TEKKEN 6

Moderator: GM

Postprzez SALADYN » Pt lut 06, 09 12:52

A SALADYN nie jest tak, że od zawsze Kazama był największym skurczybykiem serii.

Raczej nie , w czwórce to rzeczywiście Kazama był mocno przegięty (mozna było wygrać walkę stosując tylko jeden cios) ale w czwórkę nawet nie grałem a w takiej trójce czy piątce trzeba się trochę nim napocić żeby ubić przeciwnika.

Co do brata, to właściwie nie jego wina. Gra się tak jak pozwala przeciwnik.

Młody byłem , Tekkenem dopiero zaczynałem sie interesować a teraz już brat ze mną nie gra bo go zawsze kasuje właśnie Jinem.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Kazuun » Pt lut 06, 09 13:03

Sylvan Wielki napisał(a):Feng Wei to zupełnie inna klasa.

Nie da się ukryć... w dodatku to jakaś tajemnicze postać bo ja takiej nie znam :P (ofc wiadomo o co chodzi, a to powyżej to zwykły błąd z zamyślenia ^^)

Sylvan Wielki napisał(a):Ongiś "osiedlowi" mistrzowie twierdzili, że d+4,4 jest pro (...)

A dla mnie ten cios nigdy nie był pro-uber-imba. Stosowałem go mniej niż sporadycznie. Upodobałem sobie za to Hunting Hawka. Genialny wyglad animacji, efektowny w dodatku miałem często tego farta, ze 80% wchodziło we wroga wszystkimi 3 hitami. Miodzio. Po Hawku od razu leciałem z rushem i jakieś krótkie customy. Nic tak nie peszy niedoświadczonego wroga jak to że Twoja postać leży na ziemi a wróg biegnie w Twoją stronę.

Sylvan, takie pytanko mam z ciekawości. Tez masz tak, ze im bardziej myślisz, im bardziej coś planujesz w rundzie, tym gorzej grasz ? Jak sobie myślę, że zrobię to czy tamto, to przeważnie dostaję po dupsku. Najlepiej mi się gra "wyłączając" mózg :)
Mr Oogie Boogie says there's trouble close at hand
You better pay attention now, cause I'm the Boogie Man
And if you aren't shakin' there's something very wrong
Cause this may be the last time you hear the Boogie song
Kazuun
The End

Postprzez Gac666xx » Pt lut 06, 09 13:24

Pytanie. Jest Dragunov w T6? Fajny był na PSP muszę przyznać. Ta blond w sumie też nie była zła, ale imienia jej nei pamiętam.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Johny Sasaki » Pt lut 06, 09 13:24

d+4,4 jest zayefayne, bo pod drugim 4 mozna sie schylic i zeszmacic hwoaranga. Swoja droga, ciekaw jestem czy jeszcze na niego beda mowic bob, skoro jest nowy bob;d

A Sylvan to zawsze gorzej gra, bo nie gra najbardziej przesrana postacia na 4 ciosy + 1 juggl dla paraolimpijczykow + 2 techtrapy + mega awesome sciana w stylu f+2,1,1+2:D
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez Sylvan Wielki » Cz lut 12, 09 12:24

Kazuun napisał(a):Upodobałem sobie za to Hunting Hawka.

Ten natomiast od T5 jest najlepszym juggle enderem tego pana (JE-cios/ich seria kończąca jugges).

d+4,4 jest zayefayne, bo pod drugim 4 mozna sie schylic i zeszmacic hwoaranga. Swoja droga, ciekaw jestem czy jeszcze na niego beda mowic bob, skoro jest nowy bob;d

To właśnie napisałem, co do Boba, cóż. Osobiście nigdy mi się to przezwisko Blood Thalona nie podobało.

Johny Sasaki napisał(a):A Sylvan to zawsze gorzej gra, bo nie gra najbardziej przesrana postacia na 4 ciosy + 1 juggl dla paraolimpijczykow + 2 techtrapy + mega awesome sciana w stylu f+2,1,1+2:D

To zależy od przeciwnika i chęci (albo czy mnie irytuje=)

Ale grając Hworrym, autentycznie czerpiesz przyjemność z rozrywki - customy, kombinowanie, et cetera.

