przez Faja » Cz sie 20, 09 11:59
Jak wygląda nowy Metal Gear każdy widzi. Z tego co mamy na screenach wyodrębnić można następujące rzeczy:
- silniki na ramionach, które powodują ze MG lata;
- radar pod prawym ramieniem;
- railgun pod lewym ramieniem;
- laser zlokalizowany na dole, na czymś co wygląda jak osłona czegoś (prawdopodobnie ukryte działka karabinu maszynowego)
Na co należy zwrócić uwagę to fakt, że nie widać żadnych "odnóży" na których taki MG mógłby stanąć. Pewnie są schowane czy coś.
Ktoś może zapytać, dlaczego w PW jest latający Metal Gear, a w późniejszych chronologicznie częściach są kroczące. Zanim podamy odpowiedź na to pytanie, należy zastanowić się jakie są możlwości nowego MG. To co widzimy na trailerze jest jednoznaczne - nowy Metal Gear lata. Lata prawdopodobnie używając tych dwóch napędów po bokach. Metal Gear w przeznaczeniu miał być bronią gotową do wystrzelenia głowicy nuklearnej z każdego punktu na Ziemi. Jestem skłonny stwierdzić, że projekt nowej RAXY musiał umrzeć śmiercią naturalną. Śmierć ta nastąpiła dzięki samej budowie RAXY. Nie wyobrażam sobie wystrzelenia rakiety z głowicą nuklearną z powietrza. Wręcz chyba jest to niemożliwe. Siła jaką musiałby taki Metal Gear wytworzyć musiałby być na tyle wielka, żeby przeciwstawić się sile odrzutu rakiety niosącej głowicę. Nawet jeśli to jest railgun, to i tak odrzut jest zbyt duży. Wszelkie zachwiania równowagi mogę spowodować zmianę trajektorii lotu (zakładając, że rakieta nie ma żadnych silników wspomagających odpowiednie nakierowanie) co prowadzi do nie trafienia w cel. Myślę, że tak samo jak w świecie zwierząt zadziałała ewolucja, tak samo ewolucja zadziała w uniwersum Metal Gear. Zrezygnowano z możliwości latania na rzecz stabilności i większej dokładności.
Pozostaje nam czekać na więcej informacji na temat tego Metal Geara.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!