kolo w kafejce papier wrzucił do kibla, pomimo 2óch wielkich pisanych czcionką 24 kartek A4 (drukowane by łatwiej było czytać) nad kiblem głoszących o nie wrzucaniu owych wymienionych do środka. Jak wyszedłem i na głos powiedziałem by sie wstydził to od razu inaczej się zachowywał xD.

Zaś jak chłopaki grali w 4ech w CSa i klneli jak to na kibiców przystało (bo kibice widać i czuć na kilometr) jak ich upomniałem 2 razy o nie przeklinaniu tak bardziej stanowczo to chłopaki od razu zaczeli używać zastępstw typu "ty bakłażanie jeden ty" itp itd. Śmieszne ale przemawia widać do ludzi troche.

Albo przychodzi taki facet i od razu siada do kompa. Zero dzieńdobry/witam czy można skorzystać tylko wiocha. No to ja wiocha i siedze i udaje, że go nie zauważyłem. Taki kolo potrafi wytrwać 5-10 minut w bezruchu aż podejdzie i poprosi o komputer, a ja wtedy grzecznie włączam. No co, to ja mam się domyśleć czego taki chce? xD
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Johny Sasaki » Wt lis 25, 08 02:24

Jeszcze Ci sie widze nie trafil koles z gatunku 'no kur** komputer chce!';d

A mnie wkurza krzys:D

Operator - to minie z wiekiem. Tzn nie ich, ale jak bedziesz starszy to gimnazjalisci nie beda juz tak do Ciebie gadac;D Poza tym zawsze mozesz sie bawic we mnie i powiedziec 'tak';d
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez ArecaS » Śr lis 26, 08 13:40

Nie znoszę, jak ludzie, którzy nieraz problem z której strony pada chwycić mają, uważają że jedyne słuszne gry to te na PC, a konsole są dla osób niedorozwiniętych. Na ogół mają przy tym chore argumenty, a wśród "najlepszych gier świata" wymieniają jakimś sposobem tylko RTSy i cRPG...
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gillian » Śr lis 26, 08 15:12

ArecaS napisał(a):Nie znoszę, jak ludzie, którzy nieraz problem z której strony pada chwycić mają, uważają że jedyne słuszne gry to te na PC, a konsole są dla osób niedorozwiniętych. Na ogół mają przy tym chore argumenty, a wśród "najlepszych gier świata" wymieniają jakimś sposobem tylko RTSy i cRPG...

No. A przy okazji taki czeka z wywieszonym jęzorem pół roku na konwersje gier z konsol. Nie ma co się przejmować. Beton to beton, zamknięty umysł.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez MrPayne » Śr lis 26, 08 16:31

Operator napisał(a):Nienawidzę grupek kilku (5 lub więcej. Najczęściej 5) gimnazjalistów (najczęściej chłopców), którzy wyskakują ci z tekstem "Wyj#$%@ ci frajerze?" za to, że obok nich przejdziesz.

Ach, dziś podążało za mną paru takich osobników. To koślawe parodie okolicznych dresów, które nazywają swoje 13-letnie koleżanki - cytuję - "fajnymi dupami". Nie mogę się przy nich powstrzymać od ukrycia twarzy w dłoniach - mieli również inne mocne teksty, których jednak wolę nie przytaczać.

W liceum dzięki Bogu następuje ostra zmiana środowiska - zazwyczaj trafiają oni do tych o niskim poziomie, więc można się od nich odciąć. Ucz się i czekaj cierpliwie. <powiedział mądrym, mentorskim tonem> ;)

ArecaS napisał(a):Nie znoszę, jak ludzie, którzy nieraz problem z której strony pada chwycić mają, uważają że jedyne słuszne gry to te na PC, a konsole są dla osób niedorozwiniętych. Na ogół mają przy tym chore argumenty, a wśród "najlepszych gier świata" wymieniają jakimś sposobem tylko RTSy i cRPG...