A Fengiem i Stevenem....xD
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Kazuun » Cz lut 12, 09 20:26

Na PSS wylądował kolejny trailer. Właśnie ściągam. Ktos już oglądał ?
Kazuun
The End

Postprzez uci » Cz lut 12, 09 22:16

ten taki z twarzą heichacziego jako Logo?
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Kazuun » Pt lut 13, 09 09:49

Właśnie ten. Nic specjalnego wg mnie.
Kazuun
The End

Postprzez Sylvan Wielki » Pt lut 13, 09 18:38

Every Tekken-loving Playstation owner must have felt a bit gutted when it was revealed that the Tekken series was also being ported to Xbox 360 this year -- another Playstation exclusive series to lose its exclusivity.

However, in an exclusive interview with Tekken 6 Project Leader, Katsuhiro Harada, which will be published in full later today, it was nice to hear that Namco still holds Playstation close to its heart. We spoke to Harada about why the decision was made to port the latest game in the series, and whether he regards Playstation as the number one console. Based on his answer, it seems as though Playstation 3 owners can probably expect a superior version of Tekken 6 to that of Xbox 360 owners.

The fact that Tekken 6 was the first arcade game to be released using the Playstation 3-based System 357 arcade board, and bearing in mind the developer?s 10 year history developing for Playstation, Harada told us that Tekken 6 was specifically designed for the Playstation 3.

?The game was programmed on PS3 architecture and specifically designed to make full use of the Cell?s SPU. So it?s going to be a big challenge to bring the game to the Xbox 360,? he told PSU.

We can also expect some cool graphical effects that will push the power of the PS3 to deliver intense visuals at 60 frames per second.

?After releasing Tekken 6 in the arcades, we developed an updated version called Tekken 6: Bloodline Rebellion. When we developed the update, we overhauled the graphic engine and created new shaders. In doing so, we had to make sure we could implement the graphic effects we wanted while still maintaining 60 frames. This is something that is extremely difficult to pull off, and there weren?t many examples in other games. Tailoring the programming to make the most use of the Cell?s SPU allowed us to achieve the results we were aiming for.?

Tekken 6 is due for release in Q4 2009. A precise release date has yet to be announced.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Bizon » Śr kwi 29, 09 17:39

Tekken 6 na PSP - może doczekamy się też wersji PS2? ;)
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez uci » Śr kwi 29, 09 17:43

ja się tam chyba nawet bardziej ciesze z Soul Calibura na PSP - ta konsolka serio przezywa druga młodość... a T6 na PSP :D wykrakałem:P
uci
Uber Big Boss

Postprzez ArecaS » Śr kwi 29, 09 17:59

Tekken 6 może być fajny o ile pozbawią go tych wszystkich pierdół z broniami. Inaczje T:DR zostaje. A z SC też się cieszę, choć mam nadzieję, że też względem "dużej wersji" gameplay poprawią, bo jednak tu czwórka wymięka w porównaniu z trójką. Drętwy jest nieziemsko.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez ColonelAI » Śr kwi 29, 09 18:24

Kurczę, chyba w końcu kupię PSP. Czekam na E3. Sony ma szanse zawojować targi z PS3 i PSP. Wracając do bitek Namco na kieszonsolkę. Te gry mają szanse sporo namieszać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez SALADYN » Śr kwi 29, 09 19:40

uci napisał(a):ja się tam chyba nawet bardziej ciesze z Soul Calibura na PSP

Popieram , ciekawe co z tego wyjdzie.
SALADYN

Postprzez ColonelAI » Śr kwi 29, 09 21:16

Podobno ma być nastawiony na każual.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez uci » Cz kwi 30, 09 14:38

i co z tego, ja tam ostatnie doświadczenia z Soulem to miałem w Soul Blade... mam sporo do nadrobienia
uci
Uber Big Boss

Postprzez Kazuun » Cz kwi 30, 09 21:18

Wyszedł nowy trailerek.
Kazuun
The End

Postprzez nobodylikeyou » Cz kwi 30, 09 23:04

Grafa b.db. Trailer niezły (brakuje tylko przebijania ścian ;))

