GTA

Moderator: GM

Postprzez Gillian » Pt mar 06, 09 18:35

Jak dla mnie rewelacja. Kolejny powód za kupnem NDSa. Tak za rok może sobie go sprawę : )

[ Dodano: Pon Mar 09, 09 18:43 ]
Aktualizacja podstawki przy okazji DLC złagodziła lekko GTA. Zniknęła ponoć krew oblewająca ekran. R* przyznali się do błędu i postanowili to naprawić. No i niedawno pojawiła się nowa aktualka. Krew na ekranie wróciła. Za to dziś na męskiej wyprawie z Romanem zauważyłem, że paniom w klubach przybyło nieco ubrania w okolicach klatki piersiowej. Tylko kwałki tych X-ów w wiadomych miejscach widać. Reszta zasłonięta...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Cz kwi 02, 09 11:47

twilite kid napisał(a):Jak dla mnie rewelacja. Kolejny powód za kupnem NDSa. Tak za rok może sobie go sprawę : )

Porównanie wersji LC z obu gier:

http://www.gamesradar.com/f/liberty-cit ... 4452447037

Jak dla mnie - masakra.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » Wt kwi 14, 09 09:58

Kupił ktoś ten wydany bodajże przez Brady Games poradnik do GTA IV, którego pełno w każdym Empiku? Przeglądałem to i dość ciekawie wyglądało. No i niedrogie, chyba niewiele ponad 30zł.

Sam się nad tym zastanawiam...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Wt kwi 14, 09 12:24

A co niby tam jest czego nie znajdę w necie?
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » Wt kwi 14, 09 15:09

Właśnie o to też pytam :p.

Samo to, że wszystko jest w jednym miejscu, podobno fajnie opracowane i przede wszytskim ładnie wydane, do mnie przemawia.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Wt kwi 14, 09 15:25

No a w Empiku nie da się przejrzeć? Nie wiem co tam może być, gdyby dali zbiór wszystkich sekretów i nawiązań do gier i filmów, o których gracze do dziś się rozpisują może było by warto.

Edit: Sprawdziłem kilka stron: zadania szczegółowo opisane, dużo fajnych skrinów ale wszystko to już wiem. Dobre dla osób nie znających języka.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » Śr maja 27, 09 00:12

http://polygamia.pl/Polygamia/1,95334,6 ... allad.html

O ile L&TD mnie od początku nie pociągało, tak to biore w ciemno. Samo logo mnie przekonuje ; ). Może przy okazji dostaniemy mały retusz miasta?
No i Saladinie - ciesz się, oba dodatki będą na jednej płycie!
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Śr maja 27, 09 04:09

Już bym Ciebie ucałował gdyby nie to że do gry trza pewnie mieć twardziela - jak z dodatkami do Obliviona. Ale skoro płyta jest oddzielna...
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » Śr maja 27, 09 09:17

Ale te dodatki nie będą wymagały podstawki. Ponoć mają działac niezależnie. Więc wydaje mi się, że bez dysku mają szanse pójść.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Śr maja 27, 09 12:56

Dobra ja już zbieram kasę. Takie podejście, wydania na płytach jest najbardziej rozsądne. W zasadzie to dostajemy nowy tytuł z serii przy czym obydwa dodatki dadzą nam zapewne z jakieś 40h gry. Wymiękam.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SaladinAI » Pn cze 22, 09 15:42

Może i niezbyt dobrze pamiętam lecz GTA na DS chyba nie za dobrze sie sprzedała więc:

Rockstar Games has announced a PSP version of Grand Theft Auto: Chinatown Wars. The game will be released in Europe and the US this autumn.

Rockstar Leeds will develop, and focus on the strengths of the handheld; widescreen support, better lighting, animation and all-new story missions.

Nic tylko czekać na wersję na PS2.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez ColonelAI » Pn cze 22, 09 16:19

Czyli chyba będzie też widok z góry ptaka. Jeśli tak będzie to nie ma co liczyć na wersję na PS2.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Gillian » Pn cze 22, 09 20:28

Chyba żartują. Przecież to w założeniach wydaje mi się bez sensu. Właśnie w CW miało być fajne to, że jest na DSie i korzysta z jego funckji. Ja tego nie widzę na PSP.
A wersja na PS2 pewnie też się pojawi co już będzie totalną pomyłką.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Operator » Pn cze 22, 09 22:21

Saladin01 napisał(a):A wersja na PS2 pewnie też się pojawi co już będzie totalną pomyłką.
Mi to tam bardzo planów kupna DSa nie zepsuje, bo jesienią będzie nowe KH ^^.
Zresztą wydawca pewnie powie:
- Dawać mi tu wersję na PS2
- Ale szefie, PS2 nie ma...
- GÓWNO MNIE TO OBCHODZI! LICZY SIĘ KASA MISIU, KASA!
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez ColonelAI » Pn cze 22, 09 23:00

Nie wiem czy gra w tej w stylu z GTA z DSa miałaby miejsce bytu na konsoli stacjonarnej.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez SaladinAI » Wt cze 23, 09 10:26

Zapowiadają lepszą grafikę ale czy to oznacza jej zmianę na styl a la odsłon Stories? Tylko wtedy konwersja miała by rację bytu, a stąd w stronę PS 2.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez ColonelAI » Wt cze 23, 09 11:25