To są - jak słusznie napisał twilite - przypadki nieodwracalne. Zaserwuję parę autentyków - Baldur ma lepszą reżyserię niż Final Fantasy i bardziej gra na emocjach; konsole są gorsze, bo nie ma na nich multiplayera; Mass Effect udowadnia wyższość pecetowych RPGów nad konsolowymi; strzelanki i RTSy istnieją tylko na PC. Mój ulubiony to pogląd, że braku MGSa na blaszaki nie ma co żałować, bo to wcale nie ambitne albo że przy grach nie należy myśleć, bo to czysto rozrywkowy biznes. A wówczas zapala się u mnie żarówka - "nie dyskutuj z kretynem, bo zniżasz się do jego poziomu". BTW nie twierdzę, że tylko pecetowcy są tacy - ale stosunek "debilnych konsolowców" do "debilnych pecetowców" w naszym kraju z uwagi na stopień zaawansowania naszego gamingu jest nikły.
"I am the bone of my sword. Steel is my body, and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death.
Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray... Unlimited Blade Works."

http://ja.gram.pl/MrPayne
MrPayne
Zanzibar

Postprzez SaladinAI » Śr lis 26, 08 17:46

które nazywają swoje 13-letnie koleżanki - cytuję - "fajnymi dupami".

Najlepsze jest to że same dziewczyny w tym wieku potrafią w ten sposób siebie określać....ale to już temat dla socjologów.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Operator » Śr lis 26, 08 19:37

MrPayne napisał(a):Baldur ma lepszą reżyserię niż Final Fantasy

Znawcą gier nie jestem, ale się nie zgodzę bo FFXII jest przygotowany (wg. mnie przynajmniej) ciekawiej.
Jedyną rzeczą która rozwala niespodzianki jest czytanie instrukcji ;)
Operator
Laughing Octopus

Postprzez ArecaS » Śr lis 26, 08 19:47

No właśnie to była ironia i pokazanie absurdu niektórych argumentów PeCeciarzy (tych z niższej półki oczywiście). A tak nawiasem mówiąc, to IMO lepiej przygotowana pod tym względem była dziesiątka. ;) Ale koniec OT.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez MrPayne » Śr lis 26, 08 20:33

Operator napisał(a):Znawcą gier nie jestem, ale się nie zgodzę bo FFXII jest przygotowany (wg. mnie przynajmniej) ciekawiej.
Jedyną rzeczą która rozwala niespodzianki jest czytanie instrukcji ;)

Złota zasada - NIE CZYTAJ zawiłości fabularnych w instrukcjach gier SE. Często psują one połowę zabawy związanej z historią ich tytułów.

A co do Baldura to tak jak napisał ArecaS - to były ironiczne, acz boleśnie prawdziwe cytaty...
"I am the bone of my sword. Steel is my body, and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death.
Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray... Unlimited Blade Works."

MrPayne
Zanzibar

Postprzez Operator » Śr lis 26, 08 21:28

MrPayne napisał(a):NIE CZYTAJ zawiłości fabularnych w instrukcjach gier SE

W KHII nie było jeszcze tak źle, dzięki za radę.
Operator
Laughing Octopus

Postprzez MrPayne » Śr lis 26, 08 21:54

Operator napisał(a):W KHII nie było jeszcze tak źle, dzięki za radę.

Ale źle i tak było. Właściwie już masz wytłumaczone czarno na białym, co i jak - zarówno CoM jest całe zespoilowane, a i cudowny prolog traci na tajemniczości i kolorycie. Przeraża mnie ta polityka.

MrPayne
Zanzibar

Postprzez Operator » Śr lis 26, 08 22:02

MrPayne napisał(a):zarówno CoM jest całe zespoilowane

Właśnie najzabawniejszy jest fakt, że w KH nie grałem, Com wystarczył bym zajarzył o co chodzi [już widzi obrazek admina wlepiejącego ostrtzerzenie komuś...]
Operator
Laughing Octopus

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pierdolnik