Btw; az strach pomyslec jak bedzie wygladac TK 7.
nobodylikeyou
Vulcan Raven

Postprzez Gillian » Cz kwi 30, 09 23:58

Btw; az strach pomyslec jak bedzie wygladac TK 7

Niee... Broń Boże, żeby się to ukazało. Tu prawie już jak Final Fantasy :/
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Kazuun » Pt maja 01, 09 01:17

Ja nigdy nie rozumiałem ludzi którzy się czepiają długich serii gier. Final Fantasy, Gran Turismp, Tekken, Virtua Fighter, MGSy itp...

Jeżeli jakaś seria ma powodzenie, to czemu jej nie ciągnąć. Ja się zakochałem w Tekkenie za czasów panowania jej trzeciej odsłony na szaraku i wciąż jestem fanem. TK5 jest dla mnie "must have'em". Podobnie MGS5, oraz Gran Turismo 5 (nie Prologue).
Kazuun
The End

Postprzez Gac666xx » Pt maja 01, 09 01:48

Dla mnie to jest tragedia, bo nie lubię kupować ciągle tego i samego tylko "poprawionego" co roku, bo wychodzi nowa część.

To samo jest z PESem i innymi FIFAmi, wydawanie kasy na lepszą grafikę i z aktualizowane składy... żenada.
Jeszcze w takim Soulcaliburze to pół biedy, bo wyszła dopiero czwarta część, ale też powoli zaczyna to nużyć.
Wolałbym już kupić grę opartą na systemie tekken, ale z innymi postaciami i fabułą, przynajmniej jakaś inna otoczka w tym momencie się tworzy.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Kazuun » Pt maja 01, 09 02:25

Gacu, ale powiedz mi szczerze, czy w grze która jest stricte bijatyką interesuje Cię fabuła? Bo moim zdaniem nie o to chodzi. Fabuła to dodatek, a całość rozchodzi się o to żeby z przyjemnością lać się po pyskach.
To samo mamy w każdych wyścigach (no prawie każdych) GT, FORZA etc. Jaka tam fabuła? Żadna, a gra się wyśmienicie.
FIFA i PESy. Też zgadzam się z przeświadczeniem, że gra z serii rok w rok to przesada. Masz PESa 2008, odpuść kolejnego i poczekaj do tego z 2010 lub 2011.
Ale TEKKEN, ANI Gran Turismo, ani Finale nie wychodza rok w rok... więc tu moglibyśmy odpuścić im ten zarzut tasiemkowości.

Są gry w których ważny jest gameplay i takie w których liczy się coś innego. Tyle.

PS:
Tam gdzie zwracałem się na "Ty" miałem na myśli każdego grającego, a nie Gaca osobiście :)
Kazuun
The End

Postprzez SALADYN » Pt maja 01, 09 08:00

Kazuun napisał(a):Wyszedł nowy trailerek.

Jin i jego ciosy rządzą ta postać zawsze mi się najbardziej podobała.

Kazuun masz racje z tymi tasiemcowatymi seriami , FIFE I PES mamy nowego co rok (to samo w USA z ich baseballem i footballem czy innymi sportami od EA) , tymczasem kiedy ukazał się Tekken 5 a kiedy wychodzi 6 ???
Nie mam nic przeciwko takim seriom , co do Soul Calibura to ciężko mi coś o nim powiedzieć w tej kwestii zwłaszcza że seria dla mnie od DC-kowego Soul Calibura zalicza tendencje spadkowe.
SALADYN

Postprzez ColonelAI » Pt maja 01, 09 10:35

Może coś z tego faktycznie będzie. Nie podoba mi się fakt, że jest to kalka piątki oraz te udziwnione bronie, a także te nowe postacie. Jednak dobrą bitką nie pogardzę. Coś mi się zdaje, że na nowym trailerze widać motion blur, który był wspominany w wiadach dotyczących wersji konsolowej.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Gillian » Pt maja 01, 09 11:00

Kazuun napisał(a):To samo mamy w każdych wyścigach (no prawie każdych) GT, FORZA etc. Jaka tam fabuła? Żadna, a gra się wyśmienicie.