Piszą "better lighting, animation", a gra ma wyjść jeszcze we wrześniu. Grę mają gotową tylko niektóre rzeczy mogą ulepszyć i wersja na PSP gotowa. Chcą sobie po prostu odbić po bardzo kiepsko sprzedanej wersji na DS. Ponadto myślę, że robienie CW na silniku Stories to i tak dodatkowe koszty i czas produkcji.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Gillian » Wt cze 23, 09 12:48

Na polygami piszą że ma to działać na silniku Stories. Więc wygląda mi to bardziej na lekki remake niż konwersję.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Wt cze 23, 09 17:56

Oryginalne oświadczenie prasowe:

Specifically built for the PSP platform with upscaled widescreen graphics, enhanced lighting and animation; and including all-new story missions; this version of Grand Theft Auto: Chinatown Wars will take full advantage of the power of the PSP system.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez MrPayne » So cze 27, 09 19:28

Jakoś wątpię, by chciało im się opracowywać nowy styl graficzny dla karykaturalnego CW. Oświadczenie tylko potwierdza, że nie mamy do czynienia ze skokiem jakości w grafice.

Zastanawia mnie za to, jak rozwiążą kwestię minigier na touchscreenie, gwizdania i cutscenek, które w oryginale nie były zbyt bogate w oprawę A/V.
"I am the bone of my sword. Steel is my body, and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death.
Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray... Unlimited Blade Works."

http://ja.gram.pl/MrPayne
MrPayne
Zanzibar

Postprzez Operator » So cze 27, 09 22:22

MrPayne napisał(a):gwizdania
W PSP-3000 o ile sobie dobrze przypominam jest wbudowany mikrofon, więc z tym większego problemu nie będzie. Gorzej będą mieli posiadacze starszych wersji tej konsoli. Anyway, taksówki w CW można jeszcze przywołać przytrzymując [Y]. Tak przynajmniej mi YouTube "powiedział".
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez MrPayne » N cze 28, 09 14:17

Prawda z tymi taksówkami, ale chodziło mi o te wszystkie małe smaczki, które łączyły się w niesamowicie dobrą całość. Gdyby nie one, gra byłaby uboższa od "jedynki", bo nawet fabuła się nie kleiła - była tak przesadzona i szybka, że tylko przelatywała koło ucha, oczu i innych narządów zmysłów.

Jeśli będą chcieli przekonać do CW graczy PSP, będą musieli nieźle podrasować tę część... Przydałyby się zwłaszcza nowe radia, bo playlista w Chinatown była bardzo uboga, a także coś po endingu, bo całość kończy się "ni w pięć, ni w dziewięć"...
"I am the bone of my sword. Steel is my body, and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death.
Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray... Unlimited Blade Works."

http://ja.gram.pl/MrPayne
MrPayne
Zanzibar

Postprzez SaladinAI » Wt lip 14, 09 12:22

Nie doczekamy się kolejnej części GTA w następnym roku. Twórcy zamierzają docisnąć czwórkę, stawiając na rozszerzenia zarysowanych tam historii - innymi słowy czekają nas kolejne dodatki.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » Cz lip 23, 09 10:46

No to w październiku będę wybierał nie tylko między Fallout 3 GOTY a Dragon Age. Dojdą już na pewno dodatki do GTA wydane na płycie ; ).

http://polygamia.pl/Polygamia/1,95334,6 ... _Tony.html

Martwi mnie troche ta cena. 40USD to u nas raczej 40 euro. A to na dzień dzisiejszy wynosi 170zł... Mam nadzieję, że tak za 150 będzie się dało kupić.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Cz lip 23, 09 12:30

Poczekam zapewne do świąt - najlepszy prezent pod choinkę tym bardziej że od lat byłem przyzwyczajony do GTA w tym okresie.

BTW:

Obrazek

Idę po hawajską koszulę i okulary przeciw słoneczne
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » Cz lip 23, 09 13:57

Tylko ja się zastanawiam jak ten klimat Vice City może być we współczesnym Liberty City odwzorowany. Tak wszyscy o tym mówią, a ja jakoś tego nie widzę... Ciężko mi spojrzeć na LC jak na takie lajtowe imprezowe miasto.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Cz lip 23, 09 19:48

Skoro życie w tym dodatku ma skupiać się na klubowej egzystencji to ja nie widzę problemu.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez kotlet_schabowy » Cz lip 23, 09 22:38

Jak wyjdzie na PC to popykam, dopóki nie wyjdzie mogę powiedzieć wprost, że nie czuję żalu, że nie mogę w te dodatki popykać. Lost and Damned to chyba najmniej zachęcające mnie "GTA" od czasów Liberty City Stories.
Ta Ballada o Geju Tonym już prędzej mnie ciekawi, ale to i tak nadal Liberty City.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Gillian » Cz lip 23, 09 23:39

Skoro życie w tym dodatku ma skupiać się na klubowej egzystencji to ja nie widzę problemu.
No ale ten dodatek jakoś kojarzy się kolorowo, imprezowo. A Liberty City wydaje mi się smutnym miastem. Jedno z drugim tworzy jakiś kontarst i jestem ciekaw, jak to będzie rozwiązane...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Pt lip 24, 09 11:27

Niby tak ale słuchaj między nocnym klubem z Vice City a jego odpowiednikiem z Liberty City nie ma różnicy. Sprawdzić striptiz w Bohan to zrozumiesz. Zresztą jak otworzą Bahama Mamas to będzie ciekawie. Ponoć bazuje na nowojorskim klubie Hawaiian Tropic.
SaladinAI
Cipher watches all

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole