Gac666 napisał(a):Dobra ale w przypadku wyścigów masz przynajmniej nowe trasy i o dziwo jest to już jakiś powiew świeżości.
Bijatyki to niestety są tasiemce. I nie nie interesuje mnie w nich fabuła, dlatego też nie kupuję tego typu gier.
Całkowicie sie z tobą nie zgadzam Gac.
W wyścigach nowe samochody i trasy to może i powiew świeżości ale dla mnie marny , w obecnej generacji takie rzeczy stanowią zawartość DLC do gry a nie materiał na nową część.
Tymczasem bijatyki może i mają kiepską fabułę która wraz z każdą częścią bardziej przypomina telenowele z Wenezueli ale przynajmniej ją mają i zazwyczaj jest spójna i konsekwentna.
Druga sprawa walka jest bardzie nieprzewidywalna i często zdarzało się że ograny już tytuł zaskakiwał mnie jakąś sytuacją (uniki , idealnie zadany cios itp) , do dziś pamiętam niektóre pojedynki z pierwszego Soul Calibura które toczyłem z bratem i znajomym.
No i główne świeże mięsko dla maniaków czyli nowe postacie i ogólnie pojęty system walki który ewoluuje wraz z każdą częścią a o którym fan może ględzić godzinami , nie wspominając o stylistyce samej gry czy aren które są każdym razem inne.
PS
Dodatkowo teraz tryb online zaczyna być w mordobiciach standardem a więc nie trzeba szukać przeciwnika czy jeździć na turnieje , żywy adwersarz sam nam sie nawija pod pięść.