Ta, tylko kazda kolejna część takich wyścigów najczęściej nic nowego nie wnosi. Miliard nowych samochodów, tryliard tras, dwa nowe tryby i lekko zretuszowany model jazdy. Doskonałym przykładem może byc GT, które już w trójce zaczęło zjadac własny ogon. Czwórka to raczej było juz lekkie przegięcie. Z piątką nie wiążę żadnych nadziei.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Pt maja 01, 09 11:35

Dobra ale w przypadku wyścigów masz przynajmniej nowe trasy i o dziwo jest to już jakiś powiew świeżości.

Bijatyki to niestety są tasiemce. I nie nie interesuje mnie w nich fabuła, dlatego też nie kupuję tego typu gier.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt maja 01, 09 12:01

Gac666 napisał(a):Dobra ale w przypadku wyścigów masz przynajmniej nowe trasy i o dziwo jest to już jakiś powiew świeżości.

Bijatyki to niestety są tasiemce. I nie nie interesuje mnie w nich fabuła, dlatego też nie kupuję tego typu gier.

Całkowicie sie z tobą nie zgadzam Gac.
W wyścigach nowe samochody i trasy to może i powiew świeżości ale dla mnie marny , w obecnej generacji takie rzeczy stanowią zawartość DLC do gry a nie materiał na nową część.

Tymczasem bijatyki może i mają kiepską fabułę która wraz z każdą częścią bardziej przypomina telenowele z Wenezueli ale przynajmniej ją mają i zazwyczaj jest spójna i konsekwentna.
Druga sprawa walka jest bardzie nieprzewidywalna i często zdarzało się że ograny już tytuł zaskakiwał mnie jakąś sytuacją (uniki , idealnie zadany cios itp) , do dziś pamiętam niektóre pojedynki z pierwszego Soul Calibura które toczyłem z bratem i znajomym.
No i główne świeże mięsko dla maniaków czyli nowe postacie i ogólnie pojęty system walki który ewoluuje wraz z każdą częścią a o którym fan może ględzić godzinami , nie wspominając o stylistyce samej gry czy aren które są każdym razem inne.

PS
Dodatkowo teraz tryb online zaczyna być w mordobiciach standardem a więc nie trzeba szukać przeciwnika czy jeździć na turnieje , żywy adwersarz sam nam sie nawija pod pięść.
SALADYN

Postprzez Gac666xx » Pt maja 01, 09 12:34

Co nie zmienia faktu, że Tekken 6 to taki tekken 5 z z 5% różnicą w kodzie i nową grafiką.

Czyli tasiemiec ;].

Btw. Gier wyścigowych też nie kupuję.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Kazuun » Pt maja 01, 09 12:55

To powiedz mi Gacu co TY byś chciał takiego zobaczyć w Tekkenie, by móc powiedzieć, że to porządna, pełno prawna kontynuacja? :> Wzywanie wsparcia w postaci nalotów dywanowych? ;p

Są takie rodzaje gier w których nie da się wymyślić za specjalnie nic nowego, ale to wcale nie jest wada tych gier.
Kierując się tokiem myślenia Gaca ludziom powinien wystarczyć Double Dragon i Micro Machines, bo i tak nic nowego się nie wymyśli, to po co kombinować...
Kazuun
The End

Postprzez Gac666xx » Pt maja 01, 09 13:03

Po prostu nie chce juz widziec kolejnego Tekkena.

Kazuun nie czytasz ze zrozumieniem, a to błąd.

Nie chodzi o to by sie na MM zatrzymywac czy na DD. Tylko by nie robic tasiemcow updateowanych typu PES i fifa, nawalanki typu tekken itp.

Zatrzymajcie sie na Tekken6 i potem dorabiajcie nowe mapy, ciosy, postaci. Dajcie multiplayer, a dodatki mozliwe do wykupienia w postaci taniego boxa albo online. Koniec

Nienawidze płacic za to samo 5 razy z rzędu.
Gac666xx
Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole